Capilano Suspension Bridge

7 Dingen die je niet mag missen in Vancouver

Geplaatst door Christiaan Obbink op donderdag 17 juni 2021

Bijna elke reis in West-Canada begint of eindigt in Vancouver. Het is een stad waar je makkelijk een paar dagen kan verblijven en elke dag weer wat nieuws beleeft. Ik ben er een aantal keren geweest en het is mijn favoriete stad in Canada geworden. Dit zijn mijn absolute aanraders.

1. Capilano Suspension Bridge

Ondanks dat je in een grote stad verblijft, is de immense natuur van West-Canada altijd dichtbij. Binnen een half uur ben je bij de Capilano Suspension Bridge midden in het regenwoud. Een enorme hangbrug die ruim 30 meter boven de rivier hangt verbindt de oevers. Verder vind je hier wandelpaden en diverse uitkijkplatforms, sommige met glazen bodem.

Capilano Suspension Bridge Park in Noord Vancouver

2. Fietsen met gids

Stap op de fiets en ontdek de stad op een snelle en comfortabele manier. Doe dat zeker met een gids, want hij of zij vertelt je alle ins en outs van de stad. Waar moet je eten, wat zijn de gezellige plekken? Deze informatie helpt je het maximale uit je verblijf te halen. Natuurlijk laat de gids je ook alle hoogtepunten van de stad zien. Zoals Stanley Park, Gastown en Chinatown.

Fietstour in Canada

3. Wandel of fiets door Stanley Park


Bezoek Stanley Park en verwonder je over de gigantische en eeuwenoude cederbomen. Er zijn tientallen wandel- en fietspaden door het park, zodat je zelfs in deze grote stad helemaal alleen kan zijn. Je vindt hier ook totempalen, strandjes en het aquarium. Voor de locals is het de favoriete plek om te sporten.

Totempalen in Stanley Park

4. Maak een tochtje met False Creek ferry’s

Vaar mee met een van de kleine ferry’s over False Creek en geniet tijdens het korte tochtje van een mooi uitzicht op de skyline van de stad. Je bereikt op deze manier bovendien eenvoudig de attracties rondom False Creek, zoals Granville Island, Olympic Village, het Maritiem Museum of Science World.

False Creek en Burrard Street Bridge

5. Heerlijk dineren in Yaletown

Het centrum van Vancouver heeft een divers culinair aanbod. In de verschillende wijken vind je uitstekende restaurants. Mijn favoriete restaurants bevinden zich in de gezellige wijk Yaletown. Zeker als je van sushi houdt ben je hier aan het juiste adres. Door de Aziatische gemeenschap (50% van alle inwoners) is dit de beste plek voor overheerlijke nigiri en sashimi.

Sushi eten in Yaletown

6. Bekijk zonsondergang vanuit de Vancouver Tower

Ga aan het eind van de dag naar de Vancouver Lookout. Op 167 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht op downtown Vancouver, de zee, de kustlijn en de North Shore Mountains. Geniet van de zonsondergang en de lichtjes die langzaam overal oplichten. Geweldige foto’s gegarandeerd.

Skyline Vancouver

7. Avondje uit

In een Noord-Amerikaanse stad als Vancouver is er praktisch elke avond wat te beleven. Ga naar een comedy night of concert in The Vogue Theater op Granville Street. Of bezoek een sportwedstrijd in het BC Place Stadion.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit