Typisch Engels straatje, Cotswolds hamlet of Castle Combe, Engeland

Blog Engeland

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Engeland. Wat is er Engelser dan (links) rijden over plattelandsweggetjes tussen hagen en stenen muurtjes? En dan ook nog de dorpjes met middeleeuwse vakwerkhuizen. Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

Op vakantie naar Engeland met de hond

Op vakantie naar Engeland met de hond? Dat kan een geweldige ervaring zijn voor zowel jou als je trouwe viervoeter. Of je nu van historische stadjes houdt, prachtige plattelandswandelingen wilt maken of gewoon wilt ontspannen aan het strand. In deze blog delen we handige tips en nuttige informatie om je te helpen bij het plannen van je vakantie naar Engeland met je hond.

Je ontdekt welke accommodaties honden toelaten, welke spullen je kan meenemen en nog véél meer tips. We bespreken ook belangrijke regels en voorschriften met betrekking tot het reizen met je hond in Engeland. Deze blog geeft je alle informatie die je nodig hebt om van je vakantie een onvergetelijke ervaring te maken voor jou en je hond.

Begin je voorbereidingen nu en maak je klaar voor een geweldige vakantie in Engeland met je viervoeter!

Blog

Top 10 tips voor een vakantie in Engeland en Wales

Ontdek het heerlijke eten en bezoek een badhuis. Ja, we hebben het hier over Engeland en Wales! Wist jij dat de Engelse keuken meer is dan alleen bacon and eggs? Heb je al eens gebadderd in een Romeins badhuis in Bath? Mark Heij, reisspecialist Engeland en Wales bij Buro Scanbrit, kent deze landen op zijn duimpje en deelt graag zijn 10 favorieten in dit blog.

Blog

Aan boord van DFDS

Bijna is het zover, je staat op het punt om te genieten van je vakantie in het prachtige Groot-Brittannië. En om je reis ontspannen te laten beginnen, stap je aan boord van de DFDS-ferry. Een reis om naar uit te kijken, waarbij je uitgerust aankomt en jezelf vermaakt met diverse activiteiten aan boord. Verheug je op livemuziek, een bioscoop, speelruimtes en prachtige bars en restaurants. Tijd lijkt te vervagen, aangezien er zoveel te beleven valt aan boord! 

Maar voordat je vertrekt, heb je waarschijnlijk enkele vragen in je hoofd over de overtocht. Geen zorgen, we hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. We hebben Albertine Hofland van DFDS om informatie gevraagd, zodat je goed voorbereid bent en optimaal geniet van de overtocht. Lees snel verder en kom alles te weten over de ins en outs.

Blog

Reiskalender voor Noordwest-Europa: een reis door de maanden

Noordwest-Europa heeft zoveel prachtige bestemmingen die je het hele jaar door kan verkennen! Of je nu verlangt naar de sprookjesachtige sfeer in Fins Lapland, de adembenemende natuur van het fjordengebied, of de fascinerende cultuur van Schotland... Er wacht altijd wel een bestemming die perfect aansluit bij jouw vakantiedromen. 

In deze blog nemen we je mee op een reis door elke maand van het jaar en delen we welke bestemmingen in die periode extra magisch zijn.

Populairste blogs

Blog

Ga duurzamer op reis met onze tips

Op onze bestemmingen in Noordwest-Europa geniet je van de mooiste natuur en adembenemende vergezichten. Wij vinden het belangrijk om dat zo te houden voor toekomstige generaties. Zo proberen we stap voor stap duurzamer te worden als bedrijf. Lees in dit blog onze tips hoe jij als reiziger kan helpen én hoe jij duurzamer op reis gaat.

Blog

De mooiste dorpen van de Cotswolds

Wil je het beste van Engeland zien? Volg de wegwijzers van de Cotswold Way en je komt vanzelf langs de mooiste uitzichten en de mooiste dorpjes.

Blog

5 tips voor veilig links rijden

Wil je graag met de auto op vakantie in Groot-Brittannië, maar twijfel je over het links rijden? Lees dan onze 5 tips om je hierbij te helpen!

Blog

Aan boord van Stena Line

Ga je binnenkort op reis naar Scandinavië of Groot-Brittannië en maak je de overtocht met de ferry van Stena Line? Heerlijk! Zo kom je lekker uitgerust aan en de tijd vliegt voorbij. Tijdens de nachtferry kom je al slapend aan op de plaats van bestemming en tijdens de dagovertocht is er genoeg te doen aan boord, waardoor je de tijd vergeet. Wat zijn nu de meest gestelde vragen als je met de ferry op reis gaat? Wij vragen het aan Siomara Mac Donald van Stena Line. Zo kom je goed aan met de ferry!

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit