aanbieding

Liam

7-daagse treinrondreis langs hotels - Ierland

Reiscode IEHRDUKI
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1099
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Ontdek het beste van Dublin en Killarney
  • Inclusief Wicklow, Glendalough, Kilkenny
  • Hop on Hop off Dublin, Ring of Kerry en Dingle Peninsula

Ontdek Dublin en geniet van de country side rondom Killarney. De combinatie van Ierse gezelligheid in de steden, met het groene heuvellandschap van de Wicklow Mountains en de ruige westkust. In Dublin bezoek je Trinity College, Temple Bar en St. Stephans Green. En je maakt een dagtocht naar Glendalough in Wicklow en Kilkenny. Aan de westkust verblijf je in Killarney, de uitvalsbasis voor de Ring of Kerry en Dingle. Killarney National Park is op loopafstand en 's avonds kan je de gezelligheid opzoeken in één van de vele pubs.

Hier overnacht je

De hotels liggen op loopafstand van het treinstation.

Reiscode IEHRDUKI
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1099
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 2

Vlucht Amsterdam-Dublin met Aer Lingus. Dublin, Ashling Hotel of gelijkwaardig. 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Ashling Hotel

Vanaf Dublin Airport word je per transfer naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. Wandel langs de Liffey naar Temple Bar, Trinity College of de Guinness Storehouse. Of ontdek Dublin met de Hop On Hop Off Pass (inbegrepen). 's Avonds kan je voor een live muzieksessie terecht in één van de vele pubs in Temple Bar. Op dag 2 maak je dagtocht naar Glendalough en via de Wicklow Gap naar Kilkenny, de oude hoofdstad van Republiek Ierland. Tijdens deze indrukwekkende tocht maak je kennis met de veelzijdigheid van het land.

Trinity College

Dag 3 t/m 5

Killarney, Scott Hotel of gelijkwaardig. 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Scott Hotel

Vandaag maak je een mooie treinreis van ca. 3,5 uur, dwars door het mooie heuvelachtige binnenland van Ierland, naar Killarney. Je verblijft hier in het centrum van het stadje op loopafstand van Killarney National Park en de meren. Maak een tocht over de Killarney Lakes of laat je door het park rijden met paard en wagen. Strijk 's avonds neer in één van de gezellige pubs en beluister de live muziek onder het genot van een pint Guinness. De Ring of Kerry bezoek je op dag 4 met als hoogtepunten Molly's Gap, Ladies View en Sneem (inbegrepen). Op dag 5 maak je een spectaculaire dagtocht naar Dingle Peninsula, via Inch Beach and Slea Head naar het dorpje Dingle (inbegrepen). Vanuit Dingle kan je een boottocht maken door Dingle Bay op zoek naar de dolfijn Fungie.

Optionele excursies

Killarney Koets & Cruise

Killarney National Park

Dag 6

Dublin, Ashling Hotel of gelijkwaardig. 1 overnachting.

Je verblijft in

Ashling Hotel

In de ochtend neem je de trein vanuit Killarney terug naar Dublin. Ga nog een middagje winkelen op Grafton Street, in Powerscourt Centre of bezoek Liberty Market in Meath Street. Je kan ook een kanotocht over de rivier Liffey maken.

St Patricks Cathedral

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Oost-Ierland

De oostkust van Ierland, die grenst aan de Ierse Zee, heeft lange, brede zandstranden, waarlangs rotspartijen en duinen elkaar afwisselen. Tussen Wexford en Youghal is de kust veel grilliger met diepe inhammen en in zee uitstekende kapen. Landinwaarts rijzen de Wicklow Mountains op, een dichtbeboste heuvelrug met mooie rivierdalen.

Het eeuwenoude Oosten van Ierland

Ierland kent een rijke historie en dat is zeker te zien in het oosten van Ierland. De provincies Meath, Kildare, Kilkenny, Waterford en Wicklow hebben een geschiedenis die tot wel 5.000 jaar terug gaat in de tijd. Laat je meevoeren door de tijd van de Kelten, Vikingen en Engelse landlords langs de gemarkeerde routes door het verleden.

Ronde torens

In Kilkenny, Glendalough en Ardmore staan merkwaardige ronde torens van steen, zo’n 1000 jaar oud. De toegangsdeur bevindt zich een paar meter boven de grond: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats wanneer de kloosters door de Vikingen werden aangevallen en geplunderd, de ladders werden dan snel naar binnen getrokken.

Dublin

Dublin is een stad van tegenstellingen, waarin mooie gebouwen, schitterende winkelstraten en veel musea te vinden zijn, maar ook rommelige markten, oude volkswijken, straatventers en bedelaars. Sommige van die oude wijken zijn nu juist weer helemaal in, zoals Temple Bar met haar gezellige restaurantjes en pubs.

Boyne Valley

Door de eeuwen heen was de vruchtbare vallei van de rivier de Boyne belangrijk voor Ierland. Niet alleen werden de High Kings of Ireland hier gekroond en begraven, 1690 werd de beroemde Battle of the Boyne hier gestreden, waarbij Koning Willem III zijn schoonvader Jacobus II versloeg. Zo kent de Boyne Valley meerdere historisch plaatsen met haar bezienswaardigheden waaronder Kells, Tara, Slane, Trim en het eeuwen oude Newgrange (UNESCO).

Wicklow Mountains

Ten zuidwesten van Dublin liggen de groene, beboste heuvels van de Wicklow Mountains, met als hoogste top de 926 m hoge Lugnaquilla Mountain. In het hart van de Wicklows ligt het mysterieuze Glendalough, ‘dal van twee meren’, het is een diepe vallei, waar in de 6e eeuw een klooster werd gesticht door de Ierse heilige St. Kevin.

Oost-Ierland

Zuidwest-Ierland

Het zuidwesten is het meest bezochte deel van Ierland en dat is niet verwonderlijk, want het biedt een mengeling van ongerept natuurschoon en eeuwenoude geschiedenis. Dankzij de warme golfstroom is het bovendien gezegend met een mild klimaat. In de meest afgelegen gebieden, zoals het schiereiland Dingle, de Aran Islands en de MacGillycuddy Mountains, wordt door de bevolking nog Gaelic gesproken.

Flora en Fauna

Aan de prachtige kust van de counties Cork, Kerry en Clare wisselen kale rotswanden en blauwe baaien, diepe beboste inhammen en kreken vol waadvogels elkaar af. Hier en daar liggen pittoreske haventjes, vanwaar vissersboten af en aan varen. Doordat de warme golfstroom de zuidwestkust passeert zijn de winters zacht, zodat zelfs subtropische planten er kunnen gedijen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem maar in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsiastruiken.

Killarney

Na Cork en Limerick is Killarney de belangrijkste stad van het zuidwesten. Het heeft een gezellig centrum met populaire pubs, restaurants en veel winkels. In het Killarney National Park kan je wandelen, fietsen of paardrijden. Killarney ligt aan de beroemde toeristische rondweg de Ring of Kerry, met prachtige vergezichten over de zee en bergen. Minder bekend maar heel spectaculair is de autoroute Ring of Beara rondom de Caha Mountains, tussen Kenmare en Glengarriff.

Dingle

Op het afgelegen schiereiland Dingle wordt nog Gaelic gesproken en het wemelt er van de forten, menhirs, Keltische kruisen en van die typische ronde stenen hutten die op bijenkorven lijken. Ze werden door monniken gebruikt om in te mediteren. Dingle telt meer dan 400 van zulke hutten! Maak een rondrit over de Slea Head Drive naar het meest westelijke puntje van Ierland, waar het uitzicht vanaf de kliffen op de onbewoonde Blasket Islands is onvergetelijk is. Zoek ’s avonds een pub op in Dingle Harbour, ooit een echt smokkelaarsnest.

The Burren

The Burren is een ruig kalksteenplateau in Clare. Het lijkt een kaal maanlandschap maar is begroeid met bijzondere alpine plantjes, die zich in rotsspleten en holten hebben genesteld. De kalksteenlagen van de Burren vormen langs de kust de beroemde Cliffs of Moher, een steile, imponerende rotswand van 8 km lang en 230 meter hoog die bewoond wordt door zeevogelkolonies.

Zuidwest-Ierland

Amsterdam-Dublin, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Dublin, Aer Lingus

Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Aer Lingus, de nationale Ierse luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Dublin. De aantrekkelijke vertrektijden maken dat je optimaal van de vakantiedagen kan genieten. Meer details

Aer Lingus, vlucht Amsterdam-Dublin

Bekijk een grotere afbeelding van Dublin-Amsterdam, Aer Lingus

Reisduur

7 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Vliegen

Aanbieding

Korting van € 50,- per persoon bij boeking vanaf 01 maart 2020 en met vertrek in de periodes 01/03 tm 30/04 en 01/11 tm 22/12/2020.

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1049

2

€ 1049

3

€ 1049

4

€ 1049

5

€ 1049

6

€ 1049

7

€ 1049

8

€ 1049

9

€ 1049

10

€ 1049

11

€ 1049

12

€ 1049

13

€ 1049

14

€ 1049

15

€ 1049

16

€ 1049

17

€ 1049

18

€ 1049

19

€ 1049

20

€ 1049

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Liam

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (T-klasse)
- Luchthavenbelasting € 131 p.p.
- Ruimbagage 20 kg p.p.
- Transfer van en naar de luchthaven
- Dagtochten volgens programma
- 6 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Treintickets

Overige info

- CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen
- Treintickets zijn op basis van 2e klas
- Transfers van en naar hotels zijn niet inbegrepen

-Trein en touringcar

- Delen van deze treinreis worden afgewisseld met excursies per touringcar

Inbegrepen excursies

Glendalough, Wicklow Mountains en Kilkenny

Vandaag maak je een mooie dagtocht door de Wicklow Mountians naar Glendalough. Hier staan overblijfselen van de wachttoren uit de 7e eeuw die werd gebruikt door monniken. De bijzondere liging aan de meren tussen de bergen nodigt uit tot een wandeling. Daarna vervolgen we de route naar de oude hoofdstad van Ierland, Kilkenny. Maak hier een stadswandeling, bezoek Kilkenny Castle of één van de vele pubs.

Optionele excursies

City Kayaking Dublin

Dublin vanaf het water! Een bijzondere ervaring, zonder verkeer en de beste plek voor diverse bezienswaardigheden. Vanuit het centrum vertrek je in een duo kajak de rivier de Liffey op. Je peddelt onder de beroemde Half Penny Bridge en O'Connell Bridge door, langs de Four Courts rechtbank naar de Guinness Storehouse. De gids zal je de hot spots van Dublin laten zien en een aantal leuke verhalen over de stad en haar ...

Dublin Bike Tours

Ontdek Dublin op een geheel andere manier! De stad telt veel historische en culturele attracties. Fietsen is dan ook de ideale ervaring om Dublin en zijn hoogtepunten te ontdekken. Alle routes zijn met zorg samengesteld en brengen je langs de bezienswaardigheden van de stad. Dublin Castle, de Guinness Brouwerij en de bekende Temple Bar liggen op de route. Allemaal onder begeleiding van een enthousiaste gids.

High Tea Tours Dublin

Ga mee terug in de tijd met de High Tea Tour. Deze rit brengt je langs de hoogtepunten van Dublin, terwijl je ondertussen geniet van thee, scones en taartjes, 1950’s jazz muziek en een goed gesprek in goed gezelschap. Dit is een unieke manier om Dublin te leren kennen.

Killarney Koets & Cruise

Het Killarney National Park mag niet ontbreken aan je bezoek aan Ierland. Zowel vanaf het water als vanuit de traditionele koets. Met de koets ga je door het stadje Killlarney naar Ross Castle terwijl je vermaakt wordt door de storyteller (gids). Na een bezoek aan het kasteel vaar je met een comfortabele, overdekte boot over de Lough Leane en langs McGillcuddy Reeks Mountains. Geniet van de flora en fauna van dit ...

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit