Kerstman in Fins Lapland

Waarom jij op kerstvakantie naar Fins Lapland wil

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 20 oktober 2022

Vanaf kinds af aan associëren velen kerst met sneeuw, gezelligheid en kerstcadeautjes. En met een reden! Want de kortere dagen vragen om een knusse invulling. Op geen betere plek ter wereld toveren ze deze donkere periode om in een magische maand: in Fins Lapland. En als deze bestemming nog niet op jouw bucketlist stond, gaat dat na het lezen van de volgende 5 tips wel veranderen!

1. De Finnen nemen kerst héél serieus (op de goede manier!)

De Finnen vierden tot het einde van de 17e eeuw 2 dagen langer kerst, namelijk op 27 en 28 december. En ondanks dat zij inmiddels 2 kerstdagen minder hebben, voel je nog steeds dat de Finnen écht weten hoe je kerst viert. Het kerstgevoel merk je in de hele maand december! De weken voor kerst worden de straten al versierd, hoor je overal kerstmuziek en gaan velen het bos in om zélf de kerstboom te hakken.

Kerstversiering en kerstdorp in Fins Lapland

2. Er is genoeg te doen

Fins Lapland staat bekend om de buitenaardse landschappen; waar de bomen bijna onherkenbaar zijn onder de dikke lagen sneeuw. Ga mee op excursie en ontdek alles wat Fins Lapland zo bijzonder maakt! Ga op sneeuwschoenwandeling door het bos, bestuur de slede tijdens een huskysafari of geniet van een dagje wintersporten op één van de vele pistes. Zo wordt jouw kerstvakantie ook een echte wintervakantie! En ga je kerst vieren met de kinderen? Breng dan een bezoekje aan de kerstman en zijn rendieren in het kerstdorp Santa Claus Village in Rovaniemi.

Huskysafari excursie Fins Lapland

3. Bewonder het noorderlicht

Stel je voor: je hebt net met elkaar een heerlijk oudjaars-diner gegeten en vlak voor het aftellen naar het nieuwe jaar kleurt de hemel groen. Het noorderlicht trekt je aandacht! Hier, ver boven de poolcirkel, heb je tussen december en februari veel kans om het kleurrijke licht te spotten. En wat is er beter dan oud en nieuw vieren met een noorderlichtshow…?

Noorderlicht in Fins Lapland

4. Gegarandeerd een witte kerst

Altijd al van een witte kerst gedroomd? Doe het dan direct goed en ga op kerstvakantie naar het sneeuwzekere Fins Lapland. Over sneeuw hoef je je geen zorgen te maken; dat is hier in overvloed. En die sneeuw zorgt ook voor ideale pistes voor elk niveau. Maar een sneeuwpop maken; dat blijft natuurlijk ook leuk!

Veel sneeuw tijdens sneeuwscootersafari

5. Ontmoet de Nisser

Naast de Kerstman, kent Scandinavië een andere wezentje dat de cadeautjes bezorgd! Namelijk de Julenisse, of Joulupukki in het Fins. Het hangt ervan af waar je in Scandinavië bent, maar volgens de Finnen wonen de Finse Nisser in Fins Lapland. En het leuke? Ze bezorgen de kerstcadeautjes gewoon via de voordeur. Wel zo handig!

Bekijk de kerstvakanties van Buro Scanbrit naar Fins Lapland. Wij hebben de leukste reizen voor je samengesteld voor een zorgeloze wintervakantie.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit