Op avontuur in Duitsland

In Duitsland is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Op dit moment bieden wij nog geen optionele excursies aan in Duitsland. Wel zijn bij een aantal reizen excursies of entree al inbegrepen.

Zomerexcursies In Duitsland

Marienglashöhle Friedrichroda

De Marienglashöhle is in de 18de eeuw onstaan door gipssteenmijnbouw. Sinds 150 jaar is de grot opengesteld voor toeristen. Tijdens de rondleiding ontdek je deze ondergrondse wereld, zoals het grottenmeer en de kristalgrot. Deze bevat een van de grootste en mooiste afzettingen van Marienglas gipskristallen, die tot wel 90 cm lang kunnen zijn. Leer meer over het ontstaan van het Thüringer Woud en het harde werken van de ...

Wartburg Eisenach

Dit kasteel, op een heuvel van 441 meter hoog, is gelegen in de charmante stad Eisenach. In 1067 is er met dit bijzondere bouwwerk begonnen en er zijn veel beroemdheden verbleven. Maarten Luther vertaalde in 1521 het Nieuwe Testament in de Wartburg van Grieks naar Duits. Maar ook Wagner, Goethe en Johann Sebastian Bach hebben hier verbleven. Leer meer over dit kasteel en zijn geschiedenis tijdens een rondleiding en ...

Bachhaus Eisenach

Bezoek het museum over het leven van de beroemde musicus Johann Sebastian Bach, die in de 17de eeuw in Eisenach geboren werd. Het in 1456 gebouwde vakwerkhuis illustreert met zijn origineel ingerichte woonruimten het leven tijdens de tijd dat Bach leefde. Bewonder de permanente en tijdelijke exposities en luister naar de muziek die hij componeerde.

Freudenstädter Bähnle

Ontdek het gezellige Freudenstadt met de Freudenstädter Bähnle. De tour per trein start vanaf de Stadtkirche op het grote marktplein. Dit marktplein is de grootste van Duitsland. Tijdens de tour van ca. 40 minuten leer je meer over de geschiedenis en bezienswaardigheden van Freudenstadt. Stap tussendoor uit op de Kienberg en beklim de Friederichsturm of geniet van een lekker kopje koffie.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit