Met de hond
Met de hond

Trysil Vakantiewoningen en Appartementen
+

Midden-Noorwegen Trysil

Reiscode NOWTRYS
Vakantiepark met vakantiewoningen en appartementen
Gratis wifi
8 personen
vanaf 
€ 509
bij 7 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Bosrijk en bergachtig gebied dichtbij de Zweedse grens
  • Keuze uit verschillende accommodaties
  • Ga naar het klimpark of met z'n allen raften

Trysil is gelegen in een bosrijk en bergachtig gebied dichtbij de Zweedse grens. Het gedeelte waar de vakantiewoningen en appartementen zijn gelegen is ruim opgezet rondom de 1130 m hoge berg Trysilfjellet. In het Turistsenteret vind je diverse winkels en restaurants, een golfbaan en het klim-en bikepark. Het Høyfjellssenteret is rustiger met enkele restaurants en winkels. Hier krijg je echt het gevoel midden in de bergen te zitten. In de zomermaanden is er veel te doen in de omgeving. Ga klimmen in het klimpark, ga mee raften of neem de mountainbike mee in de skilift en fiets op of van de berg Trysilfjellet. Het gezellige centrum van Trysil ligt op ongeveer 15 minuten rijden. Hier vind je o.a. een winkelcentrum en een museum. In de omgeving kan je volop wandelen, zwemmen in de diverse meertjes, paardrijden, kanoën of naar het Nationaal Park Fulufjellet gaan.

Reiscode NOWTRYS
Vakantiepark met vakantiewoningen en appartementen
Gratis wifi
8 personen
vanaf 
€ 509
bij 7 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Hier overnacht je

De appartementen en vakantiewoningen zijn verspreid gelegen rondom de berg Trysilfjellet.

Ligging

Rondom de berg Trysilfjellet in een bosrijke en bergachtige omgeving. Het centrum van Trysil ligt op ca. 4 tot 9 km. Afstand: Oslo ca. 220 km, Göteborg ca. 500 km. In de omgeving van de accommodaties zijn diverse tolwegen (kosten ca. NOK 60 per keer). De appartementen Fjellblikk en Fjellheim Panorama en de woningen Skurufjellet zijn enkel per tolweg bereikbaar.

Faciliteiten

Receptie

Wifi

Bijzonderheden

Er bevinden zich diverse faciliteiten, waaronder een zwembad, fietshuur en bowlingbaan in het Radisson Blu Hotel Trysil waar je tegen betaling gebruik van kan maken

Activiteiten

Wandelen (hike top-20), fietsen, bikepark, klimpark, raften, zwemmen, kanoën, suppen, vissen, golfen, minigolf, frisbeegolf, paardrijden, Nationaal Park Fulufjellet, vlotvaren op Trysilelva, bezoek aan Zweden, elandsafari.

Type A

3-kamerappartement, 34 m2, max. 4 personen. Type Fjellblikk, gelegen in het Høyfjellssenteret. Eenvoudig appartement met woonkamer met zit- en eethoek, tv, open keuken met magnetron en vaatwasser. Eén slaapkamer met een 2-persoonsbed en één slaapkamer met een stapelbed. De slaapkamers hebben geen ramen. Badkamer met douche en toilet. De inrichting van de appartementen kan onderling verschillen.

Type B

3-kamerappartement, 50 m2, max. 6 personen. Type Vikinggrenda, gelegen in het Turistsenteret. Comfortabel appartement, gelijkvloers, met woonkamer met zit- en eethoek, tv, open keuken met magnetron en vaatwasser. Twee slaapkamers met in elk 1 of 2 stapelbedden, eventueel met breed onderbed. In enkele appartementen is er in 1 slaapkamer een 2-persoonsbed. Badkamer met douche, toilet en sauna. Balkon of terras met zitje. De inrichting van de appartementen kan onderling verschillen. Enkele appartementen hebben een open haard in de woonkamer.

Type D

4- of 5-kamerwoning, 100 m2, max. 8 personen. Type Skurufjellet Hytter, gelegen dichtbij het Høyfjellssenteret. Zeer goed verzorgde, vrijstaande woning met twee verdiepingen. Woonkamer met zit- en eethoek, open haard, tv, open keuken met magnetron en vaatwasser. Drie of vier slaapkamers met een 2-persoonbed, 1 of 2 stapelbedden, eventueel met breed onderbed en/of 1-persoonsbedden. Twee badkamers met douche en toilet. Balkon of terras met zitje. De inrichting van de appartementen kan onderling verschillen. Enkele woningen hebben een sauna in de badkamer en/of een extra zitkamer.

Type E

3-kamerappartement, 35 m2, max. 4 personen. Type Lodge, gelegen in het Turistsenteret. Verzorgd appartement met woonkamer met zit- en eethoek, tv, open keuken met magnetron en vaatwasser. Eén slaapkamer met een 2-persoonsbed en één slaapkamer met een stapelbed. Badkamer met douche en toilet. De inrichting van de appartementen kan onderling verschillen.

Type F

3-kamerappartement, 55 m2, max. 6 personen. Type Fjellheim Panorama, gelegen in het Høyfjellssenteret. Nieuw appartement met woonkamer met zit- en eethoek, tv, keuken met magnetron en vaatwasser. Eén slaapkamer met een 2-persoonsbed en één slaapkamer met twee stapelbedden. De slaapkamer met het 2-persoonsbed heeft geen raam. Badkamer met douche en toilet. De inrichting van de appartementen kan onderling verschillen.

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Midden-Noorwegen

Ga lekker eropuit en bezoek de verschillende nationale parken in Midden-Noorwegen. Je kunt bijvooorbeeld de muskusossen in Dovrefjell Nationaal Park bezoeken, de heidevelden van de Peerk Gynstreek of de Jotunheimen Nationaal park. In het dit Nationale Park vind je meer dan 255 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 meter. Er is een rijke vogelpopulatie en het is het leefgebied van rendieren en elanden. In de omgeving van Geilo zijn Hardangervidda en Hallingkarvet ideale gebieden voor wandelingen. Kortom, er is genoeg te ontdekken voor jong en oud!

Dovrefjell

Dovrefjell is een bergplateau op 1000 m hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook kuddes wilde muskusossen voor. Het gebied heeft een zeer rijke flora met bijzondere alpine planten zoals gentianen en gletsjerboterbloemen.

Gudbrandsdal

Tussen Lillehammer en Otta ligt het mooie, brede Gudbrandsdal. Aan de westkant wordt het geflankeerd door de ruige heuvels, meren en heidevelden van de Peer Gyntstreek. Aan de oostkant vind je de hoge pieken van het Rondane gebergte. Van Otta naar Trondheim volgt de E6 het dal van de rivier de Driva door een nauwe kloof, die het Dovrefjell bergplateau in tweeën snijdt.

Midden-Noorwegen

Innlandet

De provincie Innlandet is een van de nieuwe provincies van Noorwegen. De voormalige provincies Dovrefjell, Gudbrandsdal, Oppland en Hedmark zijn onder deze provincie komen te vallen. Innlandet is gewedlig uitgangspunt voor een actieve vakantie gecombineerd met prachtige natuur me o.a. bergmassieven, valleien en muskusossen.

Dovrefjell Nationaal Park

Ga voor een actieve vakantie naar het Dovrefjell Nationaal Park. Het Dovrefjell is een bergplateau op 1000 meter hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook wilde muskusossen voor. Dovrefjell is de enige locatie op het vasteland van Europa waar deze dieren nog voorkomen. De muskusos is in de twee miljoen jaar van zijn bestaan weinig veranderd. Lang geleden was deze langharige os uitgestorven in Noorwegen, maar na succesvolle herintroductie leven er nu zo’n tachtig dieren in dit nationale park. Vanuit Oppdal vertrekken eland- of muskusossafari’s. Ook kan je de lift naar boven nemen om van het uitzicht te genieten. Bekijk de kloof Magalaupet, waar liters water zich doorheen persen.

Gudbrandsdal

Het mooie, brede Gudbrandsdal heeft alles in zich voor een actieve vakantie in een omgeving met een rijke cultuur. De kunstnijverheid en de regionale keuken uit deze vallei zijn een begrip in Noorwegen. Veel bekende Noorse sprookjes en legenden komen hier vandaan. De wintersportplaats Lillehammer is voor de meeste Nederlanders een bekende naam van de Winterspelen 1994. Het stadje is kleinschalig en gemoedelijk. De hoofdattractie is het openluchtmuseum Maihaugen. Er zijn 180 gebouwen uit de Noorse historie, waaronder een staafkerk en traditionele huizen uit verschillende Noorse regio’s.

Peer Gyntveien

Ten noorden van Lillehammer begint de Peer Gyntveien, een aantrekkelijke weg voor zowel automobilisten als fietsers. De 60 kilometer lange weg is een van de meest populaire bergwegen van Noorwegen. Je doorkruist de Peer Gynt-streek, een uniek landschap met schaars begroeide heuvels en overal beekjes, vennen en meren. Elk jaar in augustus vindt hier het Peer Gynt-festival plaats, een negendaags cultuurfestival. Als je toevallig in Innlandet op vakantie bent, probeer dan de opvoering van het theaterstuk Peer Gynt in de plaats Gålå bij te wonen.

Jotunheimen Nationaal Park

In het het plaatsje Beitostølen vind je de toegangspoort naar het Jotunheimen Nationaal Park. Hier vind je de hoogste bergpieken van Noorwegen met tot laat in de zomer besneeuwde toppen. Het wemelt van de wandelroutes die langs diepe valleien, meren, watervallen en gletsjers lopen. De hoogste berg Galdhøpigen meet 2400 meter. De meest noordwestelijke hoek van de provincie ligt slechts op een paar kilometer van het Geirangerfjord.

Het charmante mijnstadje Røros

Ten noorden van het meer Femund ligt Røros, een oud mijnstadje dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het is een van de mooiste stadjes van Noorwegen. De kleurige houten huizen dichtbij de kopermijn en het centrum geven een goede kijk op het leven in de gloriedagen van Røros. De charme van dit gemoedelijke stadje is opgemerkt door kunstenaars, die het plaatsje nog meer cachet geven. Ten zuiden van het meer ligt het wintersportplaatsje Trysil. Hier kun je in de zomer fietsen, paardrijden, kanoën en vissen.

Innlandet

Oslo-Kiel, Color Line

Wanneer je met je eigen auto naar Noorwegen wilt rijden maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten: - Shopping mall - Zwembad - Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Oslo-Kiel, Color Line

Kiel - Oslo, Color Line

Wanneer je met je eigen auto naar Noorwegen wilt rijden maar niet zoveel kilometers wilt maken, is een overtocht met Color Line via de route van Kiel naar Oslo een ideale verbinding. De super-luxe ferries brengen je in 20 uur naar hartje Oslo. Aan boord verveel je je niet. Voel je gelijk op vakantie met de vele faciliteiten: - Shopping mall - Zwembad - Vele restaurants Meer details

Color Line, overtocht Kiel-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Kiel - Oslo, Color Line

Oslo-Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen.   Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Oslo-Amsterdam, KLM

Aantal personen
Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

6

€ 521

7

8

9

10

11

12

13

€ 509

14

15

16

17

18

19

20

€ 509

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Trysil Vakantiewoningen en Appartementen

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Niet inbegrepen

- Bad- en bedlinnenset, € 20 p.p. vooraf te voldoen of zelf te verzorgen
- Eindschoonmaak, € 109 type A, € 148 type B en F, € 227 type D en € 116 type E verplicht vooraf te voldoen

Overige info

- Huur babybedje en kinderstoel, € 11 per verblijf vooraf te voldoen of zelf meenemen
- Honden zijn toegestaan in deze accommodatie, gratis

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Binnen 42 dagen voor vertrek 100% kosten.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit