Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Winter Adventure Bijzonder overnachten in de Tamokvallei

4- of 5-daagse wintervakantie met verblijf in diverse accommodaties - Noorwegen

Reiscode NOHRWATI
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in diverse accommodaties
vanaf 
€ 1368
per persoon

  • Overnacht in een fantastische winterse omgeving
  • Inclusief 2 excursies in de Tamokvallei
  • Extra activiteiten zoals noorderlichttour mogelijk

Ervaar deze unieke reis, waarbij een verblijf in de noorderlichtstad Tromsø wordt gecombineerd met een bijzondere overnachting in een winterse omgeving van de Tamokvallei. Maak hiervoor zelf de keuze uit de Tromsø Ice Domes of een Aurora Dome of Aurora Chalet van Camp Tamok. In ieder geval is je overnachting inclusief 2 fantastische activiteiten. Bij de Ice Domes is een avondsneeuwschoenwandeling en een huskysafari inbegrepen. En bij de Aurora Domes en de Aurora Chalets is een sneeuwscootertocht en een huskysafari inbegrepen. Voor het verblijf in Tromsø heb je de mogelijkheid om activiteiten bij te boeken, zoals een noorderlichtcruise. Door de diverse activiteiten en de bijzondere overnachting beleef je een onvergetelijke vakantie in de omgeving van Tromsø.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis in een goede middenklasse hotel en in een bijzondere accommodatie.

Reiscode NOHRWATI
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in diverse accommodaties
vanaf 
€ 1368
per persoon

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Tromsø met Transavia. Transfer. Scandic Grand Tromsø. 1 overnachting.

Je verblijft in

Scandic Grand Tromsø

Je vertrek 's morgens vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Tromsø waar je in de loop van de ochtend aankomt. Na aankomst ga je met de transferbus naar het centrum van Tromsø. Het hotel ligt in het centrum van de stad op ongeveer 10 minuten rijden van de luchthaven. Mocht de kamer in het hotel nog niet klaar zijn, dan kan je je bagage in het hotel achterlaten en de stad gaan ontdekken. Wandel door de winkelstraat, bezoek een van de musea of neem de kabelbaan naar de top van de Storsteinen. 's Avonds kan je mee met één van de optionele noorderlichtexcursies. Houd er wel rekening mee dat het dan een lange dag is, vanwege het vroege vertrek in de ochtend.

Tromsø

Dag 2

Tromsø Ice Domes of Camp Tamok. 1 overnachting.

Overdag heb je nog tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de Sami's met hun rendierenkraal of om Tromsø vanaf het water te aanschouwen. Aan het einde van de middag ga je met een transfer richting de Tamokvallei. Onderweg zie je het sprookjesachtige arctic landschap van fjorden, bossen en besneeuwde bergen. Bij een verblijf in de Ice Domes word je ontvangen met een welkomsdrankje in de ijsbar. Je krijgt een rondleiding door deze bijzondere accommodatie en je hoort meer over de opbouw van de Ice Domes. Vervolgens maak je een sneeuwschoenwandeling in de mooie omgeving. Weg van de stad heb je een veel grotere kans om het noorderlicht goed te aanschouwen. Onderweg zal de gids boven het kampvuur in de lavvu een maaltijd klaarmaken. Je overnacht in één van de ijskamers. Verblijf je in de Aurora Dome of het Aurora Chalet dan ga je na het ontvangst een sneeuwscootertocht maken door de prachtige winterse omgeving. Wie weet zie je onderweg het noorderlicht. Bij terugkomst geniet je van een maaltijd bij een kampvuur.

Noorderlicht

Dag 3

Scandic Grand Tromsø. 1 overnachting.

Je verblijft in

Scandic Grand Tromsø

Na een overnachting in dit winterwonderland en een Noors ontbijt ga je samen met de gids naar de huskyboerderij. Hier staan de honden al op je te wachten. Vanaf de slee zie je het sneeuwlandschap in al z'n pracht aan je voorbij glijden, terwijl de honden enthousiast de slee voortrekken. Na deze onvergetelijke ervaring kan je opwarmen bij het kampvuur in de lavvu, terwijl lunch geserveerd wordt. Daarna word je teruggebracht naar Tromsø, waar je nog een nacht verblijft.

Huskysafari

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Tromsø & Senja

De noordelijkst gelegen stad van Noorwegen heeft veel te bieden. Geniet van een mooi uitzicht als je de kabelbaan naar de Storsteinen neemt. Of bezoek het Polar Museum en kom meer te weten over de poolexpedities, die in vroegere dagen hiervandaan vertrokken. Ontdek de stranden bij Sommarøy of de bergen van Lyngen Alps. Vergeet ’s avonds geen bezoek te brengen aan een middernachtconcert in de Ishavskathedraal.

Senja

Het eiland Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Je vindt hier een afwisselend landschap met fjorden, spitse bergpunten en grote vlaktes en dit allemaal in vele tinten groen. Je kan de ‘nasjonal turistveg’ rijden die over het noordelijke deel van het eiland voert, of wandelingen maken in het Nationaal Park Ånderdalen. Ook zijn er veel vismogelijkheden, bijvoorbeeld bij het dorpje Hamn i Senja.

Tromsø & Senja

Tromsø - Amsterdam, Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia rechtstreeks naar Tromsø In de winter vliegen wij elke vrijdag en maandag vanaf Amsterdam naar Tromsø. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie.  Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Tromsø - Amsterdam, Transavia

Amsterdam - Tromsø, Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia rechtstreeks naar Tromsø In de winter vliegen wij elke vrijdag en maandag vanaf Amsterdam naar Tromsø. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie.  Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam - Tromsø, Transavia

Reisduur
Aantal personen
Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

€ 1368

23

24

25

26

27

28

29

€ 1368

30

31

Bijzonderheden

-Bij een verblijf in de Aurora Dome of het Aurora Chalet is het mogelijk om 's avonds de huskysafari te maken en de volgende ochtend de sneeuwscootertocht. Geeft dit bij boeking door.
-Bij een verblijf in Ice Domes is een 3-gangen diner, ontbijt en lunch (soep of stoofpotje) inbegrepen. Bij een verblijf in Camp Tamok is diner (soep of stoofpotje), ontbijt en lunch (soep of stoofpotje) inbegrepen.

Winter Adventure Bijzonder overnachten in de Tamokvallei

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- Transfer luchthaven-Tromsø v.v.
- Transfer Tromsø- Camp Tamok/Tromsø Ice Domes v.v.
- 2 of 3 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- 1 nacht verblijf volgens programma o.b.v. volpension (Camp Tamok/Tromsø Ice Domes)
- Activiteiten volgens programma
- Warme overall, laarzen, handschoenen, muts
- Warme slaapzak bij de Tromsø Ice Domes

Overige info

- Bij een verblijf in de Aurora Dome of het Aurora Chalet is het mogelijk om 's avonds de huskysafari te maken en de volgende ochtend de sneeuwscootertocht. Geef dit bij boeking door.
- Mocht je je kamer in Scandic Grand Tromsø tijdens de overnachting in de Tamokvallei willen aanhouden, vraag dan bij boeking naar de mogelijkheden voor het bijboeken van een extra nacht.

Inbegrepen excursies

Overnachting Camp Tamok incl. diverse activiteiten

Camp Tamok is gelegen in de schitterende Tamokvallei, op ongeveer 90 minuten rijden vanaf Tromsø. Hier beleef je een arctische ervaring tijdens je verblijf. Camp Tamok, gebouwd als wilderniskamp, biedt een goede balans tussen authenticiteit en comfort. Het bestaat uit traditionele Noord-Noorse gebouwen, houten chalets, Aurora Domes en diverse lavvu's. Ook ligt hier de huskyboerderij, voor de huskysafari die je tijdens ...

Overnachting Ice Domes incl. diverse activiteiten

Slapen in een ijskamer is een unieke ervaring. Bij de Ice Domes wordt er alles aan gedaan om deze overnachting zo speciaal mogelijk te maken. Na een transfer door het arctisch landschap word je bij aankomst hartelijk ontvangen. De gids vertelt je meer over de Ice Domes en over de jaarlijkse opbouw hiervan. Verwonder je ook aan de mooie ijssculpturen die hier staan. Veel van deze sculpturen zijn gebaseerd op de Sami ...

Optionele excursies

In de voetsporen van de Sami

Dichtbij Tromsø in een verborgen fjord vind je een arctisch paradijs dat grotendeels onaangetast is. Hier ervaar je de schoonheid van het noorden en treed je op sneeuwschoenen in de voetsporen van de Sami. Je maakt een mooie rit langs fjorden en bergen in een regio waar de lokale Sami hebben geleefd. Onderweg zie je de met sneeuw en ijs bedekte Lyngen Alpen en de diepe fjord. Er wordt regelmatig gestopt voor een ...

Kustsafari met lokale proeverijen

Geniet van een safari in een minibus langs de kust en de eilanden rondom Tromsø, zoals het mooie eiland Sommarøy. Zie het dramatische landschap aan je voorbij glijden en leer ondertussen over de geschiedenis van deze prachtige plek. De enthousiaste gids vertelt je graag alles wat je wilt weten. Het genieten van de prachtige natuur en cultuur combineer je met kleine proeverijen van lokale producten. Onderweg worden er ...

Noorderlicht bustocht Tromsø

Bij deze excursie ga je met een minibus (14 personen) op zoek naar het noorderlicht. De kleine groepssamenstelling zorgt voor een bijzonder ervaring. De gids is op de hoogte van de weersverwachting en door z'n kennis ga je naar een of meerdere plaatsen waar de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is. Er wordt gebruik gemaakt van unieke plekken, die de lokale bevolking beschikbaar stelt, om bij een kampvuur ...

Noorderlicht cruise Tromsø

Wil je het noorderlicht zien op een andere en bijzondere wijze? Ga dan mee met deze stille, elektrische boot over de fjorden rondom Tromsø. Je geniet in alle rust van de omgeving en van het inbegrepen Arctic menu wat ondertussen geserveerd wordt. Vanuit de haven van Tromsø vaar je langs de Ishavskathedraal. Eenmaal onder de brug door heb je een mooi uitzicht op de verlichte stad. Weg van het stadslicht schitteren de ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8
Aantal beoordelingen 1

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit