Vroegboekkorting Duitsland

Op vakantie bij onze oosterburen

Vier je vakantie in Duitsland. Duitsland heeft veel te bieden voor allerlei soorten korte en langere vakanties. Ruige bossen, glooiende heuvels, spectaculaire bergtoppen, eeuwenoude steden, kastelen en de prachtige natuur in o.a. het Zwarte Woud, Beieren, de Moezel en het Sauerland. Naast de prachtige natuur heeft Duitsland ook indrukwekkende steden zoals Berlijn, Trier en Keulen en het historisch erfgoed dat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je vindt het allemaal tijdens een vakantie bij onze oosterburen. Een korte vakantie of autorondreis door het veelzijdige Duitsland biedt dan ook alle ingrediënten voor een prachtige vakantie dichtbij huis.

Zwarte Woud

Kom tot rust tijdens je vakantie in Duitsland in de bossen en bergen van het Zwarte Woud. Wandel langs prachtige watervallen, kloven en kleurrijke heidevelden. In Triberg vind je zelfs 7 watervallen met een totale lengte van 163 meter. Deze watervallen behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland. Geniet ook van de Schwarzwälder Kirsch of zoete kersenschnaps die bekend zijn uit deze regio. De dichte bossen, de helderblauwe meren en de fotogenieke stadjes van het Zwarte Woud nodigen je uit voor een actieve ontdekkingstocht. Wat dacht je van kanoën op de Titisee? Gaan de kinderen mee op reis? Sla dan een uitje naar het leukste pretpark van Europa, Europa Park, ook niet over.

Sauerland

Het Sauerland is voor veel Nederlanders de bekendste streek van Duitsland. Het Sauerland ligt dan ook minder dan 2 uur rijden van de Nederlandse grens. Daardoor is het een ideale bestemming voor een korte vakantie of een weekendje weg. Maar natuurlijk kan je het Sauerland ook goed combineren met de andere deelstaten tijdens een autorondreis door Duitsland. Ontdek in het Sauerland de prachtige kastelen en stuwmeren. Ook kan je er eindeloos veel wandelen en fietsen. Het wordt niet voor niets het Mekka voor wandelaars, natuurliefhebbers en mountainbikers genoemd. Dus vergeet vooral de fietsen niet mee te nemen op vakantie! Maar ook liefhebbers van musea, kunst en cultuur hoeven zich tijdens de vakantie in het Sauerland niet te vervelen.

Beieren

De Beierse dans, klederdracht, bergtoppen en wijnbergen. Het zijn slechts enkele voorbeelden die al eeuwenlang het beeld van Beieren vormen. Je vind er middeleeuwse dorpjes, besneeuwde bergtoppen, magische bossen en de bruisende wereldstad München. Breng een bezoek aan de schilderachtige plaatsjes Bamberg en Regensburg met gekleurde vakwerkhuisjes, die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Rij over de Romantische Straße, een van de mooiste autoroutes van Duitsland. En bezoek het wereldberoemde, sprookjesachtige Slot Neuschwanstein. Wandel over de bospaden in de omgeving van het kasteel en laat je betoveren door het prachtige landschap. De Beierse keuken staat bekend om zijn traditionele streekgerechten. Geniet van kaasspätzle, Beierse leverkaas, pruimenkoek of de Neurenbergse peperkoek.

Nog meer geliefde streken in Duitsland

Naast de bovenstaande regio’s, heeft Duitsland natuurlijk nog veel meer leuke regio’s om tijdens je vakantie te ontdekken. Het grootste merengebied, maar ook een flinke strook van de Duitse Oostzeekust, vind je in Mecklenburg Vorpommern, het gebied ten noorden van Berlijn. In de Eifel kan je een dagtocht maken naar de Geierlay hangbrug. De langste (maar liefst 360 meter!) en spectaculairste hangbrug van Duitsland. Ga lekker wandelen en fietsen in de vele natuurgebieden van Sachsen. Maar de regio Sachsen staat ook voor een rijke cultuur, de gezellige steden Dresden en Chemnitz en interessante bezienswaardigheden, zoals de zilvermijn in het stadje Freiberg.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit