Bourne Hall
+

Zuidwest-Engeland Shanklin

Reiscode GBHBOUR
Hotel met 30 kamers
Gratis wifi
vanaf 
€ 1706
bij 7 nachten

  • Hotel in een Victoriaans Country House op Isle of Wight
  • Prachtig uitzicht over zee vanaf het terras
  • Gelegen aan de rand van een van de mooiste dorpen van Wight

Elegant Victoriaans hotel aan de rand van pittoresk Shanklin met prachtig uitzicht over zee. Een ideale plek om Isle of Wight te verkennen. Bezoek Carisbrooke Castle, rijd langs de mooie kliffenkust en wandel ‘s avonds langs de prachtige rietgedekte cottages van Shanklin.

Reiscode GBHBOUR
Hotel met 30 kamers
Gratis wifi
vanaf 
€ 1706
bij 7 nachten

Faciliteiten

Bar

Binnenzwembad

Buitenzwembad

Hottub

Lounge / lobby

Parkeergelegenheid

Receptie

Restaurant

Sauna

Terras

Tuin

Wifi

Faciliteiten tegen betaling

Massage

Schoonheidsbehandelingen

Wasserette

Wellness

Kamers

30; comfortabel ingericht met tv, cd-speler en koffie- en theezetfaciliteiten. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Engeland

Engeland is een land van contrasten. Ruige kliffenkusten, spiegelende meren en eenzame heidevelden worden afgewisseld met antiekstadjes met middeleeuwse vakwerkhuizen, pittoreske dorpjes en prachtige steden als York, Bath en Cambridge. Je kan wandelen in het Lake District of lekker luieren op een terras in Brighton. Om jouw vakantie goed te kunnen voorbereiden vind je hier nuttige informatie.

Klimaat

De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen kunnen behoorlijk verschillen tussen Zuid-Engeland en Noord-Engeland, vooral in de hogergelegen gebieden kunnen de verschillen in zomer- en wintertemperatuur groter zijn.

Geldzaken

Het Britse pond sterling is ca. € 1,15 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.

Brexit

Het proces naar uittreding van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de EU (Brexit) heeft vooralsnog geen gevolgen voor vakantiegangers. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende en er is (nog) geen visum nodig. Reizen blijft voorlopig ook hetzelfde omdat Groot-Brittannië geen Schengenland is en er daarom nu ook al grenscontroles zijn.

Verkeer

In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zult veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).

Kaarten

Naast de algemene kaarten kunnen wij je de volgende kaarten aanraden. Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.

Engeland

Zuidwest-Engeland

Het zuidwesten van Engeland wordt gekenmerkt door prachtige en afwisselende natuur en een ongekende rijkdom aan cultuur en historie. Aan de noordkust van Cornwall en Devon staat een sterke Atlantische branding waar het zeewater tegen de rotsen opspat, maar langs de zuidkust heerst vanwege de warme golfstroom een mild klimaat waarin subtropische planten goed gedijen. Vandaar de naam Engelse Rivièra.

Steile kliffen en uitgestrekt heideveld

De steile kliffen van Dorset, Devon en Cornwall, die worden onderbroken door talloze baaien met schilderachtige vissershaventjes, vormen een beschermd natuurgebied van honderden kilometers lang. Ook de Isles of Scilly behoren hiertoe. Vanaf de kliffen heb je adembenemende vergezichten op de heuvels, de inhammen en de zee. In de beroemde tuinen van Cornwall groeien palmbomen, boomvarens en andere exotische gewassen. Ontdek de uitgestrekte heidevelden van Dartmoor, de mooie bossen en beken van het Exmoor National Park en de oude loofbossen van het New Forest, ooit het jachtgebied van de Engelse kroon.

Scheppen of schelpen zoeken

In het zuidwesten van Engeland zijn zo eindeloos veel stranden, dat het er nooit druk is. Bij eb lopen kinderen met emmertjes en schepnetten de heldere poeltjes af op zoek naar zeesterren en garnalen. Of je ziet hele families zandkastelen bouwen, die als de vloed opkomt verzwolgen worden door de zee. Soms verdwijnt het hele strand onder water: let altijd op de bordjes bij de strandopgang waar de getijden op staan!

Stonehenge & King Arthur

Op de Salisbury Plains staat de tijd stil bij Stonehenge, de mysterieuze steencirkel van duizenden jaren oud. Eromheen liggen nog veel meer prehistorische vondsten, variërend van steencirkels tot enorme afbeeldingen van witte paarden en naakte reuzen die in de heuvels zijn gekerfd. Terug naar de Romeinse tijd kan het beste in Bath, waar de thermische badhuizen van de Romeinen zijn opgegraven en gerestaureerd. In Tintagel staat het kasteel van de legendarische Koning Arthur hoog op een rots aan zee.

Outdoor activities

Wandelen is natuurlijk de meest bedreven activiteit in het zuidwesten en golf staat op 2. Aan de noordkust van Cornwall en Devon kan je surfen. De surfstranden bij Newquay, waar de golven van de Atlantische Oceaan op de stranden stuk slaan, zijn het populairst.

Zuidwest-Engeland

Isle of Wight

Wight is al een geliefde toeristische bestemming sinds Koningin Victoria en haar echtgenoot Prins Albert er hun vakantiehuis bouwden. Behalve een goed klimaat heeft het een afwisselend landschap van glooiende heuvels met akkers, bossen en weiden en een prachtige kust met zandstranden, kliffen, kleine vissersdorpjes en mondaine badplaatsen, zoals de Victoriaanse badplaats Ventnor, die om haar beschutte ligging en mooie parken ook wel 'het Madeira van Engeland' wordt genoemd. Er loopt een 105 km lang voetpad rondom het eiland waarop u heerlijk kunt uitwaaien en genieten van het uitzicht op de rotsen en de zee. En u komt altijd wel een dorpje tegen waar u thee met scones kunt bestellen in een romantische tearoom of een pint real ale in een gezellige pub.

De zuidkust

De Needles is een serie rotspartijen die zich in zee uitstrekken vanaf het zuidwestelijkste puntje van Wight. Vanaf Needles Headland heeft u een prachtig uitzicht op deze rotsen en op de kust van Hampshire en Dorset. U bereikt deze landpunt via een 65 meter lange tunnel die begint bij de Needles Old Battery, een fort uit 1862. Landinwaarts liggen pittoreske dorpjes met mooie van kalksteen gebouwde, rietgedekte cottages, zoals Brightstone. Hier zijn de souvenirwinkel, het lokale museum en het postkantoor beschermd door de National Trust. In Mottistone kunt u de Mottistone Manor Garden bezichtigen, een prachtige tuin met uitzicht over zee.

Kastelen en landhuizen

Newport, de hoofdstad van het eiland Wight, ligt in de schaduw van Carisbrooke Castle, waar Charles I tijdens zijn gevangenschap van 1647- 1648 over de kasteelmuren wandelde. Het uitzicht over het eiland vanaf deze muren is spectaculair. Direct ten noordwesten van Newport ligt Parkhurst Forest, het grootste bos van het eiland Wight. Het is één van de laatste plaatsen waar de roodbruine eekhoorn nog voorkomt: in bijna alle bossen van Groot-Brittannië is de 'red squirrel' verdrongen door de uit Amerika geïmporteerde grotere 'grey squirrel'. Aan de noordkust ligt Osborne House, het landhuis dat werd gebouwd voor Koningin Victoria en Prins Albert. De staatsvertrekken bevinden zich nog in dezelfde staat als tijdens het leven van de koningin, die in 1901 overleed.

Vervoersmogelijkheden

Het Isle of Wight is met een veerpont van Wight Link te bereiken vanuit twee verschillende plaatsen: Portsmouth en Lymington, gelegen aan de zuidkust van het New Forest. De overtocht vanuit Lymington is de kortste (ca. 30 minuten). Vanaf hier vertrekken in de zomermaanden twee maal per uur veerboten naar het plaatsje Yarmouth aan de westkust van Wight. De overtocht vanuit Portsmouth gaat naar het haventje van Fishbourne dat aan de noordoostkust van Wight ligt. Ook deze pont vertrekt in de zomer twee maal per uur en de overtocht duurt ca. 40 minuten. Bij de aanschaf van een retourticket is het mogelijk om op de terugreis van een andere overtocht gebruik te maken dan op de heenreis.

Isle of Wight

Dover - Duinkerke DFDS (enkele reis)

Je vaart in ca. 2 uur vanuit het Franse Duinkerke naar het Engelse Dover. Er wordt dagelijks gevaren, ca. 1 x per 2 uur. Aan boord is een restaurant en een winkel. Meer details

DFDS, overtocht Duinkerke-Dover

Bekijk een grotere afbeelding van Dover - Duinkerke DFDS (enkele reis)

Duinkerke - Dover DFDS (enkele reis)

Je vaart in ca. 2 uur vanuit het Franse Duinkerke naar het Engelse Dover. Er wordt dagelijks gevaren, ca. 1 x per 2 uur. Aan boord is een restaurant en een winkel. Meer details

DFDS, overtocht Duinkerke-Dover

Bekijk een grotere afbeelding van Duinkerke - Dover DFDS (enkele reis)

Fishbourne-Portsmouth, Wightlink

WightLink vaart 365 dagen per jaar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat tussen het Engelse vasteland en het eiland Wight. Je kiest zelf de route die het beste bij uw reisschema past. Je kan vanuit Portsmouth naar Fishbourne of vanuit Lymington naar Yarmouth varen. Meer details

WightLink, overtocht Portsmouth-Fishbourne

Bekijk een grotere afbeelding van Fishbourne-Portsmouth, Wightlink

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet, max. 2 personen

Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1706

2

€ 1706

3

€ 1706

4

€ 1706

5

€ 1706

6

€ 1706

7

€ 1706

8

€ 1706

9

€ 1706

10

€ 1706

11

€ 1706

12

€ 1706

13

€ 1706

14

€ 1706

15

€ 1706

16

€ 1706

17

€ 1706

18

€ 1706

19

€ 1706

20

€ 1706

21

€ 1706

22

€ 1706

23

€ 1706

24

€ 1706

25

€ 1706

26

€ 1706

27

€ 1706

28

€ 1706

29

€ 1706

30

€ 1706

Bourne Hall

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit