Deze rondreis is zeer geschikt voor een eerste kennismaking met Faeröer. Je verkent de belangrijkste hoogtepunten van het land met je eigen huurauto. Zo heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Kijk onderweg wel uit voor loslopende schapen. Er is ruimte in het programma voor een lange wandeling langs de steile kliffen waar papegaaiduikers broeden. Geniet van het dramatische natuurschoon: diepe fjorden en steile, kale bergen met kletterende watervallen wisselen elkaar af. De zwarte huisjes met gras op de daken vallen in het landschap bijna niet op!
Je verblijft in goede middenklasse hotels.
Vlucht Amsterdam-Vágar met KLM en Atlantic Airways. Vágar. 1 km, 1 overnachting.
In de ochtend vlieg je via een overstap in Kopenhagen naar Faeröer. Vlak voor de landing heb je al een prachtig uitzicht op de spectaculaire, steile kliffen van de eilanden.
Na aankomst haal je de huurauto op. Het eerste overnachtingsadres ligt niet ver van de luchthaven. Er is vandaag nog voldoende tijd om meer van het eiland Vágar te zien. Volg de kustroute via het vissersdorpje Sórvágur naar de gehuchten Bøur en Gásadalur. Vanaf Bøur heb je een mooi uitzicht op de steile berg Tindhólmur en de rots Stóri Drangur die uit zee opduiken. Aan het einde van de weg ligt Gásadalur. Dit dorpje kent slechts 14 inwoners en is pas sinds 2006 bereikbaar via de weg. Tot die tijd kon je het dorp alleen per boot of lopend via een bergpas bereiken.
Eysturoy. 60 km, 2 overnachtingen.
De noordelijk gelegen eilanden zijn veelal met bruggen en tunnels verbonden. Je verlaat het eiland Vágar via de zeetunnel en bereikt het grootste eiland Streymoy. Stop onderweg in Kvívík om een kijkje te nemen bij ruïnes uit de Vikingtijd. In afstand is het niet ver naar Eysturoy. Maar de kronkelende weggetjes langs de fjorden zorgen ervoor dat je niet hard kan rijden. Bovendien wil je onderweg genieten van de mooie uitzichten.
De steile kliffen van de kleine nederzetting Gjógv eindigen bij een smalle baai. Er gaan verhalen dat op deze plek de Vikingen aan land kwamen. Vanuit de baai kan je een wandelpad volgen omhoog langs de kliffen voor een mooi uitzicht. Buiten Gjógv zie je opgestapelde stenen die het landgoed van de boer aanduiden. In de wintermaanden grazen de schapen binnen deze afbakening.
Maak de volgende dag een dagtocht naar Saksun, een idyllisch dorpje met traditionele huizen met daken van gras. Bezoek de boerderij en tevens museum Dúvugarður. Je kan hier gedroogd schapenvlees eten, een lokale delicatesse. De kustlijn van Faeröer wordt gedomineerd door steile kliffen. Op enkele plaatsen vind je echter zandstrand. Zo ook in Tjørnavík; een mooie gelegenheid voor een strandwandeling.
Klaksvík. 30 km, 2 overnachtingen.
Op weg naar Klaksvík kan je een stop maken in Oynafjørður voor de Rocking Stones. Neem zelf een kijkje om te beoordelen of ze inderdaad uit zichzelf bewegen. Je verlaat het eiland Eysturoy en je bereikt via de zeetunnel het eiland Borðoy. Je overnacht de komende 2 nachten in Klaksvík, de tweede stad van Faeröer.
De volgende dag heb je de tijd om meer te zien van de eilanden in het noorden. Het landschap is in het noorden ruiger dan in het zuiden. De bergpieken zijn steiler en zorgen voor een dramatisch uitzicht. In Viðareiði start een mooie maar pittige wandeling naar de top van de berg. Hiervandaan heb je een panoramisch uitzicht over de eilanden Fugloy, Svínoy en Kunoy.
Ga op vakantie naar de eilandengroep Faeröer. Gelegen in de Atlantische Oceaan, halverwege Schotland en IJsland. Faeröer heeft een eigen parlement en vlag, vallen niet onder de Europese Unie, maar horen bij het Koninkrijk Denemarken. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, die gezamenlijk 1300 km² groot zijn. De kustlijn is 1100 km lang en overal waar je bent, is de zee nooit verder dan 5 km. Er wonen totaal 48.400 mensen. De inwoners spreken Faeröisch, maar de meeste mensen verstaan Deens en Engels.
Uiteraard zijn de grootste bezienswaardigheden van de 18 eilanden de ongerepte ‘groene’ natuur en het indrukwekkende landschap. Bezoek het natuurhistorisch museum Føroya Náttúrugripasafn in de hoofdstad Tórshavn. In Kirkjubøur, nabij Tórshavn, staan de ruïnes van de Magnuskathedraal. De bouw van deze kathedraal werd in de 13e eeuw gestaakt en is tot op heden nooit afgebouwd. De ruïne is te bezichtigen. Ook vind je in Kirkjubøur het oudste bewoonde houten huis ter wereld, Kirkjubøargarður, dat dateert uit begin 12e eeuw. Het is bovendien altijd de grootste boerderij van de Faeröer geweest. Sinds 1550 woont de familie Patursson in het huis, dat ook voor een deel in gebruik is als museum.
De hoofdstad Tórshavn is de enige stad van de eilandengroep, maar is met 18.800 inwoners (inclusief die van de omliggende 'voorsteden') toch absoluut niet te vergelijken met onze steden. Dat is de charme van Tórshavn, klein, maar wel compleet. Op het noordelijke eiland Borðøy ligt Klaksvik, het enige andere dorp wat enigzins lijkt op een stad (naar de Faeröische begrippen).
In de hoofdstad zijn verschillende restaurants waar je verrast wordt door de koks met lokale gerechten. Voor een hamburger of pizza kan je ook in Tórshavn terecht. De beste restaurants vind je in de hotels. Op de andere 17 eilanden is de keuze aan restaurants wat meer beperkt, maar zal je evengoed genieten van de heerlijke Faeröische visgerechten. Je zal op Faeröer weinig barretjes tegenkomen, maar er zijn wel 2 brouwerijen van origineel Faeröisch bier.
Door de Warme Golfstroom, die langs de eilandengroep stroomt, heeft Faeröer een vrij mild klimaat. De temperatuur in de zomer ligt rond de 12°C. Juli is de warmste maand, maar ook een maand met veel mist. Het weer is 's zomers over het algemeen beter dan in de herfst en de winter. De beste reistijd is van mei tot september. De dagen zijn dan lang en je vindt er veel vogels op de eilanden.
Een samenwerking tussen KLM en Atlantic Airways heeft Faeröer tot een toegankelijkere bestemming gemaakt. De korte overstaptijd zorgt ervoor dat de reistijd zo kort mogelijk wordt gehouden. Meer details
Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Faeroer
Een samenwerking tussen KLM en Atlantic Airways heeft Faeröer tot een toegankelijkere bestemming gemaakt. De korte overstaptijd zorgt ervoor dat de reistijd zo kort mogelijk wordt gehouden. Meer details
Bekijk een grotere afbeelding van Faeroer-Amsterdam
Inbegrepen
- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- 7 x 24 uur autohuur
Niet inbegrepen
- Brandstoftoeslag
- Luchthaventoeslag autohuur, DKK 290
Extra voordeel
- Reisgids
- Wegenkaart (ter plaatse)
Overige info
- Bij het huren van een auto dient de hoofdbestuurder in het bezit te zijn van een creditcard
- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Afhankelijk van beschikbaarheid kan de route ook in omgekeerde richting worden bevestigd
Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Na bevestiging van de reis geldt 100% annuleringskosten.
Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.