De natuur van dichtbij in West-Canada

In West-Canada is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in West-Canada kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In West Canada

Athabasca gletsjerwandeling

Maak een wandeling op de Athabasca gletsjer voor een onvergetelijke dag. Tijdens de transfer vanuit Jasper naar Columbia Icefield geniet je al van een unieke rit over Icefields Parkway. Eenmaal bij de gletsjer laat je de massa achter je en begeleid een deskundige gids je over ijs en langs spelonken. Het is een unieke ervaring om in de zomer op een dik pak ijs te staan. Je kan ook kiezen voor een kortere excursie. dan ...

Walvissafari Vancouver

Je vertrekt uit het pittoreske westkust vissersdorpje Steveston voor een tour naar de Gulf en San Juan eilanden. Elke zomer komen hier ongeveer 80 orka's, dus de kans is groot dat je deze ziet. Je hebt ook de kans om bultrug walvissen, bruinvissen, zeehonden, zeeleeuwen en zeearenden te zien. Je vaart met een comfortabele en overdekte boot met faciliteiten aan boord.

Raften in Jasper

Geniet van een rustige rafting tour over de Athabasca River voor een uniek perspectief op Jasper National Park. Tijdens de 16 km lange tocht passeer je kleine stroomversnellingen. De stroming is de hele tocht kalm. Dit biedt de gids de mogelijkheid om veel te kunnen vertellen over de natuur en historie van Jasper. Ondertussen geniet jij van de schitterende omgeving waar je doorheen dobbert.

Zipline-avontuur Whistler

Spectaculair en adrenalineverhogend. Dat zijn de kernwoorden voor deze 2,5 tot 3 uur durende activiteit. Je gaat via in totaal 5 ziplines over en tussen de boomtoppen door. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de omgeving rondom Whistler. Je baant je een weg van de ene naar de andere zipline via hangbruggen en wandelpaden. Als je kiest voor de Eagle Tour dan vlieg je met de laatste, meest enerverende, zipline helemaal ...

Winterexcursies In West Canada

Winterwandeling door Maligne Canyon

Deze excursie is een must als je in Jasper verblijft. Het biedt je een unieke mogelijkheid om door de bevroren Maligne Canyon te wandelen. De gids kan je alles vertellen over de rotsformaties en het dierenleven in de verschillende jaargetijden. Maar bewonder vooral alle ijsformaties rondom de bevroren watervallen.

Foodie Tour Jasper

Leer de favoriete restaurants en bars van de locals kennen. Je geniet van de heerlijkste gerechten in vier verschillende restaurants tijdens deze wandeling door het centrum van Jasper. De enthousiaste lokale gids vertelt je onderweg de mooiste verhalen over het stadje en de gerechten.

Helikoptervlucht over de 6 gletsjers

Maak een spectaculaire helikoptervlucht boven de Rockies. Vanaf de heliport halverwege Icefields Parkway vertrek je voor een 20 minuten durende tocht, die je niet snel meer zal vergeten. Je vliegt over de 3000 m hoge Cline Pass. Vervolgens vlieg je over Abraham Lake en de Cline, Lion en Lioness gletsjers. Onderweg zie je nog een waterval die 300 m naar beneden valt. Deze waterval heeft zijn oorsprong in twee groene meren.

Sneeuwschoenwandeling Fortress Mountain

Beleef een spectaculaire sneeuwschoenwandeling naar Fortress Mountain. Met behulp van een Snowcat kom je op verborgen plekken, die bekend zijn geworden door films als 'The Revenant' en 'Inception'. Je wandelt door surrealistisch winterlandschap met hoge bergpieken en verse poedersneeuw.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit