Rustig reistempo
Rustig reistempo
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Tummas

10- of 12-daagse rondreis langs hotels - Faeröer

Reiscode FOHRTUMM
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 2085
per persoon

  • Verdiepingsreis naar Faeröer
  • Eilandhoppen
  • Verlengingsoptie naar het meest zuidelijke eiland

Wil je alle uithoeken van Faeröer zien? Dan is dit de ideale reis. Naast de belangrijke hoogtepunten is er ook tijd om eens van de gebaande paden af te wijken. Voor de ultieme ervaring boek je de 12-daagse reis, met een verblijf op het meest zuidelijke eiland Suðuroy. Ervaar zelf dat alle eilanden verschillend zijn. In het noorden is de natuur ruiger en in het zuiden glooiender. Ook de mentaliteit is anders. Volgens de Faeröerders zijn de mensen in het noorden gehaaster dan in het zuiden. Kom, en ervaar het zelf!

Hier overnacht je

Je verblijft in goede middenklasse hotels.

Reiscode FOHRTUMM
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 2085
per persoon

Dag 1 t/m 2

Vlucht Amsterdam-Vágar met KLM en Atlantic Airways. Vágar. Ca. 1 km, 2 overnachtingen.

De aankomst op de Faeröer begint al met een spectaculair uitzicht over de eilandengroep.

Na aankomst haal je de huurauto op. Het eerste overnachtingsadres ligt niet ver van de luchthaven. Er is voldoende tijd om meer van het eiland Vágar te zien. Volg de kustroute via het vissersdorpje Sórvágur naar de gehuchten Bøur en Gásadalur. Vanaf Bøur heb je een mooi uitzicht op de steile berg Tindhólmur en de rots Stóri Drangur die uit zee opduiken. Aan het einde van de weg ligt Gásadalur. Dit dorpje kent slechts 14 inwoners en is pas sinds 2006 bereikbaar via de weg. Tot die tijd kon je het dorp alleen per boot of lopend via een bergpas bereiken.

Maak de volgende dag een excursie naar het meest westelijke eiland van Faeröer, naar het eiland Mykines. Dit eiland staat bekend als hét vogeleiland. Je kan hier een spectaculaire wandeling maken langs de kliffen en papegaaiduikers en Jan van Genten zien.

Optionele excursies

Vogeleiland Mykines

Mykines

Dag 3 t/m 4

Borðuy / Viðoy. 110 km, 2 overnachtingen.

Via bruggen en tunnels bereik je de noordelijke eilanden. Je ziet het landschap om je heen veranderen naar ruigere en steilere bergen. Wanneer je kiest voor verblijf in hotels, dan overnacht je op het eiland Borðuy. Kies je voor de guesthouse-variant, dan overnacht je op het eiland Viðoy.

In Viðareiði start een mooie maar pittige wandeling naar de top van de berg. Hiervandaan heb je een panoramisch uitzicht over de eilanden Fugloy, Svínoy en Kunoy. Met de boot kan je het eiland Kalsoy bereiken. Over dit eiland zijn veel legendes geschreven, de meest bekende gaat over de Zeehondenvrouw. Een standbeeld van haar staat in het dorpje Mikladalur. En breng een bezoek aan Klaksvík, de 2e stad van Faeröer. Hier staat volgens de eilandenbewoners de mooiste kerk van het land.

Tijd voor mooie wandelingen

Dag 5 t/m 6

Eysturoy. 65 km, 2 overnachtingen.

Je volgt de weg terug naar het eiland Eysturoy. Bezoek het mooie dorpje Gjógv en neem in Eiði een kijkje bij de rotsformaties die de bijnaam 'De reus en de oude heks' hebben gekregen. In deze regio vind je ook de hoogste berg van de Faeröer, de 882 m hoge Slættaratindur.

Kenmerkend voor Faeröer zijn de steile kliffen. Tijdens deze reis zijn er voldoende mogelijkheden voor mooie wandelingen langs de kliffen. Onderweg kan je veel vogels zien. Het weer is echter wel veranderlijk, dus ga goed voorbereid op weg.

Vanaf Vestmanna kan je mee op een boottocht langs vogelrotsen, ook vaar je enkele grotten in. De combinatie van het kabbelende water en vogelgeluiden geven een ontspannen gevoel.

Gjógv

Faeröer

Ga op vakantie naar de eilandengroep Faeröer. Gelegen in de Atlantische Oceaan, halverwege Schotland en IJsland. Faeröer heeft een eigen parlement en vlag, vallen niet onder de Europese Unie, maar horen bij het Koninkrijk Denemarken. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, die gezamenlijk 1300 km² groot zijn. De kustlijn is 1100 km lang en overal waar je bent, is de zee nooit verder dan 5 km. Er wonen totaal 48.400 mensen. De inwoners spreken Faeröisch, maar de meeste mensen verstaan Deens en Engels.

Bezienswaardigheden

Uiteraard zijn de grootste bezienswaardigheden van de 18 eilanden de ongerepte ‘groene’ natuur en het indrukwekkende landschap. Bezoek het natuurhistorisch museum Føroya Náttúrugripasafn in de hoofdstad Tórshavn. In Kirkjubøur, nabij Tórshavn, staan de ruïnes van de Magnuskathedraal. De bouw van deze kathedraal werd in de 13e eeuw gestaakt en is tot op heden nooit afgebouwd. De ruïne is te bezichtigen. Ook vind je in Kirkjubøur het oudste bewoonde houten huis ter wereld, Kirkjubøargarður, dat dateert uit begin 12e eeuw. Het is bovendien altijd de grootste boerderij van de Faeröer geweest. Sinds 1550 woont de familie Patursson in het huis, dat ook voor een deel in gebruik is als museum.

Dorpen en steden

De hoofdstad Tórshavn is de enige stad van de eilandengroep, maar is met 18.800 inwoners (inclusief die van de omliggende 'voorsteden') toch absoluut niet te vergelijken met onze steden. Dat is de charme van Tórshavn, klein, maar wel compleet. Op het noordelijke eiland Borðøy ligt Klaksvik, het enige andere dorp wat enigzins lijkt op een stad (naar de Faeröische begrippen).

Eten en drinken

In de hoofdstad zijn verschillende restaurants waar je verrast wordt door de koks met lokale gerechten. Voor een hamburger of pizza kan je ook in Tórshavn terecht. De beste restaurants vind je in de hotels. Op de andere 17 eilanden is de keuze aan restaurants wat meer beperkt, maar zal je evengoed genieten van de heerlijke Faeröische visgerechten. Je zal op Faeröer weinig barretjes tegenkomen, maar er zijn wel 2 brouwerijen van origineel Faeröisch bier.

Het klimaat

Door de Warme Golfstroom, die langs de eilandengroep stroomt, heeft Faeröer een vrij mild klimaat. De temperatuur in de zomer ligt rond de 12°C. Juli is de warmste maand, maar ook een maand met veel mist. Het weer is 's zomers over het algemeen beter dan in de herfst en de winter. De beste reistijd is van mei tot september. De dagen zijn dan lang en je vindt er veel vogels op de eilanden.

Faeröer

Faeroer-Amsterdam

Een samenwerking tussen KLM en Atlantic Airways heeft Faeröer tot een toegankelijkere bestemming gemaakt. De korte overstaptijd zorgt ervoor dat de reistijd zo kort mogelijk wordt gehouden. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Faeröer

Bekijk een grotere afbeelding van Faeroer-Amsterdam

Amsterdam-Faeroer

Een samenwerking tussen KLM en Atlantic Airways heeft Faeröer tot een toegankelijkere bestemming gemaakt. De korte overstaptijd zorgt ervoor dat de reistijd zo kort mogelijk wordt gehouden. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Faeröer

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Faeroer

Reisduur
Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet,Hotel

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 2085

2

€ 2085

3

€ 2085

4

€ 2085

5

€ 2085

6

€ 2085

7

€ 2085

8

€ 2085

9

€ 2085

10

€ 2085

11

€ 2085

12

€ 2085

13

€ 2085

14

€ 2085

15

€ 2085

16

€ 2085

17

€ 2085

18

€ 2085

19

€ 2085

20

€ 2085

21

€ 2085

22

€ 2085

23

€ 2085

24

€ 2085

25

€ 2085

26

€ 2085

27

€ 2085

28

€ 2085

29

€ 2085

30

€ 2085

Bijzonderheden

Inbegrepen prijs KLM en Atlantic Airways gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Tummas

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy-klasse
- Ruimbagage 23kg
- Luchthavenbelasting
- 9 of 11 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- 9 of 11 x 24 uur autohuur

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag
- Ruimbagage
- Luchthaventoeslag autohuur, DKK 290

Extra voordeel

- Reisgids
- Wegenkaart (ter plaatse)

Overige info

- Bij het huren van een auto dient de hoofdbestuurder in het bezit te zijn van een creditcard
- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Afhankelijk van beschikbaarheid kan de route ook in omgekeerde richting worden bevestigd

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Na bevestiging van de reis geldt er 100% annuleringskosten.

Optionele excursies

Culturele avond in Gjógv

Leer meer over de Faeröerse cultuur en kom naar het kleine dorpje Gjógv. De avond begint met live muziek. Daarna volgt een buffet met Faeröerse specialiteiten. Je sluit deze avond af met een traditionele dans: de ringdans. Dit was dé manier om oude verhalen te vertellen en de taal in stand te houden. Natuurlijk word je uitgenodigd om mee te dansen.

Paardrijden

Ervaar het Faeröerse landschap vanaf de rug van een paard. Op deze ca. 2 uur durende excursie ontdek je het prachtige landschap. Ervaring is niet vereist en de groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Vestmanna vogelkliffen

In Vestmanna stap je aan boord voor een 2 uur durende boottocht langs de kliffen van Vestmannabjørgini, waar veel vogels broeden. Onderweg vertelt de schipper honderduit over alles wat je tegenkomt.

Boek je deze excursie met vertrek vanuit Tórshavn, dan maak je onderweg een stop in Kvívík voor een kijkje bij de opgravingen van 2 oude langhuizen uit de Vikingtijd. Hier krijg je een inkijkje in het leven ...

Vogeleiland Mykines

Tijdens deze excursie bezoek je het meest westelijk gelegen eiland van Faeröer: Mykines. Dit is hét vogeleiland van de Faeröer met een erg rijk vogelleven. Je ziet gedurende deze excursie onder andere Jan van Genten en papegaaiduikers.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit