Voor het eerst
Voor het eerst

Elliot

7-daagse rondreis langs hotels - Schotland

Reiscode GSHRELLI
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1123
per persoon

  • Compacte rondreis naar de Schotse Westkust en de Hooglanden
  • Geniet van de inbegrepen boottocht op Loch Lomond
  • Imposante kastelen en whiskydistilleerderijen

Deze korte rondreis laat je kennismaken met het echte Schotland. Van de heuvels en lochs in het Loch Lomond & The Trossachs National Park tot de prachtige westkust van Schotland en de ruige bergen in het Cairngorms National Park. Bezoek onderweg eeuwenoude kastelen als Inveraray Castle en Blair Castle en proef van Schotse whisky in een van de vele distilleerderijen zoals Glengoyne of Dewar's.

Hier overnacht je

Je verblijft in goede middenklasse hotels.

Reiscode GSHRELLI
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
Inclusief autohuur
vanaf 
€ 1123
per persoon

Dag 1 t/m 2

Vlucht Amsterdam-Glasgow met KLM. Drymen, Winnock Hotel. 40 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Winnock Hotel

Je reis start in het Loch Lomond & The Trossachs National Park. Maak een mooie wandeling langs 'lochs' en door de 'glens' van dit prachtige deel van Schotland. Wandel over het langeafstandspad de West Highland Way en geniet van de inbegrepen en ontspannen boottocht op het mooie Loch Lomond. Op een half uur rijden ligt vroegere hoofdstad Stirling met het kasteel en het National Wallace Monument.

Inbegrepen excursies

Cruise Loch Lomond

Loch Lomond

Dag 3 t/m 4

Connel Ferry, Falls of Lora Hotel. 125 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Falls of Lora Hotel

Volg de Argyll kustroute naar Oban. Je passeert het dorp Inveraray dat prachtig ligt aan Loch Fyne. Breng hier zeker een bezoek aan Inveraray Castle, het 18e-eeuwse huis van de hertog en hertogin van Argyll. De prachtige tuinen van Arduaine Garden liggen ook op deze route. Oban ligt vlakbij en is een bedrijvig havenstadje aan de Schotse westkust. Hier vertrekken ferries naar diverse eilanden voor bijvoorbeeld een dagbezoek, zoals Isle of Mull. Mull is een ruig eiland waar je het 13e-eeuwse Duart Castle van de op zee machtige clan Maclean kan bezoeken, het staat hoog op een kliftop. In Oban moet je zeker een verse visje proeven, het stadje staat bekend als 'the seafood capital of the UK'.

Inveraray Castle

Dag 5 t/m 6

Pitlochry, Fisher's Hotel. 140 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Fisher's Hotel

Rijd een mooie route langs het magisch gelegen Kilchurn Castle, de noordrand van het Loch Lomond & The Trossachs National Park en het uitgestrekte Loch Tay. De plaatjes Kenmore en Aberfeldy zijn leuke plaatsjes voor een lunchstop. Pitlochry is een Victoriaans dorpje dat zich sinds het bezoek van Koningin Victoria in de 19e eeuw ontwikkeld heeft tot een toeristische bestemming. Bezoek van hieruit het imposante Blair Castle, de thuisbasis van de Atholl Highlanders, het enige nog overgebleven privé-leger in Europa. Distilleerderijen die je hier kan bezoeken zijn Edradour en Blair Athol Distillery. Vanaf Queen's View heb je prachtig uitzicht over Loch Tummel.

Een bezoek aan een distilleerderij is een absolute aanrader!

Schotland

Als je er even helemaal uit wilt zijn, strandwandelingen wilt maken zonder iemand tegen te komen, met lieslaarzen aan in een rivier op zalm wilt vissen of uit wilt waaien op een verlaten bergtop, ga dan naar Schotland. Dit is echt een land voor natuurliefhebbers en rustzoekers en natuurlijk voor golfers en liefhebbers van whisky. Daarnaast zijn er tot in de verste uithoeken van het land overblijfselen te vinden uit het fascinerende verleden.

De Schotse regio's

Je hoeft niet naar de andere kant van de aardbol te reizen om een land te ontdekken waar je versteld zult staan van de prachtige natuur en een fantastisch landschap. Schotland, met zijn grandioos ruwe en weidse natuur, zijn rijke cultuur en zijn legendarische gastvrijheid, is een uniek vakantieland. Schotland is een fascinerend land. Helemaal anders. Met de meest open natuur die je je kunt indenken en een vriendelijk volk dat het je graag naar de zin maakt (en overheerlijk kookt). En dat allemaal zo dichtbij.

Schotse Hooglanden
De bergtoppen van het Ben Nevis massief en van de Cuillin Hills op het eiland Skye zijn tot ver in het voorjaar bedekt met sneeuw. Voor de kust liggen ontelbare eilanden, die voornamelijk bewoond worden door schapen, zeehonden en enorme aantallen vogels. Of er werkelijk een monster leeft in Loch Ness, daar zijn de meningen nog over verdeeld, maar hoe dan ook, zwemmen in dit diepe meer is niet aangenaam, want de temperatuur van het water is gemiddeld 4 graden Celsius. In heel Schotland zijn de overblijfselen te vinden uit het fascinerende verleden, variërend van steencirkels tot middeleeuwse kastelen en whiskystokerijen. De lokale bevolking staat doorgaans te popelen om de bijbehorende legendes en spookverhalen te vertellen. Het is alleen te hopen dat je hun dialect kunt verstaan!

Zuid-Schotland
In het groene, heuvelachtige zuidwesten van Schotland vind je uitgestrekte bossen, mooie tuinen en prachtige zandstranden. Gretna green, waar vroeger Engelse paren zonder toestemming van de ouders konden trouwen, is het meest bekende plaatsje van Zuid-Schotland. De plaatselijke smid voltrok de huwelijken, soms in het holst van de nacht, om de achtervolgers voor te blijven. Langs de kust van de Solway Firth woonden vroeger alleen smokkelaars en piraten, nu is het een beschermd natuurgebied met zandstranden, duinen en kreken.

De geschiedenis en cultuur van Schotland

Schotland was al in de prehistorie bewoond. Op Orkney Island ligt het 5000 jaar oude dorp Skara Brae. Bijna 4000 jaar nadat monumenten als de staande stenen van Calanais in de Buiten-Hebriden en de indrukwekkende Ring of Brodgar in Orkney werden opgericht, hadden de Romeinen al een bezoekje aan Schotland gebracht en waren de Schotten zelf uit Ierland overgekomen. Schotland begon zijn huidige vorm aan te nemen. Kenneth MacAlpin riep zichzelf uit tot koning der Schotten en legde daarbij een fundering voor het Schotse koninkrijk vanaf het midden van de 9e eeuw tot aan het einde van de 13e eeuw. In de Middeleeuwen verrezen overal kloosters en kastelen. Stirling Castle en Edinburgh Castle zijn het meest verweven met het Schotse koningshuis. Je gaat er terug naar de tijd van Mary Queen of Scots en haar zoon James VI, die als baby tot koning werd gekroond. In Glamis Castle kun je je vergapen aan het rijke interieur en de prachtige tuinen van de graaf van Strathmore. Glasgow, in het verleden een industriestad, is nu een centrum van muziek, mode en moderne kunsten.

Geniet van de Schotse keuken
De International Culinary Tourism Association heeft in zijn eerste wereldwijde onderzoek ooit, Schotland uitgeroepen als een van de meest "unieke, gedenkwaardige en interessante" plaatsen ter wereld als het gaat om eten en drinken. We stellen graag een aantal favorieten aan je voor: van boerenmarkten tot seizoensproducten tot haggis en vers zeebanket. Smakelijk eten!

Tattoo en Highland Games
Edinburgh is een bruisende stad, vooral in augustus als de Taptoe en het Edinburgh Festival of Drama and Music plaats vindt. De hele stad wordt dan overstelpt met shows, tentoonstellingen en straatvoorstellingen. In de zomermaanden worden er in het hele land Highland Games gehouden. Stoere kerels in geruite rokken werpen met kogels en boomstammen, doedelzakken begeleiden de Schotse dansers en met een beetje geluk is er een spannende sheepdogtrial te zien.

Tee Times
De oudste en meest beroemde golfbaan van de wereld ligt in St Andrews aan de oostkust van Schotland. De Royal & Ancient Golf Club werd opgericht in 1754. Een balletje slaan op de Old Course van St Andrews kan, mits je 18 maanden van tevoren een schriftelijke reservering maakt! Gelukkig kent Schotland nog honderden andere mooie golfbanen, waar een telefoontje in de week vóór je komst volstaat.

Klimaat

De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen verschillen behoorlijk tussen Zuid-Engeland en Schotland, hoewel het zuidwesten van Schotland ook luwe zones kent onder invloed van de warme golfstroom.

Overige zaken

Geldzaken
Het Britse pond sterling is ca. € 1,40 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.

Verkeer
In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zal veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).

Kaarten
Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.

Schotland met het openbaar vervoer
Het Schotse openbaar vervoer verbindt steden en dorpen met bus- en treindiensten. Regelmatige veerdiensten brengen je naar de noordelijke en westelijke eilanden. In afgelegen gebieden zijn er postbussen waarmee je naar bijzonder afgelegen locaties kunt mee rijden. Ten slotte is er een goed aanbod van binnenlandse vluchten die je vanuit het noorden en het westen naar Centraal-Schotland brengen. Doorgaans sluit het openbaar vervoer in Schotland goed op elkaar aan; de aankomsttijden van de treinen bijvoorbeeld zijn afgestemd op de vertrektijden van de veerboten.

Wanneer je een reis plant met het openbaar vervoer in Schotland, is de website www.travelinescotland.com onmisbaar. Je vindt er uitgebreide dienstregelingen voor al het openbaar vervoer. Deze website biedt links naar ongeveer 50 plaatselijke busorganisaties.

Schotland

Midden-Schotland

Midden-Schotland staat natuurlijk bekend om de hoogste berg van Groot-Brittanie, de Ben Nevis, en de stoomtrein The Jacobite. Het hoogtepunt is hier het Glennfinnan viaduct met 21 bogen. Daarnaast kan je ook naar de meest romantische meer, Loch Lomond. Bezoek aan Glasgow mag natuurlijk ook niet ontbreken of het stadje Paisley met Paisley Abby.

Midden-Schotland

Noord-Schotland

Bezoek de Hebriden in Noord-Schotland! Lewis is hiervan het grootste eiland. Het is ruig en heeft veel meren en diepe inhammen van de zee. Op Harris staat de beroemde fabriek van Harris Tweed. Er is een oud walvisstation en heeft met Luskentyre Beach één van de mooiste stranden van Europa. North Uist heeft een landschap dat doet denken aan de Scandinavische scherenkust. In de duinen van het Balranald natuurreservaat leven zeldzame waadvogels.

Noord-Schotland

Edinburgh-Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Groot-Brittannië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Edinburgh

Bekijk een grotere afbeelding van Edinburgh-Amsterdam, KLM

Amsterdam-Glasgow, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Groot-Brittannië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Glasgow

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Glasgow, KLM

Reisduur

7 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1143

2

€ 1159

3

€ 1143

4

€ 1129

5

€ 1129

6

€ 1129

7

€ 1129

8

€ 1143

9

€ 1159

10

€ 1139

11

€ 1129

12

€ 1129

13

€ 1129

14

€ 1129

15

€ 1143

16

€ 1159

17

€ 1143

18

€ 1123

19

€ 1123

20

€ 1123

21

€ 1123

22

€ 1139

23

€ 1159

24

€ 1139

25

€ 1123

26

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

Inbegrepen prijs voor de vluchten en autohuur is gebaseerd op het laagst beschikbare tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd.

Elliot

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- 6 x 24 uur autohuur cat. B met Hertz
- 6 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag
- One way fee huurauto

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Inbegrepen excursies

Cruise Loch Lomond

Geniet van de beeldschone natuur en het prachtige Loch Lomond! Maak een ontspannen boottochtje op het meer dat de Schotten zelf beschouwen als het mooiste van het land. De boottocht vertrekt vanuit Tarbet en kan je combineren met een wandeling van 12 km op de beroemde West Highland Way (Rambler). Of beklim de Ben Lomond (Ben Lomond Hike), het biedt prachtige vergezichten over het nationale park.

Optionele excursies

4x4 Safari door de Schotse Hooglanden

Reis per 4WD Land Rover ongeveer 2,5 uur door de Schotse Hooglanden. Samen met een ervaren gids en chauffeur leer je de Highlands op een avontuurlijke manier kennen. Je zal genieten van schitterende vergezichten, het ongerepte landschap en wellicht edelherten. De excursie inclusief lunch duurt 1,5 uur langer. Naast een overheerlijke lunch ga je verder de heuvels in en maak je een wandeling van 30 min.

Glengoyne Distillery

Volg het proces van het maken van whisky bij Glengoyne Distillery. Kom stap voor stap te weten hoe de nationale drank van Schotland tot stand komt. Proef bij de Tour and Tasting 2 oude whisky's en ontdek het resultaat van het vakmanschap. Bij de Collection Tour and Tasting ontdek je de unieke smaakcombinatie van whisky en chocola. De tours mogelijk van 01/04 t/m 27/06 en vanaf 10/08 t/m 31/10.

Historic Scotland Explorer Pass

Historic Scotland beheert meer dan 300 historische gebouwen en monumenten in Schotland. Door een Explorer Pass aan te schaffen bespaar je aanzienlijk op de entreegelden van bezienswaardigheden als Edinburgh Castle en Stirling Castle. Ook op het prachtig bewaarde neolithische dorp Skara Brae op het eiland Orkney en de ruïnes van Urquhart Castle, schitterend gelegen aan het meer van Loch Ness. Ideaal dus als je tijdens je ...

Loch Tay Safari

De RIB-boot neemt je 50 minuten mee op het mysterieuze Loch Tay. De enthousiaste gids vertelt je alles over de geschiedenis en het erfgoed. Dit onder het genot van adembenemende vergezichten. Informatief, spectaculair en en leuk voor jong en oud!

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9
Aantal beoordelingen 1

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit