Verblijf middenin de natuur in een vakantiewoning in Scandinavië of Groot-Brittannië

Verblijf midden in de natuur in deze vakantiewoningen

Geplaatst door Daniëlle Kuil op maandag 01 november 2021

Samen wakker worden met alleen maar natuur om je heen... Heerlijk! In Scandinavië en Schotland is er volop keuze voor mooie vakantiewoningen middenin de natuur. Overdag ga je eropuit en 's avonds maak je het gezellig in je eigen vakantiewoning. Wij hebben onze persoonlijke favorieten voor je op een rij gezet.

1. Ontwaak omringd door duinen in Denemarken

Je ervaart de ultieme vrijheid als je wakker wordt en je hoort de zee al ruisen. Verblijf in je eigen vakantiewoning op het waddeneiland Rømø en je hebt gegarandeerd een ontspannen vakantie. Helemaal omdat een bezoek aan het grootste wellnesscentrum van Denemarken is inbegrepen.

Of kies voor een vakantiewoning midden in de duinen om heerlijk op te laden! Als je zin hebt in meer vertier dan is dat hier ook op te zoeken. Plan een dagtrip naar het noordelijkste puntje van Denemarken. Bezoek het attractiepark Fårup Sommerland of ga naar het strand en geniet van de rust en ruimte langs de eindeloos lange kustlijn.

Tip: na ongeveer 7 uur rijden van Utrecht bereik je Denemarken al, dus ook voor een kort verblijf is een trip naar Denemarken zeker de moeite waard.

De vakantiewoningen midden in de duinen van Skallerup Seaside Resort, Hjørring, Noord-Denemarken

2. Op avontuur in de Zweedse natuur

Geniet volop van alle mogelijkheden die er zijn om de Zweedse natuur te ontdekken. Verblijf in een rustig gelegen vakantiewoning in één van de meest geliefde gebieden van Zweden. Samen of met de hele familie op avontuur naar het Roofdierenpark mag tijdens een verblijf zeker niet ontbreken!

Liever een actieve vakantie? Kies voor een vakantiewoning middenin de bossen van Zuid-Zweden. Maak een fietstocht door de bossen, of maak een kanotocht op het naastgelegen meer.

Tip: Zweden is de ideale familiebestemming!

Rust en ruimte in de vakantiewoningen van Orsa Grönklitt

3. Verblijf in Noorwegen, het land van de bergen en nationale parken

Tijdens een verblijf in een prachtig berglandschap vol met heldere meren en beekjes, kom je gegarandeerd tot rust. Maak een wandeltocht op je eigen tempo en ontspan aan één van de vele meren die het land rijk is.

Of maak prachtige tochten in de nationale parken. Het bergdorp Geilo is hiervoor de geliefde vakantiebestemming, en dit is volkomen logisch. Vanuit de vakantiewoningen in Geilo zijn de  nationale parken Hardangervidda en Hallingskarvet goed te bereiken. Op minder dan een uur rijden met de auto bereik je beide nationale parken al. 

Tip: de vakantiewoningen in Zuid-Noorwegen zijn ook goed te bereiken met een elektrische auto!

4. Overnacht in de ongerepte Finse natuur

Verscholen in de Lapse Wildernis vind je een vakantiewoning in de ongerepte natuur. Maak kennis met het geliefde dier van Finland, het rendier, tijdens een bezoek aan het Reindeer Park. En ontspan aan het einde van de dag in je eigen sauna.

Overnacht in een vakantiewoning in de ongerepte Finse natuur

5. Geniet van verse vis en mystieke kastelen in Schotland

Via slingerweggetjes bereik je de landelijk gelegen houten lodges op een kleinschalig vakantiepark in Lerags Glen. Vlak bij het vissersplaatsje Oban vanwaar je verschillende dagtrips maakt: van dolfijnen spotten tot een dagje naar de eilanden voor de kust zoals Isle of Mull. 

Of bewonder de schitterende kastelen van Noord-Schotland tijdens een verblijf op een rustig gelegen park. Een bezoek aan het wereldberoemde Loch Ness en mystieke Urquhart Castle mogen zeker niet ontbreken!

Tip: vanuit de vakantiewoningen in Schotland zijn er veel activiteiten en mooie dagtochten te doen.

Kiltarlity Lodges, Schotland

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Vakantiewoning

Orsa Grönklitt

Midden-Zweden, Orsa

In het hoogseizoen ideaal voor families

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.8
Vakantiewoning

Skallerup Seaside Resort

Noord-Denemarken, Hjørring

Veel activiteiten, groot zwemparadijs en wellnesscentrum

7.8
Vakantiewoning

Hovden Høyfjellsenter

Zuid-Noorwegen, Hovden

Gelegen in een prachtig berglandschap van het Setesdal

Met de hond
Met de kinderen
7.8
Vakantiewoning

Jälluntofta Stugby
+

Zuid-Zweden, Unnaryd

In de bossen van Småland aan het Jallundenmeer

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit