Actieve vakanties

Kanovakanties

3- of 7-daagse individuele kanotochten - Zweden

5 personen
vanaf 
€ 119
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Kanovaren over meren en rivieren
  • Wild kamperen op privé-eilandjes
  • Professioneel kanocentrum

Kanoën is puur natuur: wild kamperen op de oevers van je privé-eiland, zwemmen in glasheldere meren en genieten van de lange zomeravonden bij een kampvuur. Het Glaskogen natuurgebied in de provincie Värmland is hét kanogebied van Zweden. Talloze meren, rivieren en beekjes staan hier met elkaar in verbinding. Voeg hierbij de prachtige ongerepte natuur en het is het perfecte recept voor een actieve kanovakantie in Zweden.

5 personen
vanaf 
€ 119
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

1. Fåfängen:

3-daagse tocht.

Een lichte tocht die ca. 45 km ten noorden van Arvika begint (het laatste gedeelte van de Jösse Älv Tocht). Op deze tocht is de kans groot dat je bevers ziet. Het hoogteverschil is 72 m en de totale lengte bedraagt 45 km. Je kan op 2 plaatsen proviand inslaan.
7 Landtransporten, ca. 75 m – 700 m.

1. Fåfängen:

2. Koppom:

3-daagse tocht.

Deze eenvoudige tocht is zeer geschikt voor families en is het laatste gedeelte van de Köla Älv Tocht. Het hoogteverschil is 70 m. De lengte bedraagt 50 km. Tijdens deze tocht kan je op 4 plaatsen proviand inslaan.
2 Landtransporten, ca. 300 m – 4,5 km.

2. Koppom:

3. Glaskogen:

7-daagse tocht.

Een schitterende tocht door het natuurreservaat Glaskogen. Kano-ervaring is niet noodzakelijk, maar de landtransporten zijn wat langer en zwaarder dan bij de andere tochten. Het zuidoostelijk deel van het meer Stora Gla heeft veel kleine rotsen en eilandjes. In het reservaat zijn talrijke bevers, elanden en vogels. Het hoogteverschil op de route is 160 m en de totale lengte is 100 km. Proviand is alleen te koop in het midden van het reservaat.
8 Landtransporten, ca. 250 m – 5 km.

3. Glaskogen:

Zweden

Een wintervakantie in Zweden is sneeuw- en ijspret. Skiën en snowboarden op rustige pistes, schaatsen op spiegelgladde meren en langlaufen door de heuvels. De bossen intrekken op sneeuwschoenen, of op de slede met kwispelende husky's ervoor. Leren hoe je vissen onder het ijs naar boven hengelt. Met z’n allen aan de warme chocomel in een witte wereld. Je spierpijn op laten lossen in een met hout gestookte sauna. Gezellig bij de open haard in je knusse stuga. En met een beetje geluk het noorderlicht zien. Een vakantie in Zweden is voor iedereen.

Voor iedereen korter dan 250 centimeter

Zweden is van alle seizoenen en voor iedereen, maar kleine mensen zijn hier wel extra belangrijk. Kijk maar naar Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en Karlsson. Gelukkig kan je gemakkelijk bij je helden op bezoek. Zweden is dichtbij, zeker als je de ferry neemt en helemaal uitgerust van boord gaat op je vakantiebestemming. Of je gaat met het vliegtuig. Op een paar uurtjes vliegen land je midden in Zweden waar je zo in je huurauto stapt. Zweden ligt aan je voeten, klaar voor je eigen vakantieavontuur!

De zon op je gezicht

Een zomervakantie in Zweden is buiten zijn in de zon. Een duik nemen in een van de duizenden meren. De zuivere lucht inademen. Door de mossige bossen struinen, snoepend van de bessen en wilde aardbeien. Kegelvormige termietenheuvels bestuderen. Oog in oog staan met een eland. Onderweg in de auto de hoge blauwe luchten met spannende wolken bewonderen. Tot laat in de avond buiten in een hangmat, donzig van een dag aan het water.

Zweden

Midden-Zweden

Bij een vakantie in Midden-Zweden denk je waarschijnlijk meteen aan de hoofdstad Stockholm. Maar een vakantie in het centrale deel van Zweden heeft je veel meer te bieden. Je vindt hier rood geschilderde houten huizen en eindeloze bossen waardoor rivieren slingeren. Het water van de honderden meren is zo zuiver dat je het kan drinken. Er wonen weinig mensen en nergens komen zoveel elanden, dassen en bevers voor als hier. Op vakantie in Midden-Zweden maak je mooie wandelingen door eindeloze bossen of kanotochten op al het water dat hier stroomt.

Het hart van Zweden

Värmland en Dalarna vormen het hart van Zweden. Overal staan de typisch Zweedse roodhouten huizen met witte raamkozijnen. De trap naar de veranda is in de zomer met bloembakken versierd. In de streek rond het Siljan-meer beschilderen ambachtslieden de beroemde Dalapaardjes met de hand. Met kinderen bezoek je natuurlijk de Kerstman in Tomteland bij Gesunda. Daar wonen ook ondeugende trollen en elven die je de trollentaal leren.

Het mooie buitenleven

In de prachtige, afwisselende natuur zijn veel en goed gemarkeerde wandel- en kanoroutes. Moerassen zijn toegankelijk via houten vlonders. Wanneer je een heleboel doorgeknaagde berkenbomen langs de waterkant ziet liggen, dan weet je het wel: hier is een beverkolonie aan het werk geweest. Op je wandel- en kanotochten kom je allerlei bessensoorten, wilde aardbeien en frambozen tegen die je naar hartenlust mag plukken. De meest geliefde soort is de hjortron, een oranje moerasbraam die vrij zeldzaam is.

Bergtoppen tegen de grens met Noorwegen

In Noord-Dalarna komen bergtoppen van 1000 tot 1800 meter hoog voor die tot ver in het voorjaar bedekt zijn met sneeuw. In het Fulufjället Nationaal Park nabij het plaatsje Idre wandel je naar de hoogste waterval van Zweden, de Njupeskär. Aan de voet van de waterval duiken waterspreeuwen in en uit het ijskoude water. Je ziet, er is heel veel te zien en beleven op vakantie in Midden-Zweden.

Midden-Zweden

Color Line Kiel-Oslo

Als je met je eigen auto naar Noorwegen wilt rijden maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten: - Shopping mall - Zwembad - Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Color Line Kiel-Oslo

Stena Line Frederikshavn-Oslo

In het noorden van Denemarken ligt Frederikshavn (Utrecht ca. 960 km /10 uur rijden), vanwaar je rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad Oslo kan varen. Aan boord van de Stena Saga vind je een buffetrestaurant en à la carte restaurant, diverse bars, tax-free shop en een bioscoop. De route Frederikshavn - Oslo is in de meeste gevallen een dagafvaart. De route Oslo - Frederikshavn is altijd een nachtafvaart. Meer details

Stena Line, overtocht Frederikshavn-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Stena Line Frederikshavn-Oslo

Stena Line Kiel-Göteborg

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop, een winkel en in het hoogseizoen ook een dancing. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Stena Line Kiel-Göteborg

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

€ 179

4

5

6

€ 179

7

8

9

10

€ 179

11

12

13

€ 179

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Kanovakanties

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Optionele excursies

Kanovakanties extra's

Bij de kanovakanties is het mogelijk om een keukenuitrusting, proviandkist, kooktoestel, tent, slaapzak, matje en extra kanostoel (voor de 3e persoon) toe te voegen aan de boeking.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8
Aantal beoordelingen 24

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit