Duurzaam op reis

Ga duurzaam op reis met onze tips

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 10 mei 2022

Op onze groene bestemmingen in Noordwest-Europa geniet je van de mooiste natuur en adembenemende hoogtepunten. Wij vinden het belangrijk om dat zo te houden voor toekomstige generaties. Zo proberen we stap voor stap duurzamer te worden als bedrijf. Lees in dit blog onze tips wat jij als reiziger kan doen om duurzamer op reis te gaan.

1. Kies voor een reis binnen Europa

In Europa ontdek je de mooiste plekken. Dus waarom niet een vakantie dichtbij huis? Zo heb je minder CO2 uitstoot, omdat je niet met het vliegtuig hoeft. Wist je dat we ook rondreizen naar ons buurland Duitsland aanbieden? Ontdek de prachtige cultuur en natuur in dit veelzijdige land per auto. Maar ook Scandinavië en Groot-Brittannië zijn makkelijk te bereiken met de auto vanuit Nederland.

Tip: ga je op vliegvakantie naar bijvoorbeeld IJsland of Canada, kies dan bewust voor een rechtstreekse vlucht en blijf langer op één bestemming.

Autorondreis in Duitsland

2. Compenseer je CO2 uitstoot

Ga je op vakantie, dan ontkom je er niet aan dat je CO2 uitstoot. Compenseer deze CO2 uitstoot en ga duurzamer op reis. Bij onze pakketreizen, dus vakanties met vervoer, overnachting en excursies zit de CO2 compensatie bij de reis inbegrepen. Wij werken hiervoor samen met de South Pole Group. Samen met hen investeren we in 3 verschillende duurzame energieprojecten. Lees er hier meer over.

Natuur in Svanninge Bakker in Denemarken

3. Gebruik minder plastic

Plastic afval is tegenwoordig overal. Lees in dit blog onze tips om duurzamer te reizen met minder plastic, en help mee onze groene bestemming zo schoon mogelijk te houden.

Op reis met minder plastic in Noorwegen

4. Ga op reis met een elektrische auto

In Europa wordt reizen met een elektrische auto steeds makkelijker. Zo reis je met minder CO2 uitstoot en geniet je extra van de stilte van de natuur. Bekijk onze rondreizen met de elektrische auto. Bij deze rondreizen laad je bij de accommodaties zelf of is er een laadpaal op maximaal 15 min. rijden. Ook geven we tips voor leuke laadstops.

Op reis met de elektrische auto in Noorwegen

5. Pak de trein

Ontdek onze bestemmingen per trein en reis ‘groener’! Een treinrondreis is ideaal voor iedereen die stressvrij en comfortabel wil reizen. Je komt helemaal tot rust terwijl je geniet van de prachtige omgeving die aan je voorbij gaat.

Tip om duurzamer te reizen: ga je op vliegvakantie, pak dan de trein naar de luchthaven. Je begint de vakantie ontspannen, bespaart op parkeerkosten en vermindert de CO2 uitstoot van je reis direct. 

Wist je dat er een gratis KLM bus naar Schiphol rijdt? Deze bus rijdt van zeven steden naar Schiphol en weer terug. Je reist op deze manier klimaatneutraal: de bus rijdt op biobrandstof. Vraag bij ons de mogelijkheden na tijdens het boeken van je reis.

Treinreis door Ierland

6. Onderneem verantwoorde excursies

Excursies zijn de ideale manier om een land beter te leren kennen. Wij vinden het belangrijk dat er tijdens onze excursies geen schade wordt aangericht aan dieren, de natuur of aan mensen. Daarom hebben we richtlijnen opgesteld om hieraan bij te dragen. Wil je zelf ook de handen uit de mouwen steken, kies dan bijvoorbeeld voor een Ocean Clean Up kajaktrip in Noorwegen! Zo geniet je van de prachtige Lofoten en ruim je ook de plasticsoep op.

Ocean Clean Up Kajaktrip in Noorwegen

7. Ga op vakantie met een duurzame reisorganisatie

Boek je vakantie bij een reisorganisatie die duurzaamheid belangrijk vindt, en je gaat duurzamer op reis. Zo hebben wij als reisorganisatie het duurzaamheidslabel Travelife Certificaat behaald. Dit geeft aan dat we stap voor stap duurzamer ondernemen.

Heb jij ook tips om duurzaam te reizen? Deel ze met ons!

Vakantiewoning midden in de Finse bossen

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Arvid met Stena Line

14-, 17-, of 18-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.8
Autorondreis

Mads

13-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Met z'n tweeën
Treinrondreis

Paddy

8-daagse trein- en busrondreis langs hotels

Ierland

Afwisselende trein- en busreis naar de hoogtepunten

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit