Hebriden Hotels

5- of 8-daagse autorondreis langs hotels - Schotland

Inclusief Overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 515
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Bezoek de unieke Buiten Hebriden
  • Ongerepte natuur en veel rust
  • Papegaaiduikers, zeehonden en witte stranden

Deze rondreis brengt je naar de eilanden van de Buiten Hebriden; Lewis, Harris, Uist en Barra. Het eiland Lewis, het grootste van de Buiten Hebriden, bestaat voornamelijk uit vlakke veengronden met veel meren en poelen. Op Harris leeft men voornamelijk van de visserij en van het weven van wol. Uist is een eiland van scherpe contrasten. In het oostelijke gedeelte worden glooiende heuvels en moerassige heidevelden afgewisseld met meertjes vol forel. Naar het zuidoosten doet het landschap veel denken aan de Scandinavische scherenkust. Barra wordt wel het bloemeneiland genoemd vanwege zijn rijke verscheidenheid aan wilde bloemen, er zijn ruim duizend verschillende soorten!

Hier overnacht je

Je verblijft in goede middenklasse hotels. Op Lewis overnacht je in Borve, op Harris in Tarbert en op South Uist in Lochboisdale. Bij de verlenging verblijf je op Barra in Northbay.

Inclusief Overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 515
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 2:

Overtocht Ullapool-Stornaway, Isle of Lewis, 2 overnachtingen

De reis begint in Ullapool waar je de ferry neemt naar Stornoway, de hoofdstad van Lewis. Het heeft een schilderachtig haventje met bontgeschilderde huisjes. Lewis is ruig en leeg met veel meren en diepe inhammen van de zee. Maak in Black House mee hoe de arme keuterboeren in vroeger tijden op het eiland overleefden en bekijk de magnifieke Callanais steencirkel aan de oever van Loch Roag. In het Museum van Eilean kom je meer te weten over de geschiedenis van het eiland. Bij het Lewis Loom Centre bij de haven staat alles in het teken van wol en de beroemde tweed die hiervan werd geweven.

Dag 1 t/m 2:

Dag 3:

Isle of Harris, 1 overnachting.

Op weg naar Tarbert kom je door de ruige bergstreken van Zuid-Lewis en ga je de brug over naar Harris. Bergwandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Op heel Harris leeft men voornamelijk van de visserij en van het weven van wol. Harris is eigenlijk helemaal geen apart eiland, want het is met Lewis verbonden. De grens tussen Lewis en Harris passeer je net even voor Ardvourlie. Naar het zuiden valt de grens samen met Loch Seaforth, een zeearm die 29 km het land indringt.

Bij Bunavoneadar ligt het Old Whaling Station, de overblijfselen van een walvisstation door de Noren aangelegd vóór de Eerste Wereldoorlog. Behalve diverse soorten walvissen komen er voor de kust ook dolfijnen voor. Bij Amhuinnsuidhe ligt in een schilderachtige omgeving het gelijknamige kasteel met uitzicht op een watervalletje.

Luskentyre Beach

Dag 4:

Overtocht Leverburgh-Berneray, Isle of Uist, 1 overnachting

In Leverburgh neem je de ferry naar North Uist over de Sound of Harris waarin talloze onbewoonde eilandjes liggen. Eén van de grotere eilanden is Berneray (Bearnaraigh), dat regelmatig door prins Charles bezocht wordt voor een vakantie. Misschien dat dit eiland daarom het enige is in de Sound of Harris dat nog wél wordt bewoond. North Uist is zeer afwisselend met glooiende heuvels en moerassige heidevelden. In het zuidoosten doet het landschap denken aan een Scandinavische scherenkust. In het westen maakt de heide plaats voor groene, sappige weidegronden, die aan de kust begrensd worden door uitgestrekte witte zandvlaktes. Daar ligt ook het Balranald natuurreservaat, waar duinen en meertjes een woongebied vormen voor vele zeldzame waadvogels.

Dag 4:

Schotland

Tijdens een vakantie in Schotland kan het je zomaar ineens overvallen: een intens gevoel van bewondering. Voor de woeste bergen, de spiegelgladde meren en de vriendelijke mensen. Voor de bruisende hoofdstad Edinburgh. De weidsheid van de natuur biedt je alle rust en ruimte waar je naar op zoek bent. Van alle frisse lucht krijg je honger. Waag je je aan haggis? In de pub met een lokaal gebrouwen pint of glas whisky maak je een praatje met je buurman. Tijdens een vakantie in Schotland voel je je al snel helemaal thuis.

Van Zuid- naar Noord-Schotland

Rijd je vanuit Engeland de grens met Schotland over, dan is het landschap nog vlak. Daarna volgen al snel de heuvels van de Southern Uplands. Centraal in Schotland liggen de 2 grootste steden van het land: Edinburgh en Glasgow. Van dit steedse laagland beland je in de Noord-Schotse Highlands met de hoge toppen van de Grampian Mountains in het Cairngorms National Park. Voorbij de denkbeeldige lijn die van Inverness naar Fort William loopt, beginnen de noordwestelijke Highlands. Langs de grillige kust wonen weinig mensen, maar des te meer zeevogels en zeehonden. Een van de hoogtepunten van Schotland is wel het Isle of Skye in het noordwesten. Hier vind je ongerepte natuur, machtige bergen en watervallen. Trek genoeg tijd uit om de weergaloze natuur te verkennen tijdens je vakantie in Schotland.

Schotland

Noord-Schotland

Een vakantie in Noord-Schotland heeft je zoveel te bieden dat het bijna onmogelijk is om alle bezienswaardigheden te noemen. Je reist door een landschap van majestueuze bergen en mysterieuze lochs. Hoog in het noorden passeer je grillige inhammen, lange lochs en desolate bergen. Maak de oversteek naar de noordelijke eilanden Orkney, Shetland of de Buiten-Hebriden. De Isle of Skye is het kroonjuweel van de Highlands. De natuur is overweldigend met dramatische zeekliffen, groene vlaktes en ruige bergen. De strijd met de Engelse overheersers heeft imposante kastelen opgeleverd en de Highland Games, maar ook de tragiek van de slag bij Culloden, de Glencoe Massacre en The Clearances. Dit alles zie en ervaar je tijdens een vakantie in Noord-Schotland.

Noord-Schotland

Newcastle - IJmuiden met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw vakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van Newcastle - IJmuiden met DFDS

IJmuiden - Newcastle met DFDS

DFDS vaart dagelijks van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Aan boord van het MS King Seaways of het MS Princess Seaways kan je genieten van vele faciliteiten, zoals diverse bars en restaurants, nachtclub met live-entertainment, bioscoop en een uitgebreide shop. Voor de kleintjes is er een aparte kinderclub. De volgende ochtend na het ontbijt, meert het schip af in de haven van Newcastle. Newcastle is een uitstekend startpunt voor jouw vakantie in Noord-Engeland of Schotland (afstand Newcastle-Edinburgh ca. 180 km). Meer details

DFDS, overtocht IJmuiden-Newcastle

Bekijk een grotere afbeelding van IJmuiden - Newcastle met DFDS

Edinburgh - Brussel, Brussels Airlines

Vlieg nu vanaf Brussel comfortabel met Brussels Airlines dagelijks naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, of vlieg naar Manchester, Bristol of Birmingham. Meer details

Brussels Airlines, vlucht Brussel-Edinburgh

Bekijk een grotere afbeelding van Edinburgh - Brussel, Brussels Airlines

Reisduur
Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen vervoer

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

€ 515

7

€ 515

8

€ 515

9

€ 515

10

€ 515

11

€ 515

12

€ 515

13

€ 515

14

€ 515

15

€ 515

16

€ 515

17

€ 515

18

€ 515

19

€ 515

20

€ 515

21

€ 515

22

€ 515

23

€ 515

24

€ 515

25

€ 515

26

€ 515

27

€ 515

28

€ 515

29

€ 515

30

€ 515

Hebriden Hotels

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden · 4 of 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt.

Overige info

- Er kan van het aantal nachten per eiland afgeweken worden.
- Wil je langer verblijven op de Hebriden? Breidt deze 5-daagse rondreis dan uit met 1 nacht extra op Uist en 2 nachten op Isle of Barra in Northbay. Barra is het onderste eiland van de Buiten Hebriden waar fantastische wandel- en fietsmogelijkheden zijn. Je neemt dan de ferry vanuit Eriskay naar Ardmhor (Isle of Barra) en vervolgens via Castlebay op dag 8 terug naar Oban.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

42 tot 29 dagen voor vertrek 40% annuleringskosten, 28 tot 14 dagen voor vertrek 60% annuleringskosten, 13 tot 4 dagen voor vertrek 80 % annuleringskosten en daarna 100%.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.3
Aantal beoordelingen 7

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit