Rustig reistempo
Rustig reistempo
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Winter Adventure Malangen en Sommarøy

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning en hotel - Noorwegen

Reiscode NOBRWAMS
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning en hotel
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1479
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø
  • Inclusief huskysafari
  • Mooie omgeving van fjorden en bergen

De omgeving van Tromsø staat bekend als een van de beste regio's om het noorderlicht te aanschouwen. Met deze reis verblijf je op 2 idyllische locaties buiten Tromsø, waar je door de donkere omgeving het noorderlicht goed kan aanschouwen. Ook de besneeuwde bergen, azuurblauwe water in de fjorden, hagelwitte stranden en kwalitatief goede accommodaties dragen bij aan een bijzondere vakantie. Evenals de inbegrepen huskysafari en natuurlijk ook de rechtstreekse vlucht naar Tromsø. Kortom, een reis om nooit te vergeten!

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis in uitstekende middenklasse accommodaties.

Reiscode NOBRWAMS
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning en hotel
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1479
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Tromsø met Transavia. Meistervik, Malangen Resort. 65 km, 3 overnachtingen.

Na aankomst op de luchthaven in Tromsø haal je de huurauto op en rijd je naar Malangen. Onderweg zie je al de schitterende omgeving van bergen en fjorden. De huurauto beschikt over goede winterbanden, zodat je goed over de besneeuwde wegen kan rijden.

Malangen Resort

Dag 2

Huskysafari.

Vandaag staat de huskysafari op het programma. Op ongeveer 20 minuten lopen van Malangen vind je het wilderness kamp Camp Nikka. Hier staan de husky's al op je te wachten om je op de slee voort te trekken door het betoverende winterlandschap. Het is een ontspannen excursie waarbij je geniet van de schitterende omgeving.

Inbegrepen excursies

Huskysafari Malangen

Huskysafari

Dag 3

Dag ter vrije besteding.

Deze dag kan je zelf invullen. Ga mee en maak een wandeling door de sneeuw op sneeuwschoenen of maak een sneeuwscootersafari door de ongerepte natuur. Natuurlijk kan je ook deelnemen aan één van de activiteiten die ter plaatse worden aangeboden. De ligging en inrichting van het appartement of de woning staan garant voor een prima plek om na een actieve dag te ontspannen. Ook de panoramische sauna is een plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving. 's Avonds kan je zelf naar buiten gaan om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Of boek vooraf een excursie en ga onder begeleiding van een gids op sneeuwschoenen op zoek naar het noorderlicht.

Sneeuwscootersafari

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Tromsø & Senja

De noordelijkst gelegen stad van Noorwegen heeft veel te bieden. Geniet van een mooi uitzicht als je de kabelbaan naar de Storsteinen neemt. Of bezoek het Polar Museum en kom meer te weten over de poolexpedities, die in vroegere dagen hiervandaan vertrokken. Ontdek de stranden bij Sommarøy of de bergen van Lyngen Alps. Vergeet ’s avonds geen bezoek te brengen aan een middernachtconcert in de Ishavskathedraal.

Senja

Het eiland Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Je vindt hier een afwisselend landschap met fjorden, spitse bergpunten en grote vlaktes en dit allemaal in vele tinten groen. Je kan de ‘nasjonal turistveg’ rijden die over het noordelijke deel van het eiland voert, of wandelingen maken in het Nationaal Park Ånderdalen. Ook zijn er veel vismogelijkheden, bijvoorbeeld bij het dorpje Hamn i Senja.

Tromsø & Senja

Amsterdam - Tromsø, Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia rechtstreeks naar Tromsø In de winter vliegen wij elke zondag en donderdag vanaf Amsterdam naar Tromsø. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie.  Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam - Tromsø, Transavia

Tromsø - Amsterdam, Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia rechtstreeks naar Tromsø In de winter vliegen wij elke zondag en donderdag vanaf Amsterdam naar Tromsø. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie.  Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Tromsø - Amsterdam, Transavia

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

Accommodatie volgens programma

Verzorging
Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

€ 1584

3

4

5

6

€ 1549

7

8

9

€ 1584

10

11

12

13

€ 1549

14

15

16

€ 1584

17

18

19

20

€ 1549

21

22

23

€ 1479

24

25

26

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

- Vanwege de ligging van de accommodaties buiten Tromsø is het aan te raden om halfpension bij te boeken
- Er is geen halfpension mogelijk in Tromsø

Winter Adventure Malangen en Sommarøy

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- 7 x 24 uur autohuur cat. C met Europcar
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Activiteiten volgens programma

Extra voordeel

- Reisgids

Overige info

- Het verblijf bij Malangen Resort is inclusief gebruik van de fitness, sauna (van 06.30 uur tot 09.30 uur), thermische overall*, statief voor je fototoestel*, visgerei*, slee of kickslee*, bordspellen en wifi in de lounge. Tevens kan je gebruik maken van de kampvuurplaatsen aan het water.
*op basis van beschikbaarheid.
- Afhankelijk van de beschikbaarheid kan de route ook in omgekeerde richting worden bevestigd, waarbij je wel de laatste nacht in Moxy Tromsø verblijft.
-Momenteel zijn de vluchttijden voor winter 2024/2025 nog niet bekend en is vertrek in de ochtend onder voorbehoud van wijzigingen.

Inbegrepen excursies

Huskysafari Malangen

De huskyboerderij, vanwaar deze excursie begint, is gelegen in een bosrijke omgeving. Vanuit de vakantiewoning van Malangen Resort wandel je in ca. 20 minuten naar Camp Nikan, waar de huskyboerderij zich bevindt. Maak allereerst kennis met de honden en leer hoe je jouw eigen slee bestuurt. Daarna is het tijd om op pad te gaan. Je deelt met z'n tweeën een slede en onderweg wissel je van bestuurder. De gids bestuurt zijn ...

Optionele excursies

Noorderlicht bustocht Tromsø

Bij deze excursie ga je met een minibus (14 personen) op zoek naar het noorderlicht. De kleine groepssamenstelling zorgt voor een bijzonder ervaring. De gids is op de hoogte van de weersverwachting en door z'n kennis ga je naar een of meerdere plaatsen waar de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is. Er wordt gebruik gemaakt van unieke plekken, die de lokale bevolking beschikbaar stelt, om bij een kampvuur ...

Noorderlicht cruise Tromsø

Wil je het noorderlicht zien op een andere en bijzondere wijze? Ga dan mee met deze stille, elektrische boot over de fjorden rondom Tromsø. Je geniet in alle rust van de omgeving en van het inbegrepen Arctic menu wat ondertussen geserveerd wordt. Vanuit de haven van Tromsø vaar je langs de Ishavskathedraal. Eenmaal onder de brug door heb je een mooi uitzicht op de verlichte stad. Weg van het stadslicht schitteren de ...

Op zoek naar het noorderlicht op sneeuwschoenen

Ervaar in de avond op sneeuwschoenen het winterlandschap in de omgeving van Malangen Resort en ga op zoek naar het noorderlicht. Vanuit de resort loop je naar een hogerop gelegen open gebied met diverse uitkijkpunten. Ideale plekken om het noorderlicht te observeren en te fotograferen als dit natuurfenomeen te zien is. De verstrekte hoofdlamp zorgt er voor dat je voldoende licht hebt om te lopen. Tijdens de wandeling ...

Sneeuwschoenwandelen Malangen

Ontdek de ongerepte wildernis zoals wereldberoemde Noorse ontdekkingsreizigers dit hebben gedaan. Ervaar de prachtige stilte van het besneeuwde bos, de geur van de rook van het open kampvuur en als je geluk hebt zie je misschien zelfs een een glimp van een wilgenhoen of een haas. Tijdens deze sneeuwschoenwandeling geniet je van de arctische omgeving. Tegelijkertijd leer je meer over de lokale flora en fauna en ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9
Aantal beoordelingen 3

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit