Toronto City Hall

24 uur in Toronto

Geplaatst door Rick Schaak op donderdag 16 juni 2022

Of je nu een rondreis gaat maken door Oost-Canada of doorvliegt naar West-Canada, begin je reis in Toronto! Ik adviseer je om in elk geval 2 nachten te blijven, dan heb je de tijd om te wennen aan het tijdverschil en heb je een volle dag om de hoogtepunten van de stad te ontdekken. Hieronder mijn tips voor een goede eerste indruk van Toronto

De CN Tower

Op social media zie ik de CN tower overal voorbijkomen, ook vrienden noemen deze toren bij het horen van de stad Toronto. Zodra ik uit de veren ben is deze hoogste toren van Canada en de blikvanger van de stad dan ook mijn eerste doel. Hij is 553 meter hoog en vanaf de uitzichtpunten op 346 en 447 meter heb ik een indrukwekkend uitzicht op de stad, Lake Ontario en de Toronto Islands. Een ander populair onderdeel is de glazen vloer op 342 meter. Mensen met hoogtevrees zie ik voetje voor voetje opschuiven en natuurlijk mag al liggend een selfie niet ontbreken!

CN Tower in Toronto

Het beste uitzicht vanaf de Toronto Islands

Het is erg gaaf om een weg te banen tussen de hoge wolkenkrabbers en de drukte is erg gezellig, maar die laat ik even voor wat het is. Ik stap op de ferry richting de Toronto Islands, een groene oase die je te voet of per fiets (fietsen zijn hier te huur) verkent. Je hebt hier het beste uitzicht op de indrukwekkende skyline van Toronto, met als stralende middelpunt de CN Tower. Veel van de fotos die je op tv en social media voorbij ziet komen van Toronto zijn hier gemaakt.

Toronto Skyline vanaf Toronto Island

Lekker lunchen bij de Kensington Market

Van die hoogte heb ik honger gekregen en op aanraden van Tourism Toronto ga ik naar Kensington Market. Geen overdekte markt zoals ik in eerste instantie dacht, maar een verzameling van diverse unieke winkeltjes (ketens zijn hier niet toegestaan) in gezellige straatjes. Ik begrijp dat hier ooit Joodse immigranten zijn gevestigd. Zij gingen boven wonen en beneden hadden ze hun winkeltje. Nadat de Joodse immigranten uit deze wijk zijn vertrokken zijn er andere groepen immigranten gekomen en zo heb je tegenwoordig een unieke mengelmoes aan nationaliteit die hun producten verkopen. Ik neem een lekkernij (ei in deeg) bij Chinese Bakery en nog een Jamaicaanse lekkernij (kip in deeg) bij Golden Patty. Voor een kopje koffie, ok met kaneelbroodje, stap ik binnen bij het gezellige Zweedse Fika. Een aan te raden manier van lunchen

Kensington Market in Toronto

Gezellig de dag afsluiten op Dundas Square

s Avonds begeef ik me richting Dundas Square, met zijn neonlichten heeft het veel weg van Times Square in New York. Er zijn veel restaurantjes en cafs, vanavond is er live muziek op het plein. Niet helemaal mijn muziek, maar de sfeer van een openlucht concertje in het midden van de hoge gebouwen maakt alles goed. Onderweg naar mijn hotel sluit ik mijn geslaagde dag af met een foto op het Nathan Phillips Square. De verlichte letters van Toronto staan hier prachtig te stralen, een foto die je moet hebben als je in Toronto bent!

Dundas Square in Toronto

Er is nog veel meer

Natuurlijk zijn er veel bezienswaardigheden om nog meer dagen te vullen. Ga bijvoorbeeld naar de Graffiti Alley, dit is een waar kunstwerk van graffiti of bezoek het Royal Ontario Museum, hier vind je natuurlijke historie en wereldculturen. Er is dus voor ieder wat wils!

Bekijk hier al onze reizen naar Canada.

Ontdek deze bestemming

Camperhuur

Langs de meren van Ontario

19-daagse camperhuur

Canada

In je eigen tempo met de camper door Ontario

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit