Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Footprint of Sami

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - Lapland, Finland

Reiscode FIEXNOOR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 04-07-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Ontdek de Sami cultuur per sneeuwscooter
  • Sneeuwschoenwandelen en noorderlicht op de 'Sami-zee'
  • Uitgebreide activiteitenweek met maar liefst 7 excursies!

In het uiterste noorden van Finland, rond het meer van Inari, vindt de Sami-cultuur zijn oorsprong. Tijdens deze winter adventure maak je kennis met de prachtige natuur én cultuur van Lapland. Met de sneeuwscooter steek je de 'Sami-zee' over naar het offereiland Ukko's Rock en 's avonds ga je met de sneeuwschoenen onder op zoek naar het noorderlicht. Volgens de Sami wordt dit veroorzaakt door een vos die met zijn staart door de sneeuw zwiept. De sneeuwvlokken die daardoor als vonken opvliegen resulteren in een kleurig 'vossenvuur' aan de hemel; het noorderlicht. Ook leer je alles over de rendierhouderij, wat nog steeds belangrijk is voor de hedendaagse Sami, en ga je op onvergetelijke huskysafari.

Reiscode FIEXNOOR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 04-07-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Ivalo met Transavia. Transfer, Hotel Inari. 7 overnachtingen.

Je verblijft in

Hotel Inari

Met de vlucht vanaf Amsterdam kom je aan op de luchthaven van Ivalo. Na een transfer check je in bij Hotel Inari, direct gelegen aan het Inarimeer. Het Inarimeer, ook wel de Sami-zee genoemd, is het op twee na grootste meer van Finland. Voor de Sami heeft het Inarimeer een grote culturele betekenis. De Sami hebben eeuwenlang geleefd en hun traditionele levensonderhoud gevonden rondom het meer. Ze beschouwen het meer als een heilige plaats, een bron van voedsel en spirituele betekenis.
Op eigen gelegenheid breng je in de middag een bezoek aan het Siida (Sami) museum. Het museum ligt op ca. 1 km van het hotel. In het museum vind je verschillende tentoonstellingen over de oude en levendige Sami cultuur en over de arctische natuur. Het geeft een mooi beeld van het leven in het hoge noorden.

Inbegrepen excursies

Toegang Siida Sami Museum Inari

Inarimeer

Dag 2

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht

Het hoge noorden, met weinig kunstmatig licht, dat zijn de ideale omstandigheden om het noorderlicht te ervaren. Vanavond bind je de sneeuwschoenen onder en ga je 2 uur op pad met de gids naar de ideale plek. Wie weet heb je geluk en zie je dit bijzondere natuurverschijnsel. Tijdens de tocht vertelt de gids je uiteraard allerlei verhalen over de Sami, het leven in Lapland en de omgeving.

Overdag is er de mogelijkheid om nog een optionele excursie bij te boeken. Je kan kiezen voor een introductie in het langlaufen. Of misschien wil je liever gaan ijsvissen? Beide activiteiten zijn onder de Finnen zelf zeer populair.

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht Inari

Dag 3

Een kijkje in het leven van een rendierhouder

Rendieren zijn erg belangrijk voor de Sami. Vandaag neem je een kijkje in het leven van een echte rendierherder in Lapland. Je wordt in een slee naar het nabijgelegen bos gereden om de rendierkudde te zoeken. Rendieren lopen vrij rond in de omgeving, maar zijn ook op zoek naar de herder en zijn voedsel. Uiteraard mag je de herder helpen de dieren te voeren. Na afloop lekker opwarmen met koffie of thee en een snack rondom het open vuur.

Rendieren

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Ivalo-Amsterdam (za), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Ivalo in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zaterdag vanaf Amsterdam naar Ivalo. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Op de terugreis naar Amsterdam maak je een tussenstop op Kittilä, de heenvlucht is een rechtstreekse vlucht. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Ivalo

Bekijk een grotere afbeelding van Ivalo-Amsterdam (za), Transavia

Amsterdam-Ivalo (za), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Ivalo in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zaterdag vanaf Amsterdam naar Ivalo. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Op de terugreis naar Amsterdam maak je een tussenstop op Kittilä, de heenvlucht is een rechtstreekse vlucht. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Ivalo

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Ivalo (za), Transavia

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. halfpension
- Activiteiten volgens programma
- Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

- Evt. brandstof- en vliegbelastingtoeslag
- Eigen risico per sneeuwscooter van max. € 900
- Je kan een verzekering afsluiten om het eigen risico van de sneeuwscooter af te kopen, informeer bij boeking naar de mogelijkheden
- Eigen risico huskyslede van max. € 500

Extra voordeel

- 1 dag gratis gebruik van sneeuwschoenen of langlaufmateriaal

Overige info

- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Annulering binnen 7 dagen voor vertrek 100% kosten

Belangrijke informatie

- Bij het huren van een sneeuwscooter dient de bestuurder in het bezit te zijn van een rijbewijs

Inbegrepen excursies

Dag langlaufski's of sneeuwschoenen Inari

Naar keuze mag je een hele dag gebruik maken van langlaufski's of sneeuwschoenen. Ga er lekker op eigen gelegenheid op uit en ontdek de prachtige omgeving! In het begin is het wellicht even wennen, maar je zal zien dat je het snel onder de knie hebt en dat je dan prachtige tochten kan maken.

Een kijkje in het leven van een rendierherder Inari

Grijp deze kans om een dag uit het leven van een echte rendierherder te ervaren. Je wordt in een slee naar het nabijgelegen bos gereden om de rendierkudde te zoeken. Rendieren lopen vrij rond in de omgeving, maar zijn ook op zoek naar de herder en zijn voedsel. Uiteraard mag je de herder helpen de dieren te voeren. Na afloop lekker opwarmen met koffie of thee en een snack rondom het open vuur.

Huskysafari Inari

Het is nu de kans een hondenslede te besturen. Je wordt opgehaald bij de accommodatie en wordt naar de energieke husky's gebracht, die niet kunnen wachten je te ontmoeten. Na aankomst krijg je een uitleg hoe je de honden en slede kan besturen. Na de briefing maak je een mooie rit door de prachtige Lapse omgeving. Geniet van de stilte, die alleen verstoord word door het geluid van de slee die glijdt over de krakende ...

Sami homevisit Inari

Ervaar het dagelijks leven tijdens een excursie naar een huis van de traditionele Sami met een lokale rendierboerderij. Tijdens het bezoek aan het huis van de Sami maak je kennis met hun dagelijkse leven en kun je je eigen kleine ambacht maken van natuurlijke materialen. Het programma duurt ongeveer 2 uur. Tijdens het bezoek is een warme drankje en traditioneel gebak inbegrepen.

Optionele excursies

IJsvissen en sneeuwscootersafari Inari

Hét weekend-vermaak van de Scandinaviërs; ijsvissen! Neem een boor, een krukje en een vishengel mee naar het bevroren Inari-meer. Boor een gat in het ijs van soms wel een meter diep, ga zitten, werp je hengel uit en geniet van de rust en stilte om je heen. En het leuke van deze excursie is dat eerst per sneeuwscooter over het meer naar een lekker rustig stukje rijdt, naar een van de beste visplekken. Ook zal de gids ...

Langlauf introductie Inari

Voordat er wegen, auto's en sneeuwscooters waren, was langlaufen en sleeën de enige manier om je te verplaatsen in Lapland in de winter. De gids leert je de beginselen van het gebruik van de langlaufski's voordat de tocht begint. Zodra de les voorbij is, kan je de langlaufski's zelf uitproberen op geprepareerde routes of op de verse sneeuw.

Noorderlicht rendiersafari Inari

Ga mee op een onvergetelijke en unieke reis naar het magische noorden tijdens de noorderlicht rendiersafari! Ontdek een betoverend winterlandschap met fonkelende sneeuw, verlicht door de maan en sterren. Laat je leiden door het rustgevende geluid van de rendieren terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht op het noorden. Met wat geluk ben je zelfs getuige van het noorderlicht! Na afloop van de safari warm je op met ...

Noorderlichtsafari per minibus Inari

De Aurora Borealis is een bijzonder natuurverschijnsel dat in de winter goed te zien is in Lapland. Met de gids ga je per minibus op jacht naar de beste plek om het noorderlicht te aanschouwen. De gids controleert de voorspelling om te zien in welke richting de wolken bewegen en kent de plaatsen waar het veilig is om te stoppen en de lucht te bekijken.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9
Aantal beoordelingen 11

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit