Mountainbiken, Idre Fjäll in Zweden

Blog Zweden

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Zweden. Word het deze zomer lekker fietsen, kanöen of wandelen langs de vele bossen en meren of toch een wintervakantie? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

7 redenen om Scandinavië boven de poolcirkel te bezoeken!

Het Arctische landschap is ruig en uitgestrekt en je voelt je meteen welkom door de vriendelijke bevolking. Leer in Noord-Scandinavië meer over de Sami, het volk dat van oudsher in Fins Lapland en Zweeds Lapland woont. Geniet van de middernachtzon en verblijf in een traditionele rorbuer, een vissershut, op de Lofoten. Uiteraard maak je ook de mooiste wandelingen in één van de Nationale Parken van Lapland.  Lees onze 7 redenen om te gaan!

Blog

Beste reistijd Zweden

Zweden, een land van betoverende landschappen, bruisende steden en een rijke cultuur, biedt families en stellen het hele jaar door een unieke ervaring. Wil jij graag skiën met het gezin in het midden van Zweden of wil je juist de natuur in en Zweeds Lapland samen ontdekken in de zomer? Lees ons blog en ontdek wat de beste reistijd is voor jou om naar Zweden te gaan. 

De zomermaanden, van juni t/m augustus, trekken veel families aan met hun aangename temperaturen en lange dagen, perfect voor het verkennen van de prachtige natuur en het genieten van de archipel en meren. Voor liefhebbers van winterse magie is de periode van december t/m maart de beste reistijd, met besneeuwde landschappen die uitnodigen tot activiteiten zoals skiën, huskytochten en het bewonderen van het noorderlicht. Kortom, of je nu verlangt naar de warmte van de zomerzon of de betoverende winterpracht, Zweden heeft voor elk wat wils gedurende het hele jaar.

Blog

Reiskalender voor Noordwest-Europa: een reis door de maanden

Noordwest-Europa heeft zoveel prachtige bestemmingen die je het hele jaar door kan verkennen! Of je nu verlangt naar de sprookjesachtige sfeer in Fins Lapland, de adembenemende natuur van het fjordengebied, of de fascinerende cultuur van Schotland... Er wacht altijd wel een bestemming die perfect aansluit bij jouw vakantiedromen. 

In deze blog nemen we je mee op een reis door elke maand van het jaar en delen we welke bestemmingen in die periode extra magisch zijn.

Blog

Noorderlicht in Zweden

Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht, staat voor veel reizigers bovenaan op de bucketlist en is misschien wel een van de mooiste natuurverschijnselen. Wil jij dit ook met eigen ogen zien tijdens je vakantie naar Zweden? Wij vertellen je waar en wanneer je de grootste kans maakt om het noorderlicht te zien!

Populairste blogs

Blog

Ga duurzamer op reis met onze tips

Op onze bestemmingen in Noordwest-Europa geniet je van de mooiste natuur en adembenemende vergezichten. Wij vinden het belangrijk om dat zo te houden voor toekomstige generaties. Zo proberen we stap voor stap duurzamer te worden als bedrijf. Lees in dit blog onze tips hoe jij als reiziger kan helpen én hoe jij duurzamer op reis gaat.

Blog

Top 10 attracties in Zweden

Zweden kent vele mooie regio's, natuurparken, bijzondere dieren, musea, designproducten en tradities. Wij hebben een 10-tal bezienswaardigheden en attracties uitgelicht, verspreid over het land. Uiteraard is er nog veel meer te doen en te beleven in Zweden!

Blog

Op zoek naar Pippi Langkous op Gotland

Via de ferry van Destination Gotland vaar je in ongeveer 3 uur naar Visby, de grootste stad op het Zweedse eiland Gotland. De overtocht maak je vanuit Oskarshamn of Nynashamn. Tijdens de overtocht vanuit Oskarshamn vaar je langs een prachtige route. Aan boord geniet je van een hapje of een drankje in het restaurant of kijk je lekker een film in de bioscoop. De kinderen komen alvast helemaal in de Pippi stemming tijdens de film van Pippi Langkous.

Blog

Aan boord van Stena Line

Ga je binnenkort op reis naar Scandinavië of Groot-Brittannië en maak je de overtocht met de ferry van Stena Line? Heerlijk! Zo kom je lekker uitgerust aan en de tijd vliegt voorbij. Tijdens de nachtferry kom je al slapend aan op de plaats van bestemming en tijdens de dagovertocht is er genoeg te doen aan boord, waardoor je de tijd vergeet. Wat zijn nu de meest gestelde vragen als je met de ferry op reis gaat? Wij vragen het aan Siomara Mac Donald van Stena Line. Zo kom je goed aan met de ferry!

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit