Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Duurzaam reizen

Andrew

7-daagse treinrondreis langs hotels - Schotland

Reiscode GSHRANDR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1489
per persoon

  • Treinreis naar Edinburgh en Inverness
  • Diverse excursies en attracties inbegrepen
  • Imposante kastelen en het wereldberoemde Loch Ness

Met deze treinreis combineer je Edinburgh met Inverness. Edinburgh is de charmante en authentieke hoofdstad van Schotland. Wandel over de gezellige Royal Mile met zijn vele winkeltjes, pubs en restaurants. Hier maak je kennis met de whiskyregio's in Schotland door de inbegrepen tickets voor de Scotch Whisky Experience. Daar vlak naast staat Edinburgh Castle dat fier boven deze mooie stad uittorent. De entree is inbegrepen in de reis. Je reist door de machtige Hooglanden van Edinburgh naar Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden. Een leuke en gezellige stad met nogmaals een prachtig kasteel dat boven de stad uittorent.

Hier overnacht je

Je verblijft tijdens deze reis 1 keer in een 3* hotel en 1 keer in een 4* hotel, in de omgeving van de treinstations.

Reiscode GSHRANDR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1489
per persoon

Dag 1 t/m 3

Vlucht Amsterdam-Edinburgh met KLM. Edinburgh. 3 overnachtingen.

Je gaat per transfer naar je hotel in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Je verblijft in een hotel in het centrum. Bezoek Edinburgh Castle (entree inbegrepen op dag 2) met de kroonjuwelen en geniet van het indrukwekkende zicht over de stad. Naast het kasteel ligt de Scotch Whisky Experience (entree inbegrepen op dag 2). Je leert hier alles over whiskyland Schotland en natuurlijk proef je van de whisky's. Bewandel de Royal Mile, de koninklijke straat van 1,5 kilometer verbindt Edinburgh Castle en Palace of Holyroodhouse. Je vindt er unieke winkeltjes, sfeervolle zijstraatjes en steegjes. Een leuke tip voor in de avond is de Geesten en Griezelstour. Je leert er op een zeer vermakelijke manier meer over de donkere kant van Edinburgh.

Inbegrepen excursies

Scotch Whisky Experience

Oude binnenstad van Edinburgh

Dag 4 t/m 6

Inverness. 3 overnachtingen.

Ga naar Inverness Castle, dat fier boven de stad uittorent. Ga winkelen in de autovrije binnenstad, wandel langs de Ness rivier en besluit de dag in één van de gezellige eettentjes. In de omgeving liggen interessante bezienswaardigheden als Culloden Battlefield (niet inbegrepen in de reis). Je overnacht in een hotel in het centrum van de stad.

Inbegrepen excursies

Cruise Loch Ness

Inverness Castle

Dag 7

Vlucht Inverness-Amsterdam met KLM.

Er is een einde gekomen aan deze mooie reis naar de hoofdstad van Schotland en de hoofdstad van de Hooglanden. Je wordt opgehaald en afgezet op Inverness Airport.

Schotland

Als je er even helemaal uit wilt zijn, strandwandelingen wilt maken zonder iemand tegen te komen, met lieslaarzen aan in een rivier op zalm wilt vissen of uit wilt waaien op een verlaten bergtop, ga dan naar Schotland. Dit is echt een land voor natuurliefhebbers en rustzoekers en natuurlijk voor golfers en liefhebbers van whisky. Daarnaast zijn er tot in de verste uithoeken van het land overblijfselen te vinden uit het fascinerende verleden.

De Schotse regio's

Je hoeft niet naar de andere kant van de aardbol te reizen om een land te ontdekken waar je versteld zult staan van de prachtige natuur en een fantastisch landschap. Schotland, met zijn grandioos ruwe en weidse natuur, zijn rijke cultuur en zijn legendarische gastvrijheid, is een uniek vakantieland. Schotland is een fascinerend land. Helemaal anders. Met de meest open natuur die je je kunt indenken en een vriendelijk volk dat het je graag naar de zin maakt (en overheerlijk kookt). En dat allemaal zo dichtbij.

Schotse Hooglanden
De bergtoppen van het Ben Nevis massief en van de Cuillin Hills op het eiland Skye zijn tot ver in het voorjaar bedekt met sneeuw. Voor de kust liggen ontelbare eilanden, die voornamelijk bewoond worden door schapen, zeehonden en enorme aantallen vogels. Of er werkelijk een monster leeft in Loch Ness, daar zijn de meningen nog over verdeeld, maar hoe dan ook, zwemmen in dit diepe meer is niet aangenaam, want de temperatuur van het water is gemiddeld 4 graden Celsius. In heel Schotland zijn de overblijfselen te vinden uit het fascinerende verleden, variërend van steencirkels tot middeleeuwse kastelen en whiskystokerijen. De lokale bevolking staat doorgaans te popelen om de bijbehorende legendes en spookverhalen te vertellen. Het is alleen te hopen dat je hun dialect kunt verstaan!

Zuid-Schotland
In het groene, heuvelachtige zuidwesten van Schotland vind je uitgestrekte bossen, mooie tuinen en prachtige zandstranden. Gretna green, waar vroeger Engelse paren zonder toestemming van de ouders konden trouwen, is het meest bekende plaatsje van Zuid-Schotland. De plaatselijke smid voltrok de huwelijken, soms in het holst van de nacht, om de achtervolgers voor te blijven. Langs de kust van de Solway Firth woonden vroeger alleen smokkelaars en piraten, nu is het een beschermd natuurgebied met zandstranden, duinen en kreken.

De geschiedenis en cultuur van Schotland

Schotland was al in de prehistorie bewoond. Op Orkney Island ligt het 5000 jaar oude dorp Skara Brae. Bijna 4000 jaar nadat monumenten als de staande stenen van Calanais in de Buiten-Hebriden en de indrukwekkende Ring of Brodgar in Orkney werden opgericht, hadden de Romeinen al een bezoekje aan Schotland gebracht en waren de Schotten zelf uit Ierland overgekomen. Schotland begon zijn huidige vorm aan te nemen. Kenneth MacAlpin riep zichzelf uit tot koning der Schotten en legde daarbij een fundering voor het Schotse koninkrijk vanaf het midden van de 9e eeuw tot aan het einde van de 13e eeuw. In de Middeleeuwen verrezen overal kloosters en kastelen. Stirling Castle en Edinburgh Castle zijn het meest verweven met het Schotse koningshuis. Je gaat er terug naar de tijd van Mary Queen of Scots en haar zoon James VI, die als baby tot koning werd gekroond. In Glamis Castle kun je je vergapen aan het rijke interieur en de prachtige tuinen van de graaf van Strathmore. Glasgow, in het verleden een industriestad, is nu een centrum van muziek, mode en moderne kunsten.

Geniet van de Schotse keuken
De International Culinary Tourism Association heeft in zijn eerste wereldwijde onderzoek ooit, Schotland uitgeroepen als een van de meest "unieke, gedenkwaardige en interessante" plaatsen ter wereld als het gaat om eten en drinken. We stellen graag een aantal favorieten aan je voor: van boerenmarkten tot seizoensproducten tot haggis en vers zeebanket. Smakelijk eten!

Tattoo en Highland Games
Edinburgh is een bruisende stad, vooral in augustus als de Taptoe en het Edinburgh Festival of Drama and Music plaats vindt. De hele stad wordt dan overstelpt met shows, tentoonstellingen en straatvoorstellingen. In de zomermaanden worden er in het hele land Highland Games gehouden. Stoere kerels in geruite rokken werpen met kogels en boomstammen, doedelzakken begeleiden de Schotse dansers en met een beetje geluk is er een spannende sheepdogtrial te zien.

Tee Times
De oudste en meest beroemde golfbaan van de wereld ligt in St Andrews aan de oostkust van Schotland. De Royal & Ancient Golf Club werd opgericht in 1754. Een balletje slaan op de Old Course van St Andrews kan, mits je 18 maanden van tevoren een schriftelijke reservering maakt! Gelukkig kent Schotland nog honderden andere mooie golfbanen, waar een telefoontje in de week vóór je komst volstaat.

Klimaat

De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen verschillen behoorlijk tussen Zuid-Engeland en Schotland, hoewel het zuidwesten van Schotland ook luwe zones kent onder invloed van de warme golfstroom.

Overige zaken

Geldzaken
Het Britse pond sterling is ca. € 1,40 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.

Verkeer
In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zal veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).

Kaarten
Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.

Schotland met het openbaar vervoer
Het Schotse openbaar vervoer verbindt steden en dorpen met bus- en treindiensten. Regelmatige veerdiensten brengen je naar de noordelijke en westelijke eilanden. In afgelegen gebieden zijn er postbussen waarmee je naar bijzonder afgelegen locaties kunt mee rijden. Ten slotte is er een goed aanbod van binnenlandse vluchten die je vanuit het noorden en het westen naar Centraal-Schotland brengen. Doorgaans sluit het openbaar vervoer in Schotland goed op elkaar aan; de aankomsttijden van de treinen bijvoorbeeld zijn afgestemd op de vertrektijden van de veerboten.

Wanneer je een reis plant met het openbaar vervoer in Schotland, is de website www.travelinescotland.com onmisbaar. Je vindt er uitgebreide dienstregelingen voor al het openbaar vervoer. Deze website biedt links naar ongeveer 50 plaatselijke busorganisaties.

Schotland

Noord-Schotland

Bezoek de Hebriden in Noord-Schotland! Lewis is hiervan het grootste eiland. Het is ruig en heeft veel meren en diepe inhammen van de zee. Op Harris staat de beroemde fabriek van Harris Tweed. Er is een oud walvisstation en heeft met Luskentyre Beach één van de mooiste stranden van Europa. North Uist heeft een landschap dat doet denken aan de Scandinavische scherenkust. In de duinen van het Balranald natuurreservaat leven zeldzame waadvogels.

Noord-Schotland

Zuid-Schotland

Proef de sferen van de vervlogen tijden bij Edinburgh Castle en geniet van een heerlijk pint in één van de pubs. Bewonder de 30 meter hoge paardenkoppen in Falkirk, The Kelpies en ontspan op één van de vele stranden aan de oostkust. Het hoog opzoeken, ga dan naar kliffen van Culzean Castle en maak een mooie wandeling in het Galloway Forest Park.

Zuid-Schotland

Amsterdam-Edinburgh, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Groot-Brittannië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Edinburgh

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Edinburgh, KLM

Inverness-Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Groot-Brittannië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Inverness

Bekijk een grotere afbeelding van Inverness-Amsterdam, KLM

Reisduur

7 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1489

2

€ 1489

3

€ 1489

4

€ 1489

5

€ 1489

6

€ 1489

7

€ 1489

8

€ 1489

9

€ 1489

10

€ 1489

11

€ 1489

12

€ 1489

13

€ 1489

14

€ 1489

15

€ 1489

16

€ 1489

17

€ 1489

18

€ 1489

19

€ 1489

20

€ 1489

21

€ 1489

22

€ 1489

23

€ 1489

24

€ 1489

25

€ 1489

26

€ 1489

27

€ 1489

28

€ 1489

29

€ 1489

30

€ 1489

31

€ 1489

Andrew

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy
- Ruimbagage 23 kg
- Luchthavenbelasting
- Treinticket 2e klas
- Transfers
- 6 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Activiteiten volgens programma

Niet inbegrepen

- Evt. brandstoftoeslag en vliegbelasting

Extra voordeel

Reisgids

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Inbegrepen transfers: van de luchthaven naar het hotel en v.v.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Inbegrepen excursies

Cruise Loch Ness

Maak jij een historische foto van Nessie, het beroemde monster van Loch Ness? Een bezoek aan de Schotse Hooglanden kan natuurlijk niet zonder een cruise van 50 min. over het bekende en mysterieuze Loch Ness. Aan boord kom je meer te weten over de rijke Schotse geschiedenis, het Loch en de abdij van Fort Augustus.

Scotch Whisky Experience

Kom alles te weten over het levenswater van de Schotten bij de Scotch Whisky Experience op de Royal Mile in Edinburgh. Zie hoe whisky wordt gestookt, leer alles over whisky, de whiskyregio's in Schotland en proef het zelf. De Scotch Whisky Experience bezit de grootste collectie flessen Schotse whisky ter wereld, bijna 3.500!

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit