Voor het eerst
Voor het eerst
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Adèle

8-daagse autorondreis langs hotels - Kanaaleilanden

Reiscode GKHRADEL
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 882
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Natuur en cultuur op de eilanden Guernsey en Jersey
  • Met het gemak van je eigen auto
  • Mooie wandelingen over klifpaden

Toer naar St. Malo in Frankrijk en vaar naar de prachtige eilanden Guernsey en Jersey. Heerlijk eten, prachtige bloemen en beschutte baaien. En natuurlijk mooie klifwandelingen vanuit diverse plekken op de eilanden. Deze reis is vernoemd naar de jongste dochter van schrijver Victor Hugo, ze woonde op zowel Guernsey als Jersey. Eerst ervaar je het eilandleven 4 nachten op Guernsey en daarna reis je per boot naar Jersey, waar je 3 nachten verblijft.

Hier overnacht je

Je verblijft in een comfortabel hotel en een gezellige B&B.

Reiscode GKHRADEL
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 882
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 4

Overtocht St. Malo-Guernsey met Condor Ferries. Forest, Le Chêne B&B. 4 overnachtingen.

Je verblijft in

Le Chêne B&B

Na aankomst op Guernsey rijd je naar het nabijgelegen Forest. Le Chêne Hotel is een gezellige B&B met persoonlijke service. De Nederlandse eigenaren heten je van harte welkom! Vanaf het hotel loop je zo naar de mooie baai Le Petit Bot, waar je direct kan beginnen aan een prachtige wandeling over de klifpaden. Ook kan je een comfortabele (electrische) fiets huren bij Le Chêne B&B, door de wirwar van de green lanes in St. Martin is het leuk fietsen naar St. Peter Port. Of maak het jezelf gemakkelijk en neem de bus, de halte is voor de deur. De smalle weggetjes en pittoreske huizen in het knusse St. Peter Port geven Guernsey een eigen identiteit. Proef de uitstekende keuken op Guernsey met natuurlijk dagverse visproducten en maak kennis met de Franse invloeden.

St Peter Port

Dag 5 t/m 7

Overtocht Guernsey-Jersey met Condor Ferries. Jersey Grouville, The Beausite Hotel. 3 overnachtingen.

Je verblijft in

The Beausite Hotel

Met Condor Ferries vaar je van St. Peter Port naar St. Helier op Jersey. Rijd naar het mooie The Beausite Hotel, dat op loopafstand van het strand ligt nabij de Bay of Grouville. Bezoek het Jersey Museum en wandel bij eb naar het Elizabeth Castle voor de kust of koop een klassieke Jersey trui in King Street. Op de overdekte Central Market van St Helier zijn alle producten te koop waar Jersey zo trots op is, van mimosa en fresia’s tot verse mosselen en aardbeien. Verken de schitterende stranden en schilderachtige vissersdorpen langs de kust. Maak een rondrit op de fiets of met een huurauto door het glooiende binnenland langs lavendelvelden, watermolens, wijngaarden en kleine dorpen en stop bij een van de vele idyllische baaien van Jersey zoals Plemont Bay of Rozel Bay.

Mont Orgueil Castle

Dag 8

Overtocht Jersey-St. Malo met Condor Ferries.

Overtocht

Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden liggen niet ver van de kust van Normandië, dichter bij Frankrijk dan bij Engeland. Toch spreken ze er Engels, rijden ze links en betaal je er met Britse ponden. Eeuwenlang vormden de eilanden het toneel van talrijke zeeslagen tussen de Engelsen en Fransen, maar nu is de rust er weergekeerd. De cultuur is een unieke mix van Franse en Engelse invloeden, die nog het sterkst tot uiting komt in de heerlijke keuken: het is een waar paradijs voor mensen die van lekker eten houden.

Klimaat

Onder invloed van de warme golfstroom heerst er op de Kanaaleilanden een zacht klimaat met milde maar vochtige winters en warme, droge zomers. De dagtemperaturen variëren van gemiddeld 21 ºC tot 26 ºC in juli en augustus naar gemiddeld 10 ºC in de wintermaanden. De meeste regen valt in december en januari. Doordat de Kanaaleilanden in de luwte liggen van het Franse vasteland is het er minder winderig dan je zou verwachten, maar het is duidelijk te zien dat Guernsey in de loop der eeuwen meer last van de wind heeft gehad dan Jersey. Het vriest zelden of nooit op de Kanaaleilanden, wat het rijke plantenleven en de zeer vroeg bloeiende bolgewassen verklaart.

Geldzaken

De Britse Pond is ca. € 1,13 (september, 2018) waard. Op de Kanaaleilanden drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden u echter aan om uw Jersey of Guernsey ponden op te maken op de Kanaaleilanden, omdat ze niet omgewisseld kunnen worden in de rest van Europa. Credit cards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is in vrijwel alle toeristenplaatsen mogelijk.

Verkeer

Op de Kanaaleilanden wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Bij het 'filter in turn' systeem krijgt ieder op zijn beurt voorrang. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km). Op de zogenaamde 'Green Lanes' in het binnenland geldt een maximum snelheid van 15 mijl (ca. 25 km/uur) en fietsers, ruiters en wandelaars hebben er voorrang! Op Herm en Sark zijn auto's verboden.

Kanaaleilanden

Guernsey

Ondanks het feit dat Guernsey al meer dan 800 jaar niet meer bij Normandië hoort, is het zijn Franse trekjes nog niet kwijt. Met de British cosiness en culinaire hoogstandjes van la douce France biedt dit Kanaaleiland het beste van 2 werelden. De vriendelijke bevolking zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Er zijn vele wandel- en fietsroutes, waardoor je het eiland van vele kanten kunt ontdekken.

Guernsey voelt zich 'anders'

Ze voelen zich ‘anders’ en gedragen zich dus ook ‘anders'. Zo zijn de postbussen hier niet rood, zoals in Engeland, maar blauw en 1 pond is hier geen munt maar een biljet. En ze maken hun eigen wetten, niet Queen Elizabeth vertelt hun wat ze moeten doen, nee, ze vertellen elkaar wat ze moeten doen. Zo is iedereen verplicht om de begroeiing langs de weg bij zijn huis in de eerste 2 weken van juni te kortwieken. Het gevolg is dat je hier langs de meest prachtige tuinen bij witte cottages rijdt waartegen de kleurige bloemen extra mooi uitkomen.

Culinair op Guernsey

Guernsey staat bekend om zijn tomaten en aardappelen maar ook om zijn palingsoep, vooral door de toegevoegde kruiden, waaronder de blaadjes van de goudsbloem. En de koeien van Guernsey zijn verantwoordelijk voor de Guernsey Cream Liquor (een drankje van amaretto en brandy). Klinkt dit voor jou niet zo aantrekkelijk, maak je geen zorgen: de keuken van Guernsey is, net als die van Jersey, een prachtige combinatie van Frans en Engels.

St. Peter Port

Het stadje is in de 11e eeuw ontstaan in een beschut gelegen vallei, waar in die tijd zo’n 400 huizen in Georgiaanse stijl gebouwd werden. Tegenwoordig is het er gezellig en knus met nauwe, steile klinkerstraatjes die aflopen naar de haven. Het robuuste Castle Cornet, dat eeuwenlang de toegang tot de haven bewaakte, doemt op aan de zuidelijke havenpier. Een bezoek aan dit kasteel is een ‘must’, al is het alleen maar om de prachtige tuinen binnen de kasteelmuren te bewonderen.

Guernsey en zijn beroemde inwoners

De rust, het mooie licht en de prettige atmosfeer zijn slechts een aantal eigenschappen die kunstenaars naar dit eiland lokten. Zo woonde de schrijver Victor Hugo een aantal jaren op het eiland. Hij kocht Hauteville House, nu een museum. Hij schreef vanuit de zogenaamde Crystal Room, altijd staand, uitkijkend over de haven in de richting van zijn vaderland. Hier schreef hij zijn beroemde werk Les Misérables.

Guernsey

Jersey

De kustlijn van Jersey kent een enorme diversiteit. Zo wordt de ruige noordkust beheerst door imposante granieten kliffen. De westkust wordt gevormd door een duinlandschap en zandstranden en de zuidkust is een subtropisch paradijs met baaien, zoals St. Brelade’s Bay met prachtige zandstranden. Het binnenland, the countryside, varieert van vlak hoogland met akkers, weilanden en velden vol zonnebloemen tot groene, bosrijke valleien.

Mont Orgueil Castle & The Moonwalk

Begin 13e eeuw werd begonnen met de bouw van Mont Orgueil Castle uit angst voor eventuele aanvallen van de Fransen. Het vergt enige conditie, maar na de klim naar boven is het uitzicht adembenemend mooi. Het kasteel ligt op een landtong boven de schitterende baai van Grouville en is één van de meest gefotografeerde punten van Jersey. Bij eb valt de baai volledig droog, waardoor dobberende bootjes veranderen in balancerende bootjes op de zandbanken. Het is dan mogelijk om onder leiding van een gids hier rond te struinen langs bizarre rotsformaties, riffen, geulen en zandbanken.

Wie voert de culinaire boventoon

Wat vind je terug van het jarenlange getouwtrek om de Kanaaleilanden tussen Frankrijk en Engeland? Het ontbijt is ‘typical English’, tijdens lunch en diner kan je kiezen tussen Frans getinte lunchrooms of zo’n echte Engelse pub. Maar je kan ook een heerlijke ‘cream tea’ nuttigen met flinterdunne gesmeerde sneetjes wit- en bruin brood en natuurlijk die heerlijke scones.

De hoofdstad St. Helier

St. Helier heeft een jachthaven en veel mooie parken, uitstekende trendy restaurants, gezellige pubs, hippe nachtclubs, historische gebouwen en gezellige winkelstraten. In de Victoriaanse markthal, die overdekt is met een prachtig glazen dak, worden de producten van het land verkocht zoals groenten en fruit en veel soorten bloemen en natuurlijk de aardappel met dunne schil waar Jersey zo trots op is. Tegenover de haven ligt het robuuste Elizabeth Castle dat eeuwenlang het belangrijkste verdedigingsbolwerk van Jersey is geweest.

Wandelen

De mooiste wandelingen op Jersey volgens ons zijn die van Sorel Point naar Devil’s Hole. Hier vind je prachtige rood-roze kliffen en heb je zicht op Frankrijk. De wandeling van St. Catherine's naar Rozel Woods is een afwisseling tussen kust en de countryside. Tenslotte Hamptonne naar Milbrook Reservoir voert je over landweggetjes en lanen, zonder veel mensen tegen te komen. Je zou bijna vergeten dat je op een eiland bent.

Jersey

St. Malo - Guernsey, Condor Ferries (Combinatieticket)

Condor Ferries onderhoudt veerbootdiensten tussen St. Malo in Frankrijk (ca. 840 km vanaf Utrecht) en de eilanden Jersey en Guernsey. De schepen zijn van alle gemakken voorzien en aan boord kan je nog steeds taxfree winkelen. Condor Ferries vaart met verschillende catamaranschepen. Ze bieden plaats aan 741 passagiers en 175 auto's. Meer details

Condor Ferries, overtocht St. Malo - Guernsey

Bekijk een grotere afbeelding van St. Malo - Guernsey, Condor Ferries (Combinatieticket)

Jersey - St. Malo, Condor Ferries (Combinatieticket)

Condor Ferries onderhoudt veerbootdiensten tussen St. Malo in Frankrijk (ca. 840 km vanaf Utrecht) en de eilanden Jersey en Guernsey. De schepen zijn van alle gemakken voorzien en aan boord kun je nog steeds taxfree winkelen. Condor Ferries vaart met 3 catamaranschepen naar Jersey en Guernsey. Ze bieden plaats aan 741 passagiers en 175 auto's. Meer details

Condor Ferries, overtocht St. Malo - Jersey

Bekijk een grotere afbeelding van Jersey - St. Malo, Condor Ferries (Combinatieticket)

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Eigen auto en ferry

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 991

2

€ 991

3

€ 991

4

€ 991

5

€ 991

6

€ 991

7

€ 991

8

€ 971

9

€ 951

10

€ 931

11

€ 931

12

€ 931

13

€ 931

14

€ 931

15

€ 931

16

€ 895

17

€ 895

18

€ 895

19

€ 895

20

€ 895

21

€ 895

22

€ 895

23

€ 895

24

€ 882

25

€ 882

26

€ 882

27

€ 882

28

29

30

Adèle

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag

Extra voordeel

- Reisgids

Overtocht

- Afmetingen auto Condor Ferries: max. 1,85 m hoog en 5 m lang (inbegrepen)

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
7.9
Aantal beoordelingen 17

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit