Bekijk op deze bijzondere plekken het noorderlicht

Geplaatst door Christiaan Obbink op vrijdag 11 december 2020

Al bubbelend in een hottub in IJsland, vanaf de cruise die door de Noorse fjorden navigeert of vanuit je warme bed in je eigen huis met glazen dak middenin de natuur. Op deze bijzondere plekken heb je kans om het noorderlicht te zien.

IJsdrijven in Fins Lapland

Maar wanneer is nou de grootste kans op het noorderlicht? De omstandigheden in Fins Lapland tijdens de donkere wintermaanden zijn perfect om het noorderlicht te spotten. Tijdens een sneeuwschoenwandeling ga je op jacht naar het noorderlicht, maar het kan ook zomaar gebeuren dat je op je sneeuwscooter door de Finse bossen rijdt en het natuurfenomeen ineens ziet. De echte avonturier gaat natuurlijk ijsdrijven! Kan je het je voorstellen? Op je gemak drijf je op je rug met uitzicht op de sterrenhemel en wie weet het noorderlicht. Mocht het noorderlicht het af laten weten, het blijft natuurlijk een natuurverschijnsel, dan ben je met deze winterse activiteiten tijdens je vakantie een bijzondere ervaring rijker!

In een huisje met glazen dak

Lekker onder de wol of nog even opblijven om naar de sterren te kijken – en hopelijk het noorderlicht in Fins Lapland te spotten? Bij deze accommodaties hoef je niet te kiezen: je ziet de hemel vanuit je warme bed. Zo hebben de vrijstaande Aurora Hutten een glazen dak. De hutten liggen direct aan het Inarimeer. Bij Levin Iglut slaap je in een glazen iglo op een hoogte van 340 meter. ‘s Nachts geniet je van een prachtige sterrenhemel en speur je de hemel af naar het noorderlicht. Overdag heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving. Leuk: het bijbehorende restaurant heeft ook een glazen dak, zo wordt de kans wel héél groot dat je het noorderlicht spot.

In je eigen hottub in IJsland

Middenin het gebied van de Golden Circle (de 300 kilometer lange autoroute rond IJsland) kan je slapen in een vakantiewoning met je eigen hottub. Overdag wandel je door de kloof in het Thingvellir Nationaal Park, zie je de Gullfosswaterval naar beneden storten, ga je zwemmen in de Secret Lagoon of maak je een dagtocht naar het zuiden van het eiland. En ’s avonds? Dan laat je je zakken in het warme water van je eigen hottub en kijk je naar de hemel.

Het hart van de Aurora Zone

De Aurora Zone is het gebied waar de kans het grootst is om het noorderlicht te zien. Deze band rond de aarde vind je tussen 66 en 69 graden noorderbreedte. De Noorse stad Tromsø ligt middenin deze zone en minstens zo belangrijk: vanwege de gunstige ligging heb je hier vaak helder weer, belangrijk als je het noorderlicht wilt zien. De spectaculaire omgeving, met hoge bergen en diepe fjorden, is bovendien een walhalla voor elke outdoorfan en natuurliefhebber. Om de reis nog bijzonderder te maken, kan je mee met de noorderlicht cruise! Tijdens deze cruise vertelt de bemanning verhalen over de omgeving en hopelijk het noorderlicht vanaf het dek te aanschouwen!

Weetje: wat is noorderlicht eigenlijk?

Noorderlicht komt eigenlijk van de zon: die stuurt elektrisch geladen deeltjes de ruimte in. Omdat de aarde magnetisch is, trekt het deze deeltjes aan. In onze atmosfeer botsen sommige van deze elektrische deeltjes met luchtdeeltjes. Uit deze botsingen ontstaan gassen, die bijzondere kleuren licht geven.  

Bekijk hier alle noorderlichtreizen.

Ontdek deze bestemming

Actieve vakanties
Voor het eerst
9.3
Winter Adventure

Winter Adventure Noorderlicht Ylläsjärvi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Ylläsjärvi

Inclusief Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Inclusief excursie(s)

Met z'n tweeën
8.5
Winter Adventure

Noorderlicht in Tromsø

5-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Tromsø & Senja, Tromsø

Inclusief noorderlichttour

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
Wintersport

Levin Iglut

2-daags arrangement met verblijf in bijzondere accommodatie

Fins Lapland, Levi

Moderne glazen iglo's gelegen bovenop een heuvel

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit