Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Met de kinderen
Met de kinderen

Schotse Hooglanden

11-daagse camperhuur - Schotland

Reiscode GSBCSCHK
Inclusief vlucht
Inclusief camperhuur
vanaf 
€ 614
per persoon

  • Compacte rondreis door de Schotse Hooglanden
  • Ontdek de prachtige natuur aan de westkust
  • Bezoek Glamis, Kilchurn en Inveraray Castle

Rondreizen met de camper door Schotland geeft je de vrijheid om vele mooie plekken te ontdekken in een korte tijd. Parkeer je camper op de meest bijzondere plekken. Overnacht in Loch Lomond & The Trossachs National Park, een prachtig gebied met bergen, meren, rivieren en loofbossen. Bezoek de vele kastelen en ontdek de Schotse geschiedenis. Maak ook een rondrit door de noordelijke Highlands. In Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden, kom je in het Kiltmaker Visitor Centre alles te weten over de Schotse ruit. Wil je een andere reisduur dan hier aangegeven staat? Neem dan contact met ons op voor een prijsopgave.

Reiscode GSBCSCHK
Inclusief vlucht
Inclusief camperhuur
vanaf 
€ 614
per persoon

Dag 1 t/m 2

Vlucht Amsterdam-Edinburgh met KLM. Omgeving Pitlochry. 295 km, 2 overnachtingen.

Onderweg naar Pitlochry kan je Glamis Castle, het mooiste kasteel van Schotland, bezoeken of een toeristische omweg via St. Andrews nemen. Het kasteel heeft een rijke historie en was één van de hoogtepunten in de legendes en mythes van Macbeth. In de omgeving van Pitlochry zijn prachtige wandelingen of rondritten te maken en whiskystokerijen te bezichtigen. En bezoek het imponerende Blair Castle uit 1269 van de Duke van Atholl.

Glamis Castle

Dag 3 t/m 5

Omgeving Beauly. 160 km, 3 overnachtingen.

Via een prachtige route door de Cairngorm Mountains en langs de rivier de Spey kom je in de omgeving van Inverness. Dit Schotse stadje ligt ingeklemd tussen de zeearm Moray Firth en het noordelijke uiteinde van Loch Ness. Op het schiereiland Black Isle zijn authentieke vissersplaatsjes en hier is ook één van de beste plaatsen in Europa om dolfijnen te spotten, Chanonry Point. Ook is er grote kans dat je zeehonden ziet langs de kust.

Optionele excursies

De Orkney eilanden in een dag

Cairngorms National Park

Dag 6 t/m 7

Omgeving Oban. 175 km, 2 overnachtingen.

Langs het geheimzinnige meer Loch Ness en Urquhart Castle voert de weg via Fort William naar Ballachulish. In de omgeving zijn volop mooie wandelroutes. Niet ver hiervandaan ligt de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en het prachtige National Park Glen Coe. Dit is dé plek in Schotland om avontuurlijke activiteiten te ondernemen zoals raften en klimmen. Of ga een dagje naar een van de eilanden voor de kust zoals Mull.

Urquhart Castle

Campertypes

Type A

‘Aero Plus’, 2-persoonscamper. Lengte: 6,76 m. Breedte: 2,31 m. Hoogte: 2,75 m. Indeling: 1 x 2-persoonsbed (max. 2 volwassenen).

Type B

‘Vista Plus’, 4-persoonscamper. Lengte: 5,99 m. Breedte: 2,30 m. Hoogte: 3,15 m. Indeling: 2 x 2-persoonsbed (max. 4 volw.).

Type C

‘Grande’, 6-persoonscamper. Lengte: 6,47 m. Breedte: 2,30 m. Hoogte: 3,15 m. Indeling: 2 x 2-persoonsbed en 1 x stapelbed (max. 4 volwassenen + 2 kinderen of max. 5 volwassenen).

Alle campers zijn handgeschakeld, beschikken over een watertank en opbergruimte (inhoud en grote kan verschillen per type), een kookgedeelte (3-pits) met koelkast, uitgebreide inventaris, douche, toilet en navigatie.

Schotland

Als je er even helemaal uit wilt zijn, strandwandelingen wilt maken zonder iemand tegen te komen, met lieslaarzen aan in een rivier op zalm wilt vissen of uit wilt waaien op een verlaten bergtop, ga dan naar Schotland. Dit is echt een land voor natuurliefhebbers en rustzoekers en natuurlijk voor golfers en liefhebbers van whisky. Daarnaast zijn er tot in de verste uithoeken van het land overblijfselen te vinden uit het fascinerende verleden.

De Schotse regio's

Je hoeft niet naar de andere kant van de aardbol te reizen om een land te ontdekken waar je versteld zult staan van de prachtige natuur en een fantastisch landschap. Schotland, met zijn grandioos ruwe en weidse natuur, zijn rijke cultuur en zijn legendarische gastvrijheid, is een uniek vakantieland. Schotland is een fascinerend land. Helemaal anders. Met de meest open natuur die je je kunt indenken en een vriendelijk volk dat het je graag naar de zin maakt (en overheerlijk kookt). En dat allemaal zo dichtbij.

Schotse Hooglanden
De bergtoppen van het Ben Nevis massief en van de Cuillin Hills op het eiland Skye zijn tot ver in het voorjaar bedekt met sneeuw. Voor de kust liggen ontelbare eilanden, die voornamelijk bewoond worden door schapen, zeehonden en enorme aantallen vogels. Of er werkelijk een monster leeft in Loch Ness, daar zijn de meningen nog over verdeeld, maar hoe dan ook, zwemmen in dit diepe meer is niet aangenaam, want de temperatuur van het water is gemiddeld 4 graden Celsius. In heel Schotland zijn de overblijfselen te vinden uit het fascinerende verleden, variërend van steencirkels tot middeleeuwse kastelen en whiskystokerijen. De lokale bevolking staat doorgaans te popelen om de bijbehorende legendes en spookverhalen te vertellen. Het is alleen te hopen dat je hun dialect kunt verstaan!

Zuid-Schotland
In het groene, heuvelachtige zuidwesten van Schotland vind je uitgestrekte bossen, mooie tuinen en prachtige zandstranden. Gretna green, waar vroeger Engelse paren zonder toestemming van de ouders konden trouwen, is het meest bekende plaatsje van Zuid-Schotland. De plaatselijke smid voltrok de huwelijken, soms in het holst van de nacht, om de achtervolgers voor te blijven. Langs de kust van de Solway Firth woonden vroeger alleen smokkelaars en piraten, nu is het een beschermd natuurgebied met zandstranden, duinen en kreken.

De geschiedenis en cultuur van Schotland

Schotland was al in de prehistorie bewoond. Op Orkney Island ligt het 5000 jaar oude dorp Skara Brae. Bijna 4000 jaar nadat monumenten als de staande stenen van Calanais in de Buiten-Hebriden en de indrukwekkende Ring of Brodgar in Orkney werden opgericht, hadden de Romeinen al een bezoekje aan Schotland gebracht en waren de Schotten zelf uit Ierland overgekomen. Schotland begon zijn huidige vorm aan te nemen. Kenneth MacAlpin riep zichzelf uit tot koning der Schotten en legde daarbij een fundering voor het Schotse koninkrijk vanaf het midden van de 9e eeuw tot aan het einde van de 13e eeuw. In de Middeleeuwen verrezen overal kloosters en kastelen. Stirling Castle en Edinburgh Castle zijn het meest verweven met het Schotse koningshuis. Je gaat er terug naar de tijd van Mary Queen of Scots en haar zoon James VI, die als baby tot koning werd gekroond. In Glamis Castle kun je je vergapen aan het rijke interieur en de prachtige tuinen van de graaf van Strathmore. Glasgow, in het verleden een industriestad, is nu een centrum van muziek, mode en moderne kunsten.

Geniet van de Schotse keuken
De International Culinary Tourism Association heeft in zijn eerste wereldwijde onderzoek ooit, Schotland uitgeroepen als een van de meest "unieke, gedenkwaardige en interessante" plaatsen ter wereld als het gaat om eten en drinken. We stellen graag een aantal favorieten aan je voor: van boerenmarkten tot seizoensproducten tot haggis en vers zeebanket. Smakelijk eten!

Tattoo en Highland Games
Edinburgh is een bruisende stad, vooral in augustus als de Taptoe en het Edinburgh Festival of Drama and Music plaats vindt. De hele stad wordt dan overstelpt met shows, tentoonstellingen en straatvoorstellingen. In de zomermaanden worden er in het hele land Highland Games gehouden. Stoere kerels in geruite rokken werpen met kogels en boomstammen, doedelzakken begeleiden de Schotse dansers en met een beetje geluk is er een spannende sheepdogtrial te zien.

Tee Times
De oudste en meest beroemde golfbaan van de wereld ligt in St Andrews aan de oostkust van Schotland. De Royal & Ancient Golf Club werd opgericht in 1754. Een balletje slaan op de Old Course van St Andrews kan, mits je 18 maanden van tevoren een schriftelijke reservering maakt! Gelukkig kent Schotland nog honderden andere mooie golfbanen, waar een telefoontje in de week vóór je komst volstaat.

Klimaat

De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen verschillen behoorlijk tussen Zuid-Engeland en Schotland, hoewel het zuidwesten van Schotland ook luwe zones kent onder invloed van de warme golfstroom.

Overige zaken

Geldzaken
Het Britse pond sterling is ca. € 1,40 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.

Verkeer
In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zal veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).

Kaarten
Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.

Schotland met het openbaar vervoer
Het Schotse openbaar vervoer verbindt steden en dorpen met bus- en treindiensten. Regelmatige veerdiensten brengen je naar de noordelijke en westelijke eilanden. In afgelegen gebieden zijn er postbussen waarmee je naar bijzonder afgelegen locaties kunt mee rijden. Ten slotte is er een goed aanbod van binnenlandse vluchten die je vanuit het noorden en het westen naar Centraal-Schotland brengen. Doorgaans sluit het openbaar vervoer in Schotland goed op elkaar aan; de aankomsttijden van de treinen bijvoorbeeld zijn afgestemd op de vertrektijden van de veerboten.

Wanneer je een reis plant met het openbaar vervoer in Schotland, is de website www.travelinescotland.com onmisbaar. Je vindt er uitgebreide dienstregelingen voor al het openbaar vervoer. Deze website biedt links naar ongeveer 50 plaatselijke busorganisaties.

Schotland

Midden-Schotland

Midden-Schotland staat natuurlijk bekend om de hoogste berg van Groot-Brittanie, de Ben Nevis, en de stoomtrein The Jacobite. Het hoogtepunt is hier het Glennfinnan viaduct met 21 bogen. Daarnaast kan je ook naar de meest romantische meer, Loch Lomond. Bezoek aan Glasgow mag natuurlijk ook niet ontbreken of het stadje Paisley met Paisley Abby.

Midden-Schotland

Noord-Schotland

Bezoek de Hebriden in Noord-Schotland! Lewis is hiervan het grootste eiland. Het is ruig en heeft veel meren en diepe inhammen van de zee. Op Harris staat de beroemde fabriek van Harris Tweed. Er is een oud walvisstation en heeft met Luskentyre Beach één van de mooiste stranden van Europa. North Uist heeft een landschap dat doet denken aan de Scandinavische scherenkust. In de duinen van het Balranald natuurreservaat leven zeldzame waadvogels.

Noord-Schotland

Amsterdam-Edinburgh, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Groot-Brittannië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Edinburgh

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Edinburgh, KLM

Edinburgh-Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Groot-Brittannië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen. Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Edinburgh

Bekijk een grotere afbeelding van Edinburgh-Amsterdam, KLM

Reisduur

11 dagen

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

€ 614

3

€ 614

4

€ 614

5

6

€ 614

7

€ 614

8

9

€ 614

10

€ 614

11

€ 614

12

13

€ 614

14

€ 614

15

16

€ 614

17

€ 614

18

€ 614

19

20

€ 614

21

€ 614

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs camper gebaseerd op een flexibel tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd

Schotse Hooglanden

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- 10 nachten camperhuur naar aantal personen

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag
- Campingplaatsen
- Ruimbage
- Transfers naar/van verhuurlocatie
- Bad- en bedlinnen

Extra voordeel

- Reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart
- Visit Scotland Camping Map

Overige info

- CO2 compensatie van de reis is inbegrepen

Programma

- Dit is een routesuggestie. Maar, heb je een route in gedachten, waarbij je een camper voor een andere verblijfsduur wil huren dan de hier beschreven reis(zen) vraag dan bij boeking naar de mogelijkheden en wij maken vervolgens een prijsberekening. We helpen je graag met de belangrijkste zaken, zoals het boeken van de vlucht, de camper, eventuele excursies en verzekeringen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- 35% kosten vanaf moment van boeken
- 50% kosten vanaf 30 dagen voor aankomst
- 95% kosten vanaf 14 dagen voor aankomst
- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Optionele excursies

4x4 Safari door de Schotse Hooglanden

Reis per 4WD Land Rover ongeveer 2,5 uur door de Schotse Hooglanden. Samen met een ervaren gids en chauffeur leer je de Highlands op een avontuurlijke manier kennen. Je zal genieten van schitterende vergezichten, het ongerepte landschap en wellicht edelherten. De excursie inclusief lunch duurt 1,5 uur langer. Naast een overheerlijke lunch ga je verder de heuvels in en maak je een wandeling van 30 min.

Cruise Loch Lomond

Geniet van de beeldschone natuur en het prachtige Loch Lomond! Maak een ontspannen boottochtje op het meer dat de Schotten zelf beschouwen als het mooiste van het land. De boottocht vertrekt vanuit Tarbet en kan je combineren met een wandeling van 12 km op de beroemde West Highland Way (Rambler). Of beklim de Ben Lomond (Ben Lomond Hike), het biedt prachtige vergezichten over het nationale park.

Cruise Loch Ness

Maak jij een historische foto van Nessie, het beroemde monster van Loch Ness? Een bezoek aan de Schotse Hooglanden kan natuurlijk niet zonder een cruise van 50 min. over het bekende en mysterieuze Loch Ness. Aan boord kom je meer te weten over de rijke Schotse geschiedenis, het Loch en de abdij van Fort Augustus.

De Orkney eilanden in een dag

Een unieke dag! Ontdek de ruige, noordelijke Orkney eilanden. Tijdens deze tour bezoek je o.a. Skara Brae, Scapa Flow, Ring of Brodgar, de Standing Stones of Stenness en nog veel meer. Deze excursie vertrekt vanuit John O´Groats en duurt ca. 10 uur.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit