Dáárom zorgt de brexit voor een topvakantie

Ja, je leest het goed, juist deze zomer zijn Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland* reisbestemmingen voor een topvakantie. De brexit zorgt er namelijk voor dat het pond laag staat. Daar komt bij dat er voor reizigers uit de Europese Unie de komende 2 jaar vrijwel niets verandert. Heb je zin om over plattelandsweggetjes te toeren en een pint te drinken in een rasechte pub? Dit zijn de 5 redenen om nu je reis naar het Verenigd Koninkrijk te boeken.

Zomervakantie in het Verenigd Koninkrijk

1. Het Verenigd Koninkrijk is nu wel heel voordelig…
Stel je voor: lekker toeren over het Britse platteland en met de kids naar het enige echte Harry Potterkasteel. Een Engelse high tea in de Cotswolds of naar het uiterste noorden van Schotland met de camper. Met het goedkopere pond is het nu allemaal een stuk beter te betalen.

2. …en wordt misschien nog voordeliger
Als er geen deal komt, zal het pond waarschijnlijk nog een stuk verder dalen. Dat betekent dat de originele Engelse shortbread-koekjes of een fles Schotse whisky een stuk minder kosten. In de food market van Marks & Spencer kan je al die typische Britse lekkernijen krijgen.

3. Op je gemak oversteken met de ferry
Na de brexit verandert er het nodige voor het vrachtverkeer, maar niet voor individuele passagiers die met hun eigen auto reizen. Net als nu het geval is, rijd je van de ferry af en passeer je de douane. Het vrachtverkeer heeft een aparte exit; voor jou verandert er niets.

Met Stena Lina naar het Verenigd Koninkrijk

4. Reizen met je paspoort of Europese identiteitskaart
Voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk heb je ook nu al een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Na de brexit blijft dat tot 1 januari 2021 hetzelfde. Je hoeft dus geen visum aan te vragen. Voorlopig blijft alles bij het oude.

5. Als een koning in het Verenigd Koninkrijk
Terwijl andere reizigers in de file naar Frankrijk staan, kan jij in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland alle kanten op. Nog een meevaller: na de brexit blijft je Nederlandse rijbewijs gewoon geldig in het Verenigd Koninkrijk. Neem een kijkje bij onze autorondreizen voor heel veel inspiratie en boek je favoriete vakantie vandaag nog!

*Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland vormen samen het Verenigd Koninkrijk. Ierland is een zelfstandig land dat wel aangesloten blijft bij de Europese Unie.

Comments
One Response to “Dáárom zorgt de brexit voor een topvakantie”
  1. Avatar Jetty says:

    Ik lees op uw site en in de blog dat de pond nu heel laag staat. Dat klop niet. Op het moment dat ik dit schrijf staat het pond op €1,174. Wij gaan ieder jaar naar Engeland en houden daarom de pond goed in de gaten. Het stijgt alleen maar.
    Vorig jaar stond het nog rond de €1.10 en heeft zelfs even gelijk met de Euro gestaan. Afgelopen weken zie ik de pond alleen maar stijgen.

    Met vriendelijke groet,
    Jetty Limburg

Leave A Comment