Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Bijzonder overnachten rondom Alta

8-daagse wintervakantie met verblijf in diverse accommodaties - Noorwegen

Reiscode NOHRWAAL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in diverse accommodaties
vanaf 
€ 3188
per persoon

  • Inclusief overnachting in een iglo
  • Ga mee op zoek naar het noorderlicht
  • Maak je reis compleet met optionele excursies

Slapen in je eigen iglo, dat kan in het hoge noorden van Noorwegen rondom de plaats Alta. Voor deze bijzondere reis vlieg je eerst rechtstreeks naar Tromsø, de noorderlichtstad van Noorwegen. Na een verblijf van 2 nachten vlieg je naar Alta, voor een onvergetelijk verblijf in zowel een Wilderness Lodge als in een iglo. Tijdens dit verblijf zijn diverse excursies inbegrepen, zoals een noorderlichtexcursie en een sneeuwscootersafari. Hier ervaar je de schoonheid van het prachtige winterlandschap rondom Alta. Na een onvergetelijk verblijf van 3 nachten vlieg je weer terug naar Tromsø waar je nog de tijd hebt voor diverse excursies.

Reiscode NOHRWAAL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in diverse accommodaties
vanaf 
€ 3188
per persoon

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Tromsø met Transavia. Transfer. Scandic Grand Tromsø. 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Scandic Grand Tromsø

Je vertrekt 's morgens vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Tromsø waar je in de loop van de ochtend aankomt. Na aankomst ga je met de transferbus naar het centrum van Tromsø. Het hotel ligt in het centrum van de stad op ongeveer 10 minuten rijden van de luchthaven. Mocht de kamer in het hotel nog niet klaar zijn, dan kan je je bagage in het hotel achterlaten en de stad gaan ontdekken. Wandel door de gezellige winkelstraat of bezoek een van de musea.

Inbegrepen excursies

Bustransfer van/naar Tromsø

Optionele excursies

Privétransfer van/naar Tromsø

Tromsø

Dag 2

Dag ter vrije besteding.

Vanuit Tromsø zijn diverse activiteiten mogelijk, die je vooraf kan reserveren. Neem de kabelbaan naar de top van de Storsteinen voor een mooi uitzicht over Tromsø en trakteer jezelf op een echte Noorse wafel. Of maak kennis met de Sami en hun rendierenkraal. Je kan ook de winterse omgeving bekijken vanaf het water tijdens een cruise. Voor het aanschouwen van het noorderlicht kan je 's avonds mee met een van de noorderlichtexcursies.

Sami

Dag 3

Transfer. Vlucht Tromsø-Alta met Widerøe. Transfer. Arctic Wilderness Lodge. 2 overnachtingen.

Je gaat met de transferbus naar de luchthaven van Tromsø, vanwaar je in ongeveer 40 minuten naar Alta vliegt. Hier word je opgehaald en ga je naar de Arctic Wilderness Lodge. Deze lodge is mooi gelegen aan de Alta rivier. Heb je een vroege vlucht dan kan je er voor kiezen om in de loop van de middag een huskysafari maken. Je sluit de dag af met een uitstekend 3-gangen diner in het restaurant.

Arctic Wildernis Lodge

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Finnmark

Finnmark, wat letterlijk het land van de Sami betekent, is de noordelijkste provincie van Noorwegen. Finnmark kent een prachtige fjordenkust en in het binnenland vind je een zeer grote hoogvlakte. Hier zijn sommige van de oudste resten van het Stenen Tijdperk gevonden (tot tienduizend jaar oud), zoals bijvoorbeeld de rotstekeningen van Alta. Het einddoel van velen tijdens een rondreis naar het noorden van Noorwegen. Uiteraard bezoek je het Noordkaapplateau waar je een uitzicht heeft op de middernachtzon. Ook wordt hier een interessante film vertoond over het bestaan op deze afgelegen plek. Je kan wandelingen maken naar Kirkeporten of de Knivskjelodden, het werkelijk noordelijkste punt. Maar je vindt er ook boeiende excursies naar de vogelkolonie bij Gjesværstappan en de king crabs.

Finnmark

Tromsø & Senja

De noordelijkst gelegen stad van Noorwegen heeft veel te bieden. Geniet van een mooi uitzicht als je de kabelbaan naar de Storsteinen neemt. Of bezoek het Polar Museum en kom meer te weten over de poolexpedities, die in vroegere dagen hiervandaan vertrokken. Ontdek de stranden bij Sommarøy of de bergen van Lyngen Alps. Vergeet ’s avonds geen bezoek te brengen aan een middernachtconcert in de Ishavskathedraal.

Senja

Het eiland Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Je vindt hier een afwisselend landschap met fjorden, spitse bergpunten en grote vlaktes en dit allemaal in vele tinten groen. Je kan de ‘nasjonal turistveg’ rijden die over het noordelijke deel van het eiland voert, of wandelingen maken in het Nationaal Park Ånderdalen. Ook zijn er veel vismogelijkheden, bijvoorbeeld bij het dorpje Hamn i Senja.

Tromsø & Senja

Amsterdam - Tromsø, Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia rechtstreeks naar Tromsø In de winter vliegen wij elke vrijdag en maandag vanaf Amsterdam naar Tromsø. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie.  Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam - Tromsø, Transavia

Tromsø - Amsterdam, Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia rechtstreeks naar Tromsø In de winter vliegen wij elke vrijdag en maandag vanaf Amsterdam naar Tromsø. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie.  Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Tromsø - Amsterdam, Transavia

Tromsø-Alta, Wideroe

Widerøe is een Noorse luchtvaartmaatschappij en is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen in Noorwegen. De luchtvaartmaatschappij heeft een zeer uitgebreid binnenlands netwerk naar vrijwel alle Noorse vliegvelden. Meer details

Widerøe, vlucht Tromsø-Alta

Bekijk een grotere afbeelding van Tromsø-Alta, Wideroe

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

€ 3197

23

24

25

€ 3197

26

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs Widerøe gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Winter Adventure Bijzonder overnachten rondom Alta

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg met Transavia en 23 kg met Widerøe
- Transfers
- 4 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- 3 nachten verblijf volgens programma o.b.v volpension
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Eigen risico per sneeuwscooter van max. NOK 6000.
- Je kan een verzekering afsluiten om het eigen risico van de sneeuwscooter af te kopen, informeer bij boeking naar de mogelijkheden

Overige info

- Afhankelijk van de vluchten van Widerøe, kan de volgorde van de reis aangepast worden.
- Een rijbewijs is verplicht voor het besturen van de sneeuwscooter.
- Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden en sneeuwcondities.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket van Widerøe.
- Binnen 14 dagen voor vertrek 100% kosten op het arrangement in Alta.

Inbegrepen excursies

Bustransfer van/naar Tromsø

Reis gemakkelijk en comfortabel van en naar de luchthaven van Tromsø met deze speciale bussen. De bussen staan net buiten de hoofdingang van de luchthaven en brengen je naar diverse centrale plaatsen in Tromsø. Vanaf hier is het een korte wandeling naar het geboekte hotel. Aan het einde van de reis stap je op dezelfde centrale plaats weer op om naar de luchthaven te gaan.

Excursiepakket Avontuurlijk verblijf rondom Alta

Ervaar met dit arrangement de gastvrijheid van de accommodatie, de uitstekende activiteiten en de culinaire ervaring in het restaurant. Je verblijft 3 nachten aan de oever van de Alta rivier, ontdekt de schitterende winterse omgeving tijdens de inbegrepen activiteiten en slaapt een nacht in een een echte iglo. Na aankomst verblijf je de eerste 2 nachten in de Wilderness Lodge, prachtig gelegen aan de rivier. De grote ...

Optionele excursies

Huskysafari Camp Tamok

Vanuit Tromsø maak je een mooie busrit van ongeveer 90 minuten door de arctische natuur van de Tamok vallei met fjorden, bossen en besneeuwde bergen. Bij aankomst in Camp Tamok staan de enthousiaste honden al op je te wachten. Nadat je warme winterkleding hebt gekregen en een praktische uitleg ga je op pad met de slede. Je krijgt met z'n tweeën een slede. De een bestuurt de slede, terwijl de ander op de slede zit en ...

Huskysafari in de Skibotnvallei

Een droom komt uit met als je een slee bestuurt met daarvoor een team van enthousiaste huskyhonden die de slede voortrekken. Helemaal doordat je deze tocht maakt in de Skibotnvallei, een prachtige omgeving van dennenbossen en besneeuwde bergen van de Lyngen Alpen. Vanuit Tromsø ga je met de bus van de Arctic route naar de huskyboerderij, op ongeveer 2 uur rijden van Tromsø. Onderweg zie je het schitterende winterse ...

Huskysafari langs de Alta rivier

Ga je mee op een huskysafari dan ben je er zeker van dat de husky's enthousiast de slee voorttrekken die je bestuurt. Je maakt een mooie tocht langs de Alta rivier en door de omringende dennenbossen. Ervaar de schitterende omgeving terwijl de slee geruisloos over de sneeuw glijdt. Je deelt met z'n tweeën een slee; de een stuurt en de ander zit op de slee. Halverwege de tocht ruil je van plaats zodat je allebei ervaart ...

Huskysafari rondom Alta

Voor een unieke ervaring boekt je deze huskysafari. Na aankomst bij de huskyboerderij help je mee om een team husky's voor de slee te zetten. Daarna maak je een mooie tocht langs de Alta rivier. Ervaar de schitterende omgeving terwijl de husky's enthousiast de slee voorttrekken die je bestuurt. Je deelt met z'n tweeën een slee; de een stuurt en de ander zit op de slee. Halverwege de tocht ruil je van plaats zodat je ...

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit