Duitsland Met de kinderen

Sprookjes, bossen en avontuur!

Vakantie in Duitsland is voor kinderen een groot avontuur. Bezoek sprookjesachtige kastelen, speur naar wilde dieren in de bossen, ga klimmen en klauteren in de bergen, bouw een zandkasteel op de stranden, maak een leuk dagje uit naar een van de vele pretparken of dierentuinen, ontdek de cultuur en geschiedenis in de prachtige steden en nog veel meer… En of je nu op zoekt bent naar een vakantie voor de zomer of juist leuke uitstapjes wil maken tijdens een korte vakantie met een weekendje weg vol activiteiten. Duitsland is zeer geschikt voor een leuke vakantie met de kinderen!

De Noordzee- en Oostzeekust

Vanaf Ostfriesland en Emsland aan de Nederlandse grens, tot aan de grens met Denemarken in Schleswig-Holstein vind je de Noordzeekust van Duitsland, met net zoals in Nederland een aantal waddeneilanden. Hamburg is de grootste stad van de regio met veel activiteiten. Bezoek met de kinderen het Miniatur Wunderland, het de grootste modelspoorbaan ter wereld. Of bezoek een echte onderzeeër in de haven.

Verder naar het noordoosten van Duitsland vind je de Oostzeekust. Deze kust is wat grilliger en loopt van Flensburg tot aan de Poolse grens. Net als aan de Noordzeekust vind je hier prachtige stranden, maar ook witte krijtrotsen op het eiland Rügen, dat tegenwoordig met een brug verbonden aan het vasteland. Maak hier een rit met de stoomtrein of ga lekker wandelen of fietsen. Meer landinwaarts vermaken de kinderen zich volop in een de vele kastelen.

Sauerland

Het Sauerland is vooral bekend voor de wintersport. Maar in het Sauerland is ook in de zomer heel veel te doen voor jong en oud. De bergachtige omgeving en de Sauerlandse meren staan garant voor veel leuke activiteiten met het hele gezin. Het gebied kent vele mooie wandelroutes door bossen en bergen. Er zijn ook verschillende natuurparken met veel speelplaatsen voor de kinderen. Ga zwemmen of varen op een van de Sauerlandse meren of bezoek de stuwdam bij Möhnesee, het grootste stuwmeer van Europa. Naast het plezier op het water kan je hier leuke fietstochten maken of kan je naar boven bij de uitzichttorens voor een prachtig uitzicht.

Zwarte Woud

Ontdek in het zuidwesten van Duitsland het Zwarte Woud dat de prijs heeft gekregen voor de meest familievriendelijke bestemming in Duitsland. Het ‘Zwarte Woud’ dankt zijn naam omdat dit gebied voor 60% bedekt is met ‘donkere’ bossen. Het is een bergachtig gebied en heeft eindeloze bossen, watervallen, kastelen, traditionele Duitse stadjes, dierentuinen en pretparken. In het Zwarte Woud vind je een vijftal bergen die 1200 meter of hoger zijn. Maak een lekkere bergwandeling met het hele gezin. Of neem de kabelbaan naar boven en geniet van de prachtige uitzichten. Op de Feldberg (1493 meter) kan je met helder weer zelfs de Mont Blanc zien!

De Sprookjesroute

In Midden-Duitsland vind je de Sprookjesroute. Dit is het gebied waar de gebroeders Grimm, de Duitse sprookjesschrijvers, opgroeiden. En tijdens deze Sprookjesroute vind je overal wel verwijzingen naar hun sprookjes. In Steinau an der Strasse staat het Grimm Museum, in het huis waar de gebroeders Grimm opgegroeid zijn. In Marburg kom je veel beelden van hun sprookjes tegen, zoals De wolf en zeven geitjes en De Kikkerkoning en nog veel andere sprookjes. In het noorden van Hessen ga je naar Kassel, de hoofdstad van de Sprookjesroute. Bezoek kasteel Löwenburg voor een prachtig uitzicht over de stad. Maar er zijn meer sprookjeskastelen die je niet moet overslaan. In Sababurg vind je het kasteel van Doornroosje. In Polle kom je bij het kasteel van Assepoester of liever gezegd de ruïne ervan, die wel heel leuk is om te bezoeken. Het ‘glazen muiltje’ kan je hier zelfs passen!

Pretparken en meer…

In heel Duitsland zijn aardig wat pretparken te vinden. De bekendste zijn Phantasialand, Movieworld, Wunderland Kalkar en LEGOLAND. Maar de grootste pretpark ligt in het Zwarte Woud, Europa-Park. Hier vind je meer dan 100 attracties en spectaculaire shows. Er is voor het gehele gezin voldoende te beleven in de vele thema-gebieden, die de landen in Europa moeten voorstellen. Bezoek in Beieren Slot Neuschwanstein dat Walt Disney als inspiratie heeft gebruikt voor het kasteel van Doornroosje in de Disney parken. Er is zoveel leuks te beleven tijdens je vakantie met de kinderen, Duitsland hier kommen wir!

Populaire Vakanties Duitsland

Met de hond
Met de kinderen
Autorondreis

Nena

15-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Duitsland

Avontuurlijke gezinsreis door Duitsland

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
Autorondreis

Heinz

11- of 12-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Duitsland, Denemarken

Gezinsreis Duitsland en Denemarken

Maak je vakantie naar Duitsland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Duitsland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit