Met de hond
Met de hond

Sølvgarden Feriesenter

Zuid-Noorwegen Rysstad

Reiscode NOWSOFE
Vakantiepark met 17 vakantiewoningen en kampeerhutten
Gratis wifi
6 personen
vanaf 
€ 784
bij 7 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • In het Setesdal aan de rivier Otra
  • Verzorgde woningen bij het Sølvgarden hotel
  • Ga raften, kanoën of wandel naar de Kjeragbolten

In het zuiden van Noorwegen ligt het Setesdal. Een mooi dal waar de rivier de Otra doorstroomt, waar je kan kanoën en raften en waar je gezellige dorpjes vindt. Hier worden folkloretradities in leven gehouden, reden dat de cultuur van het Setesdal op de lijst van UNESCO staat. Breng een bezoek aan de zilversmid die een atelier in het hotel heeft. Ze vertellen je graag meer over de zilveren juwelen die ze hier maken die veelal gebruikt worden voor de klederdracht. Vanuit het hotel kan je het Setesdal gaan ontdekken. Ga naar naar het Mineralparken in Evje, waar ook diverse outdooractiviteiten mogelijk zijn. Bezoek het Setesdalmuseum, wandel naar de Gloppefoss waterval of rijd de Suleskarvegen, een prachtige bergpas door een soms desolaat landschap. Je kan deze weg ook nemen als je de wandeling naar de Kjeragbolten wilt maken. Houd er wel rekening mee dat deze weg veelal pas vanaf eind mei geopend is.

Reiscode NOWSOFE
Vakantiepark met 17 vakantiewoningen en kampeerhutten
Gratis wifi
6 personen
vanaf 
€ 784
bij 7 nachten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Hier overnacht je

Verzorgde camping met 10 vakantiewoningen, 7 kampeerhutten en kampeer- en camperplaatsen, behorende bij het gelijknamige naastgelegen hotel.

Ligging

Tussen de doorgaande weg van het Setesdal en de rivier Otra. Afstand: Kristiansand ca. 145 km.

Faciliteiten

Bar

Barbecueplaats

Café

Indoor speelruimte

Kiosk

Parkeergelegenheid

Receptie

Restaurant

Speeltuin

Wifi

Faciliteiten tegen betaling

E-bikeverhuur

Kanoverhuur

Oplaadpunt elektrische auto

Wasserette

Bijzonderheden

Diverse faciliteiten bevinden zich in het naastgelegen hotel.

Activiteiten

Zwemmen, wandelen, varen, mountainbiken, kajakken, raften, kanoën, vissen, Via Ferrata, klimparcours, Mineralparken Setesdal, stoomboot D/S Bjoren, Setesdalmuseum, wandeltocht naar Gloppefoss waterval, Skuleskarvegen, wandeling Kjeragbolten, Lysefjord.

Type A

2-kamerwoning, 40 m2, max. 2 personen. Woonkamer met zit- en eethoek. Gratis wifi. Volledig ingerichte keuken met oven, vaatwasser en koffiezetapparaat. Een slaapkamer met een 2-persoonsbed. Badkamer met douche en toilet. Terras met tuinmeubilair. De inrichting kan onderling verschillen.

Type B

3-kamerwoning, 50 m2, max. 4 volwassenen en 2 kinderen. Woonkamer met zit- en eethoek. Gratis wifi. Volledig ingerichte keuken met oven, vaatwasser en koffiezetapparaat. Een slaapkamer met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met een 2-persoonsbed en een stapelbed. Badkamer met douche en toilet. Terras met tuinmeubilair. De inrichting kan onderling verschillen.

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Zuid-Noorwegen

De regio’s Telemark en Setesdal in het zuiden van Noorwegen zijn traditierijk en de meest zonnige regio’s van Noorwegen. Telemark is bekend vanwege het kanaal dat je kan bevaren en waar je 18 sluizen passeert. Je vindt hier ook de grootste staafkerk van het land in het plaatsje Heddal. In Setesdal vind je het Mineralenpark en een keur aan activiteiten rondom het plaatsje Evje. Je kan hier raften, abseilen en klimmen in een touwparcours.

Zuid-Noorwegen

Setesdal

De regio’s Telemark en Setesdal in het zuiden van Noorwegen zijn traditierijk en de meest zonnige regio’s van Noorwegen. Telemark is bekend vanwege het kanaal dat je kan bevaren en waar je 18 sluizen passeert. Je vindt hier ook de grootste staafkerk van het land in het plaatsje Heddal. In Setesdal vind je het Mineralenpark en een keur aan activiteiten rondom het plaatsje Evje. Je kan hier raften, abseilen en klimmen in een touwparcours.

Accommodaties Telemark en Setesdal

Buro Scanbrit biedt verschillende soorten accommodaties in Telemark en Setesdal. Je kan verblijven in vakantiewoningen, kampeerhutten of hotels. Combineer een accommodatie met een vlucht of een overtocht, stel je eigen rondreis samen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Setesdal

Kristiansand-Hirtshals, Color Line

Reis je naar het zuiden van Noorwegen maak dan gebruik van de comfortabele en snelle ferries van Color Line. In slechts 3 uur en 15 minuten brengt de Color Line SuperSpeed 1 je vanuit het Deense Hirtshals naar het Noorse Kristiansand. Aan boord zijn diverse shops en restaurants. Meer details

Color Line, overtocht Hirtshals-Kristiansand

Bekijk een grotere afbeelding van Kristiansand-Hirtshals, Color Line

Hirtshals-Kristiansand, Color Line

Reis je naar het zuiden van Noorwegen maak dan gebruik van de comfortabele en snelle ferries van Color Line. In slechts 3 uur en 15 minuten brengt de Color Line SuperSpeed 1 je vanuit het Deense Hirtshals naar het Noorse Kristiansand. Aan boord zijn diverse shops en restaurants. Meer details

Color Line, overtocht Hirtshals-Kristiansand

Bekijk een grotere afbeelding van Hirtshals-Kristiansand, Color Line

Kristiansand-Hirtshals, Fjordline

Fjord Line vaart vanuit het Deense Hirtshals naar de Noorse stad Kristiansand, een overtocht van ca. 2,5 uur. Aan boord van het schip, de MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord, geniet je van moderne faciliteiten: - Restaurants - Cafés en bars - Winkels. Meer details

Fjord Line, ferry Hirtshals-Kristiansand

Bekijk een grotere afbeelding van Kristiansand-Hirtshals, Fjordline

Aantal personen
Type accommodatie
Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 865

2

€ 865

3

€ 865

4

€ 865

5

€ 865

6

€ 865

7

€ 865

8

€ 865

9

€ 865

10

€ 853

11

€ 842

12

€ 830

13

€ 819

14

€ 807

15

€ 796

16

€ 784

17

€ 784

18

€ 784

19

€ 784

20

€ 784

21

€ 784

22

€ 784

23

€ 784

24

€ 784

25

€ 784

26

€ 784

27

€ 784

28

€ 784

29

€ 784

30

€ 784

Sølvgarden Feriesenter

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Niet inbegrepen

- Bad- en bedlinnenset, ca. NOK 150 p.p. ter plaatse te voldoen of zelf te verzorgen
- Eindschoonmaak, ca. NOK 500 ter plaatse te voldoen of zelf te verzorgen

Overige info

- Huur babybedje en kinderstoel, gratis
- Honden zijn toegestaan bij deze accommodatie, NOK 200 per verblijf ter plaatse te voldoen

Optionele excursies

Familieraften in Evje

Ga mee met deze leuke familieactiviteit op de Otrarivier. Deze rivier stroomt door het Setesdal en is een van de warmste rivieren van Noorwegen. Je start met een goede instructie en je peddelt eerst rustig op het water, zodat je de techniek van het peddelen onder de knie kan krijgen. Daarna kom je in een wat snelle stromend water en kan het plezier echt beginnen. Een leuke ervaring voor families of voor degene die nooit ...

White water raften in Evje

Ga mee met deze spectaculaire ervaring op de machtige Otrarivier, een van de warmste rivieren. Raften in deze rivier staat garant voor spannende, uitdagende en leuke hoogteverschillen, waarbij het hoogtepunt van de rafting tour de Syrtveitsfossen is. Deze waterval heeft een hoogteverschil van 8,5 meter, die zorgt voor de nodige actie. De instructeur zal er zeker voor zorgen dat de raft goed bestuurd wordt. Beginners of ...

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit