Vervoer naar Noorwegen

Vervoer Noorwegen

Er zijn diverse manieren om naar Noorwegen te reizen. In verband met de afstand raden we aan om met het vliegtuig te reizen als je naar Noord-Noorwegen gaat. Voor vakanties in Midden- en Zuid-Noorwegen zijn de comfortabele ferries van Stena Line of Color Line een prettige manier om je vakantie te beginnen. Bij de meeste arrangementen is een vlucht of overtocht inbegrepen. Als dit niet het geval is geven we advies over de meest geschikte manier om te reizen.

Ook in de winter zijn er diverse manieren om naar Noorwegen te reizen. Er gaat een ferry vanuit Hirtshals (Denemarken) naar de stad Bergen. Op deze manier kan je je eigen auto en ski-uitrusting makkelijk meenemen.

Overtochten

Stena Line

Vanuit het Duitse Kiel vaar je met Stena Line 's nachts naar het Zweedse Göteborg, vanwaar je kan doorrijden naar je bestemming in Noorwegen. Terug reis je 's nachts vanuit Oslo terug naar het Deense Frederikshavn.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Color Line

Als je niet zoveel kilometers wil rijden, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord zal je jezelf niet vervelen met een uitgebreide winkelstraat, zwembad en keus uit diverse restaurants. Als je naar Zuid-Noorwegen wil, reis je binnen 4,5 uur vanuit het Deense Hirtshals naar Larvik of Kristiansand.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Fjord-Line

Vanuit het Deense Hirtshals vaar je met Fjord Line naar Stavanger en Bergen. Dé ideale overtocht naar het hart van het fjordengebied. Ook kan je met Fjord Line naar Langesund in het zuiden van Noorwegen. Fjord Line vaart 3x per week van Hirtshals naar de stad Bergen, een overtocht van ca. 18 uur. Als je de volgende ochtend wakker wordt, vaar je al door het hartje van het fjordengebied van Noorwegen. Aan boord kan je genieten van allerlei moderne faciliteiten, een diversiteit aan restaurants, cafés en bars, winkels en diverse entertainment.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Color Line – Hirtshals – Kristiansand

Algemeen Reis je naar het zuiden van Noorwegen maak dan gebruik van de comfortabele en snelle ferries van Color Line. In slechts 3 uur en 15 minuten brengt de Color Line SuperSpeed 1 je vanuit het Deense Hirtshals naar het Noorse Kristiansand. Aan boord zijn diverse shops en restaurants. Voorwaarden: Motor / Motor met zijspan Hoe worden motoren aan boord van een ferry vastgezet? Het personeel van het schip geeft aan waar jij je motor kan neerzetten. Zet je motor op de zijstandaard en in de eerste versnelling. Maak vervolgens minimaal 2 spanbanden aan het dek vast en bevestig deze aan het frame van je motor of een ander stevig punt (bijvoorbeeld je kofferrek of valbeugels). Bevestig de spanbanden nóóit aan plastic kappen of ander materiaal wat makkelijk zou kunnen afbreken. Bevestig één spanband aan de linkerkant en één aan de rechterkant en houd daarbij rekening dat één spanband schuin naar voren loopt en de spanband aan de andere kant schuin naar achteren. Trek vervolgens de spanbanden strak, maar niet té strak. Je kan controleren of je motor goed staat door zowel links als rechts even goed tegen de motor aan te duwen of hem heen en weer proberen te schudden. Daarna controleer je of hij niet voor- of achteruit kan. Zet je motor nooit vast met één spanband over je zadel. Ondanks dat veel motorrijders en ferrymaatschappijen deze methode gebruiken, kan het voorkomen dat de spanband in je zadel gaat snijden als de motor beweegt. Of dat de elektronica onder het zadel beschadigd raakt tijdens de overtocht. Zorg er ook altijd voor dat je alarmen volledig uitgeschakeld zijn. Het zou zonde zijn om je motorvakantie te beginnen of eindigen met een lege accu. Moet ik zelf spanbanden meenemen? Hoewel er tijdens de overtochten altijd spanbanden aanwezig zijn, raden wij aan om altijd zelf 2 spanbanden mee te nemen. Zo ben je verzekerd dat jij jouw motor altijd goed vast kunt zetten. Afhankelijk van de positie op het motordek die je door het personeel toegewezen krijgt, kan het soms namelijk handig zijn om een extra spanband te gebruiken. Meldingstijd: Uiterlijk 1 uur voor vertrek. Inchecken kan vanaf 2,5 uur op de route Hirtshals-Kristiansand en vanaf 2 uur op de route Kristiansand-Hirtshals. Alle tijden zijn lokale tijden en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor actuele informatie over vertrek- en aankomsttijden bel het nummer van de betreffende haven, zoals vermeld in de reisbescheiden.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Color Line – Kiel - Oslo

Algemeen: Als je met de motor van of naar Noorwegen gaat maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten: - Shopping mall - Zwembad - Vele restaurants Voorwaarden: Motor / Motor met zijspan Hoe worden motoren aan boord van een ferry vastgezet? Het personeel van het schip geeft aan waar jij je motor kan neerzetten. Zet je motor op de zijstandaard en in de eerste versnelling. Maak vervolgens minimaal 2 spanbanden aan het dek vast en bevestig deze aan het frame van je motor of een ander stevig punt (bijvoorbeeld je kofferrek of valbeugels). Bevestig de spanbanden nóóit aan plastic kappen of ander materiaal wat makkelijk zou kunnen afbreken. Bevestig één spanband aan de linkerkant en één aan de rechterkant en houd daarbij rekening dat één spanband schuin naar voren loopt en de spanband aan de andere kant schuin naar achteren. Trek vervolgens de spanbanden strak, maar niet té strak. Je kan controleren of je motor goed staat door zowel links als rechts even goed tegen de motor aan te duwen of hem heen en weer proberen te schudden. Daarna controleer je of hij niet voor- of achteruit kan. Zet je motor nooit vast met één spanband over je zadel. Ondanks dat veel motorrijders en ferrymaatschappijen deze methode gebruiken, kan het voorkomen dat de spanband in je zadel gaat snijden als de motor beweegt. Of dat de elektronica onder het zadel beschadigd raakt tijdens de overtocht. Zorg er ook altijd voor dat je alarmen volledig uitgeschakeld zijn. Het zou zonde zijn om je motorvakantie te beginnen of eindigen met een lege accu. Moet ik zelf spanbanden meenemen? Hoewel er tijdens de overtochten altijd spanbanden aanwezig zijn, raden wij aan om altijd zelf 2 spanbanden mee te nemen. Zo ben je verzekerd dat jij jouw motor altijd goed vast kunt zetten. Afhankelijk van de positie op het motordek die je door het personeel toegewezen krijgt, kan het soms namelijk handig zijn om een extra spanband te gebruiken. Hutaccommodatie - Reservering van hutaccommodatie is verplicht. - Alle hutten beschikken over een douche en toilet. - Maaltijden zijn vooraf te reserveren. Bij de huttypes Color Class hut, Color Suite en Owner’s Suite is het ontbijt inbegrepen. - Color Class hutten zijn luxe hutten met een 2-persoons bed en minibar. Ontbijt is inbegrepen in de prijs. - De suites zijn hutten met een woonkamer en een 2-persoons bed. Je maakt gratis gebruik van het Spa & Fitness centre. Ontbijt en het gebruik van de minibar zijn inbegrepen in de prijs.   Meldingstijd: Uiterlijk 2 uur voor vertrek. Inchecken kan vanaf 10.00 uur op de route Kiel-Oslo en vanaf 11.00 uur op de route Oslo-Kiel. Alle tijden zijn lokale tijden en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Fjord Line – Hirtshals – Stavanger

Algemeen: Fjord Line vaart vanuit het Deense Hirtshals naar de Noorse stad Stavanger, een overtocht van ca. 18 uur. Bij het wakker worden de volgende ochtend, vaar je al door het hartje van het fjordengebied en geniet je van het uitzicht. Aan boord van het schip, de MS Stavangerfjord, geniet je van moderne faciliteiten: - Restaurants - Cafés en bars - Winkels - Entertainment Voorwaarden: Motor / Motor met zijspan Hoe worden motoren aan boord van een ferry vastgezet? Het personeel van het schip geeft aan waar jij je motor kan neerzetten. Zet je motor op de zijstandaard en in de eerste versnelling. Maak vervolgens minimaal 2 spanbanden aan het dek vast en bevestig deze aan het frame van je motor of een ander stevig punt (bijvoorbeeld je kofferrek of valbeugels). Bevestig de spanbanden nóóit aan plastic kappen of ander materiaal wat makkelijk zou kunnen afbreken. Bevestig één spanband aan de linkerkant en één aan de rechterkant en houd daarbij rekening dat één spanband schuin naar voren loopt en de spanband aan de andere kant schuin naar achteren. Trek vervolgens de spanbanden strak, maar niet té strak. Je kan controleren of je motor goed staat door zowel links als rechts even goed tegen de motor aan te duwen of hem heen en weer proberen te schudden. Daarna controleer je of hij niet voor- of achteruit kan. Zet je motor nooit vast met één spanband over je zadel. Ondanks dat veel motorrijders en ferrymaatschappijen deze methode gebruiken, kan het voorkomen dat de spanband in je zadel gaat snijden als de motor beweegt. Of dat de elektronica onder het zadel beschadigd raakt tijdens de overtocht. Zorg er ook altijd voor dat je alarmen volledig uitgeschakeld zijn. Het zou zonde zijn om je motorvakantie te beginnen of eindigen met een lege accu. Moet ik zelf spanbanden meenemen? Hoewel er tijdens de overtochten altijd spanbanden aanwezig zijn, raden wij aan om altijd zelf 2 spanbanden mee te nemen. Zo ben je verzekerd dat jij jouw motor altijd goed vast kunt zetten. Afhankelijk van de positie op het motordek die je door het personeel toegewezen krijgt, kan het soms namelijk handig zijn om een extra spanband te gebruiken. Hutaccommodatie: - Reservering van hutaccommodatie is verplicht. - Alle hutten beschikken over een douche en toilet.   Meldingstijd: Uiterlijk 1 uur voor vertrek. Inchecken kan vanaf 2 uur van te voren. Voor actuele informatie over vertrek- en aankomsttijden bel het nummer van de betreffende haven, zoals vermeld in de reisbescheiden.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Vluchten

KLM

Vlieg met KLM op aantrekkelijke tijden rechtstreeks naar 5 bestemmingen in Noorwegen. Op alle luchthavens bieden wij autohuur aan met Hertz en/of Europcar.KLM-biedt een uitgebreide dienstregeling naar Noorwegen en vliegt op aantrekkelijke tijden. Dat is een ontspannen start van je vakantie. Wanneer je deelneemt aan het Flying Dutchman-programma, tellen de punten van je vakantie volledig mee in de totaalscore. Hou er rekening mee dat de prijs van bagage niet meer is inbegrepen in het ticket. Hiervoor dien je apart te betalen, of je kan lid worden van het Flying Blue programma van KLM en bij het online inchecken kosteloos bagage toevoegen.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

SAS

Vlieg met SAS naar diverse bestemmingen in Noorwegen. Je vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam of Brussel naar de hoofdstad Oslo. Naar de overige luchthavens vlieg je veelal via Kopenhagen en/of Oslo. Op alle luchthavens bieden wij autohuur aan met Hertz en/of Europcar.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Brussels Airlines

Vlieg vanaf Brussel comfortabel met Brussels Airlines dagelijks naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Op de luchthaven bieden wij autohuur aan met Hertz en/of Europcar.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Norwegian

Norwegian is de low cost luchtvaartmaatschappij van Noorwegen. Ze vliegen met moderne vliegtuigen dagelijks van Amsterdam naar Oslo. Vanuit Oslo zijn meer dan 10 luchthavens in Noorwegen met een doorvlucht te bereiken. Op alle luchthavens bieden wij autohuur aan met Hertz en/of Europcar.

Route-informatie, vertrek- en aankomsttijden en voorwaarden

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit