Met z'n tweeën

Funken Lodge

Midden-Spitsbergen Longyearbyen

Hotel met 88 kamers
Gratis WIFI
vanaf 
€ 152
p.p.p.n.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Modern en sfeervol boutique hotel
  • Prachtig uitzicht vanuit het restaurant
  • Kom volledig tot rust in deze unieke ambiance

Funken Lodge is de nieuwste aanwinst in Longyearbyen. Een modern ingericht designhotel met een hoogstaande service. Je geniet van een heerlijk ontbijt of diner in het restaurant met een panoramauitzicht over Longyearbyen en de Isfjorden. Voor net dat beetje meer luxe en comfort na een dag vol activiteiten kies je voor dit hotel.

Hotel met 88 kamers
Gratis WIFI
vanaf 
€ 152
p.p.p.n.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Faciliteiten

Bar

Receptie

Restaurant

Wifi

Kamers

88; modern ingericht met telefoon, tv en minibar. Gratis wifi. Badkamer met douche en toilet.

Spitsbergen

Spitsbergen ligt aan de rand van het noordpoolgebied. De eilandengroep wordt door de Noren Svalbard genoemd, wat ‘koude kust’ betekent. Spitsbergen werd in 1596 ontdekt door de Hollander Willem Barentsz. Plaatsnamen als Amsterdamøya en Smeerenburg herinneren nog aan de tijd van de Nederlandse walvisvaarders. Tegenwoordig kun je in hun kielzog een expeditie naar Spitsbergen maken om zelf naar walvissen, ijsberen en walrussen te speuren. Dag en nacht, want tussen 18 april en 21 augustus gaat de zon op Spitsbergen niet onder!

West-Spitsbergen

De westkust heeft een alpine karakter met hoge bergen en gletsjers die uitmonden in diepe fjorden. Zoals de Hornsundfjord waar veel gletsjers op uitkomen, de Magdalenefjord met graven van walvisvaarders en de Liefdefjord onderaan de Monaco Gletsjer. Dankzij de warme Golfstroom heeft de westkust een milder klimaat en een rijk planten- en dierenleven. De ca. 2500 inwoners wonen bijna allemaal in Longyearbyen. IJsberen, rendieren en poolvossen worden regelmatig gezien, evenals robben, walvissen, walrussen en duizenden vogels.

Oost-Spitsbergen

Geen spitse bergen van graniet maar vlakke, brede bergtoppen en uitgestrekte toendra’s en gletsjers bepalen het landschap. Het is hier kouder, de warme Golfstroom heeft geen invloed meer. Het grote eiland Nordaustlandet is voor meer dan 80% bedekt met ijs. De zee rondom is nog tot ver in de zomer onbegaanbaar door pakijs. De Hinlopenstraat, tussen het hoofdeiland en Nordaustlandet in, ontdooit het eerst. Hier vaar je langs loodrechte kliffen waarop duizenden zeekoeten nestelen. Verder zijn er allerlei robben, walrussen en ijsberen te zien. Het meest oostelijke eiland Kvitøya is bedekt met een 400 m dikke laag sneeuw.

Bjørnøya en Moffen

Bjørnøya (bereneiland) is het zuidelijkste eiland, gelegen halverwege Spitsbergen en de Noordkaap in Noorwegen. Er broeden honderdduizenden zeekoeten op de rotsen. Moffeneiland is een klein, vlak grinteiland voor de noordkust van Spitsbergen en dé plek om walrussen te fotograferen. Het eiland ligt dicht bij de 80ste breedtegraad, aan de rand van het Noordpoolgebied, aanleiding voor een borrel in het licht van de middernachtzon!

Beste reistijd en vaarroutes

Expeditiecruises naar Spitsbergen zijn mogelijk van juni tot eind september. De routes liggen nooit 100% vast. Soms moet van de geplande route afgeweken worden door slechte weers- of ijsomstandigheden en soms blijft men ergens langer omdat er wild te zien is op de oever of walvissen op zee.

Hurtigruten

Rondreizen in Spitsbergen betekent vooral varen langs rotswanden, fjorden en ijsmassa\'s, waarbij er vanaf het schip excursies aan wal gemaakt worden met behulp van zodiacs, gemotoriseerde rubberboten. Het gezelschap aan boord van alle schepen is internationaal en de voertaal Engels. Zie voor een beschrijving van de schepen de betreffende pagina\'s. Alle schepen voldoen aan strenge veiligheidsnormen en zijn voorzien van moderne communicatiemiddelen.

Een dag aan boord
De sfeer aan boord is ontspannen en informeel. De brug, dé plek om het arctische landschap voorbij te zien glijden, is 24 uur per dag toegankelijk. Vanaf het dek kun je het ijs horen kraken of een ijsbeer op een ijsschots spotten. Roken mag alleen op het achterdek. Gemiddeld wordt er twee keer per dag met de zodiac op uitgetrokken, maar dit kan ook \'s avonds nog extra gedaan worden: het wordt immers niet donker. Van de passagiers wordt verwacht dat zij sportief en fit genoeg zijn om in zodiacs te klimmen en te wandelen over ongebaande wegen.

Spitsbergen

Norwegian Amsterdam-Longyearbyen

Norwegian is de low cost airline van Noorwegen. Ze vliegen met moderne vliegtuigen dagelijks van Amsterdam naar Oslo. Vanuit Oslo zijn meer dan 10 luchthavens in Noorwegen met een doorvlucht te bereiken. Meer details

Norwegian, vlucht Amsterdam-Longyearbyen

Bekijk een grotere afbeelding van Norwegian Amsterdam-Longyearbyen

SAS Amsterdam-Longyearbyen

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo of Oslo en Tromsø vlieg je naar Longyearbyn, de hoofdstad van het Noorse eiland Spitsbergen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Longyearbyen

Bekijk een grotere afbeelding van SAS Amsterdam-Longyearbyen

Aantal personen

2 personen

Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet, max. 2 personen

Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 2121

2

€ 2121

3

€ 2121

4

€ 2121

5

€ 2121

6

€ 2121

7

€ 2121

8

€ 2121

9

€ 2121

10

€ 2121

11

€ 2121

12

€ 2121

13

€ 2121

14

€ 2121

15

€ 2121

16

€ 2121

17

€ 2121

18

€ 2121

19

€ 2121

20

€ 2121

21

€ 2121

22

€ 2121

23

€ 2121

24

€ 2121

25

€ 2121

26

€ 2132

27

€ 2144

28

€ 2155

29

€ 2166

30

€ 2178

31

€ 2189

Funken Lodge

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Optionele excursies

Arctic Wilderness-avond in Camp Barentsz

Beleef een gezellige en interessante avond in Camp Barentsz. Op ongeveer 5 km van Longyearbyen verblijf je 3 uur middenin de wildernis. Je hebt een vrij uitzicht op de Isfjorden en Adventdalen. Kijk goed uit naar de Svalbard rendieren, die je hier veel ziet. De gastheer zal je hartelijk welkom heten en veel interessante informatie geven over ijsberen en het verhaal van Willem Barentsz.

Bezoek aan mijn nummer 3

Stap in Longyearbyen op de bus naar mijn nummer 3, net als de mijnwerkers dat ook deden in de jaren 80. Het is een essentiële beleving van de historie van Longyearbyen, die je niet mag missen tijdens je verblijf. Je beleeft een dag van de mijnwerkers en bezoekt alle locaties in de mijn, van de kantine naar de werkplaats tot aan de mijnschachten, waar je je eigen stukje steenkool kan uitzoeken.

Catamarantocht naar Pyramiden

Breng een bezoek aan het Russische spookstadje Pyramiden. In een comfortabele catamaran ga je op snelheid naar deze oude Russische mijnstad, die al ruim 20 jaar verlaten is. Het is een fascinerende aanblik als je al die verlaten gebouwen in de ruige natuur aanschouwd. Je wordt rondgeleid door een Russische gids en zal enkele gebouwen van binnen kunnen bekijken. Ook zie je onderweg nog het scheepswrak bij Skansbukta en de ...

Huskysafari in Bolterdalen

Een absolute must als je in de winter op Spitsbergen bent. Ga mee op huskysafari door het gevarieerde landschap van de Bolterdalen vallei. Bewonder de hoge, besneeuwde bergen en geniet van het uitzicht op de Isfjord. Je geniet nog het meest van de tomeloze energie van de honden, die met veel plezier en in alle stilte door de sneeuw willen rennen.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit