IJsberg Alley

Onbekend Canada

Geplaatst door Rick Schaak op woensdag 15 juni 2022

Wanneer je aan Canada denkt dan kom je al vrij snel uit bij de Niagara Falls en de Rocky Mountains. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken! Het Oosten van Canada is nog relatief onbekend en vaak onderbelicht. Juist hier vind je een mix van prachtige natuur, wilde dieren én cultuur. Lees onze 5 aanbevelingen voor je reis door Oost-Canada.

1. IJsbergen op Newfoundland

In juni en juli is Newfoundland het decor van gigantische ijsbergen. Ze drijven langs de kust van de noordoostkust en komen voorbij in allerlei vormen. Gedurende het jaar komen er zo’n 600-700 voorbij. Kijk hier om deze reusachtige ijsbergen te volgen.

IJsberg Alley in Newfoundland

2. Een must do voor wandelliefhebbers: de Cabot Trail

De route van 300 km door het Cape Breton Highlands National Park op Nova Scotia is één van de mooiste routes van Canada. Terwijl de weg om de hoge groene bergen krult kijk je uit op de ruige kliffenkust. Stop bij gezellige vissersdorpjes, een Schotse whisky distilleerderij en maak vanuit Pleasant Bay een walvistocht. Walvissen gegarandeerd! Ook voor wandelliefhebbers is de route een must, er zijn maar liefst 26 uitgezette routes.

Cabot Trail door Cape Breton Highlands National Park

3. Cultuur van Mi’kmag en Europese kolonisten

Op schiereiland Gaspésie in Québec is er voor cultuurliefhebbers van alles te ontdekken. Ten noorden van Percé ligt het Micmac Interpretation Site of Gaspeg. Je ziet de huisvesting en tradities van de inheemse bevolking Mi’kmag. In het Québec Acadian Museum in Bonaventure leer je alles over de eerste Europese kolonisten die zich hier vestigden.

La citadelle in Québec

4. Strandwandeling of kajakken bij de Hopewell Rocks

In de Bay of Fundy in New Brunswick ontstaan de grootste getijdenverschillen ter wereld. Het verschil loopt op tot zo’n 16 meter. Bij Hopewell Cape staan de Hopewell Rocks. In de grillige vormen van deze zandstenen rotsen kan je van alles zien. Maak bij eb een strandwandeling naar de rotsen en bij vloed is het leuk om er te gaan kajakken.

Hopewell Rocks bij Hopewell Cape

5. Geniet in Québec City

De enige ommuurde stad in Noord-Amerika is de bakermat van Franstalig Canada. Dwaal er door de ‘bovenstad’ en ‘benedenstad’ die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Struin over fraaie pleinen als Place Royale en door romantische straatjes met Europese charme als Rue de Champlain. Drink een kopje koffie en kijk je ogen uitbij Chateau Frontenac, het meest gefotografeerde hotel ter wereld en de blikvanger van de stad.

Bekijk al onze reizen naar Oost-Canada

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit