Actieve vakanties
Actieve vakanties

Hardanger Basecamp

Fjord Noorwegen Osa

Reiscode NOHHABA
Hotel met 6 yurts en 1 lavvu
Gratis wifi
vanaf 
€ 1536
bij 7 nachten

  • Bijzonder overnachten in een yurt
  • Middenin de natuur dichtbij de fjord
  • Diverse activiteiten mogelijk

Een verblijf in deze Basecamp biedt een authentieke, unieke en comfortabele natuurervaring. De yurts van de basecamp liggen aan de oever de Hardangerfjord en worden omringd door steile en hoge bergen die deel uitmaken van de adembenemende Hardangervidda bergplateau. De yurts hebben een gezellige interieur en ademen een natuurlijke en huiselijke sfeer uit. Voor de inrichting zijn antieke en handgemaakte meubels gebruikt, aangevuld met o.a. verschillende dierenhuiden en geweien. Er zijn diverse activiteiten die je op eigen gelegenheid kan doen, zoals kajakken en fietsen of ga samen met een gids op pad. Een bijzonder verblijf, waarbij je teruggaat naar de basis van de natuur en omgeving van de Hardangerfjord te ervaren.

Reiscode NOHHABA
Hotel met 6 yurts en 1 lavvu
Gratis wifi
vanaf 
€ 1536
bij 7 nachten

Duurzaam reizen

De accommodatie is op diverse manieren duurzaam bezig. Denk hierbij aan het reduceren van voedselverspilling. Bij veel van de excursies via het B-nature activiteitencentrum is de natuur belangrijk. Op eigen grond staan vele fruitbomen en in samenwerking met een lokale boerderij zijn veel van de gebruikte ingrediënten in de keuken biologisch en ecologisch. Bij renovatie worden veel materialen hergebruikt.

Faciliteiten

Barbecueplaats

Openhaardhout

Restaurant

Sanitaire voorzieningen

Terras

Wasserette

Wifi in Osa Kafeen

Faciliteiten tegen betaling

Activiteitencentrum

E-bikeverhuur

Fietsverhuur

Kajakverhuur

Kanoverhuur

Roeibootverhuur

Verhuur van visuitrusting

Kamers

8 yurts, type 2-onder-een-kap, 22 m2, maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. De yurt is uitgerust met een 2-persoonsbed en een stapelbed, zitgelegenheid, elektriciteit en verwarming. De sanitaire voorzieningen bevinden zich in een apart gebouw (max 100 mtr van de yurt) en worden gedeeld met de andere gasten. Er is een gezamenlijke entree met de naastgelegen yurt en er is een grote overdekte kampvuurplaats voor deze twee yurts. Boek je extra de "Cook Add-on" bij dan kan je dit kampvuur gebruiken om zelf maaltijden klaar te maken. Het ontbijt, bestaande uit een pannenkoekenbuffet, wordt geserveerd in het nabijgelegen Osa Kafeen.

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Fjord Noorwegen

De westkust van Noorwegen is een afwisseling van azuurblauwe, diepe fjorden en bergtoppen die schuil gaan onder een laag eeuwige sneeuw. Overal stort water in stroomversnellingen naar beneden. Aan de steile bergwanden klampen zich boerderijen vast. Geen wonder dat deze overweldigende natuur al in de Victoriaanse tijd een geliefde vakantiebestemming was.

Fjorden en gletsjers

De meest gefotografeerde fjord is ongetwijfeld de Sognefjord, vanwege haar ligging aan de voet van de gletsjer Jostedalsbreen, een ijskap van 487 km2. Vanaf het bezoekerscentrum in het Jostedal kan je de gletsjer beklimmen. Aan de andere kant lopen de prachtige gletsjerdalen Briksdal en Bødal steil af naar de Nordfjord. Je wandelt er langs watervallen, waarin waterspreeuwen kwetteren, langs bermen vol wilde bloemen en blauwgroene gletsjermeren met strandjes van eeuwige sneeuw.

Trollstigen

De Trollstigvei, één van de meest spectaculaire bergroutes van Noorwegen, slingert zich via vele haarspeldbochten omhoog naar de bergpas Trollstigen op 1700 m hoogte. Op de pas heb je een weids uitzicht en vlakbij is de 180 m hoge waterval Stigfossen. Aan de zuidkant daalt de weg weer af naar zeeniveau. Als je met het veerpontje de fjord over vaart begint daar de Ørneveien, de adelaarsweg naar Geiranger.

Hanzestad Bergen

Al sinds mensenheugenis is Bergen de drukst bezochte stad van Noorwegen. In de havenwijk Bryggen uit de Hanzetijd weerspiegelen pastelkleurige houten pakhuizen zich in het water. Nu zijn er in de pakhuizen kunstenaars en allerlei winkeltjes en restaurants gevestigd.

Ålesund

Ålesund, mooi gelegen op een schiereiland aan de Noorse kust, is vooral bekend door haar unieke architectuur. Nadat het centrum in 1904 door een grote brand was verwoest, werd het helemaal herbouwd in Jugendstil, met uitbundig versierde, pastelkleurige gevels. Een beklimming van de ‘stadsberg’ Aksla wordt beloond met een prachtig uitzicht. Voor de kust ligt het eilandje Runde, waar meer dan een half miljoen vogels broeden, waaronder de papegaaiduiker.

Fjord Noorwegen

Bergen - Hirtshals, Fjord Line

Fjord Line vaart vanuit het Deense Hirtshals, via Stavanger, naar de Noorse stad Bergen, een overtocht van ca. 18 uur. Bij het wakker worden de volgende ochtend, vaar je al door het hartje van het fjordengebied en geniet je van het uitzicht. Aan boord van het schip geniet je van moderne faciliteiten: - Restaurants - Cafés en bars - Winkels - Entertainment.Let op: we hebben je paspoortnummers nodig bij het boeken van deze overtocht. Geef deze aan bij 'Wensen en aanpassingen' in het boekingsformulier.  Meer details

Fjord Line, ferry Hirtshals-Bergen

Bekijk een grotere afbeelding van Bergen - Hirtshals, Fjord Line

Hirtshals - Bergen, Fjord Line

Fjord Line vaart vanuit het Deense Hirtshals, via Stavanger, naar de Noorse stad Bergen, een overtocht van ca. 18 uur. Bij het wakker worden de volgende ochtend, vaar je al door het hartje van het fjordengebied en geniet je van het uitzicht. Aan boord van het schip geniet je van moderne faciliteiten: - Restaurants - Cafés en bars - Winkels - Entertainment.Let op: we hebben je paspoortnummers nodig bij het boeken van deze overtocht. Geef deze aan bij 'Wensen en aanpassingen' in het boekingsformulier.  Meer details

Fjord Line, ferry Hirtshals-Bergen

Bekijk een grotere afbeelding van Hirtshals - Bergen, Fjord Line

Bergen-Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Bergen

Bekijk een grotere afbeelding van Bergen-Amsterdam, KLM

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk, max. 2 personen

Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

€ 1536

19

€ 1536

20

€ 1536

21

€ 1536

22

€ 1536

23

€ 1536

24

€ 1536

25

€ 1536

26

€ 1536

27

€ 1536

28

€ 1536

29

€ 1536

30

€ 1536

Hardanger Basecamp

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Optionele excursies

Kajaktocht door de Ulvikfjord

Maak, onder begeleiding van een privégids, een mooie tocht op de fjord van Ulvik. Omringd door de bergen van de Hardanger regio vertelt de gids je over de historie, de cultuur en de lokale tradities van deze omgeving. Onderweg maak je een stop op een eiland gelegen in de fjord. Hier leer je je de basisbeginselen van overleven in de natuur zoals vuur maken en eetbare planten herkennen. Daarna peddel je weer ontspannen ...

Maak zelf je maaltijd klaar boven het kampvuur

Wil je tijdens je verblijf in de Basecamp helemaal 'back to basic', boek dan dit pakket bij en maak zelf je maaltijd klaar bij de vuurplaats van je yurt. Het pakket bestaat uit kookgerei, bestek en een set om vuur te maken. Met de boodschappen die je zelf kan doen in de supermarkt in het nabijgelegen Ulvik maak je vervolgens zelf je maaltijd klaar. Het klaarmaken van maaltijden bij de yurt kan alleen als deze activiteit ...

Ontdek de bergen, watervallen en bijzondere tunnels rondom Osa

Tijdens deze spectuculaire tocht zie je een ander deel van Noorwegen. Met een minibus rijd je door Austdalen, met adembenemend uitzichten en watervallen richting een stuwmeer. Hier heb je zelfs zicht op de Hardanger Jøkulen gletsjer. Wandel met de privegids naar de Røykjafossen waterval. Onderweg vertelt de gids je meer over de energie die men in deze omgeving wilde opwekken door middel van waterkracht. Na de ...

Wandel met een gids door de natuur rondom Ulvik

Wandel, samen met een privégids, door de mooie natuur in de omgeving van Ulvik. Vanaf het startpunt loop je rustig omhoog naar een uitzichtpunt. Onderweg wordt er regelmatig gestopt en vertelt de gids meer over de natuur en de historie van de omgeving. Ook geeft hij praktische tips die van pas kunnen komen als je in de natuur wandelt. Eenmaal op het uitzichtpunt heb je een schitterend uitzicht op de Osafjord. Ga zitten ...

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit