De natuur van dichtbij in West-Canada

In West-Canada is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in West-Canada kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In West Canada

Campingpakket Hoogtepunten van British Columbia

Verzeker jezelf van de beste campings om te overnachten tijdens je camperreis door British Columbia. Verblijf op Vancouver Island aan het strand van het Pacific Rim National Park. En overnacht tussen de machtige bergpieken in Jasper National Park. De campings zijn met zorg geselecteerd. Bij dit pakket is een uitgebreide reisbeschrijving inbegrepen met allerlei tips en suggesties voor activiteiten op de route.

Blue River wildernissafari

Vaar mee over de Blue River door Grizzly Bear Valley te midden van het enige binnenlandse regenwoud ter wereld. Je gaat op zoek naar beren, elanden en arenden. Maar geniet vooral ook van de uitzichten op de adembenemende omgeving. Je vaart door kleine riviertjes, ondiep water, langs watervallen en komt op plekken waar nog geen boot ooit gekomen lijkt te zijn.

Knight Inlet Lodge avontuur

Verblijf in de diepe wildernis van British Columbia en ga op zoek naar de grizzly beren in hun natuurlijke omgeving. Je kan hier alleen komen met een watervliegtuig en dat maakt een verblijf hier al bijzonder. Eenmaal bij de lodge wordt je overvallen door de enorme ruimte en overweldigende natuur. Naast de beren in Glendale Cove spot je hier ook nog walvissen, orka's, dolfijnen, zeehonden en honderden soorten vogels. De ...

Athabasca gletsjerwandeling

Maak een wandeling op de Athabasca gletsjer voor een onvergetelijke dag. Tijdens de transfer vanuit Jasper naar Columbia Icefield geniet je al van een unieke rit over Icefields Parkway. Eenmaal bij de gletsjer laat je de massa achter je en begeleid een deskundige gids je over ijs en langs spelonken. Het is een unieke ervaring om in de zomer op een dik pak ijs te staan. Je kan ook kiezen voor een kortere excursie. dan ...

Winterexcursies In West Canada

Huskysafari in Whistler

Ga mee met deze enerverende huskysafari en leer onderweg ook nog de geschiedenis van de pelsjagers in dit gebied. Je gaat met je husky team de Callaghan Vallei in en volgt een prachtige route met fotogenieke spots onderweg. Bij Totem Pole Lake maak je een stop bij een zogenaamde 'trappers cabin' voor een kop koffie.

Sterrenkijken in Jasper

Bij helder weer is de sterrenhemel rondom Jasper een indrukkend schouwspel. Het gebied is een Dark Sky Preserve, waardoor er geen lichtvervuiling is. Miljoenen sterren lichten op en bij groot geluk zie je misschien ook nog het noorderlicht. Een sterrenkundige zal een grondige uitleg geven in het planetarium. Aan het einde mag je zelf op zoek naar de sterren via de sterkste telescoop van de Rockies.

Met de trein door de Rockies

Bewonder het spectaculaire landschap van de Rockies vanuit een comfortabele stoel in de Skeena trein. Je reist van Jasper naar Dunster in ongeveer 3 uur langs de Fraser rivier naar de Robson Vallei. Het landschap wat voorbijtrekt is adembenemend. Eenmaal in Dunster wacht een gids je op, die je met een busje langs de Rearguard Falls en de hoogste berg van de Rockies, Mount Robson brengt. De gids deelt onderweg ...

Winterwandeling door Maligne Canyon

Deze excursie is een must als je in Jasper verblijft. Het biedt je een unieke mogelijkheid om door de bevroren Maligne Canyon te wandelen. De gids kan je alles vertellen over de rotsformaties en het dierenleven in de verschillende jaargetijden. Maar bewonder vooral alle ijsformaties rondom de bevroren watervallen.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit