Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Met de kinderen
Met de kinderen

Hafjell vakantiewoningen en appartementen

Midden-Noorwegen Øyer

Reiscode NOWHAFJ
Vakantiepark met vakantiewoningen en appartementen
Gratis wifi in vakantiewoning
8 personen
vanaf 
€ 1181
bij 7 nachten

  • Ideaal voor families
  • Dichtbij diverse attracties
  • Veel wandel- en fietsmogelijkheden

De woningen en appartementen van Hafjell zijn verspreid op de berg gelegen. De woningen in het gedeelte Sorlia liggen aan de voet van de berg, ideaal om met het gezin te verblijven. In de nabije omgeving ligt het Lilleputthammer Familypark en met de auto is Hunderfossen Familypark ook dichtbij. Met de gondel sta je zo op de top van de berg waar je goed kan wandelen en fietsen. De woningen in Moseteråsen zijn hoger gelegen op de berg. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de omgeving en het is een ideale plek om vanaf je woning de natuur in te gaan. De appartementen van Alpinslandbyen zijn lager gelegen en zijn uitstekend geschikt als je met z'n tweeën op vakantie bent. De appartementen van Favn liggen bij het topstation van de gondel Mosetertoppen. Hier vind je een 'pumptrack' en kan je uitstekend downhill fietsen en natuurlijk wandelen. Ga een dag naar het openluchtmuseum Maihaugen in Lillehammer of bekijk de staafkerk in Ringebu.

Reiscode NOWHAFJ
Vakantiepark met vakantiewoningen en appartementen
Gratis wifi in vakantiewoning
8 personen
vanaf 
€ 1181
bij 7 nachten

Hier overnacht je

De appartementen en vakantiewoningen liggen zeer verspreid over een ruim gebied, zowel aan de voet van de berg als op de berg.

Ligging

Verspreid aan de rand van de plaats Øyer. Afhankelijk van de ligging kan de afstand naar diverse faciliteiten zoals de receptie 5 tot 8 km zijn. In de omgeving van de appartementen Favn vind je o.a. fietsverhuur en horeca. Afstand: Oslo ca. 200 km, Lillehammer ca. 20 km. De woningen in Moseteråsen en Favn zijn te bereiken via een tolweg (kosten ca. NOK 60 per keer)

Faciliteiten

Parkeergelegenheid

Pumptrack

Receptie

Restaurant

Wifi

Faciliteiten tegen betaling

E-bikeverhuur

Fatbikeverhuur

Fietsverhuur

Mountainbikeverhuur

Oplaadpunt elektrische auto

Wasserette

Activiteiten

Wandelen, fietsen, raften, minigolf, golf, Hafjell Bike Park (29 km trails), Hunderfossen Familypark, Lilleputthammer Familypark, Lekeland Hafjell, olympische skischans, bobsleeën, openluchtmuseum Maihaugen in Lillehammer, zwembad Jorekstad, staafkerk Ringebu.

Type A

3 of 4-kamerwoning of 4-kamerappartement, type Sorlia of Alpingrenda, ca. 60-80 m2, max. 6 volwassenen en 2 kinderen. Woonkamer met zit- en eethoek en tv. Gratis wifi. Volledig ingerichte keuken met magnetron en vaatwasser.Twee of drie slaapkamers, waarvan één met een 2-persoonsbed. De overige slaapkamers hebben een 2-persoonsbed en/of een stapelbed, eventueel met breed onderbed. Een of twee badkamers met douche en toilet. Balkon of terras. De woningen zijn vrijstaand of 2-onder-1-kap en kunnen uit 2 verdiepingen bestaan. De appartementen zijn ruimer dan de woningen en bevinden zich in 2 gebouwen met in elk gebouw 4 appartementen. Afhankelijk van de beschikbaarheid wordt er een woning of appartement geboekt. Het is wel mogelijk om een voorkeur aan te geven, echter kan dit niet van de voren gegarandeerd worden. De inrichting van de woningen kan onderling verschillen.

Type B

5-kamerwoning, type Moseteråsen, min. 100 m2, max 6 volwassen en 2 kinderen. Verzorgd en modern ingerichte woonkamer met zit- en eethoek en tv. Gratis wifi. Volledig ingerichte keuken met magnetron en/of oven en vaatwasser. Drie of vier slaapkamers, waarvan één met een 2-persoonsbed. De overige slaapkamers hebben een 2-persoonsbed, twee 1-persoonsbedden en/of een stapelbed, eventueel met breed onderbed. Een of twee badkamers met douche en toilet. Terras. De inrichting van de woningen kan onderling verschillen. Sommige woningen beschikken over een sauna, wasmachine en/of droger.

Type C

2-kamerappartement, type Alpinlandsbyen, ca. 35 m2, max. 2 volwassenen en 2 kinderen. Woonkamer met zit- en eethoek en tv. Gratis wifi. Kitchenette met 2 kookplaten, magnetron en vaatwasser. Een slaapkamer met een 2-persoonsbed en een stapelbed. Badkamer met douche en toilet. Balkon of terras. De appartementen bevinden zich in diverse gebouwen met in elk gebouw 6 tot 8 appartementen. De inrichting van de appartementen kan onderling verschillen

Type D

3-of 4-kamerwoning, type Favn, min. 60-70 m2, max 5 volwassen en 2 kinderen. Verzorgd en modern ingerichte woonkamer met zit- en eethoek en tv. Gratis wifi. Volledig ingerichte keuken met vaatwasser. Twee of drie slaapkamers, waarvan één met een 2-persoonsbed. De overige slaapkamers hebben een 2-persoonsbed, twee 1-persoonsbedden en/of een stapelbed, eventueel met breed onderbed. Een badkamer met douche en toilet. De inrichting van de woningen kan onderling verschillen.

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Midden-Noorwegen

Ga lekker eropuit en bezoek de verschillende nationale parken in Midden-Noorwegen. Je kunt bijvooorbeeld de muskusossen in Dovrefjell Nationaal Park bezoeken, de heidevelden van de Peerk Gynstreek of de Jotunheimen Nationaal park. In het dit Nationale Park vind je meer dan 255 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 meter. Er is een rijke vogelpopulatie en het is het leefgebied van rendieren en elanden. In de omgeving van Geilo zijn Hardangervidda en Hallingkarvet ideale gebieden voor wandelingen. Kortom, er is genoeg te ontdekken voor jong en oud!

Dovrefjell

Dovrefjell is een bergplateau op 1000 m hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook kuddes wilde muskusossen voor. Het gebied heeft een zeer rijke flora met bijzondere alpine planten zoals gentianen en gletsjerboterbloemen.

Gudbrandsdal

Tussen Lillehammer en Otta ligt het mooie, brede Gudbrandsdal. Aan de westkant wordt het geflankeerd door de ruige heuvels, meren en heidevelden van de Peer Gyntstreek. Aan de oostkant vind je de hoge pieken van het Rondane gebergte. Van Otta naar Trondheim volgt de E6 het dal van de rivier de Driva door een nauwe kloof, die het Dovrefjell bergplateau in tweeën snijdt.

Midden-Noorwegen

Innlandet

De provincie Innlandet is een van de nieuwe provincies van Noorwegen. De voormalige provincies Dovrefjell, Gudbrandsdal, Oppland en Hedmark zijn onder deze provincie komen te vallen. Innlandet is gewedlig uitgangspunt voor een actieve vakantie gecombineerd met prachtige natuur me o.a. bergmassieven, valleien en muskusossen.

Dovrefjell Nationaal Park

Ga voor een actieve vakantie naar het Dovrefjell Nationaal Park. Het Dovrefjell is een bergplateau op 1000 meter hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook wilde muskusossen voor. Dovrefjell is de enige locatie op het vasteland van Europa waar deze dieren nog voorkomen. De muskusos is in de twee miljoen jaar van zijn bestaan weinig veranderd. Lang geleden was deze langharige os uitgestorven in Noorwegen, maar na succesvolle herintroductie leven er nu zo’n tachtig dieren in dit nationale park. Vanuit Oppdal vertrekken eland- of muskusossafari’s. Ook kan je de lift naar boven nemen om van het uitzicht te genieten. Bekijk de kloof Magalaupet, waar liters water zich doorheen persen.

Gudbrandsdal

Het mooie, brede Gudbrandsdal heeft alles in zich voor een actieve vakantie in een omgeving met een rijke cultuur. De kunstnijverheid en de regionale keuken uit deze vallei zijn een begrip in Noorwegen. Veel bekende Noorse sprookjes en legenden komen hier vandaan. De wintersportplaats Lillehammer is voor de meeste Nederlanders een bekende naam van de Winterspelen 1994. Het stadje is kleinschalig en gemoedelijk. De hoofdattractie is het openluchtmuseum Maihaugen. Er zijn 180 gebouwen uit de Noorse historie, waaronder een staafkerk en traditionele huizen uit verschillende Noorse regio’s.

Peer Gyntveien

Ten noorden van Lillehammer begint de Peer Gyntveien, een aantrekkelijke weg voor zowel automobilisten als fietsers. De 60 kilometer lange weg is een van de meest populaire bergwegen van Noorwegen. Je doorkruist de Peer Gynt-streek, een uniek landschap met schaars begroeide heuvels en overal beekjes, vennen en meren. Elk jaar in augustus vindt hier het Peer Gynt-festival plaats, een negendaags cultuurfestival. Als je toevallig in Innlandet op vakantie bent, probeer dan de opvoering van het theaterstuk Peer Gynt in de plaats Gålå bij te wonen.

Jotunheimen Nationaal Park

In het het plaatsje Beitostølen vind je de toegangspoort naar het Jotunheimen Nationaal Park. Hier vind je de hoogste bergpieken van Noorwegen met tot laat in de zomer besneeuwde toppen. Het wemelt van de wandelroutes die langs diepe valleien, meren, watervallen en gletsjers lopen. De hoogste berg Galdhøpigen meet 2400 meter. De meest noordwestelijke hoek van de provincie ligt slechts op een paar kilometer van het Geirangerfjord.

Het charmante mijnstadje Røros

Ten noorden van het meer Femund ligt Røros, een oud mijnstadje dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het is een van de mooiste stadjes van Noorwegen. De kleurige houten huizen dichtbij de kopermijn en het centrum geven een goede kijk op het leven in de gloriedagen van Røros. De charme van dit gemoedelijke stadje is opgemerkt door kunstenaars, die het plaatsje nog meer cachet geven. Ten zuiden van het meer ligt het wintersportplaatsje Trysil. Hier kun je in de zomer fietsen, paardrijden, kanoën en vissen.

Innlandet

Oslo-Kiel, Color Line

Als je met je eigen auto naar Noorwegen wilt rijden maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten: - Shopping mall - Zwembad - Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Oslo-Kiel, Color Line

Kiel - Oslo, Color Line

Als je met je eigen auto naar Noorwegen wilt rijden maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten: - Shopping mall - Zwembad - Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Kiel - Oslo, Color Line

Göteborg - Kiel, Stena Line, FerryGateway

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop en een winkel. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Göteborg - Kiel, Stena Line, FerryGateway

Aantal personen
Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

€ 1181

22

€ 1181

23

€ 1181

24

€ 1181

25

€ 1181

26

€ 1181

27

€ 1181

28

€ 1181

29

€ 1181

30

€ 1181

Korting

4=3 voor het gehele seizoen

Hafjell vakantiewoningen en appartementen

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Niet inbegrepen

- Bad- en bedlinnenset, ca. NOK 195 p.p. ter plaatse te voldoen of zelf te verzorgen
- Eindschoonmaak, € 106 type A en C en € 127 type B verplicht vooraf te voldoen

Overige info

- Huur babybedje en kinderstoel, elk ca. NOK 195 per verblijf ter plaatse te voldoen of zelf meenemen
- Honden zijn toegestaan bij deze accommodatie, ca. NOK 500 per verblijf ter plaatse te voldoen

Extra info

Voor juli en vanaf half augustus is het mogelijk dat de stoeltjesliften en de gondel alleen in het weekend open zijn. Dit geldt ook voor de diverse attractieparken in de omgeving.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit