Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Short break Wegsmelten in het IJshotel

4- of 5-daagse wintervakantie met verblijf in het beroemde IJshotel - Zweden, Lapland

Reiscode SEHRICEH
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1049
per persoon

  • Slapen in een kamer van ijs
  • IJssculpturen, IJsbar én trouwkapel van ijs
  • Boek optioneel diverse winterse excursies bij

Ben je op zoek naar een unieke ervaring? Kom dan slapen in het IJshotel in Zweeds-Lapland! Elk jaar in november wordt er begonnen met de bouw van het IJshotel van het ijs uit de naastgelegen Torne rivier. De kunstenaars bouwen ieder jaar weer de meest spectaculaire ijskamers, een trendy IJsbar en een kapel van ijs waar je kan trouwen. In het voorjaar smelt het hotel weer weg. Kom naar deze prachtige plek om de stilte, het noorderlicht, de rendieren en de met sneeuw bedekte bossen te ontdekken.

Reiscode SEHRICEH
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1049
per persoon

Dag 1

Vlucht Düsseldorf-Kiruna met Eurowings en transfer naar het IJshotel in Jukkasjärvi.

Je vliegt comfortabel met een directe vlucht vanuit Düsseldorf naar Kiruna. Dan volgt er een transfer van ca. 15 minuten naar het IJshotel.

Na een uitgebreide rondleiding door het IJshotel kan je genieten van een drankje 'on the real rocks' in de IJsbar. ‘s Avonds kan je heerlijk dineren in het à la carte restaurant, waar ijs in elk gerecht op een bijzondere manier gebruikt wordt.

Voor je gaat slapen in -5ºC krijg je een thermoslaapzak met een dikke muts en dan is het tijd om naar je kamer in het IJshotel te gaan. Je slaapt op een comfortabel matras met daar bovenop een heerlijk warm rendierenvacht. Naast de kamers van het IJshotel is een ruimte waar je je kan omkleden. Hier zijn kluisjes, douches, toiletten en een sauna.

Overnachten in het IJshotel, type B (Art Suite)

Dag 2

Dag ter vrije besteding.

In de ochtend word je wakker gemaakt met een kopje warme bessensap en zorgt de sauna (voor algemeen gebruik) voor een ontspannen start van de dag.

Na het ontbijt ga je mee met de enthousiaste honden op huskysafari of verken je de bossen in de omgeving om op zoek te gaan naar elanden tijdens een paardrijtocht. ‘s Avonds kan je dineren onder de sterrenhemel tijdens de noorderlicht sneeuwscootersafari. Alle excursies zijn optioneel bij te boeken.

Je overnacht de komende 2 nachten in een warme kamer in het Kaamos Hotel type F, gelegen op het terrein van het IJshotel.

Type F

Dag 3

Dag ter vrije besteding.

Jukkasjärvi is een klein dorpje in het gebied van de Sámi, de bewoners van Lapland. Maak kennis met hun cultuur en bezoek het Sámimuseum waar je van een typische Sámilunch kan genieten bij het haardvuur. Buiten lopen rendieren die je kan voeren. Voor een extra dimensie ga je mee op excursie en boek je de rendiersafari bij.

In de middag is er een cursus ijssculpturen maken, begeleidt door een professionele ijskunstenaar.

‘s Avonds kan je mee gaan op excursie om het noorderlicht te leren fotograferen. Dit is een kunst op zich! Uiteraard zorgt dit wel voor een bijzonder en uniek souvenir.

Wil je de reis verlengen met nóg een bijzondere overnachting? Samen met een gids ga je er met de sneeuwscooter op uit en overnacht je in een lodge in de wildernis. Zonder wifi ga je even back-to-basic. Er wordt een heerlijk 3-gangen diner voor je bereid, waarna je kan ontspannen in de sauna.

Het land van de Sámi

Zweden

Wanneer je lange wandelingen of kanotochten wilt maken zonder iemand tegen te komen, ga dan op vakantie naar Zweden. Rijdend over rustige wegen kom je langs gouden korenvelden, naald- en loofbossen, bermen vol bloemen en talloze meren. In het hele land zie je de traditionele, roodgeverfde houten huizen die met kleurige bloembakken zijn versierd. Vergeet vooral niet op het dorpsplein te stoppen voor zo'n overheerlijk Zweeds ijsje!

Bossen, meren en bergen

Er zijn talloze natuurreservaten in Zweden, die kunnen variëren van een weitje vol orchideeën, een plas met bijzondere watervogels of een stukje oerbos. Het zuiden is vrij vlak met een afwisseling van akkers en weiden, berken- en dennenbossen, meren en rivieren. Naar het noorden wordt het heuvelachtiger. Vooral tegen de grens met Noorwegen komen bergtoppen van boven de 1000 meter voor, die tot ver in het voorjaar bedekt zijn met sneeuw. Rond de poolcirkel gaat het landschap over in toendra met lage struiken en rendiermos. Tijdens wandeltochten is er goede kans op een ontmoeting met een eland, rendier of bever.

Stockholm

Stockholm wordt ook wel het Venetië van Scandinavië genoemd, niet alleen doordat het gebouwd is op 14 eilandjes maar ook door de sfeer. Het is een gezellige en stad met veel kunst en cultuur. Op het eiland Djurgården bevind zich een aantal musea waaronder Skansen, 's werelds oudste openluchtmuseum. Bezoek ook het Vasamuseum en bewonder het 17e eeuwse oorlogsschip Vasa of voor de kinderen het Junibacken waar de sprookjes van Astrid Lindgren levensecht worden uitgebeeld. Net buiten Stockholm ligt het Koninklijk Paleis Drottningholm. Wanneer je door de schilderachtige straatjes van Gamla Stan, de oude stad, wandelt waan je je in de Middeleeuwen. Hier bevinden zich talloze bijzondere boetiekjes, antiekwinkels en natuurlijk souvenirwinkels. De grootste winkelstraat is de Drottninggatan met veel kledingwinkels. Maar Stockholm is ook dynamisch met een trendy uitgaansleven, weids opgezet met brede promenades en bovenal geliefd, door de vriendelijke inwoners.

Cultuur

Wereldberoemd zijn de Gamla Stan van Stockholm, het openluchtmuseum Skansen en het ingenieuze sluizensysteem in het Göta Kanaal, evenals de leuke kinderattracties zoals Astrid Lindgrens Värld of het pretpark Liseberg. Maar volg ook eens zo'n bordje langs de weg naar een onbekende bezienswaardigheid. Het kunnen eeuwenoude muurschilderingen zijn in een idyllisch gelegen kerkje, een elandenval of een oude watermolen bij de rivier waar dertig jaar geleden de boeren nog in de rij stonden met karren vol graan.

Allemansrecht
Het allemansrecht is een typisch Zweeds fenomeen. Het houdt in dat je mag gaan en staan waar je wilt, mits een aantal regels in acht wordt genomen. Door de velden wandelen, over hekken klimmen of zomaar ergens gaan zwemmen is toegestaan zolang het geen overlast met zich meebrengt. Ook een vuurtje stoken, bijvoorbeeld bij een schuilhut voor wandelaars of bij een goede visstek, is toegestaan - behalve wanneer er door de droogte gevaar voor bosbrand bestaat.

Klimaat

Het zomerklimaat in Zuid- en Midden-Zweden is te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden.

Warme golfstroom
Denk aan een warme zomerdag in Zweden en je ligt in gedachten op een door de zon verwarmde, gladde rots waar het heldere water van de zee tegenaan kabbelt. De unieke Zweedse scherenkust bestaat uit duizenden eilandjes die het vasteland als een soort kraag omgeven. Dankzij de warme golfstroom heerst er een mild klimaat met in de zomer vele zonne-uren. Behalve zwemmen, zeilen en vissen tijdens je autovakantie kun je er rondslenteren door pittoreske vissersplaatsjes en koffie drinken op een gezellig terrasje aan de haven.

Winter in Zweden
In de winter schommelt de temperatuur tussen -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot onder de -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het meestal niet zo koud aan. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari, maart en april kenmerken zich door zeer stabiel, aangenaam winterweer. In Zweeds Lapland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen tussen de -10 en -30°C.

De schoonheid van winters Zweden zal je verbazen. De besneeuwde heuvels met uitgestrekte bossen en bevroren meren doen idyllisch aan. In dit winterlandschap zijn er voldoende mogelijkheden om te skiën of andere winterse activiteiten te beoefenen, zoals schaatsen of huskytochten. De skigebieden hebben uitstekende voorzieningen voor kinderen. Zweden is dan ook de familiebestemming bij uitstek.

Seizoen
Wij bieden onze zomervakanties aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Het winterseizoen loopt van half december t/m eind maart. Februari en maart zijn bij Scandinaviërs de populairste wintersportmaanden.

Noorderlicht in Zweden

In Zweden vind je 1 van de beste plekken om het noorderlicht te spotten: het Aurora Sky Station in Abisko. Tijdens onze bijzondere Aurora Borealisreis door Zweden en Noorwegen kom je langs Abisko, en ga je ook daadwerkelijk naar het Sky Station toe. Ook vanuit Kiruna heb je goede kansen om het noorderlicht in Zweden te spotten, bijvoorbeeld vanuit het IJshotel!

Zweden

Noord-Zweden

In Noord-Zweden wordt het landschap gedomineerd door duizenden meren, uitgestrekte taigabossen en woest stromende zalmrivieren. Naar het oosten wordt de taiga begrensd door de nog vrijwel onontdekte, afwisselende kust van de Botnische Golf met leuke havenstadjes zoals Sundsvall, Hudiksvall en Umeå. Richting de Noorse grens rijst een alpine bergrug op met bergtoppen en gletsjers van meer dan 2000 m hoog. Het land is dunbevolkt en een groot deel van de wegen zijn nog onverhard. De ideale vakantie bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars, sportvissers en vogelaars.

Botnische Golf

De Botnische Golf heeft een grillige kust met een afwisseling van stranden, kliffen en baaien en duizenden eilandjes. Langs de waterkant liggen pittoreske houten vissersdorpen. Dankzij de lange dagen waarop de zon amper ondergaat, telt de zomer hier gemiddeld meer zonuren dan in de rest van Zweden. De beste manier om de kuststreek te verkennen is door een toeristische kustroute of een gemarkeerd wandelpad te volgen. Ben je op reis met stoere kinderen, dan mag je de Skallberggrotten niet missen, een van de langste grottensystemen van het land, waar je met behulp van ladders doorheen klautert.

Höga Kusten

Sinds de dikke ijskap die in de ijstijd het land bedekte is verdwenen, komt het Scandinavische vasteland elk jaar een klein stukje omhoog. Nergens is dit zo goed te zien als langs de Höga Kusten, waar het land rijst met een snelheid van 80-100 cm per eeuw. Inhammen van de zee komen landinwaarts te liggen, eilanden worden heuveltoppen en in de verre toekomst zal de hele Botnische Golf boven water komen. Deze fascinerende streek staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, inclusief het Skuleskog Nationaal Park met de diepe kloof Slåttdalskrevan, waar het Högakustleden wandelpad doorheen loopt.

Zweeds Lapland

Zweeds Lapland is niet alleen het land van de rendierkuddes, maar ook van de intrigerende cultuur van de Samibevolking. Lapland is een land van extremen. In de zomer schijnt de zon vrijwel de klok rond, maar in de winter duurt de poolnacht zes weken en kan de temperatuur tot -40°C zakken. Jokkmokk, de hoofdstad van Zweeds Lapland, ligt op 5 km van de poolcirkel. De grootste bezienswaardigheid van Jokkmokk is het Ájtte Museum met een indrukwekkende tentoonstelling over de cultuur en geschiedenis van de Sami. Tijdens de beroemde wintermarkt in februari komen uit alle delen van Lapland de Sami in hun kleurige klederdracht naar Jokkmokk.

Kiruna

De stad ligt aan de voet van de berg Kirunavaara, een van de grootste ijzerertsmijnen ter wereld. Een ondergronds bezoek aan de mijn is in de zomer een must. Ongeveer 15 km van Kiruna ligt het dorp Jukkasjärvi, dat grote bekendheid geniet vanwege het ijshotel, dat er elk jaar in oktober wordt opgetrokken uit ijsblokken. Jukkasjärvi is een oude ontmoetingsplaats voor de Sami. Aan het eind van het dorp staat de houten kerk die dateert uit circa 1600.

Noord-Zweden

Zweeds Lapland

Lapland is het land van de Sami en van hun rendierkuddes. Jokkmokk, de hoofdstad van Zweeds Lapland, ligt op 5 km van de poolcirkel. De grootste bezienswaardigheid van Jokkmokk is het Ájtte Museum met een indrukwekkende tentoonstelling over de cultuur en geschiedenis van de Sami. Noordelijker ligt de stad Kiruna, bij een van de grootste ijzerertsmijnen ter wereld. Een ondergronds bezoek aan de mijn is in de zomer een must.

Abisko National Park

Langs de weg van Kiruna naar de Noorse grens is de ingang naar het Abisko Nationaal Park, een berggebied waar de Abiskojåkka rivier als een slagader doorheen stroomt. In het zuiden van het park heeft de rivier een kilometerslange kloof gevormd. Hier loopt het oudste en bekendste langeafstands wandelpad van Zweden, Kungsleden, dat 440 km lang is. Onderweg liggen op regelmatige afstand berghutten. De verschillende startpunten van het Kungsleden zijn goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

Zweeds Lapland

Kiruna-Düsseldorf, Eurowings

De Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings is onderdeel van de eveneens Duitse Lufthansa Group. Vanaf Düsseldorf vlieg je in februari en maart iedere woensdag en zaterdag in een kleine 3 uur rechtstreeks naar Kiruna. Meer details

Eurowings, vlucht Düsseldorf-Kiruna

Bekijk een grotere afbeelding van Kiruna-Düsseldorf, Eurowings

Düsseldorf-Kiruna, Eurowings

De Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings is onderdeel van de eveneens Duitse Lufthansa Group. Vanaf Düsseldorf vlieg je in februari en maart iedere woensdag en zaterdag in een kleine 3 uur rechtstreeks naar Kiruna. Meer details

Eurowings, vlucht Düsseldorf-Kiruna

Bekijk een grotere afbeelding van Düsseldorf-Kiruna, Eurowings

Reisduur
Aantal personen
Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

€ 1350

7

8

9

10

11

12

13

€ 1049

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

- Prijzen 1-, 3 en 4-persoonskamer op aanvraag

Short break Wegsmelten in het IJshotel

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 23 kg
- Transfers
- 3 of 4 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag

Overige info

- Je kan er ook voor kiezen om de eerste 2 nachten in een warme accommodatie te overnachten en de laatste nacht in het IJshotel
- Het is mogelijk om de reis te verlengen, prijzen op aanvraag
- Afhankelijk van het vluchtschema en de beschikbaarheid kan het dagprogramma afwijken

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 30 dagen voor vertrek conform de reguliere voorwaarden. Vanaf 30 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten
- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket

Optionele excursies

Fotografeer het noorderlicht IJshotel

Het fotograferen van het noorderlicht is niet gemakkelijk. Daarom is het een aanrader om samen met een gids op pad te gaan en de fijne kneepjes te leren hoe het noorderlicht te fotograferen is. In de omgeving van Jukkasjärvi gaan jullie op zoek naar een geschikte plek. Het gebruik van een camera en tripod is inbegrepen, maar je mag natuurlijk ook je eigen camera meenemen. Vergeet niet om een eigen SD-memorycard mee te ...

Huskysafari IJshotel

Laat je voortslepen over de krakende sneeuw door een span van opgewonden husky’s. Op de slede kun je genieten van de stilte en rust van deze prachtige omgeving. Onderweg wordt er een koffiestop gemaakt bij een knapperend vuurtje.

IJssculpturen IJshotel

Laat je van je creatieve kant zien en probeer ook zelf een ijssculptuur te maken. Deze unieke ervaring haalt ongekende kwaliteiten naar boven en het kan niet mislukken. De creatie uit een vierkant blok laat je even geloven dat je een kunstenaar bent.

Noorderlichtsafari per sneeuwscooter IJshotel

Met een gids maak je een spectaculaire tocht op de sneeuwscooter om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Gedurende de avond zal de gids allerlei mythes en legendes maar ook feiten vertellen over dit mysterieuze fenomeen. Onderweg stop je bij een wildernis cabin voor een 2-gangen menu.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9
Aantal beoordelingen 3

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit