Rustig reistempo
Rustig reistempo

Olav

7-daagse rondreis langs hotels - Noorwegen

Reiscode NOHROLAV
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 953
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Korte reis met verblijf in de steden Bergen en Stavanger
  • Beklim de Preikestolen en ga naar Flåm
  • Met Fjord Line langs de fjordenkust

Tijdens deze korte reis heb je de mogelijkheid om 2 van de leukste steden van Noorwegen te ontdekken, Bergen en Stavanger. Bezoek in Bergen het Hanseatic Museum en kom meer te weten over het leven in de Hanzetijd. Ga in Stavanger naar het Petroleum museum en wandel door 'Gamle Stavanger', het historisch gedeelte van Stavanger met smalle straatjes en witte huisjes. Zowel Bergen als Stavanger zijn ook nog eens een ideale uitvalsbasis om het fjordengebied te ontdekken. Neem in Bergen de trein naar Flåm en maak de dag compleet met een cruise op de Nærøyfjord. In beide steden vind je een divers aanbod van restaurants, bars en musea. Na je verblijf in Bergen maak je een fjordcruise met de comfortabele ferry van Fjord Line naar Stavanger.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze rondreis in goede middenklasse hotels.

Reiscode NOHROLAV
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 953
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 3

Vlucht Amsterdam-Bergen met KLM. Bergen, Thon Hotel Orion. 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Thon Hotel Orion

Na aankomst op de luchthaven van Bergen ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. De eerste 3 nachten verblijf je in de tweede stad van Noorwegen, Bergen. Het wordt ook wel de toegangspoort tot het fjordengebied genoemd. Vanuit de stad vertrekken verschillende excursies en ferry's om de Sognefjord of de Hardangerfjord te ontdekken. De beste manier is om met de trein naar Flåm te gaan. Hier stap je vervolgens op een RIB-boot of cruiseboot voor een tocht over de Nærøyfjord, een van de mooiste fjorden van Noorwegen.

Bergen heeft een lange historie met zeevaarders en handelaren. De interessante historie van de Hanzestad is te vinden in het 'Hanseatic Museum' vlakbij de Bergen Bryggen. Edvard Grieg, één van de bekendste componisten van Noorwegen, komt ook uit Bergen. In zijn oorspronkelijke woonhuis, Troldhaugen, vinden dagelijks concerten plaats. Voor moderne kunst kan je naar het Bergen Kunstmuseum met wisselende exposities. Of bezoek een van de Kode Musea met verschillende thema's.

Zoek het ook zeker hogerop door de kabelbaan te nemen naar Mt Fløien of, nog hoger, Mt. Ulriken. Je hebt vanaf deze locaties een mooi uitzicht over de stad en het is tevens een startpunt voor wandelingen en fietstochten door het berglandschap.

Mt. Fløien

Dag 4 t/m 6

Ferry Bergen-Stavanger met Fjord Line. Stavanger, Thon Hotel Maritim. 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Thon Hotel Maritim

Na het verblijf in Bergen vertrek je in het begin van de middag met de ferry richting Stavanger. Onderweg aanschouw je de kust van Noorwegen of geniet je van een goede maaltijd. Aan het begin van de avond kom je aan in Stavanger. Vanaf de aanlegplaats van de ferry ga je op eigen gelegenheid met de lokale bus (ca. 30 minuten) naar het centrum van Stavanger. Deze historische havenstad aan de westkust van Noorwegen staat bekend als de oliehoofdstad van Noorwegen. Er is dan ook een interessant Petroleum Museum, waar je alles te weten komt over de winning van olie en gas. Stavanger heeft een gezellig centrum met restaurants en winkels. In het oude gedeelte vind je eeuwenoude, witgeschilderde houten huisjes, gelegen aan smalle straatjes. Schijnt de zon, dan kan je naar het strand gaan. De beste stranden van Noorwegen bevinden zich iets ten zuiden van Stavanger.

Vanuit het centrum kan je mee met een boottocht op de Lysefjord. Deze fjord is vooral bekend vanwege de Preikestolen, één van de meest iconische locaties in Noorwegen. Wil je de Preikestolen beklimmen, dan kan je onder meer met de bus naar het startpunt van de wandeling gaan. Het is wel raadzaam om vroeg te vertrekken, zodat je de drukte voor bent.

Zowel in Bergen als in Stavanger ga je op eigen gelegenheid van en naar het hotel.

Optionele excursies

Lysefjord Cruise

Historisch Stavanger

Dag 7

Vlucht Stavanger-Amsterdam met KLM.

Vlieg je later op de dag vanuit Stavanger terug, dan heb je nog de tijd om naar het centrum van Stavanger te gaan. Vanuit het centrum ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Stavanger.

KLM

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Fjord Noorwegen

De westkust van Noorwegen is een afwisseling van azuurblauwe, diepe fjorden en bergtoppen die schuil gaan onder een laag eeuwige sneeuw. Overal stort water in stroomversnellingen naar beneden. Aan de steile bergwanden klampen zich boerderijen vast. Geen wonder dat deze overweldigende natuur al in de Victoriaanse tijd een geliefde vakantiebestemming was.

Fjorden en gletsjers

De meest gefotografeerde fjord is ongetwijfeld de Sognefjord, vanwege haar ligging aan de voet van de gletsjer Jostedalsbreen, een ijskap van 487 km2. Vanaf het bezoekerscentrum in het Jostedal kan je de gletsjer beklimmen. Aan de andere kant lopen de prachtige gletsjerdalen Briksdal en Bødal steil af naar de Nordfjord. Je wandelt er langs watervallen, waarin waterspreeuwen kwetteren, langs bermen vol wilde bloemen en blauwgroene gletsjermeren met strandjes van eeuwige sneeuw.

Trollstigen

De Trollstigvei, één van de meest spectaculaire bergroutes van Noorwegen, slingert zich via vele haarspeldbochten omhoog naar de bergpas Trollstigen op 1700 m hoogte. Op de pas heb je een weids uitzicht en vlakbij is de 180 m hoge waterval Stigfossen. Aan de zuidkant daalt de weg weer af naar zeeniveau. Als je met het veerpontje de fjord over vaart begint daar de Ørneveien, de adelaarsweg naar Geiranger.

Hanzestad Bergen

Al sinds mensenheugenis is Bergen de drukst bezochte stad van Noorwegen. In de havenwijk Bryggen uit de Hanzetijd weerspiegelen pastelkleurige houten pakhuizen zich in het water. Nu zijn er in de pakhuizen kunstenaars en allerlei winkeltjes en restaurants gevestigd.

Ålesund

Ålesund, mooi gelegen op een schiereiland aan de Noorse kust, is vooral bekend door haar unieke architectuur. Nadat het centrum in 1904 door een grote brand was verwoest, werd het helemaal herbouwd in Jugendstil, met uitbundig versierde, pastelkleurige gevels. Een beklimming van de ‘stadsberg’ Aksla wordt beloond met een prachtig uitzicht. Voor de kust ligt het eilandje Runde, waar meer dan een half miljoen vogels broeden, waaronder de papegaaiduiker.

Fjord Noorwegen

Bergen - Stavanger , Fjord Line

Fjord Line vaart vanuit het Deense Hirtshals naar de Noorse stad Stavanger, een overtocht van ca. 18 uur. Bij het wakker worden de volgende ochtend, vaar je al door het hartje van het fjordengebied en geniet je van het uitzicht. Aan boord van het schip geniet je van moderne faciliteiten: - Restaurants - Cafés en bars - Winkels - Entertainment Meer details

Fjord Line, ferry Bergen-Stavanger

Bekijk een grotere afbeelding van Bergen - Stavanger , Fjord Line

Amsterdam-Bergen, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Bergen

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Bergen, KLM

Stavanger-Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Stavanger

Bekijk een grotere afbeelding van Stavanger-Amsterdam, KLM

Reisduur

7 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 953

2

€ 953

3

€ 953

4

€ 953

5

€ 953

6

€ 953

7

€ 953

8

€ 953

9

€ 953

10

€ 953

11

€ 953

12

€ 953

13

€ 953

14

€ 953

15

€ 953

16

€ 953

17

€ 953

18

€ 953

19

€ 953

20

€ 953

21

€ 953

22

€ 953

23

€ 953

24

€ 953

25

€ 953

26

€ 953

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs KLM gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Olav

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 23 kg
- Overtocht volgens programma
- 6 nachten volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Extra voordeel

- Reisgids

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Optionele excursies

Lysefjord Cruise

Lysefjord is een 42 km lang fjord, dat gevormd is in de ijstijd door de gletsjers. Daardoor torenen enorme bergen en rotsformaties uit boven de Lysefjord. De bekendste attractie langs de fjord is de Preikestolen, die je tijdens deze cruise van onderaf kan zien. Je vertrekt vanuit Stavanger en onderweg heb je ook een prachtig uitzicht op kleine eilandjes, watervallen, traditionele boerderijen en de lokale fauna langs de ...

Norway in a Nutshell

Maak je vakantie bijzonder en combineer jouw verblijf in de regio van Bergen, Voss en Myrkdalen met een bezoek aan de imposante fjorden in een indrukwekkend zomer- of winterlandschap. Je gaat met de bus van Voss naar Gudvangen. Aangekomen in Gudvangen maak je per boot een mooie tocht over de Sognefjord naar Flåm. Je vaart tijdens deze tocht onder meer door de schitterende Nærøyfjord, welke op de Werelderfgoedlijst van ...

Ontdek de fjorden rondom Bergen

Ga mee met deze rondvaart en vaar vanuit Bergen naar het spectaculaire fjordlandschap. Deze fantastische cruise neemt je mee naar de 27 km lange Osterfjord. Onderweg versmalt de fjord tussen steile bergen terwijl de boot naar de krachtige stromingen van de ondiepe en smalle straat Mostraumen gaat. Vanaf de boot zie je diverse watervallen, waar de kapitein dicht langs zal varen. Wellicht zie je ook diverse dieren zoals ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.4
Aantal beoordelingen 5

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit