Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40
NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275
BE | +32 (0)3 – 80 80 275
Je vertrekt vanuit Dover voor een bijzondere en unieke reis langs de gehele lengte van Groot-Brittannië. Onderweg stop je op historische locaties en bestemmingen ver weg van de gebaande paden. Zo bezoek je de St Kilda archipel met een ruige kustlijn en waar tienduizenden vogels nestelen, zoals Jan van Genten en papegaaiduikers. Op het eiland Lewis & Harris bezoek je o.a. de Callanish, een mysterieuze ring van staande stenen uit de steentijd. Op de Isle of Man vaar je de haven binnen van Douglas, een van de meest pittoreske stadjes op de route. De laatste stop is in Darthmouth, waar je van boord gaat en een wandeling maakt over de South West Coast Path.
Je verblijft tijdens deze reis 12 nachten aan boord van de MS Maud.
Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40
NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275
BE | +32 (0)3 – 80 80 275
Dover, Engeland.
In de loop van de dag kun je inchecken aan boord van het gemoderniseerde schip MS Maud. Dit biedt je de kans om de kustplaats Dover en de omgeving beter te leren kennen. Bewonder de krijtrotsen en het middeleeuwse kasteel waar het stadje om bekend staat. Rond 18.00 uur zal het schip vertrekken en begint je avontuur in de Britse wateren.
Op zee.
Een eerste volle dag aan boord van je schip om heerlijk te relaxen en je weg te vinden op het schip. Ga naar het 'observation deck' om te genieten van het uitzicht. Haal een lekker vers gebakje bij het Fredheim restaurant en ontspan in van de heerlijke stoelen. Of ga naar de fitnessruimte en dompel je daarna onder in een van de hot tubs. Luister naar de verhalen van het enthousiaste expeditie-team. Ze nemen graag de reis met je door en wijzen je op de vele bijzonderheden die je onderweg tegen komt.
Fishguard, Wales.
In de ochtend vaar je langs het Prembrokeshire Coast National Park naar de eerste aanlegplaats in het charmante vissersplaatsje Fishguard. Het stadje is opgeslitst in twee delen door een hoge heuvel. Het lage gedeelte is het oorspronkelijke stadje, terwijl je vanaf het hogere gedeelte spectaculaire uitzichten hebt o.a. vanaf de ruïnes van Fishguard Fort. Er is voldoende ruimte om mooie wandelingen te maken. Bijvoorbeeld de Gwaun Valley in, door bossen en langs middeleeuwse Llanychllwydog pilaren en de St. Brynach's Church. Pak een verfrissende pint in Dyffryn Arms pub, dat ook op de route ligt en geniet van de heerlijke Welshe gastvrijheid.
Engeland is een land van contrasten. Ruige kliffenkusten, spiegelende meren en eenzame heidevelden worden afgewisseld met antiekstadjes met middeleeuwse vakwerkhuizen, pittoreske dorpjes en prachtige steden als York, Bath en Cambridge. Je kan wandelen in het Lake District of lekker luieren op een terras in Brighton. Om jouw vakantie goed te kunnen voorbereiden vind je hier nuttige informatie.
De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen kunnen behoorlijk verschillen tussen Zuid-Engeland en Noord-Engeland, vooral in de hogergelegen gebieden kunnen de verschillen in zomer- en wintertemperatuur groter zijn.
Het Britse pond sterling is ca. € 1,15 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.
Het proces naar uittreding van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de EU (Brexit) heeft vooralsnog geen gevolgen voor vakantiegangers. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende en er is (nog) geen visum nodig. Reizen blijft voorlopig ook hetzelfde omdat Groot-Brittannië geen Schengenland is en er daarom nu ook al grenscontroles zijn.
In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zult veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).
Naast de algemene kaarten kunnen wij je de volgende kaarten aanraden. Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.
Zuidoost-Engeland wordt wel ‘de Tuin van Engeland’ genoemd. In de heuvels ten zuiden van Londen bouwde de Britse adel eeuwenlang zijn kastelen en landhuizen. Waan je terug in de tijd van Hendrik VIIIste en zijn ongelukkige vrouwen of beleef de slag bij Hastings van Willem de Veroveraar mee. Veel van de tuinen van Kent en Sussex, zoals Sissinghurst, Great Dixter en de Wisley Gardens, zijn wereldberoemd.
De witte krijtrotsen van Dover, de Seven Sisters aan de kust van Sussex en de imponerende kliffenkust van het eiland Wight staan op menig ansichtkaart. Maar er zijn ook lange zandstranden aan de zuidkust te vinden. Met mondaine badplaatsen zoals Brighton en Eastbourne en kleine dorpen zoals Winchelsea en Littlestone-on-Sea. De plaats Rye, oorspronkelijk een vissersdorp, is inmiddels zodanig door zand omgeven dat het nu een paar kilometer landinwaarts ligt en uitgegroeid is tot een bekend antiekcentrum.
Op diverse plaatsen in het zuidoosten van Engeland zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden, zoals het Romeinse paleis met prachtige mozaïekvloeren bij Chichester. In Winchester Cathedral koestert men de Ronde Tafel van Koning Arthur en het graf van Jane Austen. Middeleeuwse stadjes zijn er te veel om op te noemen, bijvoorbeeld Canterbury met zijn oude stadsmuren en wereldberoemde kathedraal.
Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden in Zuidoost-Engeland. Gemarkeerde wandelroutes leiden door de heuvels van de Downs en de Wealds en langs de hele kust. Op de website www.nationalcyclenetwork.org.uk of bij de lokale VVV’s kom je op het spoor van het uitgebreide netwerk van fietspaden. Surrey en Hampshire bieden prachtige fietsroutes die door de zacht glooiende heuvels gaan langs landelijke wegen en pittoreske dorpen.
Naast de themaparken, kinderboerderijen, stoomtreinen en kastelen is het leuk om met de kinderen zo’n typisch Brits ridderfestijn te bezoeken. De Slag bij Hastings uit 1066 bijvoorbeeld wordt in de zomer met veel spektakel nagebootst. 1000 Voetsoldaten en meer dan 100 ridders te paard gewapend met lans en schild komen voorbij denderen. De 3 populairste Britse pretparken zijn Chessington, Thorpe Park en LEGOLAND Windsor®.
Het zuidwesten van Engeland wordt gekenmerkt door prachtige en afwisselende natuur en een ongekende rijkdom aan cultuur en historie. Aan de noordkust van Cornwall en Devon staat een sterke Atlantische branding waar het zeewater tegen de rotsen opspat, maar langs de zuidkust heerst vanwege de warme golfstroom een mild klimaat waarin subtropische planten goed gedijen. Vandaar de naam Engelse Rivièra.
De steile kliffen van Dorset, Devon en Cornwall, die worden onderbroken door talloze baaien met schilderachtige vissershaventjes, vormen een beschermd natuurgebied van honderden kilometers lang. Ook de Isles of Scilly behoren hiertoe. Vanaf de kliffen heb je adembenemende vergezichten op de heuvels, de inhammen en de zee. In de beroemde tuinen van Cornwall groeien palmbomen, boomvarens en andere exotische gewassen. Ontdek de uitgestrekte heidevelden van Dartmoor, de mooie bossen en beken van het Exmoor National Park en de oude loofbossen van het New Forest, ooit het jachtgebied van de Engelse kroon.
In het zuidwesten van Engeland zijn zo eindeloos veel stranden, dat het er nooit druk is. Bij eb lopen kinderen met emmertjes en schepnetten de heldere poeltjes af op zoek naar zeesterren en garnalen. Of je ziet hele families zandkastelen bouwen, die als de vloed opkomt verzwolgen worden door de zee. Soms verdwijnt het hele strand onder water: let altijd op de bordjes bij de strandopgang waar de getijden op staan!
Op de Salisbury Plains staat de tijd stil bij Stonehenge, de mysterieuze steencirkel van duizenden jaren oud. Eromheen liggen nog veel meer prehistorische vondsten, variërend van steencirkels tot enorme afbeeldingen van witte paarden en naakte reuzen die in de heuvels zijn gekerfd. Terug naar de Romeinse tijd kan het beste in Bath, waar de thermische badhuizen van de Romeinen zijn opgegraven en gerestaureerd. In Tintagel staat het kasteel van de legendarische Koning Arthur hoog op een rots aan zee.
Wandelen is natuurlijk de meest bedreven activiteit in het zuidwesten en golf staat op 2. Aan de noordkust van Cornwall en Devon kan je surfen. De surfstranden bij Newquay, waar de golven van de Atlantische Oceaan op de stranden stuk slaan, zijn het populairst.
De Isles of Scilly vormen een archipel van kleine granieteilandjes in de Atlantische Oceaan op een steenworp afstand van de kust van Cornwall. Vanaf het moment dat u in Penzance opstijgt met de helikopter bent u in een andere wereld: onder u ziet u de grillige kust van Cornwall verdwijnen en plaats maken voor een onstuimige zee waaruit vele rotspunten en klippen omhoog steken. Dan doemt een groepje grotere eilanden op met azuurblauwe baaien en spierwitte stranden: de Scillies.
Slechts vijf van de eilanden zijn bewoond, St. Agnes, St. Martins, Bryher, Tresco en het grootste eiland St. Marys met een doorsnede van 5 km. De meer dan honderd onbewoonde eilandjes eromheen variëren van kale rotspunten die net boven het water uitsteken tot groene juweeltjes omgeven door een intens blauwe zee.
Op de Scilly eilanden kunt u zelfs in het hoogseizoen een strandje helemaal voor uzelf hebben en hoort u niets anders dan het geluid van de vogels en de zee. In het heldere water kunt u perfect snorkelen en duiken. Omdat het er nooit vriest, zijn de eilanden rijk aan bijzondere planten en broeden er veel zeldzame vogels, waaronder papegaaiduikers en steenkraaien. De Scilly Shrew is een uniek knaagdier dat alleen op deze eilanden voorkomt. Velden met paars bloeiende heide en rotswanden waartussen pollen zeeasters en Engels gras bloeien, gaan over in stranden met fijn wit zand. Op St. Agnes leeft een deel van de 70 inwoners van het kweken van vroegbloeiende narcissen. Tresco is bekend vanwege de schitterende Abbey Gardens waarin 20.000 exotische planten groeien. De tuin is in 1834 aangelegd rondom de ruïnes van een twaalfde-eeuwse priorij.
De inwoners van de Scillies zijn vooral botenbouwers, boeren en vissers. Zoals alle Britse eilanden was ook deze archipel al in de prehistorie bewoond. Het is te zien aan de hunebedden en menhirs uit het Bronzen Tijdperk zoals op het eilandje Gugh, dat bij eb met St. Agnes is verbonden door een zandbank. Maar ook de Romeinen en de Vikingen hebben hun sporen achtergelaten. Op Samson staan de verlaten cottages en vervallen stapelmuurtjes van de boeren die er tot 1850 woonden. Het eilandje staat nu in zijn geheel op de monumentenlijst. Gedenkstenen op de kerkhoven vertellen hun eigen verhaal over de tijd dat de zee nog de baas was op de Isles of Scilly.
Er gaan veerboten naar de Scillies, maar de snelste en spannendste manier om er te komen is per helikopter vanuit het plaatsje Penzance aan de kust van Cornwall. In de zomer gaan er elk uur een of twee vluchten, in de winter drie maal per dag. De prijs is inclusief een veilige parkeerplaats voor uw auto. De arrangementen die u bij Buro Scanbrit kunt reserveren gaan uit van een retourvlucht per helikopter of een retourovertocht per ferry van Penzance naar St. Marys en aansluitend de transfer naar uw hotel of Bed en Breakfast. In St. Marys is het mogelijk een fiets te huren. Het vervoer naar de Isles of Scilly is bij de prijs inbegrepen.
14/04/2024 | prijzen per persoon | |||
Hutcategorie | Huttype | Prijs * | 2 personen | 1 persoon |
Polar binnenhut | I | Vanaf | 2351 | 2351 |
Polar buitenhut | J | Vanaf | 2539 | 2539 |
L | Vanaf | 2539 | 2539 | |
N | Vanaf | 2797 | 2797 | |
O | Vanaf | 2891 | 2891 | |
Arctic buitenhut | QJ | Vanaf | 2985 | 2985 |
P | Vanaf | 3009 | 3009 | |
U | Vanaf | 3315 | 3315 | |
YA | Vanaf | 3456 | 3456 | |
Expeditie suite | Q | Vanaf | 5101 | 5101 |
M | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. | |
MG | Vanaf | 6676 | 6676 | |
MX | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. | |
26/04/2024 | prijzen per persoon | |||
Hutcategorie | Huttype | Prijs * | 2 personen | 1 persoon |
Polar binnenhut | I | Vanaf | 2372 | 2372 |
Polar buitenhut | J | Vanaf | 2562 | 2562 |
L | Vanaf | 2562 | 2562 | |
N | Vanaf | 2823 | 2823 | |
O | Vanaf | 2918 | 2918 | |
Arctic buitenhut | QJ | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. |
P | Vanaf | 3036 | 3036 | |
U | Vanaf | 3345 | 3345 | |
YA | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. | |
Expeditie suite | Q | Vanaf | 5148 | 5148 |
M | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. | |
MG | Vanaf | 6737 | 6737 | |
MX | Vanaf | 8706 | 8706 | |
08/05/2024 | prijzen per persoon | |||
Hutcategorie | Huttype | Prijs * | 2 personen | 1 persoon |
Polar binnenhut | I | Vanaf | 2547 | 3693 |
Polar buitenhut | J | Vanaf | 2751 | 3989 |
L | Vanaf | 2751 | 3989 | |
N | Vanaf | 3031 | 4395 | |
O | Vanaf | 3133 | 4543 | |
Arctic buitenhut | QJ | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. |
P | Vanaf | 3260 | 4727 | |
U | Vanaf | 3591 | 5207 | |
YA | Vanaf | 3744 | 5429 | |
Expeditie suite | Q | Vanaf | 5527 | 11054 |
M | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. | |
MG | Vanaf | 7234 | 14467 | |
MX | Vanaf | 9348 | 18695 | |
01/06/2024 | prijzen per persoon | |||
Hutcategorie | Huttype | Prijs * | 2 personen | 1 persoon |
Polar binnenhut | I | Vanaf | 2612 | 3788 |
Polar buitenhut | J | Vanaf | 2821 | 4091 |
L | Vanaf | 2821 | 4091 | |
N | Vanaf | 3109 | 4508 | |
O | Vanaf | 3213 | 4659 | |
Arctic buitenhut | QJ | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. |
P | Vanaf | 3344 | 4849 | |
U | Vanaf | 3684 | 5341 | |
YA | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. | |
Expeditie suite | Q | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. |
M | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. | |
MG | Vanaf | 7419 | 14839 | |
MX | Vanaf | n.v.t. | n.v.t. |
* Prijzen zijn vanaf en gebaseerd op het laagst beschikbare tarief, zoals bekend in oktober 2023. Bij boeking wordt het tarief wat op dat moment geldt doorgegeven.
Inbegrepen
- 12 nachten verblijf Hurtigruten volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma
Niet inbegrepen
- Vervoer naar en van Engeland
Extra's tijdens de reis
- Engelssprekend expeditieteam
- Landingen volgens programma
- 6 excursies
- Mogelijkheid tot verschillende andere excursies tegen betaling
- Een wind- en waterdicht jack
- Mogelijkheid tot lenen van schoenen, wandelstokken en overige uitrusting die nodig zijn voor de activiteiten
- Lezingen over o.a. geschiedenis, biologie en geologie passend bij de reis
- Lezing over tips en trucs voor het fotograferen tijdens de reis
- Diverse leerzame activiteiten aan boord
- Drankjes tijdens de maaltijden (lokaal bier, wijn, frisdrank en mineraal water)
- Dineren in à la carte restaurant (alleen van toepassing bij verblijf in een suite)
- Koffie en thee gedurende de dag
- Een herbruikbare waterfles
- Wifi aan boord. Houd er rekening mee dat bereik beperkt kan zijn op afgelegen plekken
- Gebruik van hot tubs, sauna en fitnessruimte aan boord
- Gebruik van wetsuit indien van toepassing
Overige info
Alle geplande landingen en activiteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
Vertrekmogelijkheden
14/04/2024, 26/04/2024, 08/05/2024 en 01/06/2024.
Afwijkende annuleringsvoorwaarden
- Tot 150 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
- 149 t/m 90 dagen voor vertrek 25 % van de reissom
- 89 t/m 60 dagen voor vertrek 50 % van de reissom
- 59 t/m 30 dagen voor vertrek 75 % van de reissom
- 29 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom
- Vanaf 1 dag voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 60 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 150 dagen voor vertrek.
Belangrijke informatie
Een aantal vragenlijsten zijn verplicht voor vertrek in te vullen.
MS Maud, voorheen de MS Midnatsol, is vernoemd naar het meest bekende schip waar Roald Amundsen in 1917 zijn ontdekkingsreizen heeft gemaakt. Ruim 100 jaar later is het schip uitgerust met vooruitstrevende technologie. Het is ingericht in Art Deco stijl en heeft o.a. een Science Center aan boord.
2 kamers, zithoek met eettafel, aparte slaapkamer met 2-persoons bed. Balkon.
1 of 2 kamers, zithoek, 2-persoons bed. De meeste suites hebben een balkon of erker.
1 of 2 kamers, 2-persoons bed, zithoek. Sommige hutten hebben een balkon.
kamer met zithoek en 2-persoonsbed. Op de MS Finnmarken mogelijk met twee losse bedden.