Niagara Falls

Hoogtepunten van Toronto

Geplaatst door Rick Schaak op donderdag 17 juni 2021

Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. In deze stad is zo ontzettend veel te beleven dat het erg lastig kan zijn om een keuze te maken. Laat je daarom inspireren door 4 van mijn hoogtepunten.

1. De CN Tower

Ik begin mijn reis in wereldstad Toronto. Lopend door de straten word ik omringd door imponerende hoogbouw. Het letterlijke hoogtepunt hier is de Canadian National Tower (CN Tower). Met zijn 553 meter behoort het tot de hoogste gebouwen ter wereld. Vanaf het hoogste uitzichtpunt op 447 meter kijk ik uit over de skyline. Hongerig van deze indrukken besluit ik te gaan lunchen in het restaurant van de CN Tower. Het restaurant draait in een uur 360 graden rond. Terwijl ik mijn honger stil word ik getrakteerd op elk mogelijk uitzicht op de stad.

CN Tower in Toronto

2. IJshockey Hall of Fame

Om alles te leren over ijshockey, de populairste sport van Canada, ga ik naar de Hockey Hall of Fame. Een interactief museum met exposities over teams, spelers en records. Toen ik zelf een puck mocht afvuren bleek dat ijshockey niet voor iedereen is weggelegd!

3. Dundas Square en Toronto skyline

De locals die ik overdag spreek geven aan dat ik vanavond echt naar Dundas Square moet gaan. Dit advies heb ik uiteraard opgevolgd en daar begrijp je waarom Toronto ook wel het New York van Canada wordt genoemd. Het plein wordt verlicht door alle neonlichten en reclame. Er zijn veel restaurants, cafés en er is vaak live muziek op het plein. Wil je even ontsnappen aan alle drukte van deze grote stad, breng dan een bezoek aan de Toronto Islands. Vanaf hier heb je het beste uitzicht op de skyline. Tip! Huur een fiets om deze eilanden op je gemak te ontdekken.

Toronto Skyline vanaf Toronto Island

4. Niagara Falls

Ik combineerde mijn bezoek aan Toronto met de Niagara Falls. Deze beroemde watervallen liggen op 1,5 uur rijden. Een absolute must-do is een boottochtje naar de Horseshoe Falls, de Canadian Falls. Het duurt ongeveer 20 minuten en je krijgt het gevoel alsof je zo de waterval in vaart. Dat gebeurt uiteraard niet, maar dichtbij kom je wel! Het water klettert hier 54 meter naar beneden en ondanks de gratis poncho zorgt de damp ervoor dat ik het niet droog overleef.

Het letterlijke hoogtepunt hier is het maken van een helikoptervlucht waarbij je 450 meter boven de watervallen vliegt. Het is een unieke beleving, zowel de watervallen met dit aanzicht als de spannende helikoptervlucht zelf. En wat een geweldige foto’s houd ik hieraan over!

Dit waren mijn hoogtepunten. Creëer je eigen hoogtepunten tijdens jouw reis door Ontario!

Helikoptervlucht boven de Niagara Falls

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit