Een rondreis met de trein. Een relaxte en duurzame manier van vakantie!

De 3 mooiste treinreizen

Geplaatst door Annemarie Bergfeld op dinsdag 16 november 2021

Je zit lekker onderuit, je ziet de mooiste landschappen voorbijglijden, je neemt er nog eens een lekker drankje bij en kletst gezellig met elkaar. Totdat je stilvalt omdat er buiten weer zó iets moois te zien is: een kasteel in een groene vallei, een schuimende waterval, eeuwige sneeuw op de bergtoppen. Hóe je dat allemaal doet? In de trein! Niks is relaxter - en duurzamer - dan je lekker láten rijden. En op de mooiste plekken stap je natuurlijk uit.

1. Ierland - alle highlights

Wil je op een ontspannen manier alle highlights van Ierland zien? De oplossing heet: treinrondreis Paddy. In acht dagen trein je van afwisselend Dublin, via het energieke Cork en de bruisende studentenstad Galway naar het ruwe Belfast. En tussen de steden in? Maak je borst maar nat voor een van de meest roemruchte kastelen van het land, Blarney Castle, voor de droomlandschappen van de Ring of Kerry en de Cliffs of Moher, de hoogste kliffen van Europa. En dan hebben we ze nog lang niet allemaal gehad, in Ierland rol je van het ene hoogtepunt in het andere. En tussendoor? Dan zit je met de gastvrije Ieren in de pub en reken maar dat daar muziek bij klinkt!

Bezoek de prachtige Cliffs of Moher aan de westkust van Ierland

2. Schotland - Schotser krijg je het niet

Zoek je het liever wat noordelijker in Schotland? Boek dan treinrondreis Andrew tussen Edinburgh en Inverness. In de hoofdstad van Schotland zie je de nationale kroonjuwelen en geniet je van de nationale drank, whisky natuurlijk. Edinburgh is een gemoedelijke en moderne stad tegelijk waar je makkelijk meerdere dagen rondslentert. En dan reis je door indrukwekkende landschappen naar de hoofdstad van de Hooglanden: Inverness. Ga naar Inverness Castle en winkel relaxed in de autovrije binnenstad. En wat dacht je van een excursie naar het 13e-eeuwse Urquhart Castle en Loch Ness? Veel Schotser krijg je het niet.

Reis door prachtige vergezichten tijdens een treinrondreis door Schotland

3. Noorwegen - treinen én varen

Langs steile berghellingen en schuimende watervallen. Op de 20 km lange Flåmsbana overbrug je een hoogteverschil van bijna 900 meter, de lijn tussen Myrdal en Flåm is daarmee de steilste spoorlijn van Europa. Tijdens treinrondreis Ole ga je meer van het spectaculaire Noorwegen zien. Oslo en Bergen zijn levendige steden en de natuur ertussenin is verbluffend mooi. Om de wonderbaarlijk mooie fjorden te beleven, ga je ook nog varen.

Ontdek deze bestemming

Rustig reistempo
7.9
Treinrondreis

Ole

6- of 10- daagse rondreis per trein/boot langs hotels

Noorwegen

Cultuur snuiven in Oslo en Bergen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit