DFDS Seaways - Pearl Seaways

Aan boord van DFDS

Geplaatst door Christiaan Obbink op dinsdag 30 januari 2024

Bijna is het zover, je staat op het punt om te genieten van je vakantie in het prachtige Groot-Brittannië. En om je reis ontspannen te laten beginnen, stap je aan boord van de DFDS-ferry. Een reis om naar uit te kijken, waarbij je uitgerust aankomt en jezelf vermaakt met diverse activiteiten aan boord. Verheug je op livemuziek, een bioscoop, speelruimtes en prachtige bars en restaurants. Tijd lijkt te vervagen, aangezien er zoveel te beleven valt aan boord! 

Maar voordat je vertrekt, heb je waarschijnlijk enkele vragen in je hoofd over de overtocht. Geen zorgen, we hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. We hebben Albertine Hofland van DFDS om informatie gevraagd, zodat je goed voorbereid bent en optimaal geniet van de overtocht. Lees snel verder en kom alles te weten over de ins en outs.

Hoe is het eten en drinken aan boord?

Als het gaat om dineren tijdens jouw overtocht, heb je volop keuzemogelijkheden. Je hebt op de route tussen IJmuiden en Newcastle de keuze uit twee goede restaurants; een buffetrestaurant met een mix van traditionele gerechten en internationale specialiteiten en een à-la-carte restaurant met gerechten waarvan het water je in de mond loopt. Op de Kanaalroutes, en ook op de routes naar Scandinavië zijn meerdere restaurants aanwezig die voor ieder wat wils bieden.

Tip: wil je gebruik maken van het buffet, boek je maaltijden dan vooraf bij Buro Scanbrit, dit is voordeliger dan wanneer je de maaltijden bij check-in of aan boord regelt.

Restaurant Delft Seaways

Wat is de beste inchecktijd?

Vanuit IJmuiden kan je tot 3 kwartier voor vertrek inchecken. Vanuit Newcastle kan dit tot een uur voor vertrek. Het is al mogelijk vanaf ca. 3 uur van tevoren inchecken - de exacte tijd is afhankelijk van het seizoen.

Op de Kanaalroutes, zoals Dover - Calais en Dover - Duinkerke, raden wij aan om 60 tot 90 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. En mocht je heel vroeg aanwezig zijn in Calais/Duinkerke of Dover, ga dan lekker shoppen in de taxfree shops in de haven. De tijd vliegt voorbij!

DFDS Seaways - Princess Seaways

Tot hoe laat kan je dineren aan boord?

Op de lange zeeroutes, zoals IJmuiden-Newcastle, is de laatste ronde om aan te schuiven voor het diner rond 20.30/21.00 uur. Op de Kanaalroutes ben je dag- en nacht welkom in onze restaurants en bars voor een hapje eten, afgestemd op het tijdstip van de dag.

King Seaways - North Sea Bistra (A-la-carte restaurant)

Waar bevindt mijn hut zich?

Natuurlijk ben je benieuwd naar jouw hut, die zich op één van de vele dekken kan bevinden. Direct wanneer je aan boord komt, staan er DFDS-medewerkers klaar om aan te geven waar jouw hut zich bevindt en hoe je daar komt. Mocht je tijdens het verkennen van het schip een keer “verdwalen” dan is er op elk dek een plattegrond van het schip te vinden waarop je eenvoudig ziet waar je bent en waar je alle faciliteiten en hutten vindt.

4-persoons buitenhut - huisdiervriendelijk

Is er ruimte voor een babybedje in de hut?

Ga je met een kleintje op pad? In de Commodore hutten van DFDS (hutten voor max 4-personen met iets meer luxe) is er ruimte voor een babybedje, mocht je deze mee willen nemen. Ook in de andere hutten is er een oplossing. Hier plaats je een bedhekje voor het bed, zodat je kleintje er niet uitvalt.

Zijn honden toegestaan?

Uiteraard neem je je viervoeter graag mee op vakantie. Op de schepen van DFDS is dat gelukkig mogelijk. Je hond verblijft of in de kennel die je reserveert (afhankelijk van de route) of je verblijft samen met je hond in een huisdiervriendelijke hut. Er zijn speciale uitlaatplekken aan boord, zodat je hond lekker een frisse snoet haalt.

Sky Bar, King Seaways

Is er wifi aan boord?

Als je graag verbonden blijft met het internet tijdens je reis, gebruik je wifi aan boord wat ook in je hut beschikbaar is. Hier betaal je voor. 

Tip: zet als je enkele kilometers uit de kust bent, je telefoon op de vliegtuigstand, want zodra je in het maritieme netwerk terecht komt, kunnen de kosten voor een telefoon of het gebruik van internetdata (dus zonder wifi) behoorlijk oplopen.

Navigators Bar - King Seaways

Mag je in de auto blijven tijdens de overtocht?

Het is niet mogelijk tijdens de overtocht in de auto te blijven. Om de veiligheid van de passagiers te garanderen worden de autodekken tijdens de overtocht afgesloten. Maar waarom zou je ook in je auto willen blijven als er zoveel te doen is aan boord! Ga lekker shoppen in de taxfree shop, drink gezellig een drankje samen in een van de bars of geniet van het uitzicht vanaf de Sky Bar.

DFDS, Delft Seaways

Stap aan boord van DFDS

Bekijk onze reizen naar Schotland met DFDS! Schotland is ook een ideale bestemming om er even lekker tussen uit te zijn in het voor- en najaar.

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Callum

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Verblijf op kleinschalige parken met unieke ligging

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Brodie

10-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Rondje Schotland met overnachting in een kasteel

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
7.9
Autorondreis

Braveheart B&B

11-daagse autorondreis langs B&B’s

Schotland

Reis door de Hooglanden en naar Edinburgh

Met z'n tweeën
8.3
Korte Vakantie

Slapen in een Schots Kasteel

5- of 6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Noord-Schotland, Pitlochry

Sfeervol kasteelhotel in het hart van de Hooglanden

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit