In het rijk van de ijsberen

10-daagse expeditiereis - Spitsbergen, Noorwegen

Reiscode HURTIJSB
Inclusief vlucht Oslo-Longyearbyen
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 7316
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Deskundige begeleiding aan boord
  • Interessante landingen op Spitsbergen
  • Comfortabele expeditie aan boord van MS Spitsbergen/MS Fram

Ervaar de bijzondere Arctische zomer en maak kennis met de unieke fauna en flora van Spitsbergen. Vanaf half mei tot eind augustus staat de zon 24 uur per dag aan de hemel. De natuur veert op na de lange donkere winter. Miljoenen vogels strijken neer om te broeden en te foerageren in de voedselrijke wateren rondom Spitsbergen. Walrussen, zeehonden en walvissen komen af op het zeebanket in de fjorden. Je hebt een grote kans dat je de vaste bewoners van Spitsbergen te zien krijgt: ijsberen, poolvossen en rendieren. Verwarmd door de stralen van de zon, krijgt de toendra kleur door alle bloemen. Je maakt deze reis met een van de uitstekende expditieschepen MS Spitsbergen of MS Fram.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis 1 nacht in een hotel in Oslo en daarna 8 nachten aan boord van de MS Spitsbergen of MS Fram.

Reiscode HURTIJSB
Inclusief vlucht Oslo-Longyearbyen
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 7316
per persoon

Deze vakantie is alleen telefonisch te boeken. Bel met onze reisspecialisten via telefoonnummer:
NL | +31 (0)20 – 462 10 40 NL | +31 (0)20 – 462 10 40
BE | +32 (0)3 – 80 80 275 BE | +32 (0)3 – 80 80 275

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Oslo.

Je expeditie begint in Oslo, de fjord-stad van Noorwegen. Als je tijd hebt na aankomst, verken dan het stadscentrum.
Met zijn rijke geschiedenis en modieuze kunstscene is Oslo een fascinerende stad. Je vindt er musea, galerijen en adembenemende architectuur, waaronder het prachtige Operagebouw en het nieuwe Munch Museum.
Maak een wandeling in het beeldenpark Ekebergparken, bezoek het Akershus Fort of ontspan in een drijvende sauna. Verken het moderne Sørenga en geniet van het stadsstrandleven of probeer de Nieuwe Noordse keuken voordat je de nacht doorbrengt in je hotel bij de luchthaven in Oslo.

BS241169

Dag 2

Longyearbyen en inscheping.

Na je ochtendvlucht naar Longyearbyen, heb je deze dag de tijd om Longyearbyen op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandel door de straatjes en misschien ontmoet je wel een rendier die vaak tussen de huizen staan te grazen. Bezoek het Svalbard museum om zo meer te leren over de historie en flora en fauna van deze bijzondere eilandengroep. Of maak een van de vele excursiemogelijkheden. In de middag scheep je in op de MS Spitsbergen of MS Fram, de expeditieschepen van de Hurtigruten. Je neemt je expeditiekleding in ontvangst en maakt kennis met het schip. Rond 20.00 uur staat het vertrek gepland van deze onvergetelijke expeditiereis.

Rendier in de omgeving van Longyearbyen

Dag 3 t/m 5

Noordwest Spitsbergen Nationaal Park.

De 'koningsfjorden' worden gezien als een van de mooiste fjordenlandschappen van de wereld en is tevens bekend als Nationaal Park Noordwest Spitsbergen. De aanblik van majestueuze gletsjers met op de achtergrond de puntige bergpieken is imposant en levert gegarandeerd mooie foto's op. Nog verder noordwaarts vaar je langs ruïnes van oude nederzettingen, die stammen uit de tijd van de walvisvaarders. Maar ook passeer je unieke arctische flora en kliffen, waar zich honderden vogels bevinden. Mogelijk maak je nog een stop in Ny Ålesund. Op deze locatie wonen en werken een honderdtal wetenschappers van over de hele wereld aan onderwerpen als het klimaat of de ijsbeer.

Dag 3 t/m 5

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Midden-Noorwegen

Ga lekker eropuit en bezoek de verschillende nationale parken in Midden-Noorwegen. Je kunt bijvooorbeeld de muskusossen in Dovrefjell Nationaal Park bezoeken, de heidevelden van de Peerk Gynstreek of de Jotunheimen Nationaal park. In het dit Nationale Park vind je meer dan 255 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 meter. Er is een rijke vogelpopulatie en het is het leefgebied van rendieren en elanden. In de omgeving van Geilo zijn Hardangervidda en Hallingkarvet ideale gebieden voor wandelingen. Kortom, er is genoeg te ontdekken voor jong en oud!

Dovrefjell

Dovrefjell is een bergplateau op 1000 m hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook kuddes wilde muskusossen voor. Het gebied heeft een zeer rijke flora met bijzondere alpine planten zoals gentianen en gletsjerboterbloemen.

Gudbrandsdal

Tussen Lillehammer en Otta ligt het mooie, brede Gudbrandsdal. Aan de westkant wordt het geflankeerd door de ruige heuvels, meren en heidevelden van de Peer Gyntstreek. Aan de oostkant vind je de hoge pieken van het Rondane gebergte. Van Otta naar Trondheim volgt de E6 het dal van de rivier de Driva door een nauwe kloof, die het Dovrefjell bergplateau in tweeën snijdt.

Midden-Noorwegen

Spitsbergen

Spitsbergen ligt aan de rand van het noordpoolgebied. De eilandengroep wordt door de Noren Svalbard genoemd, wat ‘koude kust’ betekent. Spitsbergen werd in 1596 ontdekt door de Hollander Willem Barentsz. Plaatsnamen als Amsterdamøya en Smeerenburg herinneren nog aan de tijd van de Nederlandse walvisvaarders. Tegenwoordig kun je in hun kielzog een expeditie naar Spitsbergen maken om zelf naar walvissen, ijsberen en walrussen te speuren. Dag en nacht, want tussen 18 april en 21 augustus gaat de zon op Spitsbergen niet onder!

Indrukwekkende landschappen

West-Spitsbergen
De westkust heeft een alpine karakter met hoge bergen en gletsjers die uitmonden in diepe fjorden. Zoals de Hornsundfjord waar veel gletsjers op uitkomen, de Magdalenefjord met graven van walvisvaarders en de Liefdefjord onderaan de Monaco Gletsjer. Dankzij de warme Golfstroom heeft de westkust een milder klimaat en een rijk planten- en dierenleven. De ca. 2500 inwoners wonen bijna allemaal in Longyearbyen. IJsberen, rendieren en poolvossen worden regelmatig gezien, evenals robben, walvissen, walrussen en duizenden vogels.

Oost-Spitsbergen
Geen spitse bergen van graniet maar vlakke, brede bergtoppen en uitgestrekte toendra’s en gletsjers bepalen het landschap. Het is hier kouder, de warme Golfstroom heeft geen invloed meer. Het grote eiland Nordaustlandet is voor meer dan 80% bedekt met ijs. De zee rondom is nog tot ver in de zomer onbegaanbaar door pakijs. De Hinlopenstraat, tussen het hoofdeiland en Nordaustlandet in, ontdooit het eerst. Hier vaar je langs loodrechte kliffen waarop duizenden zeekoeten nestelen. Verder zijn er allerlei robben, walrussen en ijsberen te zien. Het meest oostelijke eiland Kvitøya is bedekt met een 400 m dikke laag sneeuw.

Bjørnøya en Moffen
Bjørnøya (bereneiland) is het zuidelijkste eiland, gelegen halverwege Spitsbergen en de Noordkaap in Noorwegen. Er broeden honderdduizenden zeekoeten op de rotsen. Moffeneiland is een klein, vlak grinteiland voor de noordkust van Spitsbergen en dé plek om walrussen te fotograferen. Het eiland ligt dicht bij de 80ste breedtegraad, aan de rand van het Noordpoolgebied, aanleiding voor een borrel in het licht van de middernachtzon!

Beste reistijd en vaarroutes

Expeditiecruises naar Spitsbergen zijn mogelijk van juni tot eind september. De routes liggen nooit 100% vast. Soms moet van de geplande route afgeweken worden door slechte weers- of ijsomstandigheden en soms blijft men ergens langer omdat er wild te zien is op de oever of walvissen op zee.

Hurtigruten

Rondreizen in Spitsbergen betekent vooral varen langs rotswanden, fjorden en ijsmassa's, waarbij er vanaf het schip excursies aan wal gemaakt worden met behulp van zodiacs, gemotoriseerde rubberboten. Het gezelschap aan boord van alle schepen is internationaal en de voertaal Engels. Zie voor een beschrijving van de schepen de betreffende pagina's. Alle schepen voldoen aan strenge veiligheidsnormen en zijn voorzien van moderne communicatiemiddelen.

Een dag aan boord
De sfeer aan boord is ontspannen en informeel. De brug, dé plek om het arctische landschap voorbij te zien glijden, is 24 uur per dag toegankelijk. Vanaf het dek kun je het ijs horen kraken of een ijsbeer op een ijsschots spotten. Roken mag alleen op het achterdek. Gemiddeld wordt er twee keer per dag met de zodiac op uitgetrokken, maar dit kan ook 's avonds nog extra gedaan worden: het wordt immers niet donker. Van de passagiers wordt verwacht dat zij sportief en fit genoeg zijn om in zodiacs te klimmen en te wandelen over ongebaande wegen.

Spitsbergen

Midden-Spitsbergen

Longyearbyen biedt sfeervolle en comfortabele hotels. Daarnaast kan je prima een praatje maken met de lokale bevolking in de verschillende restaurants of in de gezellige Barentz pub. Tevens zijn er verschillende musea waarbij je meer te weten komt over Spitsbergen.

Midden-Spitsbergen

Oslo-Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen.   Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Oslo-Amsterdam, KLM

Amsterdam-Oslo, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen.   Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Oslo, KLM

22/06/2024prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs *2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanafn.v.t.n.v.t.
Polar buitenhutFJVanafn.v.t.n.v.t.
SDVanafn.v.t.n.v.t.
NVanaf905412518
Arctic buitenhutUVanaf947713132
FVanaf1044414534
Expeditie suiteQVanaf1116120722
MGVanaf1592730255
29/06/2024prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs *2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanafn.v.t.n.v.t.
KVanafn.v.t.n.v.t.
Polar buitenhutJVanaf77837983
OVanaf87558955
Arctic buitenhutQJVanaf84488648
YAVanaf84488648
PVanaf89609160
UVanaf92159415
Expeditie suiteQVanaf1005910259
MGVanaf1137111571
MXVanaf1588916089
30/06/2024prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs *2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanafn.v.t.n.v.t.
Polar buitenhutFJVanafn.v.t.n.v.t.
NVanaf784510765
SDVanaf784510765
Arctic buitenhutUVanaf819811277
FVanafn.v.t.n.v.t.
Expeditie suiteQVanaf960117601
MGVanaf1357325546
07/07/2024prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs *2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanafn.v.t.n.v.t.
KVanafn.v.t.n.v.t.
Polar buitenhutJVanafn.v.t.n.v.t.
OVanaf86528852
Arctic buitenhutQJVanaf83508550
YAVanaf83508550
PVanaf88549054
UVanaf91069306
Expeditie suiteQVanaf993710137
MGVanaf1123011430
MXVanaf1568115881
15/07/2024prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs *2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanafn.v.t.n.v.t.
KVanafn.v.t.n.v.t.
Polar buitenhutJVanafn.v.t.n.v.t.
OVanaf929914748
Arctic buitenhutQJVanaf896814186
YAVanaf896814186
PVanaf952015123
UVanaf979515592
Expeditie suiteQVanaf1070519810
MGVanaf1211922639
MXVanaf1699132382
06/06/2025, 14/06/2025, 22/06/2025prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs *2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf73019971
Polar buitenhutFJVanaf842111595
NVanaf842111595
SDVanaf842111595
Arctic buitenhutUVanaf881312164
FVanaf970913463
Expeditie suiteQVanaf1082920108
MGVanaf1547829405
13/06/2025, 21/06/2025, 29/06/2025prijzen per persoon
HutcategorieHuttypePrijs *2 personen1 persoon
Polar binnenhutIVanaf730111371
KVanaf758111847
Polar buitenhutJVanaf825312990
OVanaf931714799
Arctic buitenhutQJVanaf898114227
YAVanaf898114227
PVanaf954115180
UVanaf982115656
Expeditie suiteQVanaf1122120892
MGVanaf1273323917
MXVanaf1794234334
Bijzonderheden

* Prijzen zijn vanaf en gebaseerd op het laagst beschikbare tarief, zoals bekend in april 2024. Bij boeking wordt het tarief wat op dat moment geldt doorgegeven.

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Transfers volgens programma
- 1 nacht verblijf hotel volgens programma o.b.v. logies/ontbijt en lunch
- 8 nachten verblijf Hurtigruten volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Vlucht naar en van Oslo

Extra's tijdens de reis

- Engelssprekend expeditieteam
- Landingen volgens programma
- Aanbod van verschillende excursies
- Een wind- en waterdicht jack
- Mogelijkheid tot lenen van schoenen, wandelstokken en overige uitrusting die nodig zijn voor de activiteiten
- Lezingen over o.a. geschiedenis, biologie en geologie passend bij de reis
- Lezing over tips en trucs voor het fotograferen tijdens de reis
- Diverse leerzame activiteiten aan boord
- Drankjes tijdens de maaltijden (lokaal bier, wijn, frisdrank en mineraal water)
- Koffie en thee gedurende de dag
- Een herbruikbare waterfles
- Wifi aan boord. Houd er rekening mee dat bereik beperkt kan zijn op afgelegen plekken
- Gebruik van hot tubs, sauna en fitnessruimte aan boord
- Gebruik van wetsuit indien van toepassing
- Foto's van de reis gemaakt door de onboard fotograaf

Overige info

- Alle geplande activiteiten en excursies zijn afhankelijk van het weer en de ijscondities. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekmogelijkheden

- MS Spitsbergen: 29/06/2024, 07/07/2024, 15/07/2024, 13/06/2025, 21/06/2025, 29/06/2025.
- MS Fram: 22/06/2024, 30/06/2024, 06/06/2025, 14/06/2025, 22/06/2025

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 150 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
- 149 t/m 90 dagen voor vertrek 25 % van de reissom
- 89 t/m 60 dagen voor vertrek 50 % van de reissom
- 59 t/m 30 dagen voor vertrek 75 % van de reissom
- 29 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom
- Vanaf 1 dag voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 60 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 150 dagen voor vertrek.

Belangrijke informatie

Een aantal vragenlijsten zijn verplicht voor vertrek in te vullen.

Schepen

MS Spitsbergen

De MS Spitsbergen is in 2015 aangekocht door de Hurtigruten en in 2016 in de vaart genomen. Het is een kleinschalig en milieuvriendelijk schip dat van alle moderne gemakken voorzien is. Het frisse Scandinavische design toont overeenkomsten met de kleuren van de oceaan. Hurtigruten heeft een lange traditie m.b.t. de routes naar Spitsbergen, vandaar dat de keuze voor deze naam niet moeilijk was. Reeds in 1896 gingen er ...

MS Fram

Het originele schip Fram was het meest bekende expeditieschip in zijn tijd. Tegenwoordig is de MS Fram zeer geschikt voor reizen in de poolgebieden. Aan boord van dit schip zul je Spitsbergen op een zeer comfortabele manier gaan ontdekken. In 2022 is het schip gerenoveerd.

Hutten

Expedition cat. MX: Reders Suite

2 kamers, zithoek met eettafel, aparte slaapkamer met 2-persoons bed. Balkon.

Expedition cat. MG: Grand Suite

1 of 2 kamers, zithoek, 2-persoons bed. De meeste suites hebben een balkon of erker.

Expedition cat. Q: Mini Suite

kamer met zithoek en 2-persoonsbed. Op de MS Finnmarken mogelijk met twee losse bedden.

Arctic cat. QJ: Buitenhut

Kamer met zithoek en 2 aparte bedden, 1 daarvan is een bedbank. De hutten hebben beperkt of geen uitzicht. Op de MS Spitsbergen beschikt de hut over een 2-persoonsbed.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit