The Beausite Hotel

Jersey Grouville

Reiscode GKHBESI
Hotel met 76 kamers
Gratis wifi
vanaf 
€ 83
p.p.p.n.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Vlak bij de prachtige Bay of Grouville
  • Comfortabel hotel met zwembad en grote tuin
  • Stranden, Mont Orgueil Castle en St. Helier

Dit comfortabele hotel ligt nabij de prachtige Bay of Grouville aan de zuidoostkust van Jersey. Er is een zwembad en een grote tuin waar het goed toeven is. Het strand is op loopafstand, evenals het imposante Mont Orgueil Castle.

Reiscode GKHBESI
Hotel met 76 kamers
Gratis wifi
vanaf 
€ 83
p.p.p.n.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Faciliteiten

Bar

Binnenzwembad

Bubbelbad

Fitnessruimte

Parkeergelegenheid

Receptie

Restaurant

Roomservice

Sauna

Spelletjes

Tuin

Wifi in algemene ruimte

Wifi op de kamer

Kamers

76; comfortabel ingericht met tv en koffie- en theezetfaciliteiten. Badkamer met bad en/of douche en toilet.

Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden liggen niet ver van de kust van Normandië, dichter bij Frankrijk dan bij Engeland. Toch spreken ze er Engels, rijden ze links en betaal je er met Britse ponden. Eeuwenlang vormden de eilanden het toneel van talrijke zeeslagen tussen de Engelsen en Fransen, maar nu is de rust er weergekeerd. De cultuur is een unieke mix van Franse en Engelse invloeden, die nog het sterkst tot uiting komt in de heerlijke keuken: het is een waar paradijs voor mensen die van lekker eten houden.

Klimaat

Onder invloed van de warme golfstroom heerst er op de Kanaaleilanden een zacht klimaat met milde maar vochtige winters en warme, droge zomers. De dagtemperaturen variëren van gemiddeld 21 ºC tot 26 ºC in juli en augustus naar gemiddeld 10 ºC in de wintermaanden. De meeste regen valt in december en januari. Doordat de Kanaaleilanden in de luwte liggen van het Franse vasteland is het er minder winderig dan je zou verwachten, maar het is duidelijk te zien dat Guernsey in de loop der eeuwen meer last van de wind heeft gehad dan Jersey. Het vriest zelden of nooit op de Kanaaleilanden, wat het rijke plantenleven en de zeer vroeg bloeiende bolgewassen verklaart.

Geldzaken

De Britse Pond is ca. € 1,13 (september, 2018) waard. Op de Kanaaleilanden drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden u echter aan om uw Jersey of Guernsey ponden op te maken op de Kanaaleilanden, omdat ze niet omgewisseld kunnen worden in de rest van Europa. Credit cards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is in vrijwel alle toeristenplaatsen mogelijk.

Verkeer

Op de Kanaaleilanden wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Bij het 'filter in turn' systeem krijgt ieder op zijn beurt voorrang. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km). Op de zogenaamde 'Green Lanes' in het binnenland geldt een maximum snelheid van 15 mijl (ca. 25 km/uur) en fietsers, ruiters en wandelaars hebben er voorrang! Op Herm en Sark zijn auto's verboden.

Kanaaleilanden

Jersey

De kustlijn van Jersey kent een enorme diversiteit. Zo wordt de ruige noordkust beheerst door imposante granieten kliffen. De westkust wordt gevormd door een duinlandschap en zandstranden en de zuidkust is een subtropisch paradijs met baaien, zoals St. Brelade’s Bay met prachtige zandstranden. Het binnenland, the countryside, varieert van vlak hoogland met akkers, weilanden en velden vol zonnebloemen tot groene, bosrijke valleien.

Mont Orgueil Castle & The Moonwalk

Begin 13e eeuw werd begonnen met de bouw van Mont Orgueil Castle uit angst voor eventuele aanvallen van de Fransen. Het vergt enige conditie, maar na de klim naar boven is het uitzicht adembenemend mooi. Het kasteel ligt op een landtong boven de schitterende baai van Grouville en is één van de meest gefotografeerde punten van Jersey. Bij eb valt de baai volledig droog, waardoor dobberende bootjes veranderen in balancerende bootjes op de zandbanken. Het is dan mogelijk om onder leiding van een gids hier rond te struinen langs bizarre rotsformaties, riffen, geulen en zandbanken.

Wie voert de culinaire boventoon

Wat vind je terug van het jarenlange getouwtrek om de Kanaaleilanden tussen Frankrijk en Engeland? Het ontbijt is ‘typical English’, tijdens lunch en diner kan je kiezen tussen Frans getinte lunchrooms of zo’n echte Engelse pub. Maar je kan ook een heerlijke ‘cream tea’ nuttigen met flinterdunne gesmeerde sneetjes wit- en bruin brood en natuurlijk die heerlijke scones.

De hoofdstad St. Helier

St. Helier heeft een jachthaven en veel mooie parken, uitstekende trendy restaurants, gezellige pubs, hippe nachtclubs, historische gebouwen en gezellige winkelstraten. In de Victoriaanse markthal, die overdekt is met een prachtig glazen dak, worden de producten van het land verkocht zoals groenten en fruit en veel soorten bloemen en natuurlijk de aardappel met dunne schil waar Jersey zo trots op is. Tegenover de haven ligt het robuuste Elizabeth Castle dat eeuwenlang het belangrijkste verdedigingsbolwerk van Jersey is geweest.

Wandelen

De mooiste wandelingen op Jersey volgens ons zijn die van Sorel Point naar Devil’s Hole. Hier vind je prachtige rood-roze kliffen en heb je zicht op Frankrijk. De wandeling van St. Catherine's naar Rozel Woods is een afwisseling tussen kust en de countryside. Tenslotte Hamptonne naar Milbrook Reservoir voert je over landweggetjes en lanen, zonder veel mensen tegen te komen. Je zou bijna vergeten dat je op een eiland bent.

Jersey

Jersey - St. Malo, Condor Ferries

Condor Ferries onderhoudt veerbootdiensten tussen St. Malo in Frankrijk (ca. 840 km vanaf Utrecht) en de eilanden Jersey en Guernsey. De schepen zijn van alle gemakken voorzien en aan boord kun je nog steeds taxfree winkelen. Condor Ferries vaart met 3 catamaranschepen naar Jersey en Guernsey. Ze bieden plaats aan 741 passagiers en 175 auto's. Meer details

Condor Ferries, overtocht St. Malo - Jersey

Bekijk een grotere afbeelding van Jersey - St. Malo, Condor Ferries

St. Malo - Jersey, Condor Ferries

Condor Ferries onderhoudt veerbootdiensten tussen St. Malo in Frankrijk (ca. 840 km vanaf Utrecht) en de eilanden Jersey en Guernsey. De schepen zijn van alle gemakken voorzien en aan boord kun je nog steeds taxfree winkelen. Condor Ferries vaart met 3 catamaranschepen naar Jersey en Guernsey. Ze bieden plaats aan 741 passagiers en 175 auto's. Meer details

Condor Ferries, overtocht St. Malo - Jersey

Bekijk een grotere afbeelding van St. Malo - Jersey, Condor Ferries

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1354

2

€ 1354

3

€ 1354

4

€ 1354

5

€ 1354

6

€ 1325

7

€ 1296

8

€ 1268

9

€ 1239

10

€ 1211

11

€ 1182

12

€ 1153

13

€ 1153

14

€ 1153

15

€ 1153

16

€ 1153

17

€ 1153

18

€ 1153

19

€ 1153

20

€ 1153

21

€ 1153

22

€ 1153

23

€ 1153

24

€ 1153

25

€ 1153

26

€ 1153

27

€ 1153

28

€ 1153

29

€ 1153

30

€ 1153

The Beausite Hotel

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Extra voordeel

gratis nacht bij een verblijf van 4 nachten in de periodes 29/04 t/m 19/06 en 12/09 t/m 26/10.
gratis nacht bij een verblijf van 5 nachten in de periodes 20/06 t/m 24/07 en 29/08 t/m 11/09.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit