Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Brändön Lodge

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - Zweden

Reiscode SEBRWABL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 2727
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Inclusief huskysafari en sneeuwscootersafari
  • Inclusief noorderlichtsafari en ijsvissen
  • Verblijf op basis van volpension

De kleinschalige, knusse lodge van Brändön ligt midden in de natuur, aan de kust van de Botnische Golf. Hier ga je de komende week genieten van rust, natuur en actieve excursies. Deze week ga je ijsvissen, een sneeuwscootertocht maken, mee op huskysafari en je gaat op zoek naar het noorderlicht tijdens een sneeuwschoenwandeling. Alle excursies maak je in kleine groepen, waardoor er veel aandacht voor je is. Daarnaast zijn alle maaltijden inbegrepen in de reis. De rust en ruimte zal je verbazen in dit prachtige gedeelte van Zweeds Lapland. Dit wordt een reis om nooit te vergeten!

Reiscode SEBRWABL
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 2727
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Vlucht Amsterdam/Brussel-Luleå met SAS. Transfer naar Luleå, Brändön Lodge. 7 overnachtingen.

Je verblijft in

Brändön Lodge

Bij de luchthaven van Luleå word je opgewacht en volgt een transfer van ca. 40 minuten uur naar Brändön Lodge. De Lodge ligt ten noorden van Luleå aan de Botnische Golf. Hier verblijf je de komende 7 nachten.

's Avonds wordt er in het restaurant van de lodge een 2-gangendiner geserveerd.

Brändön Lodge

Dag 2

IJsvissen.

Vandaag ga je ijsvissen! IJsvissen is een belangrijk onderdeel van het leven rond de Botnische Golf.

Je stapt in een grote slee die getrokken wordt door een sneeuwscooter, bestuurd door de gids. Je gaat de bevroren zee op en je leert over het leven van de Zweden in deze regio Je leert over de conditie van het ijs en hoe veilig het is om op de bevroren zee te staan. De gids laat zien hoe je een gat in het ijs boort en je hengel uitgooit. Meestal vang je baars of snoek. Tussendoor krijg je een Zweedse fika: een warme drank met een zoet broodje.

Je maakt deze dag gebruik van het ontbijt, lunch en 2-gangendiner in het restaurant van de lodge.

Inbegrepen excursies

IJsvissen vanuit Brändön Lodge

IJsvissen

Dag 3

Sneeuwscootersafari.

In de ochtend ga je mee op sneeuwscootersafari. Tijdens de 2 uur durende excursie neemt de gids je mee naar de mooiste plekken. Je rijdt door het besneeuwde bos en over de bevroren zee. Kijk onderweg uit naar elanden of rendieren.

Voor de lunch ben je weer terug bij de lodge. 's Middags kan je lekker uitrusten van dit avontuur, of maak een wandeling rond Brändön.

Je maakt deze dag gebruik van het ontbijt, lunch en 2-gangendiner in het restaurant van de lodge.

Sneeuwscootersafari

Zweden

Wanneer je lange wandelingen of kanotochten wilt maken zonder iemand tegen te komen, ga dan op vakantie naar Zweden. Rijdend over rustige wegen kom je langs gouden korenvelden, naald- en loofbossen, bermen vol bloemen en talloze meren. In het hele land zie je de traditionele, roodgeverfde houten huizen die met kleurige bloembakken zijn versierd. Vergeet vooral niet op het dorpsplein te stoppen voor zo'n overheerlijk Zweeds ijsje!

Bossen, meren en bergen

Er zijn talloze natuurreservaten in Zweden, die kunnen variëren van een weitje vol orchideeën, een plas met bijzondere watervogels of een stukje oerbos. Het zuiden is vrij vlak met een afwisseling van akkers en weiden, berken- en dennenbossen, meren en rivieren. Naar het noorden wordt het heuvelachtiger. Vooral tegen de grens met Noorwegen komen bergtoppen van boven de 1000 meter voor, die tot ver in het voorjaar bedekt zijn met sneeuw. Rond de poolcirkel gaat het landschap over in toendra met lage struiken en rendiermos. Tijdens wandeltochten is er goede kans op een ontmoeting met een eland, rendier of bever.

Stockholm

Stockholm wordt ook wel het Venetië van Scandinavië genoemd, niet alleen doordat het gebouwd is op 14 eilandjes maar ook door de sfeer. Het is een gezellige en stad met veel kunst en cultuur. Op het eiland Djurgården bevind zich een aantal musea waaronder Skansen, 's werelds oudste openluchtmuseum. Bezoek ook het Vasamuseum en bewonder het 17e eeuwse oorlogsschip Vasa of voor de kinderen het Junibacken waar de sprookjes van Astrid Lindgren levensecht worden uitgebeeld. Net buiten Stockholm ligt het Koninklijk Paleis Drottningholm. Wanneer je door de schilderachtige straatjes van Gamla Stan, de oude stad, wandelt waan je je in de Middeleeuwen. Hier bevinden zich talloze bijzondere boetiekjes, antiekwinkels en natuurlijk souvenirwinkels. De grootste winkelstraat is de Drottninggatan met veel kledingwinkels. Maar Stockholm is ook dynamisch met een trendy uitgaansleven, weids opgezet met brede promenades en bovenal geliefd, door de vriendelijke inwoners.

Cultuur

Wereldberoemd zijn de Gamla Stan van Stockholm, het openluchtmuseum Skansen en het ingenieuze sluizensysteem in het Göta Kanaal, evenals de leuke kinderattracties zoals Astrid Lindgrens Värld of het pretpark Liseberg. Maar volg ook eens zo'n bordje langs de weg naar een onbekende bezienswaardigheid. Het kunnen eeuwenoude muurschilderingen zijn in een idyllisch gelegen kerkje, een elandenval of een oude watermolen bij de rivier waar dertig jaar geleden de boeren nog in de rij stonden met karren vol graan.

Allemansrecht
Het allemansrecht is een typisch Zweeds fenomeen. Het houdt in dat je mag gaan en staan waar je wilt, mits een aantal regels in acht wordt genomen. Door de velden wandelen, over hekken klimmen of zomaar ergens gaan zwemmen is toegestaan zolang het geen overlast met zich meebrengt. Ook een vuurtje stoken, bijvoorbeeld bij een schuilhut voor wandelaars of bij een goede visstek, is toegestaan - behalve wanneer er door de droogte gevaar voor bosbrand bestaat.

Klimaat

Het zomerklimaat in Zuid- en Midden-Zweden is te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden.

Warme golfstroom
Denk aan een warme zomerdag in Zweden en je ligt in gedachten op een door de zon verwarmde, gladde rots waar het heldere water van de zee tegenaan kabbelt. De unieke Zweedse scherenkust bestaat uit duizenden eilandjes die het vasteland als een soort kraag omgeven. Dankzij de warme golfstroom heerst er een mild klimaat met in de zomer vele zonne-uren. Behalve zwemmen, zeilen en vissen tijdens je autovakantie kun je er rondslenteren door pittoreske vissersplaatsjes en koffie drinken op een gezellig terrasje aan de haven.

Winter in Zweden
In de winter schommelt de temperatuur tussen -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot onder de -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het meestal niet zo koud aan. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari, maart en april kenmerken zich door zeer stabiel, aangenaam winterweer. In Zweeds Lapland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen tussen de -10 en -30°C.

De schoonheid van winters Zweden zal je verbazen. De besneeuwde heuvels met uitgestrekte bossen en bevroren meren doen idyllisch aan. In dit winterlandschap zijn er voldoende mogelijkheden om te skiën of andere winterse activiteiten te beoefenen, zoals schaatsen of huskytochten. De skigebieden hebben uitstekende voorzieningen voor kinderen. Zweden is dan ook de familiebestemming bij uitstek.

Seizoen
Wij bieden onze zomervakanties aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Het winterseizoen loopt van half december t/m eind maart. Februari en maart zijn bij Scandinaviërs de populairste wintersportmaanden.

Noorderlicht in Zweden

In Zweden vind je 1 van de beste plekken om het noorderlicht te spotten: het Aurora Sky Station in Abisko. Tijdens onze bijzondere Aurora Borealisreis door Zweden en Noorwegen kom je langs Abisko, en ga je ook daadwerkelijk naar het Sky Station toe. Ook vanuit Kiruna heb je goede kansen om het noorderlicht in Zweden te spotten, bijvoorbeeld vanuit het IJshotel!

Zweden

Noord-Zweden

In Noord-Zweden wordt het landschap gedomineerd door duizenden meren, uitgestrekte taigabossen en woest stromende zalmrivieren. Naar het oosten wordt de taiga begrensd door de nog vrijwel onontdekte, afwisselende kust van de Botnische Golf met leuke havenstadjes zoals Sundsvall, Hudiksvall en Umeå. Richting de Noorse grens rijst een alpine bergrug op met bergtoppen en gletsjers van meer dan 2000 m hoog. Het land is dunbevolkt en een groot deel van de wegen zijn nog onverhard. De ideale vakantie bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars, sportvissers en vogelaars.

Botnische Golf

De Botnische Golf heeft een grillige kust met een afwisseling van stranden, kliffen en baaien en duizenden eilandjes. Langs de waterkant liggen pittoreske houten vissersdorpen. Dankzij de lange dagen waarop de zon amper ondergaat, telt de zomer hier gemiddeld meer zonuren dan in de rest van Zweden. De beste manier om de kuststreek te verkennen is door een toeristische kustroute of een gemarkeerd wandelpad te volgen. Ben je op reis met stoere kinderen, dan mag je de Skallberggrotten niet missen, een van de langste grottensystemen van het land, waar je met behulp van ladders doorheen klautert.

Höga Kusten

Sinds de dikke ijskap die in de ijstijd het land bedekte is verdwenen, komt het Scandinavische vasteland elk jaar een klein stukje omhoog. Nergens is dit zo goed te zien als langs de Höga Kusten, waar het land rijst met een snelheid van 80-100 cm per eeuw. Inhammen van de zee komen landinwaarts te liggen, eilanden worden heuveltoppen en in de verre toekomst zal de hele Botnische Golf boven water komen. Deze fascinerende streek staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, inclusief het Skuleskog Nationaal Park met de diepe kloof Slåttdalskrevan, waar het Högakustleden wandelpad doorheen loopt.

Zweeds Lapland

Zweeds Lapland is niet alleen het land van de rendierkuddes, maar ook van de intrigerende cultuur van de Samibevolking. Lapland is een land van extremen. In de zomer schijnt de zon vrijwel de klok rond, maar in de winter duurt de poolnacht zes weken en kan de temperatuur tot -40°C zakken. Jokkmokk, de hoofdstad van Zweeds Lapland, ligt op 5 km van de poolcirkel. De grootste bezienswaardigheid van Jokkmokk is het Ájtte Museum met een indrukwekkende tentoonstelling over de cultuur en geschiedenis van de Sami. Tijdens de beroemde wintermarkt in februari komen uit alle delen van Lapland de Sami in hun kleurige klederdracht naar Jokkmokk.

Kiruna

De stad ligt aan de voet van de berg Kirunavaara, een van de grootste ijzerertsmijnen ter wereld. Een ondergronds bezoek aan de mijn is in de zomer een must. Ongeveer 15 km van Kiruna ligt het dorp Jukkasjärvi, dat grote bekendheid geniet vanwege het ijshotel, dat er elk jaar in oktober wordt opgetrokken uit ijsblokken. Jukkasjärvi is een oude ontmoetingsplaats voor de Sami. Aan het eind van het dorp staat de houten kerk die dateert uit circa 1600.

Noord-Zweden

Zweedse Botnische Golf

De Botnische Golf heeft een grillige kust met een afwisseling van stranden, kliffen en baaien en duizenden eilandjes. Langs de waterkant liggen pittoreske houten vissersdorpen. Dankzij de lange dagen waarop de zon amper ondergaat, telt de zomer hier gemiddeld meer zonuren dan in de rest van Zweden. In Hälsingland zijn de prachtig gedecoreerde herenboerderijen in 2012 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn geplaatst.

Zweedse Botnische Golf

Amsterdam-Luleå, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Stockholm vlieg je naar Luleå in het noorden van Zweden. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Luleå

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Luleå, SAS

Luleå-Amsterdam, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Stockholm vlieg je naar Luleå in het noorden van Zweden. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Luleå

Bekijk een grotere afbeelding van Luleå-Amsterdam, SAS

Brussel-Luleå, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Stockholm vlieg je naar Luleå in het noorden van Zweden. Meer details

SAS, vlucht Brussel-Luleå

Bekijk een grotere afbeelding van Brussel-Luleå, SAS

Reisduur

8 dagen

Aantal personen

2 personen

Type accommodatie

vakantiewoning,Type A

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

€ 3024

3

4

5

6

7

8

9

€ 2755

10

11

12

13

14

15

16

€ 2727

17

18

19

20

21

22

23

€ 2727

24

25

26

27

28

29

30

€ 2727

31

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs SAS gebaseerd op het laagst beschikbare tarief.

Winter Adventure Brändön Lodge

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (T-klasse)
- Luchthavenbelasting ca. € 168 p.p.
- Ruimbagage 20 kg
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma
- Bad- en bedlinnenset
- Eindschoonmaak

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Toeslag alleen-gebruik sneeuwscooter € 90 p.p.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Tot 30 dagen voor vertrek conform de reguliere voorwaarden. Vanaf 30 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten.
- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Inbegrepen excursies

Huskysafari vanuit Brändön Lodge

Een huskysafari is een geweldige winterse activiteit! Vlakbij Brändön Lodge staat de kennel met 60 honden, die heel graag op pad willen. Nadat je informatie hebt gekregen over de tocht, de honden en de kennel, leer je samen met je slee-genoot hoe je de slee moet besturen. En dan ga je op pad! tijdens de rit zal de gids regelmatig stoppen en kan je van plek wisselen. De gids vertelt over de natuur en het gebied en aan ...

IJsvissen vanuit Brändön Lodge

Vandaag ga je ijsvissen! IJsvissen is een belangrijk onderdeel van het leven rond de Baltische Zee. Je stapt in een grote slee die getrokken wordt door een sneeuwscooter, bestuurd door de gids. Je gaat de bevroren Baltische Zee op en je leert over het leven van de Zweden rondom de bevroren zee. Je leert over de conditie van het ijs en hoe veilig het is om op de bevroren zee te staan. De gids laat zien hoe je een gat in ...

Noorderlicht sneeuwschoenwandeling inclusief diner vanuit Brändön Lodge

Vandaag ga je op zoek naar het noorderlicht op sneeuwschoenen! Je maakt een wandeling met gids door de bossen, op zoek naar het mooiste plekje voor het noorderlicht. Onderweg vertelt de gids over het noorderlicht en wat het beste moment is om dit te spotten. Ook vertelt de gids over het maken van een vuur in de sneeuw, over sporen van elanden en rendieren én het herkennen van sterren aan de hemel. Op het vuurtje wordt ...

Sneeuwscootersafari vanuit Brändön Lodge

Ontdek het landschap van Zweeds-Lapland en geniet van de ultieme vrijheid! Tijdens deze safari rijd je over bevroren meren, de bevroren zee van de Botnische Golf en door de bossen. Misschien zie je onderweg nog wel een eland of rendieren. Onderweg stop je voor een traditionele Zweedse fika (koffiepauze) bij een open vuur.

Optionele excursies

Hovercraft safari vanuit Brändön Lodge

Een unieke excursie! Je gaat met een hovercraft de bevroren Baltische Zee op om de fantastische archipel te ontdekken. Deze excursie wordt nergens anders in Zweeds Lapland aangeboden. Je gaat met de hovercraft over het ijs, tussen de eilanden door. Onderweg wordt er gestopt en krijg je de kans om over het ijs te lopen. De gids vertelt je alles over de omgeving en over de hovercraft. De grootte van de groep is maximaal 5. ...

Noorderlichtsafari inclusief 3-gangendiner vanuit Brändön Lodge

Een diner met kaarslicht op de bevroren zee: wat een avontuur! Vanuit het hotel stap je in een slede die wordt getrokken door een sneeuwscooter en ga je op pad naar de Aurora Hideaway. Binnen in het kleine restaurantje branden de kaarsen en is het lekker warm. De eerste gang is een heerlijke, warme soep. Daarna ga je naar buiten om het magische noorderlicht te spotten. Ondertussen wordt het diner verder bereid door de ...

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit