Voor het eerst
Voor het eerst
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Aislynn B&B

8-daagse rondreis langs B&B's - Ierland

Reiscode IEFRAISL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in B&B's
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 940
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Ideale kennismakingsreis Ierland
  • Vissersplaatsjes, mystieke kloosters en ruige kust
  • Het mooie zuidwesten met de Ring of Beara en Cliffs of Moher

Een afwisselende reis met pittoreske vissersdorpjes en een heuvelachtig landschap met veelvuldig zeezicht. Tijdens je reis verblijf je in B&B's van gastvrije Ieren. Ontdek de ruige kustlijn van Ierland en de hoge kliffen langs het zuidelijke deel van de Wild Atlantic Way. In Baltimore kan je een boottocht naar Cape Clare maken of bezoek Mizen- of Sheap Head. Volg de route over de Ring of Beara, de Ring of Kerry naar de Dingle Peninsula en af en toe zal je moeten stoppen voor een Ierse file (schapen op de weg). Strijk neer in een gezellige pub in Dingle en laat je meeslepen door de Ierse muziek.

Hier overnacht je

Je verblijft in B&B's binnen een straal van 60 km van de vermelde plaatsen.

Reiscode IEFRAISL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in B&B's
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 940
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Cork met Aer Lingus. Omgeving Baltimore. 100 km, 1 overnachting.

Stop na vertrek bij de luchthaven van Cork voor de lunch in kunstenaarsdorpje Kinsale en bezoek het Charles Fort. Vervolg je weg via de beroemde Wild Atlantic Way naar het gastvrije Baltimore.

Charles Fort

Dag 2 t/m 3

Omgeving Glengarriff. 60 km, 2 overnachtingen.

Maak vanuit Baltimore een boottocht naar de eilanden Sherkin of Cape Clare. Of neem de kustroute langs Mizen Head, het meest zuidelijke puntje van Ierland. Glengarriff ligt in het subtropische zuidwesten van Ierland aan de zuidkant van de Ring of Beara. De baai ligt beschermt tussen de hoge bergen waardoor het hier heerlijk toefen is. Op Garnish Island is een tropische tuin die is opengesteld voor publiek. Voor de kust is een zeehonden kolonie.

Optionele excursies

Zeehonden & Garnish Island

Mizen Head

Dag 4 t/m 5

Omgeving Dingle. 130 km, 2 overnachtingen.

Wanneer je voor de rechtstreekse route naar Dingle kiest kom je door de stadjes Kenmare en Killarney. Maar je kan ook via de Ring of Kerry rijden (225 km) waar het heuvelachtige landschap overgaat in een onstuimig kustgebied. Het plaatsje Dingle op de gelijknamige Peninsula is een mekka voor wandelaars en andere buitensporters. De felgekleurde huisjes bieden een onderkomen aan restaurants, pubs en handwerkwinkeltjes. Maak een avontuurlijke kajaktocht vanuit de haven of kies voor een ontspannen boottochtje. Op het schiereiland rijd je de mooiste routes langs diverse eeuwenoude overblijfselen.

Optionele excursies

Killarney Cruise

Dingle schiereiland

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Zuidwest-Ierland

Het zuidwesten is het meest bezochte deel van Ierland en dat is niet verwonderlijk, want het biedt een mengeling van ongerept natuurschoon en eeuwenoude geschiedenis. Dankzij de warme golfstroom is het bovendien gezegend met een mild klimaat. In de meest afgelegen gebieden, zoals het schiereiland Dingle, de Aran Islands en de MacGillycuddy Mountains, wordt door de bevolking nog Gaelic gesproken.

Flora en Fauna

Aan de prachtige kust van de counties Cork, Kerry en Clare wisselen kale rotswanden en blauwe baaien, diepe beboste inhammen en kreken vol waadvogels elkaar af. Hier en daar liggen pittoreske haventjes, vanwaar vissersboten af en aan varen. Doordat de warme golfstroom de zuidwestkust passeert zijn de winters zacht, zodat zelfs subtropische planten er kunnen gedijen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem maar in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsiastruiken.

Killarney

Na Cork en Limerick is Killarney de belangrijkste stad van het zuidwesten. Het heeft een gezellig centrum met populaire pubs, restaurants en veel winkels. In het Killarney National Park kan je wandelen, fietsen of paardrijden. Killarney ligt aan de beroemde toeristische rondweg de Ring of Kerry, met prachtige vergezichten over de zee en bergen. Minder bekend maar heel spectaculair is de autoroute Ring of Beara rondom de Caha Mountains, tussen Kenmare en Glengarriff.

Dingle

Op het afgelegen schiereiland Dingle wordt nog Gaelic gesproken en het wemelt er van de forten, menhirs, Keltische kruisen en van die typische ronde stenen hutten die op bijenkorven lijken. Ze werden door monniken gebruikt om in te mediteren. Dingle telt meer dan 400 van zulke hutten! Maak een rondrit over de Slea Head Drive naar het meest westelijke puntje van Ierland, waar het uitzicht vanaf de kliffen op de onbewoonde Blasket Islands is onvergetelijk is. Zoek ’s avonds een pub op in Dingle Harbour, ooit een echt smokkelaarsnest.

The Burren

The Burren is een ruig kalksteenplateau in Clare. Het lijkt een kaal maanlandschap maar is begroeid met bijzondere alpine plantjes, die zich in rotsspleten en holten hebben genesteld. De kalksteenlagen van de Burren vormen langs de kust de beroemde Cliffs of Moher, een steile, imponerende rotswand van 8 km lang en 230 meter hoog die bewoond wordt door zeevogelkolonies.

Zuidwest-Ierland

Amsterdam-Cork, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Cork. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Cork

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Cork, Aer Lingus

Cork-Amsterdam, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Cork. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Cork

Bekijk een grotere afbeelding van Cork-Amsterdam, Aer Lingus

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2 persoonskamer,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 940

2

€ 940

3

€ 940

4

€ 940

5

€ 940

6

€ 940

7

€ 940

8

€ 940

9

€ 940

10

€ 940

11

€ 940

12

€ 940

13

€ 940

14

€ 940

15

€ 940

16

€ 940

17

€ 940

18

€ 940

19

€ 940

20

€ 940

21

€ 940

22

€ 940

23

€ 940

24

€ 940

25

26

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

De inbegrepen prijs van Aer Lingus is gebaseerd op het laagst beschikbare flexibele tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Aislynn B&B

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg.
- 7 x 24 uur autohuur cat. B met Hertz
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag
- Tol en eventuele veerdiensten

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart

Overige info

- Bij de stadshotels is parkeren tegen betaling
- Afhankelijk van beschikbaarheid kan de route ook in omgekeerde richting worden bevestigd
- Bij het huren van een auto dient de hoofdbestuurder in het bezit te zijn van een creditcard

Verlenging in Kinsale

- Verleng je vakantie in Ierland met een verblijf in Kinsale. Vraag bij boeking naar de mogelijkheden.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Optionele excursies

Boottocht naar Aran Islands

Verlaat het vaste land en maak een dagtocht naar de desolate Aran Islands, kies voor een tocht naar Inisheer of Inishmore. Inishmore is de grootste eiland met ruïnes van kerken, forten en dolmen en Inishheer is het kleinste en meest dichtstbijzijnde eiland. Inisheer kan je ook combineren met de overweldigende Cliffs of Moher. Je vertrekt vanuit de haven van Doolin.

Boottocht naar Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher zijn wereldberoemd. Een indrukwekkende manier om de de Cliffs of Moher te zien is vanaf het water. Vanuit de haven van Doolin varen dagelijks bootjes naar deze imposante kliffen.

Killarney Cruise

Het Killarney National Park mag niet ontbreken aan je bezoek aan Ierland. Na een bezoek aan het kasteel Ross Castle vaar je met een comfortabele, overdekte boot over Lough Leane en langs de McGillcuddy Reeks Mountains. Geniet van de flora en fauna van dit beroemde nationale park.

Zeehonden & Garnish Island

In de luwte van Bantry Bay ligt het eiland Garnish met haar prachtige, subtropische tuinen. Door het warme klimaat groeien hier bijzondere planten en bloemen. Vanuit Glengarriff vertrekken elk half uur bootjes naar het eiland. Je vaart langs de zeehondenkolonie die hier zonnebaden op de rotsen.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.4
Aantal beoordelingen 16

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit