Met z'n tweeën
Actieve vakanties

Spectaculair Spitsbergen

5-daagse vakantie met verblijf in hotel - Spitsbergen, Noorwegen

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 1049
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Twee spectaculaire excursies inbegrepen
  • Ontdek Spitsbergen en kies je eigen seizoen
  • Longyearbyen als gemoedelijke uitvalsbasis

Ontdek Spitsbergen door het hele jaar heen en maak bijzondere herinneringen. Ga op zoek naar het noorderlicht in de donkere en sfeervolle wintermaanden. Ervaar de extra energie tijdens de periode van de middernachtzon in de zomer. Of beleef winterse avonturen in de sneeuw in het voorjaar. Je verblijft 3 nachten in het karakteristieke Coal Miners´ Cabins. Deze unieke accommodatie is een ideale uitvalsbasis om de spectaculaire natuur rondom Spitsbergen te ontdekken. In elk jaargetijde zijn 2 excursies inbegrepen.

Hier overnacht je

Je verblijft 1 nacht in Thon Hotel Opera in Oslo en 3 nachten in Coal Miners' Cabins in Longyearbyen op basis van logies/ontbijt.

Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 1049
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Vlucht Amsterdam-Oslo met SAS. Oslo, Thon Hotel Opera. 1 overnachting.

Je verblijft in

Thon Hotel Opera

Voordat je doorvliegt naar Spitsbergen overnacht je in Oslo. Het hotel is naast het station gelegen en is dus makkelijk te bereiken met de Flytoget. De hoge snelheidstrein die je in 19 minuten vanaf de luchthaven naar de stad brengt. Beklim het Opera gebouw, bekijk de schilderwerken van Munch, leer meer over poolexpedities in het Fram Museum of ga mee op een ontspannen fjordcruise.

Ekeberg park

Dag 2 t/m 4:

Vlucht Oslo-Longyearbyen met SAS. Lonyearbyen, Coal Miners' Cabins. 3 overnachtingen. Catamarantocht naar Pyramiden en Longyearbyen in een notendop (inbegrepen).

Je verblijft in

Coal Miners' Cabins

Het is een bijzonder moment als de landing naar Longyearbyen wordt ingezet. Je bent tot ver voorbij de poolcirkel gevlogen en dichterbij de noordpool kun je niet landen. Je verblijft 3 nachten in het ongerepte, ruige en stille landschap van Spitsbergen. Met een catamaran bezoek je Pyramiden en je leert veel over de (mijn)historie en soevereiniteit van Spitsbergen tijdens de twee inbegrepen excursies. Kijk ook eens naar de overige excursiemogelijkheden en ga op bezoek bij een walruskolonie. Of beleef een gezellige avond in een replica van de hut van Willem Barentz. Geniet 's avonds van een heerlijke maaltijd en drink een (lokaal gebrouwen) biertje in de bar van je accommodatie en deel de geweldige ervaringen met de locals of andere reizigers.

Dag 2 t/m 4:

Dag 5:

Vlucht Longyearbyen-Amsterdam (via Oslo) met SAS.

Dag 5:

Noorwegen

In Noorwegen vier je vakantie in een van de mooiste landen ter wereld. Alles waar je naar verlangt op vakantie vind je hier. En meer. Dit is het land van de overtreffende trap. Hier zijn fjorden die diepe happen uit de kust nemen. De mythische poolcirkel. De middernachtszon die ervoor zorgt dat je wel door wil blijven gaan. De grootste lichtshow ter wereld: het noorderlicht. Noorwegen heeft het allemaal. Het is stoer en ruig, maar ook lieflijk en vriendelijk. Besluit je eenmaal te gaan, dan ga je waarschijnlijk vaker. Want een vakantie in Noorwegen is betoverend in elk seizoen.

Natuur en avontuur

Als je voor het eerst op vakantie naar Noorwegen gaat, zijn de fjorden waarschijnlijk je reisdoel. De steile kliffen die het water induiken, de watervallen en de boerderijen die tegen de wanden lijken vastgeplakt. Vanaf het water heb je een perfect uitzicht op al dit moois. Maar Noorwegen is zoveel meer. Het dramatische berglandschap van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen, of het onwereldse Hardangervidda plateau. Oog in oog staan met een muskusos of een eland. Een huskytocht maken door een sneeuwwit landschap. Jagen op het noorderlicht. De onwerkelijke eerste aanblik van de Lofoten. Naast de spectaculaire natuur heeft Noorwegen ook een bruisend cultureel leven. Een stad als Oslo is een uitstekende bestemming voor een citytrip. Duik in de geschiedenis op zoek naar de Vikingen. Reis mee met grote avonturiers als Amundsen en Nansen. En ook al ben je in de stad, je merkt tijdens je vakantie in Noorwegen dat de natuur altijd dichtbij is.

Noorwegen

Oost-Noorwegen

Tijdens je vakantie in Oost-Noorwegen, breng je zeker een bezoek aan Oslo. De hoofdstad van Noorwegen is een aangename plaats voor een citytrip en een eerste kennismaking met de Noorse cultuur. Kom je met de auto via Zweden, dan doet het landschap Nederlands aan. In deze regio, Ostfold genaamd, is het vlak. Je vindt hier veel landbouwbedrijven en andere bedrijvigheid die zich richt op het achterland van Noorwegen. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat hier 4000 jaar geleden al boeren waren die de grond bewerkten. Dit deden ze vooral ten oosten van de rivier de Glomma. Deze rivier was in latere tijden de belangrijkste transportroute van hout naar het Oslofjord. Geschiedenis en cultuur komen samen tijdens je vakantie in Oost-Noorwegen.

De wildernis van Noorwegen

Ga je omhoog langs de grens met Zweden, dan kom je in de provincie Hedmark terecht. Naast de ongerepte natuur vind je hier ook veel aangelegde bossen. De regio staat bekend als de wildernis van Noorwegen. Maak een wandeling over de Gamle Kongeveg (Old Kings Road) of ga een dag naar het mijnstadje Røros dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Nog verder naar het noorden, tussen Røros en het wintersportplaatsje Trysil, ligt een van de grootste meren van Noorwegen: Femund. Omdat het zo bosrijk en rustig is, vind je hier veel dieren waaronder elanden en rendieren. Het hele gebied Femundsmarka heeft de status van nationaal park. Een vakantie in Oost-Noorwegen is een combinatie van cultuur en natuur.

Oost-Noorwegen

Spitsbergen

Spitsbergen ligt aan de rand van het noordpoolgebied. De eilandengroep wordt door de Noren Svalbard genoemd, wat ‘koude kust’ betekent. Spitsbergen werd in 1596 ontdekt door de Hollander Willem Barentsz. Plaatsnamen als Amsterdamøya en Smeerenburg herinneren nog aan de tijd van de Nederlandse walvisvaarders. Tegenwoordig kun je in hun kielzog een expeditie naar Spitsbergen maken om zelf naar walvissen, ijsberen en walrussen te speuren. Dag en nacht, want tussen 18 april en 21 augustus gaat de zon op Spitsbergen niet onder!

West-Spitsbergen

De westkust heeft een alpine karakter met hoge bergen en gletsjers die uitmonden in diepe fjorden. Zoals de Hornsundfjord waar veel gletsjers op uitkomen, de Magdalenefjord met graven van walvisvaarders en de Liefdefjord onderaan de Monaco Gletsjer. Dankzij de warme Golfstroom heeft de westkust een milder klimaat en een rijk planten- en dierenleven. De ca. 2500 inwoners wonen bijna allemaal in Longyearbyen. IJsberen, rendieren en poolvossen worden regelmatig gezien, evenals robben, walvissen, walrussen en duizenden vogels.

Oost-Spitsbergen

Geen spitse bergen van graniet maar vlakke, brede bergtoppen en uitgestrekte toendra’s en gletsjers bepalen het landschap. Het is hier kouder, de warme Golfstroom heeft geen invloed meer. Het grote eiland Nordaustlandet is voor meer dan 80% bedekt met ijs. De zee rondom is nog tot ver in de zomer onbegaanbaar door pakijs. De Hinlopenstraat, tussen het hoofdeiland en Nordaustlandet in, ontdooit het eerst. Hier vaar je langs loodrechte kliffen waarop duizenden zeekoeten nestelen. Verder zijn er allerlei robben, walrussen en ijsberen te zien. Het meest oostelijke eiland Kvitøya is bedekt met een 400 m dikke laag sneeuw.

Bjørnøya en Moffen

Bjørnøya (bereneiland) is het zuidelijkste eiland, gelegen halverwege Spitsbergen en de Noordkaap in Noorwegen. Er broeden honderdduizenden zeekoeten op de rotsen. Moffeneiland is een klein, vlak grinteiland voor de noordkust van Spitsbergen en dé plek om walrussen te fotograferen. Het eiland ligt dicht bij de 80ste breedtegraad, aan de rand van het Noordpoolgebied, aanleiding voor een borrel in het licht van de middernachtzon!

Beste reistijd en vaarroutes

Expeditiecruises naar Spitsbergen zijn mogelijk van juni tot eind september. De routes liggen nooit 100% vast. Soms moet van de geplande route afgeweken worden door slechte weers- of ijsomstandigheden en soms blijft men ergens langer omdat er wild te zien is op de oever of walvissen op zee.

Hurtigruten

Rondreizen in Spitsbergen betekent vooral varen langs rotswanden, fjorden en ijsmassa\'s, waarbij er vanaf het schip excursies aan wal gemaakt worden met behulp van zodiacs, gemotoriseerde rubberboten. Het gezelschap aan boord van alle schepen is internationaal en de voertaal Engels. Zie voor een beschrijving van de schepen de betreffende pagina\'s. Alle schepen voldoen aan strenge veiligheidsnormen en zijn voorzien van moderne communicatiemiddelen.

Een dag aan boord
De sfeer aan boord is ontspannen en informeel. De brug, dé plek om het arctische landschap voorbij te zien glijden, is 24 uur per dag toegankelijk. Vanaf het dek kun je het ijs horen kraken of een ijsbeer op een ijsschots spotten. Roken mag alleen op het achterdek. Gemiddeld wordt er twee keer per dag met de zodiac op uitgetrokken, maar dit kan ook \'s avonds nog extra gedaan worden: het wordt immers niet donker. Van de passagiers wordt verwacht dat zij sportief en fit genoeg zijn om in zodiacs te klimmen en te wandelen over ongebaande wegen.

Spitsbergen

SAS Amsterdam-Longyearbyen

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo of Oslo en Tromsø vlieg je naar Longyearbyn, de hoofdstad van het Noorse eiland Spitsbergen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Longyearbyen

Bekijk een grotere afbeelding van SAS Amsterdam-Longyearbyen

Reisduur

5 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1049

2

€ 1059

3

€ 1059

4

€ 1059

5

€ 1059

6

€ 1049

7

€ 1049

8

€ 1049

9

€ 1059

10

€ 1059

11

€ 1059

12

€ 1059

13

€ 1049

14

€ 1049

15

€ 1049

16

€ 1059

17

€ 1059

18

€ 1059

19

€ 1059

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Bijzonderheden

inbegrepen prijs SAS gebaseerd op het laagst beschikbare tarief.

Spectaculair Spitsbergen

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (T-klasse) · luchthavenbelasting ca. € 211 p.p. · ruimbagage 23 kg · 4 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt · activiteiten volgens programma.

Extra voordeel

reisgids.

Overige info

CO2-compensatie van het vervoer is inbegrepen.

Inbegrepen excursies

Catamarantocht naar Pyramiden

Breng een bezoek aan het Russische spookstadje Pyramiden. In een comfortabele catamaran ga je op snelheid naar deze oude Russische mijnstad, die al ruim 20 jaar verlaten is. Het is een fascinerende aanblik als je al die verlaten gebouwen in de ruige natuur aanschouwd. Je wordt rondgeleid door een Russische gids en zal enkele gebouwen van binnen kunnen bekijken. Ook zie je onderweg nog het scheepswrak bij Skansbukta en de ...

Longyearbyen in een notendop

Leer alle wetenswaardigheden over Longyearbyen en Spitsbergen van een lokale expert. Tijdens een 2 uur durende rit wordt je langs alle attracties gereden. Je geniet van mooie uitzichten vanaf mijn nummer 7 bij de Adventdalen. Kijk goed of je onderweg de Svalbard rendier ziet. Je gaat langs de Global Seed Vault. De gids woont vaak al zijn hele leven op Spitsbergen, dus dit is het juiste moment om alles te weten te komen ...

Optionele excursies

Arctic Wilderness-avond in Camp Barentsz

Beleef een gezellige en interessante avond in Camp Barentsz. Op ongeveer 5 km van Longyearbyen verblijf je 3 uur middenin de wildernis. Je hebt een vrij uitzicht op de Isfjorden en Adventdalen. Kijk goed uit naar de Svalbard rendieren, die je hier veel ziet. De gastheer zal je hartelijk welkom heten en veel interessante informatie geven over ijsberen en het verhaal van Willem Barentsz.

Bezoek aan mijn nummer 3

Stap in Longyearbyen op de bus naar mijn nummer 3, net als de mijnwerkers dat ook deden in de jaren 80. Het is een essentiële beleving van de historie van Longyearbyen, die je niet mag missen tijdens je verblijf. Je beleeft een dag van de mijnwerkers en bezoekt alle locaties in de mijn, van de kantine naar de werkplaats tot aan de mijnschachten, waar je je eigen stukje steenkool kan uitzoeken.

Walrussafari

Ga mee op deze boottrip en bekijk de walrussen kolonie op Prins Karls Forland Eiland van dichtbij. Deze enorme dieren liggen vaak op dezelfde plek en zijn daarom makkelijk te spotten. Je reist met een comfortabele boot met een panoramisch uitzicht op de omgeving. Bij de walruskolonie geniet je van een lunch en een warm drankje. Als de weerconditie het toelaat vaar je een van de gletsjers op de route.

Wandeling naar Trollsteinen over de Lars gletsjer

Maak een onvergetelijke wandeling van zeeniveau naar 849 m hoogte. Geniet van spectaculaire uitzichten op de Isfjorden en Longyearbyen. Via de Lars gletsjer beklim je de top van de Trollsteinen. Het uitzicht is verbluffend mooi met de weidse natuur en tientallen bergtoppen in een groot panorama.

Extra informatie

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.5
Aantal beoordelingen 2

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit