vroegboekkorting
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Bijzonder overnachten rondom Alta

5-daagse wintervakantie met verblijf in diverse accommodaties - Noorwegen

Reiscode NOHRWAAL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in diverse accommodaties
vanaf 
€ 1259
p.p.

  • Inclusief overnachting in een iglo
  • Ga mee op zoek naar het noorderlicht
  • Diverse excursies mogelijk

Slapen in je eigen iglo, dat kan in het hoge noorden van Noorwegen rondom de plaats Alta. Tijdens het verblijf in de iglo is een uitstekend diner en een zoektocht naar het noorderlicht inbegrepen. Wil je nog meer genieten van de arctische winter en natuur dan kan je je verblijf uitbreiden met een sneeuwscootersafari of een huskysafari. Of kies er voor om te overnachten in de nieuwe Wilderniss Lodge bij de iglo's in plaats van de inbegrepen overnachtingen in het centrum van Alta. We adviseren je graag over de mogelijkheden. In ieder geval ben je zeker van een bijzonder vakantie in een unieke accommodatie waarbij je de schoonheid ervaart van het prachtige winterlandschap rondom Alta.

Reiscode NOHRWAAL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in diverse accommodaties
vanaf 
€ 1259
p.p.

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Oslo met SAS. Thon Hotel Opera. 1 overnachting.

Je verblijft in

Thon Hotel Opera

De eerste dag vlieg je naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Op eigen gelegenheid ga je naar het hotel, dat dichtbij het centraal station gelegen is. Hierdoor is het hotel dus eenvoudig met de trein te bereiken. Het centrum, met diverse winkels, musea en restaurants, ligt op loopafstand van het hotel.

Thon Hotel Opera

Dag 2

Vlucht Oslo-Alta met SAS. Thon Hotel Alta. 1 overnachting

Je verblijft in

Thon Hotel Alta

Op eigen gelegenheid ga je naar het vliegveld van Oslo. Vanaf hier vlieg je naar Alta in het hoge noorden van Noorwegen. Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar het hotel, dat gelegen is in het centrum van Alta. Dit kan onder meer met de snelbus die op 50 meter van het hotel stopt. Op loopafstand van het hotel vind je de Nordlyskatedralen (Noorderlichtkerk). Een bijzonder gebouw waar je ook een interactieve expositie over het noorderlicht kan bezoeken. In de omgeving van Alta kan je het Rock Art Center bezoeken dat onder meer gaat over de rotstekeningen die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Of huur een paar langlaufski's en ga de omgeving op de ski ontdekken.

Nordlys Katedralen

Dag 3

Transfer Alta-Sorrisniva. Sorrisniva Igloo Hotel, diner en noorderlichttour (inbegrepen). 1 overnachting

Je verblijft in

Sorrisniva Igloo Hotel

In de loop van de middag word je opgehaald en ga je naar het Igloo hotel, dat het meest noordelijke ijshotel van de wereld is. Elk jaar wordt het ijshotel opnieuw opgebouwd en schitterend gedecoreerd. Voor het diner heb je de mogelijkheid om zelf deze schitterende decoraties te aanschouwen. 's Avonds, na het diner, staat er een noorderlichttour op het programma. Je gaat naar een plek waar de kans op noorderlicht die avond te zien aanwezig is. Bij terugkomst is je speciale ijskamer klaar voor een unieke overnachting.

Noorderlicht

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Finnmark

Finnmark, wat letterlijk het land van de Sami betekent, is de noordelijkste provincie van Noorwegen. Finnmark kent een prachtige fjordenkust en in het binnenland vind je een zeer grote hoogvlakte. Hier zijn sommige van de oudste resten van het Stenen Tijdperk gevonden (tot tienduizend jaar oud), zoals bijvoorbeeld de rotstekeningen van Alta. Het einddoel van velen tijdens een rondreis naar het noorden van Noorwegen. Uiteraard bezoek je het Noordkaapplateau waar je een uitzicht heeft op de middernachtzon. Ook wordt hier een interessante film vertoond over het bestaan op deze afgelegen plek. Je kan wandelingen maken naar Kirkeporten of de Knivskjelodden, het werkelijk noordelijkste punt. Maar je vindt er ook boeiende excursies naar de vogelkolonie bij Gjesværstappan en de king crabs.

Finnmark

Alta-Amsterdam, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Alta in het noorden van Noorwegen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Alta

Bekijk een grotere afbeelding van Alta-Amsterdam, SAS

Amsterdam-Alta, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Alta in het noorden van Noorwegen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Alta

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Alta, SAS

Reisduur

5 dagen

Aantal personen

2 personen

Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Aanbieding

€ 50 korting per boeking geldig vanaf 05/07/2022 t/m 31/10/2022.

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1259

2

€ 1259

3

€ 1259

4

€ 1259

5

€ 1259

6

€ 1259

7

€ 1259

8

€ 1259

9

€ 1259

10

€ 1259

11

€ 1259

12

€ 1259

13

€ 1259

14

€ 1259

15

€ 1259

16

€ 1259

17

€ 1259

18

€ 1259

19

€ 1259

20

€ 1259

21

€ 1259

22

€ 1259

23

€ 1259

24

€ 1259

25

€ 1259

26

€ 1259

27

€ 1259

28

€ 1259

29

€ 1259

30

€ 1259

31

€ 1259

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs SAS gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Winter Adventure Bijzonder overnachten rondom Alta

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 23 kg
- Transfer Alta-Igloo Hotel v.v.
- 4 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Diner in het Igloo Hotel
- Noorderlichttour

Niet inbegrepen

- Overige transfers

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.
- Binnen 14 dagen voor vertrek 100% kosten op het landarrangement.

Inbegrepen excursies

Op zoek naar het Noorderlicht bij Alta

Voordat je overnacht in de iglo ga je mee met de noorderlicht activiteit van de dag op zoek naar het noorderlicht. Dagelijks wordt er een noorderlicht activiteit aangeboden. Je gaat of in een kleine groep met een (mini-)bus naar een plek waar de kans op het noorderlicht het grootst is. Of je bindt de sneeuwschoenen onder voor een sneeuwschoenwandeling onder het noorderlicht. Of je nu op zoek gaat in een (mini-)bus of je ...

Optionele excursies

Excursiepakket Avontuurlijk verblijf rondom Alta

Ervaar met dit arrangement de gastvrijheid van de accommodatie, de uitstekende activiteiten en de culinaire ervaring in het restaurant. Je verblijft 3 nachten aan de oever van de Alta rivier, ontdekt de schitterende winterse omgeving tijdens de inbegrepen activiteiten en slaapt een nacht in een een echte iglo. Na aankomst verblijf je de eerste 2 nachten in de nieuwe Wilderness Lodge, prachtig gelegen aan de rivier. De ...

Huskysafari langs de Alta rivier

Ga je mee op een huskysafari dan ben je er zeker van dat de husky's enthousiast de slee voorttrekken die je bestuurt. Je maakt een mooie tocht langs de Alta rivier en door de omringende dennenbossen. Ervaar de schitterende omgeving terwijl de slee geruisloos over de sneeuw glijdt. Je deelt met z'n tweeën een slee; de een stuurt en de ander zit op de slee. Halverwege de tocht ruil je van plaats zodat je allebei ervaart ...

Sneeuwscootersafari rondom Alta

Tijdens deze sneeuwscootertocht ervaar je het bijzondere Arctische licht terwijl je met de sneeuwscooter naar de Altavallei en het Finnmarkplateau gaat. De zon en het poollicht zorgen voor een speciaal licht boven de horizon, een natuurfenomeen dat alleen in het noorden te zien is. Dit bijzondere licht zie je vooral als je op het Finnmarkplateau bent en omringd wordt door een uitgestrekte vlakte bedekt met sneeuw. Een ...

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit