De Rauma banen Photo credti: Leif Johnny Olestad

4 mooiste treinreizen in Europa

Geplaatst door Daniëlle Kuil op woensdag 08 juni 2022

Ontdek Europa met de trein! Wij hebben de mooiste treinvakanties voor je op een rij gezet. Je reist ontspannen van de ene onontdekte parel naar de volgende. Trein jij door Noorwegen, Zweden, Denemarken of toch liever de Schotse Hooglanden tijdens jouw volgende treinavontuur? Je komt op onontdekte plekken waar je alleen met de trein komt. Trein mee door Europa!

Trein vanuit Nederland naar het beste van Scandinavië

In 2 weken tijd ontdek je de mooiste routes met de trein. Je begint je treinvakantie in Nederland en rijdt voorbij de poolcirkel. Overnacht in een authentieke visserswoning op de Lofoten in Noorwegen, eet heerlijke verse vis en geniet van het betoverende uitzicht. Maak de mooiste wandelingen in het Abisko Nationaal Park. Adem de frisse lucht in en stippel zelf de mooiste wandelroute uit. Het hoogtepunt van de treinreis is de Arctic Route. Vanuit Abisko trein je door een ruig landschap van bergen en fjorden naar Narvik. Wat een ontdekkingstocht is deze treinvakantie !

The Arctic Train - Photo Credit: Sverre Hjørnevik

Ontdek culturele pareltjes in Zweden en Denemarken

Tijdens deze comfortabele treinreis raast de trein langs meren, bossen en de mooiste steden. Stap uit de trein en op de fiets en maak kennis met de Deense hoofdstad! Kopenhagen is een echte fietsstad. Je ziet in het centrum meer fietsers dan auto’s. Ontdek tijdens deze treinvakantie ook het Folkets Park in Malmö. In dit alternatieve stadspark vind je veel street art en in de zomer zijn er muziekoptredens.

Ook trein je langs Göteborg in Zweden, deze stad ligt aan de kust. Je vindt in de stad dan ook tal van goede visrestaurants. Kijk je ogen uit in de Fiskekyrkan. Deze oude kerk is omgebouwd tot vismarkt. In de foodhall Saluhallen vind je naast vis ook andere heerlijke delicatessen.

Tip van onze reisspecialist: Ga ondergronds! Stap in Stockholm op de metro en kijk je ogen uit bij de langste ondergrondse kunsttentoonstelling (110 km lang). Er zijn 14 stations gedecoreerd met prachtige kunstwerken.

Göteborg Photo credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

De Gouden treinroute door Noorwegen

Deze prachtige treinvakantie zit elke dag vol mooie uitzichten! De natuur is extreem afwisselend en ook de manier hoe je reist. Stap aan boord van de Hurtigruten, reis een deel met de bus, boot en natuurlijk de trein! Een spectaculaire route tijdens deze treinreis gaat over de Rauma spoorlijn  Je treint in 1 uur en 40 min van de woeste bergen rondom Dombås naar het prachtige fjord in Åndalsnes. Fijn feitje: de trein remt af wanneer je langs de spectaculairste landschappen treint.

Wat een uitzicht bij de top vanuit de Romsdalen gondel

Trein mee door de Schotse Hooglanden

Wissel de bekendere Schotse steden, zoals Edinburgh en Glasgow, af met het pittoreske havenplaatsje Oban. Dit is de ‘Seafood Capital’ van Schotland! Spoel de heerlijke verse vis weg met een whisky in de Oban distilleerderij en je treint daarna ontspannen verder. Tijdens de treinreis word je continue getrakteerd op de mooiste uitzichten op de veelzijdige natuur van Schotland.

Waar gaat jouw volgende treinreis naartoe in Europa?

Treinen door de Schotse hooglanden

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
8.0
Treinrondreis

Bruce

8-daagse treinrondreis langs hotels

Schotland

Treinreis door de Schotse Hooglanden

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit