Tregde Ferie
+

Zuid-Noorwegen Mandal

Reiscode NOWTREG
Vakantiepark met vakantiewoningen en appartementen
Gratis wifi
8 personen
vanaf 
€ 964
bij 7 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Prachtige ligging aan de kust dicht bij Mandal
  • Huur een bootje en ontdek verlaten stranden
  • Breng een bezoek aan Kristiansand

Tregde heeft een heerlijke ligging aan de Noorse zuidkust, de locatie waar veel Noren zelf hun zomervakantie doorbrengen. De vakantiewoningen en appartementen liggen verspreid over een heuvel, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt op de baai en omliggende eilandjes. Huur ook zeker een bootje en ontdek de grillige kust met verlaten stranden en diepe fjorden. Het stadje Mandal met al zijn witte houten huizen is een bezoekje meer dan waard. Ga met een RIB-boot mee naar de Ryvingen vuurtoren. Of ga in Kristiansand winkelen of naar het attractiepark Dyreparken.

Reiscode NOWTREG
Vakantiepark met vakantiewoningen en appartementen
Gratis wifi
8 personen
vanaf 
€ 964
bij 7 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Hier overnacht je

De vakantiewoningen en appartementen liggen verspreid op een heuvel aan de kust. De inrichting van de appartementen en woningen kan onderling verschillen.

Ligging

In het dorpje Tregde aan de zuidkust van Noorwegen. Afstand: Mandal ca. 10 km, Kristiansand ca. 45 km, Oslo ca. 365 km.

Duurzaam reizen

Deze accommodatie heeft het Eco-Lighthouse (Miljøfyrtårn) certificaat behaald als bewijs van duurzaam ondernemen. Ze bieden de mogelijkheid om elektrische auto's op te laden, verhuren elektrische boten en gebruiken veel lokale producten, o.a. uit de omgeving van Lindeness.

Faciliteiten

Buitenzwembad

Café

Jachthaven

Mini(super)markt

Minigolf

Parkeergelegenheid

Receptie

Restaurant

Speeltuin

SUP-verhuur

Terras

Wifi

Faciliteiten tegen betaling

E-bikeverhuur

Elektrische bootverhuur

Kajakverhuur

Motorbootverhuur

Oplaadpunt elektrische auto

Sauna

Verhuur van visuitrusting

Bijzonderheden

Het restaurant en het zwembad zijn geopend van half juni t/m half augustus.

Activiteiten

Varen, vissen, wandelen, kajakken, minigolfen, zwemmen, duiken. Bezoek aan Mandal, Grimstad met het Hendrik Ibsen museum en andere kustplaatsen, klimparcours Høyt & Lavt, Kristiansand Dyreparken en Lindesnes vuurtoren. Rib-boot excursie. Wandelen bij Hålandheia, Mineralparken Setesdal.

Type A

4-kamerwoning ****, 80 m2, max. 8 personen. Verzorgde woning met woonkamer met zithoek en tv. Gratis wifi. Volledig ingerichte keuken met vaatwasser en oven. Drie slaapkamers, waarvan 2 met een 2-persoonsbed en één met een stapelbed. Loft met 2 slaapplaatsen. Badkamer met douche en toilet. Terras met zitgelegenheid. Dit type is hoger gelegen met mooi uitzicht op de baai en de omliggende eilanden.

Type B

4-kamerwoning ****, 50 m2, max. 6 personen. Woonkamer met zithoek en tv. Gratis wifi. Volledig ingerichte keuken met vaatwasser en oven. Drie slaapkamers, waarvan 2 met een stapelbed en één met een 2-persoonsbed. Badkamer met douche en toilet. Groot terras met zitgelegenheid. Dit type is hoger gelegen met mooi uitzicht op de zee.

Type C

4-kamerappartment ***+, 60 m2, max. 6 personen. Begane grond: Woonkamer met zithoek en tv. Gratis wifi. Volledig ingerichte keuken met vaatwasser en oven. Badkamer met douche en toilet. Eerste verdieping: Drie slaapkamers, waarvan 2 met een stapelbed en één met een 2-persoonsbed. Balkon of terras met zitgelegeneheid. Gelegen dichtbij of rondom het hoger gelegen zwembad.

Type D

2-kamerwoning, ***, 26 m2, max. 2 personen. Eenvoudige vakantiewoning. Woonkamer met zithoek, tv en sofabed. Gratis wifi. Keuken met vaatwasser en oven. Slaapkamer met twee 1-persoonsbedden. Badkamer met douche en toilet. Terras met zitgelegenheid. Enkele woningen hebben mooi uitzicht op de zee vanaf het terras.

Type E

3-kamerwoning, ***, 28 m2, max. 4 personen. Als type D, maar met een extra slaapkamer met stapelbed.

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Zuid-Noorwegen

De regio’s Telemark en Setesdal in het zuiden van Noorwegen zijn traditierijk en de meest zonnige regio’s van Noorwegen. Telemark is bekend vanwege het kanaal dat je kan bevaren en waar je 18 sluizen passeert. Je vindt hier ook de grootste staafkerk van het land in het plaatsje Heddal. In Setesdal vind je het Mineralenpark en een keur aan activiteiten rondom het plaatsje Evje. Je kan hier raften, abseilen en klimmen in een touwparcours.

Zuid-Noorwegen

Kristiansand-Hirtshals, Color Line

Reis je naar het zuiden van Noorwegen maak dan gebruik van de comfortabele en snelle ferries van Color Line. In slechts 3 uur en 15 minuten brengt de Color Line SuperSpeed 1 je vanuit het Deense Hirtshals naar het Noorse Kristiansand. Aan boord zijn diverse shops en restaurants. Meer details

Color Line, overtocht Hirtshals-Kristiansand

Bekijk een grotere afbeelding van Kristiansand-Hirtshals, Color Line

Hirtshals-Kristiansand, Color Line

Reis je naar het zuiden van Noorwegen maak dan gebruik van de comfortabele en snelle ferries van Color Line. In slechts 3 uur en 15 minuten brengt de Color Line SuperSpeed 1 je vanuit het Deense Hirtshals naar het Noorse Kristiansand. Aan boord zijn diverse shops en restaurants. Meer details

Color Line, overtocht Hirtshals-Kristiansand

Bekijk een grotere afbeelding van Hirtshals-Kristiansand, Color Line

Kristiansand-Hirtshals, Fjordline

Fjord Line vaart vanuit het Deense Hirtshals naar de Noorse stad Kristiansand, een overtocht van ca. 2,5 uur. Aan boord van het schip, de MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord, geniet je van moderne faciliteiten: - Restaurants - Cafés en bars - Winkels. Meer details

Fjord Line, ferry Hirtshals-Kristiansand

Bekijk een grotere afbeelding van Kristiansand-Hirtshals, Fjordline

Aantal personen
Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1091

2

€ 1091

3

€ 1091

4

€ 1091

5

€ 1091

6

€ 1091

7

€ 1091

8

€ 1091

9

€ 1091

10

€ 1091

11

€ 1091

12

€ 1073

13

€ 1054

14

€ 1036

15

€ 1018

16

€ 1000

17

€ 982

18

€ 964

19

€ 964

20

€ 964

21

€ 964

22

€ 964

23

€ 964

24

€ 964

25

€ 964

26

€ 964

27

€ 964

28

€ 964

29

€ 964

30

€ 964

31

€ 964

Tregde Ferie

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Bad- en bedlinnenset
- Eindschoonmaak

Overige info

- Huur babybedje, ca. NOK 150 per verblijf ter plaatse te voldoen of zelf meenemen
- Huur kinderstoel, ca. NOK 50 per verblijf ter plaatse te voldoen of zelf meenemen
- Honden zijn toegestaan in deze accommodatie, ca. NOK 500 per verblijf ter plaatse te voldoen

Foto's

De foto's op de website geven een indruk van de accommodaties. De inrichting en het uitzicht kan per woning/appartement verschillend zijn dan de foto's weergeven.

Optionele excursies

Zeekajakken bij Kristiansand

Een mooie manier om de scherenkust van Zuid-Noorwegen te zien is vanaf het water. Stap in een kajak in Kristiansand en kajak samen met de gids langs de kustlijn en langs diverse eilandjes. Onderweg vertelt de gids je meer over de lokale geschiedenis, diverse bezienswaardigheden en over de flora en fauna. Je peddelt door de Fiskebrygga en langs de Kongabrygga. Wellicht licht de jacht van het Noorse koningshuis hier wel.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.3
Aantal beoordelingen 3

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit