Voor het eerst
Voor het eerst
Rustig reistempo
Rustig reistempo

Shane

10-daagse rondreis langs B&B's - Ierland

Reiscode IEFRSHAN
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in B&B's
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1099
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Ierland in een notendop
  • Bij de Ieren thuis in leuke B&B's
  • Leuke reis voor stellen, maar ook voor gezinnen

Een leuke kennismakingsreis met Ierland voor zowel stellen als families. Stap in Cobh aan boord van de Titanic Experience, maak een boottocht aan de voet van de torenhoge Cliffs of Moher en bezoek indrukwekkende kastelen. De ruige natuur wordt afgewisseld met mooie zandstranden, leuke dorpjes en rustige meren. Vanuit je 3 verblijfplaatsen zie je alle hoogtepunten van Zuidwest-Ierland. Je verblijft in 3 gezellige B&B's, de Ieren zijn bijzonder gastvrij en delen graag de mooiste plekken van hun land.

Hier overnacht je

Je verblijft in B&B's binnen een straal van 60 km van de vermelde plaatsen.

Reiscode IEFRSHAN
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in B&B's
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1099
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 3

Vlucht Amsterdam-Cork met Aer Lingus. Omgeving Kinsale. 20 km, 3 overnachtingen.

Vanaf de luchthaven rijd je met je huurauto naar je B&B in omgeving Kinsale. Het kleurrijke Kinsale is een goede plek om de regio te verkennen. Cobh is behalve een lieflijk vissersdorpje de laatste aanleghaven van de Titanic in 1912. De Titanic Experience is een leuk museum voor kinderen én volwassenen. Whiskeyliefhebbers raden we aan de Jameson Distillery in Midleton te bezoeken. In de omgeving van Kinsale ligt Blarney Castle met mooie tuinen en ook Charles Fort is een bezoek meer dan waard. Ten zuiden van Kinsale, onder andere bij Old Head of Kinsale, tref je prachtige natuur.

Optionele excursies

Titanic Experience Cobh

Cobh

Dag 4 t/m 6

Omgeving Killarney. 90 km, 3 overnachtingen.

Via de Ring of Beara naar Killarney is een spectaculaire route. De kronkelige route met schapen op en langs de weg toont je een ruige en tegelijkertijd sierlijke kustlijn. Calculeer enige tijd extra in, want je zal de verleiding om steeds maar weer foto's te maken niet kunnen weerstaan. Vanuit Killarney, een gezellige plaats met leuke pubs en veel live muziek, ontdek je het veelzijdige Killarney National Park. Maak een rit met paard en wagen, bezoek Ross Castle en Muckross House en geniet van de mooie meren. Gap of Dunloe en Ladies View zijn enkele hoogtepunten van nóg een prachtige route, de Ring of Kerry.

Optionele excursies

Killarney Cruise

Ross Castle, Killarney National Park

Dag 7 t/m 9

Omgeving Doolin. 185 km, 3 overnachtingen.

Vanuit Doolin is er veel te doen en beleven. Natuurlijk bezoek je de wereldberoemde Cliffs of Moher. De kliffen rijzen van 120 tot 214 meter op uit de Atlantische Oceaan. Voor de kust liggen de authentieke Aran Islands en natuurgebied The Burren heeft een unieke ecologie en is een van de beste plekken voor het maken van mooie wandelingen. Ailwee Cave biedt avontuur onder de grond.

Cliffs of Moher

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Zuidwest-Ierland

Het zuidwesten is het meest bezochte deel van Ierland en dat is niet verwonderlijk, want het biedt een mengeling van ongerept natuurschoon en eeuwenoude geschiedenis. Dankzij de warme golfstroom is het bovendien gezegend met een mild klimaat. In de meest afgelegen gebieden, zoals het schiereiland Dingle, de Aran Islands en de MacGillycuddy Mountains, wordt door de bevolking nog Gaelic gesproken.

Flora en Fauna

Aan de prachtige kust van de counties Cork, Kerry en Clare wisselen kale rotswanden en blauwe baaien, diepe beboste inhammen en kreken vol waadvogels elkaar af. Hier en daar liggen pittoreske haventjes, vanwaar vissersboten af en aan varen. Doordat de warme golfstroom de zuidwestkust passeert zijn de winters zacht, zodat zelfs subtropische planten er kunnen gedijen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem maar in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsiastruiken.

Killarney

Na Cork en Limerick is Killarney de belangrijkste stad van het zuidwesten. Het heeft een gezellig centrum met populaire pubs, restaurants en veel winkels. In het Killarney National Park kan je wandelen, fietsen of paardrijden. Killarney ligt aan de beroemde toeristische rondweg de Ring of Kerry, met prachtige vergezichten over de zee en bergen. Minder bekend maar heel spectaculair is de autoroute Ring of Beara rondom de Caha Mountains, tussen Kenmare en Glengarriff.

Dingle

Op het afgelegen schiereiland Dingle wordt nog Gaelic gesproken en het wemelt er van de forten, menhirs, Keltische kruisen en van die typische ronde stenen hutten die op bijenkorven lijken. Ze werden door monniken gebruikt om in te mediteren. Dingle telt meer dan 400 van zulke hutten! Maak een rondrit over de Slea Head Drive naar het meest westelijke puntje van Ierland, waar het uitzicht vanaf de kliffen op de onbewoonde Blasket Islands is onvergetelijk is. Zoek ’s avonds een pub op in Dingle Harbour, ooit een echt smokkelaarsnest.

The Burren

The Burren is een ruig kalksteenplateau in Clare. Het lijkt een kaal maanlandschap maar is begroeid met bijzondere alpine plantjes, die zich in rotsspleten en holten hebben genesteld. De kalksteenlagen van de Burren vormen langs de kust de beroemde Cliffs of Moher, een steile, imponerende rotswand van 8 km lang en 230 meter hoog die bewoond wordt door zeevogelkolonies.

Zuidwest-Ierland

Amsterdam-Cork, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Cork. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Cork

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Cork, Aer Lingus

Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Reisduur

10 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2 pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1099

2

€ 1099

3

€ 1099

4

€ 1099

5

€ 1099

6

€ 1099

7

€ 1099

8

€ 1099

9

€ 1099

10

€ 1099

11

€ 1099

12

€ 1099

13

€ 1099

14

€ 1099

15

€ 1099

16

€ 1099

17

€ 1099

18

€ 1099

19

€ 1099

20

€ 1099

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs Aer Lingus gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Shane

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- 9 x 24 uur autohuur cat. B met Hertz
- 9 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag
- Toeslag one-way kosten autohuur
- Tol en eventuele veerdiensten

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Optionele excursies

Boottocht naar Aran Islands

Verlaat het vaste land en maak een dagtocht naar de desolate Aran Islands, kies voor een tocht naar Inisheer of Inishmore. Inishmore is de grootste eiland met ruïnes van kerken, forten en dolmen en Inishheer is het kleinste en meest dichtstbijzijnde eiland. Inisheer kan je ook combineren met de overweldigende Cliffs of Moher. Je vertrekt vanuit de haven van Doolin.

Boottocht naar Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher zijn wereldberoemd. Een indrukwekkende manier om de de Cliffs of Moher te zien is vanaf het water. Vanuit de haven van Doolin varen dagelijks bootjes naar deze imposante kliffen.

Killarney Cruise

Het Killarney National Park mag niet ontbreken aan je bezoek aan Ierland. Na een bezoek aan het kasteel Ross Castle vaar je met een comfortabele, overdekte boot over Lough Leane en langs de McGillcuddy Reeks Mountains. Geniet van de flora en fauna van dit beroemde nationale park.

Titanic Experience Cobh

Ga terug naar 1912, toen Cobh de naam Queenstown had. Op 11 april stapten hier 123 passagiers aan boord van de Titanic en 4 dagen later vochten zij voor hun leven. Door middel van indrukwekkende beelden wordt het verhaal verteld. Na het inchecken ontvang je een boarding pass met daarop de details van een van de passagiers van destijds, vervolgens stap je samen met een gids aan boord voor een unieke ervaring.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.8
Aantal beoordelingen 4

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit