aanbieding
Rustig reistempo
Rustig reistempo
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Thule

8-daagse hotelrondreis langs hotels - IJsland

Reiscode ISHRTHUL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 2079
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • De mooiste routes en incl. entree Mývatn Nature Baths
  • Lavaformaties en kokende modderpoelen rondom Mývatn
  • Volg de Arctic Coast Way en Diamond Circle routes

Deze reis combineert het buitenaardse landschap rondom het Mývatn meer met de schilderachtige vissersplaatsjes op schiereiland Tröllaskagi, langs de Arctic Coast Way. Ga mee op een walvissafari vanuit walvishoofdstad Húsavík en genieten van aangenaam warme geothermale baden. Wandel langs kraters en door velden van gestolde lava en je ziet prachtige watervallen als de Goðafoss en de Dettifoss.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis in standaard middenklasse hotels of guesthouses, in een straal van 50 km van de vermelde plaats. Voor meer informatie over het verblijf in de verschillende soorten hotels op IJsland, zie 'Hotels op IJsland' onder het kopje 'Extra Informatie' onderaan de pagina.

Reiscode ISHRTHUL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 2079
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 2

Vlucht Rotterdam-Akureyri met Transavia. Mývatn. 80 km, 2 overnachtingen.

Na aankomst op het kleinschalige vliegveld van Akureyri rijd je naar Myvátn. Onderweg kom je langs de Goðafoss waterval, een van de eerste prachtige natuurverschijnselen die je gaat tegenkomen deze reis. Het landschap rond het Mývatn meer is een spectaculair panorama van lava, kraters en rotsformaties. Vlak bij de bergpas Námaskarð ligt Hverir. In dit gebied liggen diverse borrelende modderpoelen en zwavelbronnen. Dit is een van de mooiste en makkelijkst bereikbare sulfaatvelden van IJsland. Het ligt aan de ringweg en zodra je aan komt rijden zie je overal om je heen stoom uit de aarde komen. De pseudokraters van Skútustaðir en de bizar gevormde lavavelden van Dimmuborgir bieden eveneens mogelijkheden voor een mooie wandeling en spectaculaire uitzichten. Sluit de dag op typisch IJslandse wijze af in het warme water van de Mývatn Nature Baths.

Optionele excursies

Lofthellir ijsgrot , Mývatn Buggy Tour

Ga je mee op een avontuurlijke Buggy Tour?

Dag 3 t/m 4

Húsavík. 60 km, 2 overnachtingen.

Op weg naar de 'Whale Watching Capital of Iceland', Húsavík, kom je diverse bezienswaardigheden tegen. Je rijdt eerst langs de Dettifoss watervallen. Hier kan je mooie wandelingen maken. Je vervolgt je weg naar de indrukwekkende en U-vormige kloof Ásbyrgi, waarbij een kleine omweg naar de rotsformatie Hljóðaklettar (de 'echo-rots') aan te raden is. In de kloof van Ásbyrgi zijn hoge kliffen van bijna 100 meter te bewonderen met in het midden van de kloof een 25 meter hoge rots die Eyjan wordt genoemd. In Húsavík zijn leuke restaurantjes en bars voor een gezellige avond.

Je bent in de walvishoofdstad van IJsland, dus een walvissafari of gecombineerde walvis- en papegaaiduikerssafari is hier haast een must! In het Whale Museum meer te weten over het leven van deze gigantische zoogdieren. Ga heerlijk relaxen in het warme geothermische water (38-39°C) van GeoSea. Vanuit het bad heb je uitzicht op zee en met een beetje geluk kan je nog een walvis spotten.

Walvissen kijken vanuit Húsavík

Dag 5 t/m 6

Skagafjörður. 250 km, 2 overnachtingen.

Rijd via Akureyri en neem de Arctic Coastway langs de noordkust van het schiereiland Tröllaskagi. Je komt langs diverse kleine vissersdorpjes die in afgelegen fjorden liggen en door tunnels met elkaar verbonden zijn, alleen de route is al fantastisch! Vanuit Dalvík heb je een prachtig uitzicht op de Eyjarfjörður. In het uiterste noorden ligt het dorpje Siglufjörður met zijn kleurrijke huisjes, dat omringd wordt door steile bergen.
De regio Skagafjörður bekend om het paardrijden. Door de uitgestrektheid kan je hier mooie tochten maken. In de omgeving zijn diverse interessante musea te bezoeken, zoals het Emigratiemuseum en het interactieve 1238: Battle Of Iceland Museum. In Glaumbær staan oude fotogenieke turfhuisjes.

Arctic Coast Way

IJsland

IJsland is echt een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Door de unieke ligging van het eiland heeft het veel spectaculaire vulkanische bezienswaardigheden zoals geisers en hotsprings. Er zijn gletsjers, prachtige watervallen en diepe fjorden. Naast al deze natuurpracht biedt Reykjavik volopcultuur en het is momenteel een van de meest trendy steden van Europa. Met ons ruime aanbod aan reizen naar IJsland moet het zeker lukken de reis van jouw dromen te vinden.

Elk seizoen heeft zijn eigen charme, maar in de herfst en de winter heeft IJsland een extra troef in handen: de kans om het noorderlicht te zien. Door de noordelijke ligging is het noorderlicht, als het zich manifesteert, op heel IJsland te zien. Ook is het een dunbevolkt land, waardoor het er 's avonds en 's nachts goed donker is en je meer kans hebt om vlagen van het noorderlicht te zien. De beste periode hiervoor is van oktober t/m maart, maar ook in september kan het soms al te zien zijn.

Northern Lights Center
In Reykjavík is in 2012 het Northern Lights Center geopend. Hier vind je meer achtergrondinformatie over het noorderlicht. Ook worden vanuit Rekjavík noorderlicht safari's georganiseerd. Dus ook op een kortere trip is het mogelijk om op zoek te gaan naar dit bijzondere natuurverschijnsel.

Het land en haar bewoners

IJsland is een relatief jong vulkanisch eiland dat nog elk jaar een beetje groeit doornieuwe toevoer van lava uit de aardbodem. De eerste bewoners van IJsland waren de Vikingen die zich ongeveer 1100 jaar geleden vestigden op het eiland. De huidige IJslanders stammen rechtstreeks af van die eerste Vikingen en spreken nog hun taal. IJsland is drie keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts ca. 300.000 inwoners, waarvan de helft in de hoofdstad, Reykjavik, woont.

Reykjavik
De IJslandse hoofdstad is een kleine maar zeer trendy stad waar het hele jaar door van alles te beleven valt. In het oude stadscentrum liggen de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Er zijn mooie oude huizen en kerken en er is een zeer uitgebreid winkelaanbod. Er zijn klassieke tot hypermoderne winkels en voldoende souvenirshops. In de vele restaurants kun je heerlijke visgerechten eten. Na het diner mag je het uitgebreide nachtleven eigenlijk niet overslaan.

Klimaat

Dankzij de warme golfstroom is het in IJsland veel minder koud dan men zou verwachten op deze breedtegraad. IJsland heeft een zeeklimaat, met milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur in Reykjavík loopt van 4 ºC in januari tot 12 ºC in juli. Het weer heeft een onvoorspelbaar karakter kan razendsnel veranderen. Zo loop je in de zon en een moment later in een sneeuwbui. Gedurende de zomermaanden mei, juni en juli is er in IJsland vrijwel continue daglicht, maar vroeg in de lente en in de herfst is er een lange schemertijd.

Reisperiode
Het toeristenseizoen loopt in IJsland van eind juni tot eind augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode musea en andere attracties gesloten kunnen zijn.

Kleding
Voor IJsland geldt dat, vanwege het veranderlijke weer, je het beste op alles voorbereid kunt zijn. Kleed je in laagjes, zodat je iets aan of uit kunt trekken. Verder zijn een wind- en waterdicht jack, goede wandelschoenen, evt. laarzen, muts en handschoenen aan te raden. Vergeet uiteraard ook je zwemkleding niet, zodat je heerlijk kan ontspannen in één van de natuurlijke warmwaterbronnen of openluchtzwembaden die IJsland rijk is.

Flora en fauna

De poolvos is het enige oorspronkelijke zoogdier van IJsland. In Oost-IJsland komen wat kuddes geïmporteerde rendieren voor, maar het bekendste zoogdier van IJsland is de walvis. En natuurlijk zijn er de kleine IJslandse paarden, die meer dan 1000 jaar geleden door de Vikingen werden meegebracht. Vooral langs de kust zijn er vogels in overvloed, waaronder papegaaiduikers. En in de omringende IJszee zwemmen dolfijnen, orka's, bruinvissen en diverse soorten walvissen. Bomen zijn schaars vanwege het arctische klimaat in de binnenlandse woestijnen van as, zand en lava. Er komen vooral veel mossen, korstmossen en grassen voor.

Vulkanen en gletsjers
IJsland is uniek gelegen op de Mid Atlantic Ridge, de bergrug die van noord naar zuid over de bodem van de Atlantische Oceaan loopt en waarlangs miljoenen jaren geleden het Amerikaanse continent losscheurde van het Europese. Tijdens een reeks enorme vulkaanuitbarstingen rees het eiland uit het water op. Dat het nog steeds vulkanisch actief is, is zichtbaar door de stoom die uit de aarde opstijgt, de spuitende geisers en de vele warmwaterbronnen. Aardschokken en verschillende vulkaanuitbarstingen hebben het landschap in de afgelopen eeuwen voortdurend veranderd. Tijdens de ijstijden werd het land overdekt met gletsjers, die diepe, steile dalen uitsleten tot fjorden. De Vatnajökull is met 8400 vierkante kilometer de grootste ijskap van Europa.

Het landschap
Het eiland is uniek gelegen op de MID Atlantische breuklijn. Tijdens een reeksenorme vulkaanuitbarstingen rees het uit het water op. Dat het nog steeds vulkanisch actief is, is zichtbaar door de stoom die uit de aarde opstijgt, de spuitende geisers en de vele warmwaterbronnen. Tijdens de ijstijden werd het land overdekt met gletsjers, die diepe, steile dalen uitsleten tot fjorden. De Vatnajökull is met 8400 vierkante kilometer de grootste ijskap van Europa.

Cultuur en levensstijl

De IJslanders stammen af van de Vikingen die zich 1100 jaar geleden op het eiland vestigden. Al in het jaar 930 richtten zij het eerste parlement van Europa op, de Althing, op de vlakte Thingvellir. Van de oude IJslandse literatuur is vooral de Edda bekend, een verzameling goden- en heldenliederen uit de 13e eeuw. Veel moderne kunst is te bewonderen in de musea van Reykjavik en in heel IJsland staan in steden en parken mooie hedendaagse beeldhouwwerken.

Wellness
Wellness is in IJsland een levensstijl. Wanneer het buiten koud en guur is laten de bewoners zich bijna dagelijks verwennen in het heldere, maar vooral warme bronwater in een van de vele natuurlijk verwarmde zwembaden die IJsland rijk is. Voor bezoekers die in IJsland arriveren is het een 'must' om samen met de IJslanders een duik in de Blue Lagoon te nemen. In een wolk van stoom dobber je rond in het azuurblauwe geothermische water, waarin mineralen opgelost zijn die heilzaam werken op lichaam en geest.

Nuttige informatie

Paspoort
Je paspoort dient, na vertrek uit IJsland, nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Het is toegestaan om met een Europese identiteitskaart naar IJsland te reizen.

Mobiele telefoon
Langs de ringweg en in bewoonde streken is er uiteraard goed bereik, maar er zijn grote gebieden in het onbewoonde binnenland van IJsland waar geen bereik is.

Geldzaken
De munteenheid voor IJsland is de IJslandse Kroon. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en je kan met je pinpas bij vrijwel alle automaten pinnen. In kleine plaatsen is niet altijd een bank.

Verkeer in IJsland
De belangrijkste weg van IJsland is de ringweg, wegnummer 1, die bijna 1500 km lang is. Het grootste gedeelte van de ringweg is geasfalteerd, evenals de wegen rond Reykjavík. Veel hooglandwegen en bergwegen zijn alleen geschikt voor auto's met vierwielaandrijving. Deze wegen worden aangegeven met een F voor het wegnummer. Sommige van deze wegen hebben veel gaten in het wegdek en het kan voorkomen dat u een rivierbedding moet doorkruisen. Wij bieden een aantal van onze reizen aan vanaf begin april. Houd er rekening mee dat bepaalde wegen dan nog afgesloten zijn. Op de ringweg kan in april en begin mei nog sneeuw liggen. De wegen in het binnenland worden geopend indien ze geheel sneeuwvrij en hersteld zijn, dit is meestal half juni. Informeer ter plaatse of de wegen al open zijn. Raadpleeg de website www.vegagerdin.is om de conditie van de wegen en de weersomstandigheden van het moment te weten te komen. Wegen die alleen met 4WD berijdbaar zijn staan daar ook op aangegeven.

IJsland

Noordoost-IJsland

De kust van Oost-IJsland is diep ingesneden door fjorden, waaraan havenplaatsjes liggen die meestal dezelfde naam dragen als de fjord. In het afgelegen noordoosten wonen amper mensen, maar wel heel veel vogels. Bovendien heb je bij de Oostfjorden de meeste kans om rendieren te zien. Aan de baai Skjálfandi ligt de belangrijkste haven, Húsavík, de beste plek in IJsland om walvissen te zien.

Seyðisfjörður en Egilsstaðir

Wanneer je met de boot van Smyril Line naar IJsland gaat, kom je aan in de havenenplaats Seyðisfjörður. De belangrijkste stad van Oost-IJsland, Egilsstaðir, ligt vlak bij het meer Lagarfjlót. De streek rond het meer met bossen, ravijnen en watervallen is bij de IJslanders zelf zeer geliefd. Je kan er wandelen, paardrijden, roeien en kanoën. Ten noorden van Egilsstaðir strekken zich de verlaten hoogvlaktes uit die in IJsland ‘heidi’ worden genoemd. De ringweg gaat hier over eindeloze lavavelden, veroorzaakt door de Askja vulkaan.

Jökulsárgljúfur Nationaal Park

Over een afstand van 200 km voert de grote Jökulsá á Fjöllum rivier smeltwater van de Vatnajökull naar de Óxarfjördur in het noorden. Daarbij werd een kloof van 100 m diep en 25 km lang uitgesleten, de Jökulsárgljúfur. Hierin stort de machtige Dettifoss waterval met donder en geraas naar beneden. Er loopt een langeafstandswandelpad door het nationale park, maar er zijn ook kortere gemarkeerde wandelroutes.

Vulkanische fenomenen bij Mývatn

Het meer Mývatn zie je al van verre liggen door de rookpluimen die opstijgen uit het water. Op een klein oppervlak vind je alle vulkanische verschijnselen bij elkaar. Je loopt tussen kratertjes, borrelende modderpoelen, kokend hete bronnen en helgele zwavelafzettingen. Neem de tijd om de omgeving in je op te nemen: de grillige lavaformaties bij Dimmuborgir en het geothermische gebied Námaskarð. Vergeet ook niet de kokende modderpoelen en zwavelbronnen op de helling van de berg Námafjall en de kleurrijke berg Leirhnjúkur in het Krafla-gebied. Nadat je de hele dag actief bent geweest, spoel je de moeheid van je af in de Mývatn Nature Baths.

Noordoost-IJsland

Mývatn meer

De rookpluimen die bij het meer Mývatn uit de aarde opstijgen kan je al van verre zien liggen. Mývatn heeft een enorm rijk vogelleven, maar het is vooral in trek door het spectaculaire landschap eromheen. Bij Krafla wandel je langs kratertjes, borrelende modderpoelen, kokend hete bronnen, spleeterupties met grillige lavavormen waar de stoom nog vanaf komt, helgele zwavelafzettingen, en de spelonk met de warme bron Grjótagjá, waarin de bewoners vroeger hun bad namen. Tegenwoordig doen ze dat in het spacomplex in Reykjahlid.

Mývatn meer

Akureyri - Rotterdam, Transavia

Vlieg met Transavia rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Akureyri, de noordelijkste luchthaven van IJsland. De moderne Boeings van Transavia brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Transavia, vlucht Rotterdam-Akureyri

Bekijk een grotere afbeelding van Akureyri - Rotterdam, Transavia

Rotterdam - Akureyri, Transavia

Vlieg met Transavia rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Akureyri, de noordelijkste luchthaven van IJsland. De moderne Boeings van Transavia brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Transavia, vlucht Rotterdam-Akureyri

Bekijk een grotere afbeelding van Rotterdam - Akureyri, Transavia

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Aanbieding

Gratis entree Mývatn Nature Baths t.w.v. € 52 p.p., geldig vanaf 04/04/2024 t/m 31/05/2024.

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

€ 2159

7

8

9

10

11

12

13

€ 2225

14

15

16

17

18

19

20

€ 2225

21

22

23

24

25

26

27

€ 2419

28

29

30

Thule

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy-klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- 7 x 24 uur autohuur cat. N met AVIS
- Extra bestuurder
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Per reiziger planten we een boom voor de herbebossing

Niet inbegrepen

- Evt. brandstof- en vliegbelastingtoeslag

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart

Overige info

- Bij het huren van een auto dient de hoofdbestuurder in het bezit te zijn van een creditcard

Inbegrepen excursies

Inbegrepen entree Mývatn Nature Baths

Dompel je onder in het warme, fel blauwe water! Er zijn 2 baden van verschillende temperaturen. Vanuit het bad heb je een mooi uitzicht over het Mývatn meer, met op de achtergrond de pseudokraters. Er is ook een stoomcabine en bij de bar kan je drankjes krijgen. Ook is er een restaurant waar je een lichte maaltijd kan krijgen.

Optionele excursies

Lofthellir ijsgrot

Op naar een bijzondere wereld van ijs! Vanuit Mývatn vertrek je met een 4x4 truck naar de grot, de rit ernaartoe is al spectaculair! Deze grot met grote natuurlijke, eeuwenoude ijssculpturen in allerlei vormen is voor slechts 12 personen per dag toegankelijk. Je bereikt de grot na een wandeling van 20 minuten over lavavelden. Een échte unieke ervaring!

Mývatn Buggy Tour

Verken het vulkanische IJslandse landschap met een makkelijk te besturen buggy. Een geweldige ervaring waarbij je de ongebaande paden rondom het Mývatn meer ontdekt.

Walvis- en papegaaiduikersafari met RIB boot

Een avontuurlijke RIB boot excursie in de Skjálfandi Bay vanuit Húsavík. Behalve dat het een enorme kick geeft om zo snel te varen ben je ook nog eens heel snel bij een walvis wanneer deze wordt gespot. Je maakt de mooiste foto’s van deze gigantische zoogdieren. Bultruggen zijn al gauw 12 meter lang (zo groot als de boot!) en blauwe vinvissen maar liefst 25-30 meter! Van half April t/m half augustus nestelen de ...

Walvissafari vanuit Húsavík

Een onvergetelijke excursie vanuit de haven van Húsavík, de walvishoofdstad van IJsland! Speur vanaf de comfortabele, traditionele boot naar witsnuitdolfijnen en gigantische bultruggen en blauwe vinvissen.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit