Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Noorderlicht in Luleå

5-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - Zweden

Reiscode SEHRNOLU
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 759
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 01-08-2022. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Inclusief noorderlichtsafari
  • Verblijf in kleinschalig hotel in het centrum van Luleå
  • Extra activiteiten bij te boeken, zoals sneeuwschoenwandelen

Het noorderlicht, of Aurora Borealis, is een uniek schouwspel dat in de wintermaanden bijzonder goed te zien is. De groene strepen variëren van smal en klein naar enorme dansende golven. Een droom voor velen om dit te zien! Tijdens deze korte vakantie vlieg je naar Luleå en verblijf je 4 nachten in een hotel in het centrum van de stad. Inbegrepen is een excursie om op zoek te gaan naar het magische noorderlicht. Daarnaast is er tijd om mee te gaan op andere spectaculaire winterse activiteiten. Ga mee schaatsen, sneeuwschoenwandelen of breng een bezoek aan het oude centrum van de stad. Kom naar Luleå en laat je overweldigen door natuurspektakel.

Reiscode SEHRNOLU
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 759
p.p.

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 01-08-2022. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Dag 1

Vlucht Amsterdam/Brussel-Luleå met SAS. Amber Hotel. 4 overnachtingen.

Je verblijft in

Hotel Amber

Na aankomst op de luchthaven van Luleå ga je naar het centrum van Luleå. Dit kan eenvoudig op eigen gelegenheid per taxi of met het openbaar vervoer. Het hotel ligt in het centrum van de stad op ongeveer 15 minuten rijden van de luchthaven. De komende 4 nachten verblijf je in het kleinschalige Amber Hotel in het centrum van de stad.

Optionele excursies

Huur winteruitrusting in Luleå

Amber Hotel

Dag 2

Noorderlichtsafari.

Na het uitgebreide ontbijt ga je Luleå verkennen. Deze prachtige stad is een echte parel. Breng een bezoek aan het historische Gammelstad. Met haar oude Zweedse huisjes in de witte sneeuw is dit een echte must see!

In de avond word je opgehaald bij je hotel en ga je met een kleine groep (max. 8 personen) op zoek naar het magische noorderlicht! De gids neemt je mee buiten de stad voor het beste plekje. Er wordt een vuur gemaakt en zittend op rendiervellen rond het vuur neem je een warm hapje en drankje en wacht je tot de lucht groen kleurt. Ondertussen vertelt de gids alles over het noorderlicht en de omgeving.

Inbegrepen excursies

Noorderlichtsafari vanuit Luleå

Noorderlicht

Dag 3 t/m 4

Dagen ter vrije besteding.

Deze dagen heb je alle tijd om op eigen gelegenheid te wandelen en te genieten van Luleå.

Luleå is gelegen aan de Botnische Golf. In de wintermaanden vriest de zee dicht en worden er schaatsbanen geveegd in en rondom de stad. Bind de schaatsen onder en trotseer het ijs. Je kan natuurlijk je eigen schaatsen meenemen, of met een excursie bijboeken waar schaatshuur is inbegrepen.

Ontdek meer van Zweeds Lapland en ga mee op excursie naar Storforsen Natuurreservaat. Of ontdek de natuur in de directe omgeving van Luleå en ga mee ijsvissen of sneeuwschoenwandelen. Alle excursies zijn onder leiding van een gids en de groep is nooit groter dan 8 personen. Zo krijg je veel persoonlijke aandacht.

's Avonds kan je heerlijk dineren in één van de gezellige restaurants die de stad rijk is.

Gamla Stan Luleå

Zweden

Wanneer je lange wandelingen of kanotochten wilt maken zonder iemand tegen te komen, ga dan op vakantie naar Zweden. Rijdend over rustige wegen kom je langs gouden korenvelden, naald- en loofbossen, bermen vol bloemen en talloze meren. In het hele land zie je de traditionele, roodgeverfde houten huizen die met kleurige bloembakken zijn versierd. Vergeet vooral niet op het dorpsplein te stoppen voor zo'n overheerlijk Zweeds ijsje!

Bossen, meren en bergen

Er zijn talloze natuurreservaten in Zweden, die kunnen variëren van een weitje vol orchideeën, een plas met bijzondere watervogels of een stukje oerbos. Het zuiden is vrij vlak met een afwisseling van akkers en weiden, berken- en dennenbossen, meren en rivieren. Naar het noorden wordt het heuvelachtiger. Vooral tegen de grens met Noorwegen komen bergtoppen van boven de 1000 meter voor, die tot ver in het voorjaar bedekt zijn met sneeuw. Rond de poolcirkel gaat het landschap over in toendra met lage struiken en rendiermos. Tijdens wandeltochten is er goede kans op een ontmoeting met een eland, rendier of bever.

Stockholm

Stockholm wordt ook wel het Venetië van Scandinavië genoemd, niet alleen doordat het gebouwd is op 14 eilandjes maar ook door de sfeer. Het is een gezellige en stad met veel kunst en cultuur. Op het eiland Djurgården bevind zich een aantal musea waaronder Skansen, 's werelds oudste openluchtmuseum. Bezoek ook het Vasamuseum en bewonder het 17e eeuwse oorlogsschip Vasa of voor de kinderen het Junibacken waar de sprookjes van Astrid Lindgren levensecht worden uitgebeeld. Net buiten Stockholm ligt het Koninklijk Paleis Drottningholm. Wanneer je door de schilderachtige straatjes van Gamla Stan, de oude stad, wandelt waan je je in de Middeleeuwen. Hier bevinden zich talloze bijzondere boetiekjes, antiekwinkels en natuurlijk souvenirwinkels. De grootste winkelstraat is de Drottninggatan met veel kledingwinkels. Maar Stockholm is ook dynamisch met een trendy uitgaansleven, weids opgezet met brede promenades en bovenal geliefd, door de vriendelijke inwoners.

Cultuur

Wereldberoemd zijn de Gamla Stan van Stockholm, het openluchtmuseum Skansen en het ingenieuze sluizensysteem in het Göta Kanaal, evenals de leuke kinderattracties zoals Astrid Lindgrens Värld of het pretpark Liseberg. Maar volg ook eens zo'n bordje langs de weg naar een onbekende bezienswaardigheid. Het kunnen eeuwenoude muurschilderingen zijn in een idyllisch gelegen kerkje, een elandenval of een oude watermolen bij de rivier waar dertig jaar geleden de boeren nog in de rij stonden met karren vol graan.

Allemansrecht
Het allemansrecht is een typisch Zweeds fenomeen. Het houdt in dat je mag gaan en staan waar je wilt, mits een aantal regels in acht wordt genomen. Door de velden wandelen, over hekken klimmen of zomaar ergens gaan zwemmen is toegestaan zolang het geen overlast met zich meebrengt. Ook een vuurtje stoken, bijvoorbeeld bij een schuilhut voor wandelaars of bij een goede visstek, is toegestaan - behalve wanneer er door de droogte gevaar voor bosbrand bestaat.

Klimaat

Het zomerklimaat in Zuid- en Midden-Zweden is te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden.

Warme golfstroom
Denk aan een warme zomerdag in Zweden en je ligt in gedachten op een door de zon verwarmde, gladde rots waar het heldere water van de zee tegenaan kabbelt. De unieke Zweedse scherenkust bestaat uit duizenden eilandjes die het vasteland als een soort kraag omgeven. Dankzij de warme golfstroom heerst er een mild klimaat met in de zomer vele zonne-uren. Behalve zwemmen, zeilen en vissen tijdens je autovakantie kun je er rondslenteren door pittoreske vissersplaatsjes en koffie drinken op een gezellig terrasje aan de haven.

Winter in Zweden
In de winter schommelt de temperatuur tussen -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot onder de -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het meestal niet zo koud aan. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari, maart en april kenmerken zich door zeer stabiel, aangenaam winterweer. In Zweeds Lapland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen tussen de -10 en -30°C.

De schoonheid van winters Zweden zal je verbazen. De besneeuwde heuvels met uitgestrekte bossen en bevroren meren doen idyllisch aan. In dit winterlandschap zijn er voldoende mogelijkheden om te skiën of andere winterse activiteiten te beoefenen, zoals schaatsen of huskytochten. De skigebieden hebben uitstekende voorzieningen voor kinderen. Zweden is dan ook de familiebestemming bij uitstek.

Seizoen
Wij bieden onze zomervakanties aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Het winterseizoen loopt van half december t/m eind maart. Februari en maart zijn bij Scandinaviërs de populairste wintersportmaanden.

Noorderlicht in Zweden

In Zweden vind je 1 van de beste plekken om het noorderlicht te spotten: het Aurora Sky Station in Abisko. Tijdens onze bijzondere Aurora Borealisreis door Zweden en Noorwegen kom je langs Abisko, en ga je ook daadwerkelijk naar het Sky Station toe. Ook vanuit Kiruna heb je goede kansen om het noorderlicht in Zweden te spotten, bijvoorbeeld vanuit het IJshotel!

Zweden

Noord-Zweden

In Noord-Zweden wordt het landschap gedomineerd door duizenden meren, uitgestrekte taigabossen en woest stromende zalmrivieren. Naar het oosten wordt de taiga begrensd door de nog vrijwel onontdekte, afwisselende kust van de Botnische Golf met leuke havenstadjes zoals Sundsvall, Hudiksvall en Umeå. Richting de Noorse grens rijst een alpine bergrug op met bergtoppen en gletsjers van meer dan 2000 m hoog. Het land is dunbevolkt en een groot deel van de wegen zijn nog onverhard. De ideale vakantie bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars, sportvissers en vogelaars.

Botnische Golf

De Botnische Golf heeft een grillige kust met een afwisseling van stranden, kliffen en baaien en duizenden eilandjes. Langs de waterkant liggen pittoreske houten vissersdorpen. Dankzij de lange dagen waarop de zon amper ondergaat, telt de zomer hier gemiddeld meer zonuren dan in de rest van Zweden. De beste manier om de kuststreek te verkennen is door een toeristische kustroute of een gemarkeerd wandelpad te volgen. Ben je op reis met stoere kinderen, dan mag je de Skallberggrotten niet missen, een van de langste grottensystemen van het land, waar je met behulp van ladders doorheen klautert.

Höga Kusten

Sinds de dikke ijskap die in de ijstijd het land bedekte is verdwenen, komt het Scandinavische vasteland elk jaar een klein stukje omhoog. Nergens is dit zo goed te zien als langs de Höga Kusten, waar het land rijst met een snelheid van 80-100 cm per eeuw. Inhammen van de zee komen landinwaarts te liggen, eilanden worden heuveltoppen en in de verre toekomst zal de hele Botnische Golf boven water komen. Deze fascinerende streek staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, inclusief het Skuleskog Nationaal Park met de diepe kloof Slåttdalskrevan, waar het Högakustleden wandelpad doorheen loopt.

Zweeds Lapland

Zweeds Lapland is niet alleen het land van de rendierkuddes, maar ook van de intrigerende cultuur van de Samibevolking. Lapland is een land van extremen. In de zomer schijnt de zon vrijwel de klok rond, maar in de winter duurt de poolnacht zes weken en kan de temperatuur tot -40°C zakken. Jokkmokk, de hoofdstad van Zweeds Lapland, ligt op 5 km van de poolcirkel. De grootste bezienswaardigheid van Jokkmokk is het Ájtte Museum met een indrukwekkende tentoonstelling over de cultuur en geschiedenis van de Sami. Tijdens de beroemde wintermarkt in februari komen uit alle delen van Lapland de Sami in hun kleurige klederdracht naar Jokkmokk.

Kiruna

De stad ligt aan de voet van de berg Kirunavaara, een van de grootste ijzerertsmijnen ter wereld. Een ondergronds bezoek aan de mijn is in de zomer een must. Ongeveer 15 km van Kiruna ligt het dorp Jukkasjärvi, dat grote bekendheid geniet vanwege het ijshotel, dat er elk jaar in oktober wordt opgetrokken uit ijsblokken. Jukkasjärvi is een oude ontmoetingsplaats voor de Sami. Aan het eind van het dorp staat de houten kerk die dateert uit circa 1600.

Noord-Zweden

Zweedse Botnische Golf

De Botnische Golf heeft een grillige kust met een afwisseling van stranden, kliffen en baaien en duizenden eilandjes. Langs de waterkant liggen pittoreske houten vissersdorpen. Dankzij de lange dagen waarop de zon amper ondergaat, telt de zomer hier gemiddeld meer zonuren dan in de rest van Zweden. In Hälsingland zijn de prachtig gedecoreerde herenboerderijen in 2012 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn geplaatst.

Zweedse Botnische Golf

Luleå-Amsterdam, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Stockholm vlieg je naar Luleå in het noorden van Zweden. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Luleå

Bekijk een grotere afbeelding van Luleå-Amsterdam, SAS

Amsterdam-Luleå, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Stockholm vlieg je naar Luleå in het noorden van Zweden. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Luleå

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Luleå, SAS

Luleå-Brussel, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Stockholm vlieg je naar Luleå in het noorden van Zweden. Meer details

SAS, vlucht Brussel-Luleå

Bekijk een grotere afbeelding van Luleå-Brussel, SAS

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (T-klasse)
- Luchthavenbelasting ca. € 160 p.p.
- Ruimbagage 20 kg
- 4 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Noorderlichtsafari vanuit Luleå

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Inbegrepen excursies

Noorderlichtsafari vanuit Luleå

In de avond word je opgehaald bij je hotel en ga je met een kleine groep (max. 8 personen) op zoek naar het magische noorderlicht! De gids neemt je mee buiten de stad voor het beste plekje. Er wordt een vuur gemaakt en zittend op rendiervellen rond het vuur neem je een warm hapje en drankje en wacht je tot de lucht groen kleurt. Ondertussen vertelt de gids alles over het noorderlicht en de omgeving.

Optionele excursies

Bezoek aan Gammelstad vanuit Luleå

Gammelstad, het oude stadscentrum, ligt op ca. 10 km van het centrum van Luleå en het staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Met deze excursie haalt de gids je op bij je hotel en vertelt de gids alles over deze historische plek. Het oude kerkdorpje is ca. 400 jaar oud en heeft een hoge historische waarde. De gids neemt je lopend mee door de smalle straatjes en langs de rode huisjes die nog steeds hetzelfde zijn als ...

Bezoek Storforsen Natuurreservaat vanuit Luleå

Ga mee met deze dagexcursie naar het Storforsen Natuurreservaat en geniet van het uitzicht over de Pite rivier. Deze kolkende rivier is 400 km lang en eindigt in de Baltische Zee. In de winter bevriest deze rivier! Door de stroming kolkt het water over de bomen en omgeving, waardoor je een uniek winterlandschap ziet. Tijdens deze excursie vertelt de gids alles over dit park en er wordt gekeken naar sporen van herten, ...

Fatbiken vanuit Luleå

Je laat de stad achter je en ontdekt de natuur rondom Luleå op de fatbike. Door de grote, zachte banden kan je eenvoudig door de sneeuw fietsen. Je volgt een route door de bossen en onderweg wordt er gestopt bij mooie uitzichtpunten. Halverwege wordt er koffie of thee geserveerd bij een warm, knisperend vuur.

Huur winteruitrusting in Luleå

Bij de excursies van Luleå is winterkleding niet inbegrepen. Mocht je zelf geen goede winterkleding hebben, dan heb je de mogelijkheid dit te huren. De kleding zal klaarliggen in het hotel en is tijdens je verblijf te gebruiken.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit